Leena, Matleena

Ravivihjeet

Valikko

Ravivihje: Toto4 Turku 3.8.2015

Julkaistu:

Toto4
Turun ravit käynnistävät viikon kotimaiset ravikilpailut. Illan Toto4-kierros on ennakkoon varsin selväpiirteisen näköinen.

Toto4-1

Pelisuosikki/varmavalinta: 5 Merran Emil kohtaa oikein sopivan vastuksen ja kolmas peräkkäinen ykkössija on liki. Ensin Jokimaalla ori voitti keulasta varmasti 23,5-lopetuksessa ja jätti taakseen kovia hevosia. Muun muassa kuninkuuskisaan viikonloppuna osallistuneet Köppinen ja Vieskerin Valo jäivät taakse. Porissa lähtö oli helpompi, eikä voitto ollut missään vaiheessa uhattuna samaiselta juoksupaikalta. Ori on voltista epävarmempi, mitä auton takaa. Ravilla se hakee kuitenkin johtopaikan haltuunsa ja johtaa todennäköisesti maaliin saakka. 

Haastajat: 7 Nahkaparturi on kilpaillut pitkään kovassa iskussa, mutta voittaminen ei ole ollut orille helppoa. Viime juoksussaan Porissa Arto Hammarin ohjastettava jäi virtaviivaisen näköisenä pussiin kolmanteen sisälle. Nyt pussiin jääminen on epätodennäköistä ja kakkostila on mahdollinen.

Yllättäjät: 2 Laurilan Aamor jäi Forssassa maalisuoralla keulasta kolmanneksi. Hyvä lähtijä pystyy avaamaan keulapaikalle, josta saanee jatkossa nätin juoksun Merran Emilin takana. Siitä totoon yltäminen on mahdollista.

1 Varjomanni pääsee edullisista lähtöasemista matkaan. Turussa ruuna voitti keulasta sopivassa sakissa helposti. Riihimäellä Bella Varjosen valmennettava sai kiritilat maalisuoran alussa 4. ulkoa ja kiri maalisuoran lujaa. Ravatessaan terävän pätkän omaava on mahdollinen menestyjä.

Pelijakauma: Merran Emil on ansaitusti reilu suosikki. Laurilan Aamor näyttää jäävän liian pienelle huomiolle.

Juoksunkulku: Laurilan Aamor kiihdyttää ohi Varjomannin. Merran Emil ajaa eteenpäin kohti keulapaikkaa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Pelisuosikki: Alussa voidaan mennä pidempääkin lujaa, sillä eturivissä on monta nopeaa lähtijää. 4 Don Herkules nostetaan suosikiksi, sillä ruuna tuskin osallistuu alun keulataistoon. Riihimäellä neljännessä ulkona matkannut menijä lähti kierros juostuna selässä kolmannelle ja kukisti maalisuoralla kiriapunsa helposti. Nousukuntoinen juoksija voi saada edullisen juoksun, jonka jälkeen pystyy voittoon.

Haastajat: 2 Red Diamond Via on suurin suosikki juoksemaan keulapaikalla. Seppo Markkulan ohjastettava juoksi viimeksi keulapaikalla 22.5. Kokemäellä, jossa ei saanut muilta minkäänlaista vastusta 12,5-lopetuksessa. Porissa viime juoksussa ruuna meni sisäratajuoksulla hyvän ajan. Nyt vastus on huomattavasti sopivampi ja voittokantaan paluu on mahdollista.

1 Summer Prince on kohonnut kovaan iskuun. Porissa 16.7. ruuna oli nousemassa vauhdilla voittotaistoon, mutta häirittiin 300 metriä ennen maalia laukalle. Forssassa viime juoksussaan Maarit Vainiomäen ohjastettava menetti voiton vasta aivan kalkkiviivoilla juostuaan keulassa. Aktiivisemmalla ajolla ruuna olisi todennäköisesti voittanut. Nappipaikalta kiritilojen auetessa pärjääminen on todennäköistä.

9 Ex Gracy voi saada oikein hyvän reissun takarivistä ja mahdollinen ylivauhti lisäisi menestymismahdollisuuksia suuresti. Mikkelissä tamma hävisi nätillä juoksulla vain kovalle Proud Leaderille. Porissa Jukka Torvisen ajokki ei ollut parhaimmillaan, mutta pystyy parempaan.

Yllättäjä: 8 An-Nea on kohdannut kovempiakin vastuksia, mitä tänään. Mikäli kenttä kääntyy lopussa, voi Pasi Tikkalan suojatti yllättää. Tamma palaa huoltotauolta, mutta on valmentajansa mukaan samassa kunnossa, mitä oli ennen taukoa.

Pelijakauma: Don Herkules on alustavasti vasta kolmanneksi eniten rastittu. Out Of Ordinary on selvästi ylipelattu.

Juoksunkulku: Alussa mennään kovaa. Eturivi on täynnä kovia avaajia, joten avaus voi venyä pitkäksi. Red Diamond Via lienee kuitenkin keulahevonen.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Pelisuosikki: 3 Geena Ale on oikein kova tekijä iltaravitasolle. Tamma voitti esimerkiksi huhtikuussa Vermossa Toto76-lähdön takamatkalta. Valmentaja Pertti Isotalo epäili viime kerran vaisuuden johtuneen kiven päälle astumisesta ennen starttia lämmittelyn jälkeen. Nyt hevonen on testimielellä mukana, mutta on lähellekään omalla tasollaan suorittaessaan liki voittoa.

Haastajat: 8 Gri di S.J. voitti Turussa 20.7. mailin matkalla keulasta yllättävänkin ylivoimaisesti. Maarianhaminassa ruuna joutui kiertämään kovassa lopetuksessa kolmatta ja kiri hyvin toiseksi. Mika Forssin ohjastettava omaa kovan palan, jolla pystyy paljoon.

4 Elvis Duo palasi Vermossa yli neljän kuukauden tauolta ja oli toisesta sisältä tauko huomioiden asiallinen neljäs. Otteiden pitää parantua voittoa ajatellen, mutta startti alla näin voi käydäkin.

Yllättäjät: 7 Robin Maguire loukkaantui viime syksynä ja palaa nyt tauolta hankosidevamman jälkeen. Ruuna on nopea lähtijä ja voi osallistua alussa keulakamppailuun. Suoraan pitkältä tauolta voitto yllättäisi kuitenkin.

5 Open Way oli Seinäjoella keulapaikalta voittaessaan pirteämpi, mitä pitkään aikaan. Jos suosikit kohtaisivat epäonnea matkalla, voisi ruuna hätyytellä kärkisijoja. Voittoon asti yltäminen on kuitenkin tasokkaassa porukassa erittäin vaikeaa.

10 Don Maurizio on luokaltaan oikein hyvä hevonen tähän tehtävään. Valmentaja Timo Leivon mukaan orin huumoripuolella on sanomista ja se on saanut olla nyt helpommalla. Testistartissa ehjä suoritus olisi hyvä saavutus, eikä menestyminen takaa ole helppoa. Muiden takaa hevonen on monesti ollut hieman tahmea menemään.

Pelijakauma: Varsin oikein pelattu lähtö.

Juoksunkulku: Open Way pyrkii kiihdyttämään keulapaikalle ja voi siinä onnistuakin. Robin Maguire voi haastaa, jos sillä satsataan alkuun.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Pelisuosikki: 5 Iida Speed onnistui Porissa viimeksi vihdoin täydellisesti juostuaan kolmannessa sisällä. Sieltä tamma nousi 400 jäljellä toiselle ja kiri maalisuoralla varmaan voittoon tehden tammojen volttilähdön uuden SE-ajan. Onnistuneella juoksulla voiton uusiminen on mahdollista. 

Haastajat: 1 Olivia Pepper lähtee lujaa matkaan ja Jukka Torvinen voi päästellä sillä viime kerran tapaan keulapaikalta. Porissa tamma teki keulasta hyvän esityksen ja hävisi vain Iida Speedille. Keulavoitto on mahdollinen, jos hevonen rauhoittuu vain juoksemaan kohtuullista vauhtia. 

2 Young Moon Hoss voitti Forssan lounasraveissa valmentajansa Tapio Mäki-Tulokkaan ohjastamana matkattuaan kaukana kärjestä. Lähdössä mentiin 1000 metriä 13,0-aikaan ja kenttä kääntyi lopussa odotetusti. 

Yllättäjät: 3 Made In Shade kangistui viimeksi ymmärrettävästi Young Moon Hossin voittamassa lähdössä keulapaikalta, sillä alku mentiin turhan kovaa kiihkeän keulapaikkakamppailun takia. Tamma kilpailee tauluaan paremmassa iskussa ja voittaakin varmasti pian.

8 Callela Topclass on noussut hyvään iskuun ja on tuurien käydessä mahdollinen menestyjä surkealta lähtöpaikaltakin. Porissa tamma pääsi tulemaan loppukaarteen sisäkautta matkattuaan 3. ulkona. Loppua mahdollinen yllättäjä tuli Iida Speedin kanssa samoja vauhteja. Ylivauhtinen juoksu suosisi tammaa.

Pelijakauma: Made In Shade on paras merkki aamupäivällä, mutta peliosuus on kasvussa. 

Juoksunkulku: Olivia Pepper voi pitää kiinni keulapaikastaan tälläkin matkalla. Iida Speedilla olisi tällöin vaara jäädä kuolemanpaikalle. Todennäköisesti keulapaikka on kuitenkin tarjolla suosikille.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 5
Toto4-2: 4,2
Toto4-3: 3,8,4,7,5,10
Toto4-4: 5,1,2,3,8
Hinta: 12,00 €

Suuri
Toto4-1: 5
Toto4-2: 4,2,1,9,8
Toto4-3: 3,8,4,7,5,10
Toto4-4: 5,1,2,3,8
Hinta: 30,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›