Leevi

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto65 Vermo 29.7.2015

Julkaistu:

TOTO65
Toto65-suursuosikki rastataan pitkin hampain varmaksi Derbykenraalissa. Toinen varma on elävämpi ja alustavasti vasta viidenneksi eniten pelattu. Vermo tarjoaa keskiviikkona mielenkiintoisia pelillisiä haasteita lähdöstä toiseen.

Toto65-1

Pelisuosikki: 3 Classic St Patin komea voittoputki päättyi kesäkuun puolivälissä ja taulu alkaa olla jo melkoisen heikoissa kantimissa. Todellisuudessa hevonen ei kuitenkaan ole ollut juurikaan huonompi, mutta heikko lähtörataonni on muodostanut juoksunkuluista vaikeita kerta toisensa perään. Nyt ruunalla on hyvä sauma johtopaikalle pitkästä aikaa, jossa se saa todennäköisesti tehdä juoksusta haluamansa tempoisen. Suosikkiasema on oikein, mutta edullisista lähtökohdista huolimatta liian korkea.   

Kovimmat haastajat: Edellisen tallikaveri ja isännän itsensä ajama 7 Demi de Veluwe on rajussa iskussa, eikä se saisi jäädä peleissä näistäkään asemista aivan näin paljoa suosikin varjoon. On toki olennainen pointti, että  miten tosissaan Eepee Mäkinen yrittää käyttää hevosen kaikkia mahdollisia vahvuuksia voiton tavoitteluun, kun keulassa istuva ensisijaisesti lyötävä on myös oma hevonen. Tamma pystyy lyömään suosikin kirissä, mikäli matkalla on vähänkään vauhtia.

1 Fiery Sid on muuttunut lähes totaalisesti, kun sille on asetettu jenkkikärryt perään. Ruuna löi Mikkelissä kirissä kovia stayereitä ja pyyhki Riihimäelläkin lattiaa muun muassa Womanizerilla ja Kiikku's Lordilla. Sisärata vaikeuttaa tehtävää, sillä ruuna ei kiihdy supernopeasti. Tällä peliosuudella hevonen on kuitenkin nykykunnossaan lähes pakollinen laitamerkki ainakin leveämpiin lappuihin. Se jatkaa jenkeillä ja viime viikon poisjäänti johtui muista syistä kuin hevosesta. 

Yllättäjät: 8 Noisette Bar on elämänsä iskussa ja suorittaa varmasti kirissä ohituksia. Näistä asemista voitto olisi toki silti lähes yhtä suuri yllätys kuin kannatuskin osoittaa. 4 Le Cupole on saanut levähtää hieman Skandinavian kiertueen jälkeen ja tuskin on heti ensimmäiseen starttiin aivan terävimmillään. 

Pelijakauma: Suosikki on pelattu liikaa haastajiinsa nähden. 

Juoksunkulku: Jealous Broline päästää Classic St Patin eteensä, joka saa hetken matkaa haastetta Asantelta. Vauhti rauhoittuu alkurypistyksen jälkeen, eikä lähdössä ole oikein vauhdin vaatijaa johtavan rinnalle. Haastajat yrittävät kaataa suosikin loppukirissä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-2

Pelisuosikki: 1 Firello on tehnyt voittoputkensa aikaan rajujakin esityksiä, mutta ei ollut viimeksi ykkössijastaan huolimatta aivan terävimmillään. Ori on nyt uransa kovimman tehtävän edessä, eikä tässä välttämättä riitä voittoon edes uran paras suoritus. Viime kerran näennäinen vaisuus saattoi olla väliaikaistakin, eikä hevosesta pelata täysin ohi, mutta peliosuus on lähdön tasoon nähden aivan liian korkealle. 

Kovimmat haastajat: 15 Haltija on taas asettunu uomiinsa ja liikkui Jämsän voitoissaan sellaisia kyytejä kirissä, että kellotushommissa piti käyttää uudelleentarkistusta useampaan otteeseen. Kierrettävää ja vastusta riittää, mutta ori ohittaa taatusti kirissä monta.

7 Hurman Kukka on kehittynyt hienoa tahtia uusissa käsissä ja on parissa viime startissaan kirinyt vauhdikkaasti. Lappeen Nuorten Sarjassa voimia taisi jäädä vielä varastoonkin. 

10 Huhutaro kulki Teivossa laukan jälkeen 24-vauhteja läpi ja ehti samaan maalikuvaan tämän lähdön suosikin kanssa, vaikka starttasi 40 metriä kauempaa ja antoi vielä laukassa tasoitusta. Epävarmuus on käsin kosketeltavissa, mutta ravilla tamma on vaarallinen. 

Yllättäjät: 6 Turtilo on asettunut ravaamaan, mutta viimeksi askellus oli lopussa silti kankeaa. Nopea ruuna taitaa avata keulaan ja on siitä selkeällä juoksulla korkealla, varsinkin jos meno olisi edes hieman tasapainoisempaa kuin viimeksi. 9 Mantsuriakin on osoittanut vahvuutensa, vaikka keskittyikin viimeksi laukkailemaan. Lähdön tasoa kuvastaa se, että komeat kuusi voittoa tänä vuonna ottaneen hevosen peliosuus on lähes oikeissa lukemissa viiden prosentin tienoilla.  

Pelijakauma: Suosikki on selkeästi ylipelattu ja rankingin kovan kärkinelikon ei pitäisi olla kovin kaukana toisistaan. 

Juoksunkulku: Turtilo ja Hurman Kukka pyrkivät suosikin ohi alussa ja jompikumpi johtaa. Firello viihtyy johtavan rinnalle ja noussee siihen taas. Takamatkan kovat saattavat tehdä ajoissa ratkaisuja.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-3

Pelisuosikki: 7 Zulu Hoss oli Isla-Ajossa asiallinen kakkonen 2. ulkoa, vaikka jäikin mielettömän esityksen tehneen Stoneisle Lilianin varjoon. Tamma sai olla kovan starttirupeaman jälkeen hetken helpommalla, mutta on palannut jo normaaliin rytmiin ja valmentaja raportoi sen tuntuvan hyvältä. Viisivuotias joutuu ulkoradalta polttamaan alussa paljon ruutia päästäkseen asemiin, eikä voittaminen ole sen jälkeen helppoa. 

Kovimmat haastajat: 3 Shadoomin juoksut ovat menneet viime starteissa vaikeiksi, eikä kunnon tarvitse olla yhtään heikommissa kantimissa kuin menestysstarteissa. Ori on varmasti hevosena lähdön parhaimmistoa, mutta se osaa välillä laiskotella maalisuoran taistoissa ja jää siksi usein mielummin toiseksi kuin työntää turpansa ykköseksi.

2 Moonlight Cloud on nostanut tasoaan viime starteissa. Teivossa tuli varma keulavoitto ja Porissa hevonen oli johtavan rinnalta oikein mainio. Tammatyyliin ailahtelua ilmenee, mutta hyvänä päivänä voittokin on tarjolla.

5 Jaguar Point oli todella hyvä Suur-Hollola -lähdöissä ja tuli finaalissa kirissä alle kymppiä, vaikkei päässyt tulemaan edes täysin vapaasti. Mikkelissä ori oli heikko, mutta siihen oli syynsä. Optimibalanssilla ja aktiivisella taktiikalla hevonen olisi pelillisesti kiinnostavin tähän lähtöön, mutta nyt tähtäin on osin jo sunnuntaissa.

Yllättäjät: 1 Lucky Angel Face ei riittänyt Mikkelin avoimessa tammalähdössä, mutta nyt tehtävä on hieman helpompi ja paikka suosii asiallista avaajaa. 8 York Kemp kierteli etelän debyytissään sitkeästi. Paikka on hankala, mutta hyvin todennäköinen alkukaahailu voi avata ruunalle tien iskeä lopussa.

Pelijakauma: Haastava ja mielenkiintoinen pelilähtö, jonka kuuluisikin olla nähdyn tasaisesti pelattu. Yllättäjäkaksikko Lucky Angel Face ja York Kemp kannattaa tunkea ajoissa mukaan lapulle. 

Juoksunkulku: Tulinen kiihdytys, jossa parhaimmat avaajat taitavat löytyä radoilta 5 ja 7. Mielenkiintoa lisää, että molempien valmentajat toivovat selkäjuoksua ja kysymys herää, että kukas ihme tässä sitten keulassa juoksee. Shadoom lopulta? Alussa mennään joka tapauksessa kovaa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-4

Pelisuosikki/varma: 2 Arctic Muscles on hieman ailahdellut, mutta on yleensä ollut varsin vakuuttava keulapaikalle päästessään. Hevosen olemus on tosin ollut joskus virtavampikin kuin Mikkelin hienossa keulavoitossa. Johtopaikka taitaa olla selviö ja ori jää systeemipeliin varmaksi, mutta varmistaminenkaan ei olisi näillä peliosuuksilla väärin, varsinkin jos sen pystyisi hajoituspelissä tekemään jotenkin muuten kuin tasapainotuksella. 

Kovin haastaja: 1 Willy Yankee on alkanut tulosten muodossa vihdoin vastaamaan valmentajan odotuksiin. Ori oli aavistuksen nahkea alkukaudesta, mutta varsinkin Lahdessa jo todella vakuuttava johtavan rinnalta. Paikka on nyt ongelmallinen, sillä suosikin lisäksi joku muukin saattaa päästä ohitse kiihdytyksessä.

Yllättäjät: 5 Victory Pilot oli vaisu Lahdessa johtopaikalta. Valmentaja luottaa hevoseen edelleen paljon ja varoittaa sen kyvyistä. Huippupäivänä ruunalla voisikin olla tässäkin sanansa sanottavana. 3 Tilia's Abraham ylsi Lahdessa ja Mikkelissä totoon juostuaan suurimaksi osaksi sisärataa. Tähtäin lienee johtavan taakse, josta kärkisija on edelleen otettavissa. 4 William Birdland mittaa ensi kertaa tasoaan avoimessa nelivuotiskoitoksessa ja hyppäys voi olla liian suuri.

Pelijakauma: Yllättäjistä Victory Pilot ja Tilia's Abraham voisivat olla enemmänkin pelattuja. Suosikki on hieman ylipelattu.

Juoksunkulku: Arctic Muscles avaa joko suoraan keulaan tai ainakin hakee johtopaikan nopeasti. Avaus lienee reipas, mutta matkalla vauhti hiljenee Pekka Korven haluamaan tahtiin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-5

Pelisuosikki: 3 Blendior sotkeentui Forssassa askelissaan viimeisessä kaarteessa ja hyvä putki katkesi. Ruunan tie vie tässä johtopaikalle, josta se on vaikea kaadettava. Raviongelmia ilmenee ajoittain, mutta harvemmin selkeillä keulajuoksuilla. Suosikki saanee tehdä keulassa oman juoksunsa, eikä olisi huono valinta varmaksikaan.

Kovimmat haastajat: 10 Lecrosse avasi tauolta kovin tasapaksusti, mutta valmentaja uskoo ja odottaa sen parantavan tähän starttiin merkittävästi. Ruunan tähtäimessä on Derby ja se näkyy ajosuorituksessa, mutta parhaimmillaan oikein kiriherkkä menijä voi siltikin tulittaa lopussa kaikkien ohi.

9 Prince As kampesi viimeksi keulapaikalta lopussa ulospäin ja vauhtia katosi ratkaisevan paljon voittoa ajatellen. Ruunan lähtöpaikka on ongelmallinen, sillä edestä kiihdyttää hidas avaaja ja ruuna jäänee hankaliin asemiin. Kunto on kuitenkin edelleen kohdallaan.

1 Golda Matador palasi Porissa totosijoille, kun juoksu onnistui kahta edellisstarttia paremmin. Ruunan pitäisi pystyä puolustamaan paikka suosikin takana, josta kärkisija on melkein tarjottimella. 

Yllättäjät: 2 True Bluella jäi Turussa jossiteltavaa aika laillakin. Tasavauhtinen tamma saa usein vaikeita juoksuja, mutta on tauluaan vaarallisemmassa kunnossa. 4 Windsong's Love vaikuttaisi olevan kuntoutumassa ja 8 Love de Villeneuvekin on nosteessa. Jälkimmäisen toiveet taitavat kuitenkin mennä tuskaiseen lähtöpaikkaan.

Pelijakauma: Suosikki ei ole puhtaasti hevosena aivan prosenttikasansa arvoinen, mutta oletettava juoksunkulku ja kovimman haastajan hieman passiivinen taktiikka tasoittaa puntit aika lailla näihin lukemiin.

Juoksunkulku: Blendior on todennäköinen keulahevonen, mutta ei sataprosenttinen sellainen. Ulkopuolella on kovaan avaukseen pystyviä. Suosikki pääsee toki siinäkin tapauksessa luultavasti hakemaan johtopaikan, että joku pääsisi livahtamaan ensin ohitse.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-6

Pelisuosikki: 5 Huimariina palasi hyvässä iskussa tauolta ja kulki Porissa kirissä kovempaa kuin todennäköisesti koskaan aiemmin. Loppu meni kovassa vauhdissa hieman satsailuksi, eivätkä kiivaat kesäkelit ole viime näytöstä huolimatta aivan parasta huttua vahvalle tammalle. Rehti menijä pystyy tekemään omaa juoksua, joka onkin tarpeen, sillä kierrettävää on luvassa heti alussa. Väärä suosikki.

Haastajavarma: 1 Valvi onnistui Kaustisella, mutta sen molemmin puolin kiihdytys on mennyt volttilähdöissä hätäilyksi. Ruuna kiihtyy auton takaa varmemmin ja kovaa. Sen pitäisi olla hyvin lähellä johtopaikkaa ja sen jälkeen se on Kaustisen tapaisella esityksellä vahvasti kiinni myös voiton syrjässä. Peliosuus on ihmeellisen maltillinen ja Ilkka Korven ajokista on näin varmaksi asti.  

Kovimmat haastajat: 7 Ekulius puski Porissa pitkällä kirillä vahvasti ykköseksi ja on vihdoin vakiinnuttamassa tasonsa sille asteelle mille se parhaimmillaan pystyy. Asetelmat ovat nyt tosin hankalat, mutta ori jaksaa toki tehdä matkalla töitä.

Junnutähti ja SE-hevonen 6 Taruntuuli on taatusti yksi lähdön kyvykkäimmistä, mutta alla on kymmenen kuukautta taukoa, eikä se voi millään olla heti terävimmillään.

Ikäluokkamenestystä edellisen tapaan kerännyt 10 I.P. Legenda parantaa tällä hetkellä kokoajan.

Yllättäjät: 9 Tupla-Timo ja 11 Suvelan Tähti tekevät säännöllisesti rehdisti työnsä, mutta molemmilta uuppuu hieman huippunopeutta. Kaksikko parantelee asemiaan kirikierroksella, mutta voittoon asti ehtiminen on tiukassa, ellei matkavauhti mene aivan älyttömäksi. 

Pelijakauma: Mielenkiintoisia valintoja pelikansalta. Lähdön selkeimmän juoksun saava nousukuntoinen Valvi on jäänyt oudon vähälle huomiolle. Huimariinan aika selkeä suosikkiasema on väärin ja maltillisin odotuksin tauolta palaava Taruntuuli taitaa kerätä peliosuutensa lähinnä vanhoilla näytöillä. 

Juoksunkulku: Valvi pitää johtopaikan. Lähdössä on melkein puolenkymmentä hevosta joilla ei ole mitään kuolemanpaikkaa vastaan ja sinne mielivät ainakin Huimariina ja Ekulius. Matkanteko voi olla levotonta, mutta tuskin silti ylivauhtista.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 3,7
Toto65-2: 1,15,7,10
Toto65-3: 7,3,2,5
Toto65-4: 2
Toto65-5: 3
Toto65-6: 1
Hinta: 3,20 €

Suuri
Toto65-1: 3,7,1
Toto65-2: 1,15,7,10,6,9
Toto65-3: 7,3,2,5,1,8
Toto65-4: 2
Toto65-5: 3,10,1
Toto65-6: 1
Hinta: 32,40 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›