Kullervo

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto65 Helsinki 19.8.2015

Julkaistu:

Toto65
IS Ravit varmistaa jättipotin toivossa illan pankin Oden Tillyn muutamilla hevosilla. Varmaksi sopii mainiosti keulaan kaasuttava voimahevonen Risoamaro Vip.

Toto65-1

Suosikki: Vahvasti otteitaan petrannut 6 Oden Tilly on oppilaslähdössä liki voittoa. Hevonen haastoi lauantain T76-lähdössä tiukasti voittoputkessa olevan El Blackjackin ja saavutti mainion ajan 13,8/2100a, jota lähellekään muut kilpailijat eivät ole täydellä matkalla päässeet. Löysimme kuitenkin kaksi syytä suuren suosikin varmistamiselle. Ensimmäinen on parhaimmillaan huippusuorituksiin pystyvä ykköshaastaja ja toinen lähtöpaikka, mistä Oden Tillyn juoksu ei välttämättä mene optimaalisella tavalla.

Haastajat: 2 Luckyline Krok teki alkukesällä useita loistojuoksuja ja voitti jopa kuolemanpaikalta, mutta viimeksi sillä ei ollut kaikki kunnossa. Mikäli tamma on saatu tauon aikana kohdilleen, se ei luovu voitosta helpolla.

11 Maryland Rose on piristynyt selvästi. Se kiri Lappeen kevyen sakin voiton jälkeen T76:ssä mukavasti kolmanneksi sisäratareissulla ja oli viimeksi Vermossa 2. ulkoa lähes maaliin asti kiinni kakkossijassa. Kovin hanakka kiertelemään tamma ei varmasti kuitenkaan vielä ole.


Yllättäjät: 10 BWT Lovestory on myös löytänyt kuntonsa viime startin perusteella. Tamma jaksoi kovasta välirevityksestä huolimatta melkein voittoon lounasraveissa.

Ailahteleva 12 Alert Kemp paikkasi viimeksi pommiin menneen alkumatkan hyvällä nousulla ja kärkkyy ylivauhtista juoksua.

Kuskin vahvistumisen kokeva 5 Samase väläytti keväällä sellaisia otteita, jotka riittävät totosijataistoon. Asiallinen avaaja saa kelpo asemat.

Pelijakauma: Oden Tillyn peliprosentti on järkyttävän suuri, minkä takia lähes kaikki muut kilpailijat ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Arctica ja Samase avaavat lujaa, mutta niille kelpaa suosikkien vetoapu.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-2

Suosikki: Elitloppet-raveissakin vastustajansa pöllyttänyt 7 Absolut Newport on Tammatähdessä varmaehdokas pikkutauoltakin. Se ei mahtanut toissa kerralla kuolemanpaikalta mitään Amazing Soulille, mutta oli rehti kakkonen hyvällä ajalla. Viimeksi alkumatkan revittelyt pakilta näkyivät loppusuoran puutumisena. Tammalla ajetaan varmasti aktiivisesti kohti piikkipaikkaa, jonka saadessaan se on ainakin lyömätön.

Haastajat: Suosikin tallikaveri 8 Orchidea SLM Innostui alkukesällä montésta, mikä näkyi kärrylähdöissäkin. Se revitti viime kuun alussa märällä radalla keulaan ulkoratojen kautta puolimatkassa ja jatkoi väsymättä voittoon huippuajalla. Viimeksi alkulaukka verotti liikaa volttilähdössä.

6 Bosses Lilyn ura ei ole ongelmien vuoksi edennyt toivotulla tavalla 3-vuotiskauden jälkeen, mutta lahjat sillä ovat yhä tallella. Viimeksi tamma oli 2. sisältä tasainen kolmas, mutta lyhyemmän starttivälin ansiosta nyt varmasti terävämpi.

Yllättäjä: 6 Västerbo Mission ei myöskään ole ollut samanlaisessa huippuiskussa kuin viime kesänä, mutta ei sen esityksiä voi moittiakaan. Kaustisen helpon kirivoiton jälkeen juoksunkulut eivät ole suosineet hevosta.

Pelijakauma: Absolut Newportia ja Bosses Lilyä on pelattu jonkin verran liikaa. Västerbo Mission on karkeasti alipelattu ja myös Orchidea SLM:n kannatus on liian alhainen.

Juoksunkulku: Radoilta 1-3 ja 5 avataan räväkästi, mutta Absolut Newport käy myöhemmin pokkaamassa piikkipaikan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-3

Suosikki: Vaikka vastus on tiukka, hyvältä paikalta avaava 4 Risoamaro Vip on varmamme. Uskomme sen hakevan voimalla johtopaikan. Vaikka alkukesällä voitosta voittoon kulkenut ori ei ole päässyt kurvaamaan kunniakierrokselle viime juoksuissaan, se on ollut yhtä hyvä kuin aikaisemmin. Toissa kerralla hurja Proud Leader ei ollut hyvästä kiristä huolimatta tavoitettavissa takamatkalta ja viimeksi hevosen juoksu meni plörinäksi, kun se jäi parijonon ulkopuolelle.

Haastajat: 5 Fakir Victoryn ravi on pysynyt tänä vuonna aiempaa paremmin kasassa ja menestystä on siunaantunut. Toissa kerralla se kiersi takapareista 1200 metrin kirillä selvään voittoon ja lopetti viimeksi viimeiseltä sijalta väkevästi, vaikka jäi kolmanneksi. Vahva menijä pystyy paljoon jopa kuolemanpaikalta.

1 Valentin Laday on vihdoin tänä kesänä saavuttanut saman tason, jolla kilpaili kaksi vuotta sitten. Ruuna on esittänyt viime starteissaan erinomaiset kirit. Nyt sen peikkona on kuitenkin selkeän pussitusriskin aiheuttava lähtöpaikka.

Suosikin tallikaveri 6 Super Lendalund on voittanut kaksi kevyttä lähtöä leikitellen keulasta, mutta niitä ennen se ei riittänyt T76:ssä vaikeista asemista. Voi olla, että rima nousee sillä taas liian korkealle.

Yllättäjät: 11 Archie Dream haastoi juhannuksena tiukasti Bacardi Razzin, mutta menestyskulku katkesi viimeksi huonolta lähtöpaikalta, mistä se joutui pakittelemaan alkumatkalla taakse. Hevonen ei ole ollut nytkään arvontakoneen suosiossa, joten hirmuinen ylivauhti on sen ainoa pelastus.

12 Pazzo Lindy on puhjennut kukkaan useampien tasaisten esitysten jälkeen. Mikkelissä se kesti tappotahdin jälkeen hienosti melkein voittoon kovalla tuloksella ja spurttasi Valentin Ladayn voittamassa Joensuun lähdössä terävästi, kun pääsi vasta päätössatasella pussista. Piippuhyllypaikalta kaikkien kiertäminen ei ole kuitenkaan kovin todennäköistä.

Kuntoutunut 2 Ellhill’s Lofty olisi paras keulasta, mutta tuskin se sieltäkään voittoon riittää näin tiukassa tehtävässä. Luultavasti nopealle avaajalle tarjotaan selkäreissu suosikin takana, jolloin totosija ei yllätätisi.

Pelijakauma: Risoamaro Vipin kannatus voisi olla suurempikin. Valentin Laday ja 10 Berto Vaikko ovat lähtöpaikkojensa takia ylipelattuja. Pazzo Lindy on jäänyt alipelatuksi.

Juoksunkulku: Ellhill’s Lofty vastaa Global Officialille, mutta laskee Risoamaro Vipin suosiolla vetotöihin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-4

Suosikki: 5 Maisema on joko laukannut tai pärjännyt. Heinäkuun starteissa hypyt pilasivat oriin pelin, mutta viimeksi se oli Vermon pitkällä matkalla erinomainen. Maisema joutui taivaltamaan 1,5 kierrosta kuolemanpaikalla, mutta tarjosi silti vielä lopussa hyvän haasteen ilmiömäiselle Välähdykselle.

Haastajat: 4 Ryti-Tyttö jatkaa aina vaan vahvassa kunnossa. Seinäjoella volttiennätysajalla tulleen voiton jälkeen tamma sinnitteli viimeksi kovemmassa T76-lähdössä kuolemanpaikalta aivan mallikkaasti neljänneksi.

9 Ekin Toiveen vauhtivarat ovat kasvaneet. Riihimäen startissa se kamppaili kuolemanpaikalta väkevästi voitosta maalin asti 21,5-lopetuksessa keulassa juossutta 8 Lumi-Iiristä vastaan. Kaksikon ero piti varmistaa maalikameran avulla. Vahvuus on kuitenkin edelleen kuukausi sitten Teivossa kuolemanpaikalta voittoon jyränneen ruunan paras ase.

6 Varjomanni pystyy pärjäämään nopeudellaan ja varmuudellaan. Se seurasi toissa kilpailussaan kovien Merran Emilin ja Nahkaparturin kannoilla maalin asti ja saa nytkin makoisan reissun.

Kilpailujen myötä kuntoutunut 10 Pindaros on sijoittunut koko kesän kahden parhaan joukkoon. Joensuusta oli tuloksena kakkossija ja uusi ennätys voittoputkessa olevan Juntti-Jussin takana. Vastus on nytkin niin kova, että tamman on yhä venyttävä, ennen kuin pystyy kiertämään kaikki takarivistä.

Yllättäjä:
1 Liinan Leikki väläytti taitojaan Lahden avoimessa tammalähdössä, jossa sinnitteli neljänneksi, mutta viimeksi tamma oli taas kaukana huipputasostaan. Se on iso arvoitus.

Pelijakauma: Ekin Toive on jäänyt aivan liikaa suosikkien varjoon.

Juoksunkulku: Radoilta 2, 6, 7 ja 8 avataan lujaa. Lumi-Iiris saattaa revittää keulaan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-5

Suosikki: Varmasti suorittava 5 Zulu Hoss on niukka kärkirankkaus. Tamma ei ole riittänyt Mikkelin kevyen sakin pesemisen jälkeen voittoihin, mutta sen esityksissä ei ole ollut moittimista. Ilmiömäiseen suoritukseen venynyt Stoneisle Lilian oli Kaustisella liian kova ja Vermossa revitys keulaan maksoi sen verran, että kaksi vastustajaa rynnisti tamman edelle.

Haastajat: Mainiosti keväällä menestyneen 2 Sophie Savagen kunto on taas ollut nousussa. Se tuli Joensuussa sitkeästi perille kierrettyään alkumatkalla kuolemanpaikalle. Viimeksi hevonen sai vetää rauhassa ja karkasi lopulta ylivoimavoittoon 11,0-vauhdilla. Lähtöpaikka on tasaiselle avaajalle paras mahdollinen.

Jälleen valmentajaa vaihtanut 7 Ranch Kelly on huippuvaarallinen. Risto Airaksisella debytoiva hevonen on ollut koko kesän hyvä, vaikka kirkkaimmat sijat ovat jääneet puuttumaan. Eri olisi ihme, vaikka voimatamma olisi pienten hienosäätöjen jälkeen jopa ylivoimainen.

3 Global Oceanilla on alla kaksi hyvää suoritusta. Lauantain kovassa T76-lähdössä tamma pinkoi 4. sisältä hyvin vetänyttä sisärataa pitkin kolmanneksi. Sopivalla juoksulla voittokaan ei ole pois laskuista.

Yllättäjä: Viimeksi pussiin jämähtänyt 1 Lucky Angel Face pystyy seuraamaan sisäradalta pitkälle, mutta toki voitto kovia hevosia vastaan on tiukassa.

Pelijakauma: Zulu Hoss on aivan liian suuri suosikki ja myös Global Oceania on pelattu liikaa. Sophie Savage on karkeasti alipelattu ja myös Lucky Angel Face ja 4 Eden Duo ovat liian unohdettuja.

Juoksunkulku: Radoilta 3-6 avataan lujaa. Zulu Hoss päässee keulaan. Ranch Kellyllä ajetaan luultavasti aggressiivisesti.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-6

Suosikki: Välillä kolme peräkkäistä voittoa ravannut 8 Stone Capes Nougat kompuroi St. Michel-raveissa päätöskierroksen alussa keulasta laukalle ja on ollut kuukauden kilpailematta. Laukka ei ole oriille uusi asia, mutta ei sen kanssa ole sitä yleensä tarvinnut kamalasti pelätä. Uskomme vahvan Stone Capes Nougatin olevan oma itsensä, jolloin sillä on hyvä sauma pärjätä.

Haastajat: 13 Sonearandyetsofar on kova kirihevonen, jolle pitkät matkat sopivat. Viimeksi se oli kuolemanpaikalta vailla vastusta.

Emme allekirjoita 10 Flynn Bokon suosikkiasemaa, vaikka se on lahjakas 3-vuotias. 3100 metriä on aina nuorelle hevoselle vaativa matka. Oriin kiri ei kantanut viimeksi Ruotsissa 2. ulkoa perille asti, mutta sitä ennen se teki oikein hyvät juoksut.

4 Joe’s Pokerface teki keväällä ja alkukesällä uusista käsistä joitakin murskaesityksiä, mutta kesän startit eivät ole sujuneet samaan malliin. Viimeksi tosin hevosen juoksukin meni pieleen osin häirinnän takia. Jos tamma on pikkutauon aikana löytänyt uudelleen huippuvireensä, se on yksi monista voittajakandidaateista.

Alkukesällä kovassa vireessä ollut 15 Freddie Ale jää sairauspaussin ja maltillisten tallikommenttien jälkeen varahevoseksi.

Yllättäjät: Viime starteissaan laukannut 7 Bad Boy Press on jäänyt liian vähälle huomiolle. Riihimäellä se kiersi hyppyjen jälkeen vielä kaikki vastustajansa ja näytti Joensuussakin huippuhyvältä, kunnes laukkasi polvilyöntien takia kesken vauhdikkaan etenemisen.

6 Donnie Brasco ei ole myöskään ulkona, jos saa sopivan selkäreissun ja pysyy ennen kaikkea rauhallisena. Näin ei viimeksi Vieremällä ollut, ja hevosen heikomman sijoituksen saa unohtaa.

Pelijakauma: Flynn Boko on ylipelattu. Bad Boy Press ja Joe's Pokerface ovat edullisimmat merkit.

Juoksunkulku: Joe’s Pokerface etenee keulaan sen jälkeen, kun nopeimmat lähtijät ovat jakaneet paikkansa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 6,2
Toto65-2: 7,8,5,6
Toto65-3: 4
Toto65-4: 5,4,9
Toto65-5: 5,2,7
Toto65-6: 8,13,4,7
Hinta: 28,80 €

Suuri
Toto65-1: 6,2,10,12,6
Toto65-2: 7,8,5,6
Toto65-3: 4
Toto65-4: 5,4,9
Toto65-5: 5,2,7,3
Toto65-6: 8,13,10,4,7,6
Hinta: 144,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›