Alvar, Auno

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Teivo 4.8.2015

Julkaistu:

TOTO4
Teivon tiistaita tähdittävät mielenkiintoiset Tammakriterium-karsinnat. Toto4-pelin varma löytyykin sellaisesta. Kaksi muuta suurta suosikkia varmistetaan isoissa systeemeissä, vaikka ne ovatkin todennäköisiä voittajia.

Toto4-1

Pelisuosikki/varma: 4 Arctic Helen saa luottamuksen, vaikka voitto puuttuu vielä tältä kaudelta. Tamma oli Tammahambossa mainio johtavan rinnalta ja saa plusmerkinnän Mikkelistäkin, vaikka loppu oli siellä luonnollisesti vaikeaa, kun alussa ajettiin 700 metriä rehellisen täyttä. Pekka Korpi pääsee nyt sujuvammin keulaan, eikä joudu revittelemään. Ainakin alustavasti hieman alipelattu suosikki on hyvä tukipilari riveille. 

Kovimmat haastajat: 2 Amelie Frost korjasi hedelmät Mikkelissä, kun se seurasi rajua vauhdinpitoa taustalla. Järkevämmällä vauhdinjaolla sillä on vaikeampaa ehtiä suosikin ohi.

5 Lady Redcap oli epäonninen tuossa pelihevosten edellisessä kohtaamisessa, kun se laukkasi yllättäen 800 jäljellä johtavan rinnalta. Tamma näytti tuossa vaihessa vahvalta voittajakandidaatilta. Raju matkavauhti suosi tuolloin ja tänään sellaista tuskin on luvassa. 

Yllättäjät: 1 Bean Star ei ole aivan suosikkien veroinen menijä, mutta saa tässä makoisan juoksun kärjen takana. 3 Stone Capes Olive oli hyvällä juoksulla positiivinen Tammahambossa. Porissa tuli laukka heti alkuun. Voitto on tiukassa taas, mutta tamma taistelee varmasti arvokkaasta finaalipaikasta. 7 Chicotte Chicilla on hyviä näyttöjä pohjoisesta, mutta vastus kovenee nyt siinä määrin, että voittokannassa jatkaminen taitaa olla heikolta paikalta mahdotonta.  

Pelijakauma: Suosikki voittaa tämän lähdön keulasta useammin kuin kerran kahdesta ja aamun 44 % tuntuu tarjoukselta.

Juoksunkulku: Arctic Helen ampuu keulaan, jossa se saanee vetää ohjastajan haluamaa vauhtia. Radoilta 1 ja 3 mielitään johtavan taakse ja johtavan rinnalle tuskin on halukkaita.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Pelisuosikki: Kotiradan Raviliigavarsa 8 Arctic Madonna on kohonnut toisen kohteen pelisuosikiksi, jota ei näistä lähtöasemista täysin allekirjoiteta. Mikkelissä tamma taipui ravilla läpi päässeistä viimeiseksi, mutta se oli ymmärrettävää, kun ensimmäiset 700 metriä oli päästelty 08-vauhtia. Hevonen on toki tauluaan paremmassa vireessä, mutta alussa on jälleen käytettävä ruutia hyvän paikan löytämiseen.    

Kovimmat haastajat: 7 Angry Lady on pelaajien selkeä kakkossuosikki, mutta senkin peliosuus tuntuu yliarvostetulta. Tamma on tehnyt kelpo suoritukset viimeisissään, mutta ei ole esittänyt mitään superia. Paikka hankaloittaa senkin tehtävää.

10 Grainfield Fanny oli viimeksi hyvä rahasarjassa ja hävisi vain paljon näitä vastustajia kovemmalle hevoselle EL Blackjackille. Vermon Raviliiga varsa on takarivissä, mutta silti edullisemmissa asemissa kuin kaksi eniten pelattua. IS Ravien mielestä tamma taitaa olla niukasti lähdön todennäköisin voittaja.

3 EL Dolce ei tunne vielä tappiota, mutta on juossut vasta "nollasarjoissa". Tamma kehittyy kovaa vauhtia, mutta sitä on vaikea sijoittaa ikäluokkaseurassa.

11 Gisela Luxi vei yllättäjänä Biofarm-Cupin, mutta oli Tammahambossa vaisu. Forssassa nähtiin taas kelpo suoritus, eikä hevosta kannata unohtaa tässäkään.    

Yllättäjät: 1 Estelle Halm on aloittanut oikein positiivisesti ja luvassa on taatusti positiivinen urakehitys. Ykkösrata on tammalle suuri miinus, sillä se ei lähde kovaa. Vauhtikestävyyttä löytyy, mutta tässä seurassa on varsin vaikea kiertää kaikkia, kun hevonen jää alussa sisäradalta häntäjoukkoihin. Lähdön pelillinen helmi on 5 Diesel Devoted. Timo Nurmos lähettää näihin lähtöihin aniharvoin turisteja mukaan ja hevosen kanssa Suomeen saapuva Joni-Petteri Irrikin kehaisee tamman olevan paljon tauluaan parempi menijä. Sillä on ajettu kaksi viimeistä starttia passiivisesti ja nyt riisutaan sekä kenkiä että lisätään lappuja. Nopealla avaajalle on tarkoitus ajaa ennakkoluulottomasti johtopaikalta.  

Pelijakauma: Alustavasti varsin erikoisesti rastittu. kaksi eniten pelattua tuntuu yliarvostetulta, samoin kuin Estelle Halm. Grainfield Fanny ja Gisela Luxi ansaitsisivat enemmän huomiota. Diesel Devotedin 3 % on aivan liian vähän ja se todennäköisesti nouseekin iltaan mennessä aivan eri lukemiin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Pelisuosikki: 5 EL Blackjack on nostanut tasoaan kauden alun hieman tasapaksuista esityksistä, kun sen varustus on löydetty kohdalleen. Ruuna oli Vermossa vakuuttava johtopaikalta, vaikka joutui avaamaan 11-vauhtia. Elina Laakkosen suojatti on Toto4-pelin todennäköisin voittaja ja ok varma kapeisiin riveihin. Vastassa on kuitenkin muitakin asiallisia hevosia, eikä varmistusten hakeminen hieman ylipelatulle suosikille ole väärin.   

Yllättäjät: 6 Mistress Annie kiri Porissa 2. ulkoa Toto76-voittoon ja on kehittynyt viime aikoina melkoisesti. Juoksupaikan löytäminen voi olla nyt haastavaa. 7 Oden Tilly on ollut tauon jälkeen kahdesti mainio ja vaikuttaa vauhtikestävältä hevoselta. 8 Decena on lopettanut jo monta kertaa peräkkäin kovaa selkäjuoksuilla. 9 Jasulito kaipaisi hieman terävyyttä loppusuoralle, mutta on pärjännyt kovissakin lähdöissä. 4 Tapon Westwood ja 2 The Best Spruce olivat viimeisissään hieman vaisuja, mutta eivät aiemmilla näytöillään ulkona tässäkään. 1 Super Pepper palaa pitkältä tauolta ja tuskin on heti terävimmillään.         

Pelijakauma: Suosikki on aavistuksen ylipelattu, mutta ei mitenkään radikaalisti.   

Juoksunkulku: EL Blackjack etenee keulaan avauspuolikkaalla ja saanee vetää mieleistään vauhtia.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Pelisuosikki: 1 Thelma Zet on siirtynyt voittoputkeen, kun arvontakoneisto heltyi antamaan sille eturivin paikkoja. Tamma otti Turussa kaksi vakuuttavaa voittoa keulapaikalta ja on edelleen vahvoilla, mikäli onnistuu puolustamaan johtopaikan. Nelivuotias ei ole aivan ensiaskeleilla raketti, vaikka avaa toki hyvin. Johtopaikan menettäminen on mahdollista, vaikka ei todennäköisin skenaario ja sen jälkeen tehtävä olisikin kovin erilainen. Ei varmaksi näillä peliosuuksilla.    

Kovimmat haastajat: 5 Kirsberg on suosikin kovin haastaja kiihdytyksessä ja sen myötä koko kisassa. Porissa tamma vastasi sitkeästi ykköseksi johtopaikalta.

8 Global Resource olisi ollut keulasuosikki vähän sisempää, mutta nyt tehtävä vaikuttaa tukalalta. Tamma joutunee tähän kisaan kengät jalassa, joka on laskettava miinukseksi. Porissa nelivuotias oli rehti johtavan rinnalta, mutta tehtävä on nyt kauttaaltaan kovempi. 

Yllättäjät: 4 Atos Palmen ei ole riittänyt kovissa Haastajadivisioonalähdöissä, mutta ei sen kunnon tarvitse olla laskussa. Vauhtikestävä ruuna hyötyy luvassa olevasta kovasta kiihdytyksestä ja kuuluu ajoissa mukaan lapuille. 7 Ranch Nero on ollut raju pettymys nelivuotiskaudellaan, sillä hevosesta odotettiin ikäluokkamenijää. Ruuna palaa nyt rahasarjaan, eikä ole huonolta paikaltakaan vaaraton. 9 Hopeless Guy on päässyt vihdoin rytmiin pitkän starttitauon jälkeen. Viimeksi hevonen tuli voittajan takana pussissa maaliin. 11 Rim Bay Quebec on ryhdistäytynyt ja voi saada saumansa kirissä, mikäli kärki innostuu alussa kaahaamaan.  

Pelijakauma: Thelma Zet on oikea suosikki, mutta hieman liikaa pelattu. Global Resource on myös yliarvostettu. Yllättäjäosastosta löytyy hyviä merkkejä Atos Palmen etunenässä.   

Juoksunkulku: Raju kiihdytys, jossa ainakin 1,5 ja 6 satsaavat toden teolla. Suosikin keulapaikka ei ole kirkossa kuulutettu.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 4
Toto4-2: 10,8,7,5
Toto4-3: 5
Toto4-4: 1,5,4
Hinta: 2,40 €

Suuri
Toto4-1: 4
Toto4-2: 10,8,7,5,3,11
Toto4-3: 5,6,7,8,9,4,2,1
Toto4-4: 1,5,8,4,7,9,11
Hinta: 67,20 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›