Leevi

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto65 Helsinki 5.8.2015

Julkaistu:

Toto65
Kahdella lupaavalla juoksulla etelässä aloittanut Valiant Kemp on keskiviikon kiehtovin varma. Muissa kohteissa ylipelatuille suosikeille haetaan varmistuksia.

Toto65-1

Suosikki: Lahjakas 4 Amour Kemp vaati yhden startin alleen alkukesän tauon jälkeen, jotta siltä alkoi taas irrota. Vauhdikkaaseen kiriin viimeisen takasuoran alussa singonnut tamma irtosi Turussa murskavoittoon. Jos sopivat ajolinjat löytyvät, hevonen on riittävä peli T65-tasollakin, vaikka huhtikuinen Vermon startti ei sitä kertonut.

Haastajat: Italiasta hankittu 7 Roche’ Fans voisi olla yhtä hyvin suosikki. Hevonen näytti viimeksi todelliset kykynsä ja kiri parijonosta ylivoimavoittoon kovalla mailin ajalla 13,9a. Matkan pitenemisellä ei ole vahvan sorttiselle menijälle merkitystä, mutta kokemattomuus voi näkyä sen otteissa kuten Forssan juoksussa.

2 Blackened on jäänyt vain kerran ulos kahden parhaan joukosta. Silloin tamma oli kipeä. Toissa kerralla Blackened ei aivan ehtinyt voittoon johtohevosen takaa, mutta viime startti jätti pieniä kysymysmerkkejä ilmaan ennätysajasta huolimatta. Hevosen olisi pitänyt otella tomerammin voitosta.

Nousuvireinen 3 Maryland Rose pystyy seuraamaan pitkälle, mutta voittoa varten sen pitäisi vielä vähän sisuuntua. Viimeksi tamma kiri mukavasti totoon T76-lähdössä sisäratareissun jälkeen.

Yllättäjä: 11 Giovanna Pueblo tuskin tulisi kaukaa Vermoon tauon jälkeen, ellei olisi selvästi parempi kuin kevään juoksuissaan. Viime vuonna se väläytteli lupaavia otteita.

Pelijakauma: Giovanna Pueblo on aivan liian unohdettu. Blackenediä on rastattu liikaa.

Juoksunkulku: Ainakin radoilta 1, 2, 3 ja 5 avataan lujaa. Blackened tai Amour Kemp valtaa lopulta piikkipaikan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-2

Suosikki: Hämmästyttävällä tavalla 5-vuotiskauden aloittanut 1 Säihkeen Säpinä jätti kuninkuusravien Pikkukunkun väliin ja valitsi keskiviikon rahasarjan, jossa kohtaa ensimmäisen kerran ykköstason jyriä samalta viivalta. Hurjista ajoistaan huolimatta ikäluokkatähti ei pääse helpolla, sillä vastassa on muun muassa kyseenalaisesti kuninkuuskilpailusta karsittu 4 A.T. Visku.

Säihkeen Säpinä kamppaili Suur-Hollola-ajossa 40 metrin etumatkalta upeasti ME-ajan ravannutta Jokivarren Kunkkua vastaan. Viimeksi se oli kuolemanpaikalta hyvä kolmas Vitterin SE-juoksussa. Ykkösrata ei ole ehkä paras mahdollinen lähtöpaikka, mutta tuskin suosikki pussiin jää pienessä lähdössä.

Haastajat: A.T. Visku on palannut välivuoden jälkeen kovakuntoisena tositoimiin. Toissa keralla sille jäi jossiteltavaa Lahdessa, koska kiriluukut pysyivät lopussa kiinni, mutta Jokivarren Kunkun SE-juoksussa sen vauhtivarat eivät riittäneet kärkikahinoihin. Tuloksena Mikkelin maililla oli kuitenkin uusi ennätys 20,9a. A.T. Visku pystyy tekemään töitäkin matkalla.

7 Tähen Topelius ei ole yltänyt kesällä parhaimpaansa, mutta se on noteerattava aikaisin tällaisessa suht’ sopivassa porukassa.

6 Marat seuraa vauhdissa kuin vauhdissa, mutta voittoja varten sen pitäisi saada lisää puristusta ratkaisumetreille.

Yllättäjät: Toukokuussa T65-lähdössä yllätysvoiton ravanneen 2 Veeran Turon vire on nousussa, kun se on saanut startteja alleen. Joukon nestorin voitto olisi nytkin yllätys, muttei aivan mahdoton, koska se saanee hyvän reissun kärkiryppäässä.

5 Nahkaparturi on tehnyt jatkuvasti sitkeitä juoksuja. Maanantaina se kiritti kuolemanpaikalta mainiosti Merran Emiliä ja jäi sitä ennen voimissaan pussiin.

Pelijakauma: Säihkeen Säpinä ja Tähen Topelius ovat ylipelattuja. A.T. Viskua, Veeran Turoa, Maratia ja 8 Rikelmeä on pelattu vastaavasti liian vähän.

Juoksunkulku: Marat on kiihdytyksessä nopein. Säihkeen Säpinä pääsee nousemaan toiselle radalle ja lähtee hakemaan voimalla piikkipaikkaa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-3

Suosikki: Hienosti läpi uransa pärjännyt 1 Hillbilly Hilda on voittopaikalla, vaikka viime startista on aikaa lähes kaksi kuukautta. Timo Leivo tuo suojattinsa aina huippuvireisenä kilpailuihin, ja vastustajat ovat tiukan paikan edessä, jotta saisivat kampitettua tamman keulapaikalta.

Haastajat: 3 Capone Boko löysi ravisävelen Markku Niemisen tallissa ja ravasi heinäkuussa kolmen voiton putken vahvoilla esityksillä. Viimeksi hevonen ei ollut kuitenkaan enää yhtä väkevä ja taipui keulasta totosijojen ulkopuolelle. Vaisuuden syyksi paljastui kurkunpääntulehdus, eikä hevosta missään nimessä hyllyttää voittajaspekulaatioista.

Yli puolet starteistaan voittanut 10 Callum lähti loppuvuonna suurin toivein valloittamaan Ruotsia, mutta hyvän aloituksen jälkeen hevosen kone alkoi yskiä ja se palasi Suomeen. Ruuna on varmasti saatu taas mallilleen, eikä taukoa pidä kavahtaa, sillä ruuna on aina palannut radoille valmiissa kunnossa. Toki voitto kivikovista vastustajista olisi ensimmäisellä kerralla pieni yllätys.

Yllättäjät: 7 Right Of Wayllä alkoi kulkea kesällä uudesta tallista ja se on tehnyt kolme oikein hyvää juoksua. Hevosen kirit kahdessa viime startissa ovat olleet niin lennokkaita, että se voi pystyä yllättävän korkealle, jos onnistuu saamaan kunnon asemat arveluttavalta lähtöpaikaltaan.

11 Sands Pepperin juoksut menivät usein mönkään, mutta viimeksi tuurit olivat tamman puolella ja se ehti spurtata keulahevosen imusta voittoon. Tamman yllätysvoiton edellytyksenä on hurja matkavauhti.

Pelijakauma: Right Of Way ja Sands Pepper ovat liian unohdettuja.

Juoksunkulku: Hillbilly Hilda pitää keulat ja Capone Boko pääsee alkurevityksen jälkeen sen kannoille.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-4

Suosikki: 10 Angnese aloitti 5-vuotiaana uransa hienosti ja sijoittui joka kilpailussa totosijoille. Voittoja irtosi 60 prosentin tarkkuudella. Tänä vuonna kesti kuitenkin useamman startin, ennen kuin hevonen heräsi henkiin. Tamman kaikki kolme viime juoksua uudella kuskilla ovat olleet loistavia. Viimeksi se jyräsi hänniltä pitkällä kirillään todella sitkeästi perille. Koska lähtöpaikka on taas huono, Agnese joutuu jälleen esittelemään muskeleitaan, mutta rankingin kärkeen se joka tapauksessa kuuluu.

Haastajat: 6 Lovesong löysi huipputasonsa viime kuun puolivälissä ja silläkin on alla kolme komeaa juoksua. Tamma lähtee todella lujaa ja tähtää keulaan, mistä oli kolme starttia sitten omaa luokkaansa.

3 Jamieson olisi myös paras keulasta, missä saa juosta vapaasti. Ruunalla ei ole ollut sinne kolmeen starttiin asiaa takarivistä, mutta nyt lähtöpaikka on paljon parempi. Voi tosin olla, ettei ruuna ole muutenkaan aivan alkukesän vireessään.

Yllättäjät: 2 Love de Villeneuven juoksuista on jäänyt ripaus puuttumaan, mutta silläkin on pitkästä aikaa hyvä lähtöpaikka. Ruunalta löytyy kova spurtti, kun sen pääsee kääntämään kärjen suojista sisäradalta.

Nousuvirettä esittänyt 1 Sundsvik Chamsin yrittää myös kärjen taakse eikä ole täysin mahdoton menestyjä, vaikka vastus on selvästi tiukempi kuin viime kilpailuissa. Lappeessa hevonen voitti leikitellen keulasta ja sinnitteli Riihimäellä mukavasti kuolemanpaikalta.

Loppuvuonna edukseen esiintynyt 4 Bro Bizz on starttien myötä tuloillaan tauon jälkeen, mutta voitto voi olla vielä liikaa vaadittu.

Pelijakauma: Jamieson on järkyttävän ylipelattu eikä sen kuuluisi olla edes suosikki. Näin ollen Agnese ja Lovesong ovat selvästi alipelattuja. Myös Sundsvik Chamsin ja Bro Bizz ovat aliarvostettuja.

Juoksunkulku: Lovesong täräyttää keulaan ja voi saada tiukkaa prässiä Jamiesonilta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-5

Suosikki: 4 Extreme Luca on ollut täyttä terästä ongelmista johtuneen kevättauon jälkeen. Kahdessa viime startissa se on taistellut sisukkaasti kuolemanpaikalta ja Mikkelissä oli jo voiton vuoro. Koska raskas juoksu on nytkin oriin uhkana, varmistamme sen yhdellä hevosella.

Haastajat: Tuo varmistus on kärkipaikalla erikoisen hyvin viihtyvä 5 Funny Farm, jonka lähtönopeus riittää toiveaseman kaappaamiseen. Ori oli molemmissa heinäkuun voitoissaan pitelemätön keulasta. Näiden starttien välissä se kiri positiivisesti toivottomista asemista.

7 Global Optionilla on samat aikeet kuin Funny Farmilla, koska on ottanut lähes kaikki voittonsa piikistä. Toissa kerralla ruuna ei ollut ehkä aivan parhaimmillaan ja joutui tekemään kovavauhtisella viimeisellä lenkillä täyden päivätyön kuolemanpaikan 12 Drancyä vastaan.

Yllättäjät: Kovaluokkainen 9 Star Martini on melkoinen arvoitus viime juoksujensa jälkeen. Se on vastoin tapojaan laukannut kahdesti. Laukkastarttien välissä hevonen ei muuten vain ollut oma itsensä, vaan pysyi hännillä.

Jos 1 Moonlight Cloud onnistuu torjumaan alussa rinnaltaan starttaavan vastustajan ja pääsemään Funny Farmin taakse, totosija on sen ulottuvilla. Tamma teki ennen viime juoksua kaksi oikein hyvää esitystä, ensin keulasta ja seuraavaksi kuolemanpaikalta.

3 Xman Kemp lopetti viimeksi aiempaa pirteämmin ja voi lähiaikoina yllättää.

Pelijakauma: Funny Farm on selvästi alipelattu Global Optionin kustannuksella.

Juoksunkulku: Funny Farm tykittää keulaan ja saa haastajakseen Global Optionin, jolloin alkuvauhti saattaa mennä hullutteluksi.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-6

Suosikki/varma: 5 Valiant Kemp on tehnyt uusista käsistä kaksi niin lupaavaa juoksua pitkillä matkoilla, että se on oiva varma kierroksen päättävässä Voimaliigassa. Ensin se kiri passiivisen taktiikan jälkeen pontevasti ja sinnitteli viimeksi sitkeästi kuolemanpaikalta, jonne kiersi puolimatkan jälkeen. Hevosen tyyli on ollut sulavampaa kuin monesti aikaisempina kausina.

Haastajat: Derby-kakkonen 9 Sahara B Boy on tiukka vastustaja varmallemme. Se laukkasi välillä pari kertaa loppukaarteessa, mutta on viime juoksunsa perusteella taas hyvällä mallilla. Ruuna teki 850 metrin kirin 3. ulkoa, mutta takana peesannut paineli ohitse.

7 Fiery Sid on puhjennut jätti-iskuun ja se on voittanut jo neljä kertaa tänä vuonna. Toissa kerralla ruuna tykitti nappireissun jälkeen omaan vauhtiaan voittoon ohi Valiant Kempin ja jäi viimeksi pussiin. Fiery Sid vaatii sisäratareissun, joten sen menestys on aina myös tuurista kiinni.

Yllättäjä: 12 Minos Vangin raviongelmat ovat olleet jatkuvasti tapetilla. Mikkelissä hevonen laukkasi loppukaarteessa, kun yritti seurata ulkoratojen kiriletkassa ja viime lauantaina jo ensimmäisen kaarteen alussa. Ruuna kulki Joensuussa mukavasti hypyn jälkeen ja osoitti olevansa kunnossa.

Pelijakauma: Valiant Kermpin, Sahara B Boyn ja Minos Vangin peliprosenteissa on nousun varaa. Fiery Sid on karkeasti ylipelattu.

Juoksunkulku: Arctic Shot johtaa ainakin alkumatkan. Un Euro ja Valiant Kemp mielivät ajoissa eteenpäin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 4,7,2,11
Toto65-2: 1,4
Toto65-3: 1,3,7,11
Toto65-4: 10,6
Toto65-5: 4,5
Toto65-6: 5
Hinta: 12,80 €

Suuri
Toto65-1: 4,7,2,3,11,5
Toto65-2: 1,4,7,2,5
Toto65-3: 1,3,7,11
Toto65-4: 10,6,2,1,4
Toto65-5: 4,5
Toto65-6: 5
Hinta: 120,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›