Verneri

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Pori 25.7.2015

Julkaistu:

Toto76
Kahdesta suuresta suosikista vihjesysteemien varmaksi kelpaa järkyttävään kuntoon äitynyt Zatopek Hoss. Merran Emil saa sen sijaan varmistuksia suuremman potin toivossa. Toinen tukijalka on keulaan kaasuttava Sahara Rouge.

Toto76-1

Suosikki: Huippuesityksiä keväällä tehnyt 9 Thula Sana nousee rankinginkin kärkeen, vaikkei ole ollut letkeimmillään kesällä. Normaalitapauksessa sitä voisi kokeilla perin sopivassa sakissa jopa varmana, mutta viime startit eivät anna siihen aihetta. Thula Sana hyytyi Vermon kurakelillä pahasti kuolemanpaikalta ja viimeksi Mikkelissä sen loppuvedosta jäi jotain puuttumaan ennätyksestä huolimatta.

Haastajat: Voitot ovat kiertäneet 7 Absolute Ruleria tänä vuonna, mutta se on ollut jatkuvasti hyvässä kunnossa. Lahdessa hevonen oli Capone Bokon peesistä hyvä kakkonen ja kiri viimeksi pirteästi pakitettuaan alkumatkalla hännille. Absolute Rulerin tavoitteena on piikkipaikka.

2 Iida Speed on ollut luotettavassa vedossa kaikissa vuoden starteissaan ja ansaitsisi pian voitonkin. Mikäli tamma onnistuisi pääsemään pikamatkalla keulaan, suosikin tehtävä mutkistuisi entisestään.

8 Club Nord Royalin juoksut menivät pari kertaa harakoille, mutta keskiviikkona se oli taas hyvä ja eteni 3. ulkoa 600 metrin kirillä voittotaistoon. Lähtökohtaisesti maili ei ole tamman lempimatka, mutta Vermossa kiivas tempo helpotti sen tehtävää.

Yllättäjät: 4 Olivia Pepper ja 3 Worldsrecorsweeper eivät ole aivan ulkona, jos saavat tarvitsemansa nappijuoksut. Tosin kumpikaan ei ole koskaan ollut kovin halukas työntämään turpaansa ensimmäisenä maaliviivalle.

Tulosriviään paremman 1 M.T. Fridan on pitkästä aikaa mahdollisuus saada huippureissu sisäradalla kärjen suojissa. Keskiviikon välistartissa tamma oli tosin ponneton, mutta ei sen juoksu siinäkään mennyt parhain päin.

Pelijakauma: Absolute Ruleria on pelattu liikaa. Club Nord Royal on alipelattu.

Juoksunkulku: Worldsrecodsweeper avaa johtoon ja päästää korkeintaan Iida Speedin tai Absolute Rulerin suosiolla eteensä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Suosikki: Ärhäkästi kiihtyvä 5 Sahara Rouge on lähellä kolmatta peräkkäistä keulavoittoa ja sopii hyvin varmaehdokkaaksi, jos ei halua pelata rivin supersuosikkien varaan. Antti Teivainen otti siihen tuntumaa amatöörin jälkeen viime kuun lopussa Teivossa ja tuloksena oli tyylipuhdas voitto. Myöskään viimekertaisessa valmentajan ajamassa voitossa hevosen ei tarvinnut kuluttaa kaikkia voimiaan.

Haastajat: Voitokas 3 Las Vegas ei ole yltänyt kärkeen viime juoksuissaan. Toissa kerralla se oli vielä pitkällä kirillä rehti kolmas, mutta viimeksi ravin mureneminen loppukaarteessa jätti kysymysmerkkejä. Hevonen on oletettavasti hoidettu paremmaksi ja se on valmis kamppailemaan voitosta.

Jatkuvasti pärjäävä 9 Don Corleon juoksi lopputalvella jopa ennätyksensä, mutta joutui sitten jäämään tauolle. Ruuna kiri paussin jälkeen vaikeista asemista positiivisesti kakkoseksi ja voi olla nyt jopa astetta terävämpi.

Teivossa Don Corleonille tappion aiheuttanut 6 Lovesong on myös potentiaalisia voittajaehdokkaita. Se oli tuossa startissa kuin uudesti syntynyt vuoden aikaisempiin kilpailuihinsa verrattuna ja hyvästeli näyttävästi vastustajansa loppukaarteessa. Lovesong jatkoi hyvissä merkeissä myös vii me viikolla ja spurttasi mallikkaasti toiseksi.

Yllättäjät: Sisukas 10 Fast Motion kärkkyy kiivasta tempoa takarivistä. Ruuna oli Suur-Hollola-raveissa kuolemanpaikalta sitkeä kolmas, ja viimeksi sen juoksu tärveltyi sammuneen vastustajan takana.

Lappeessa pitkän matkan leikitellen keulasta voittaneen 4 X-Treme Hossin yllätyssauma on myös kiinni ylikovasta matkavauhdista, koska se ei ole pätkänopea. Hevonen antoi torstaina yllättävän helposti periksi piikistä, mutta sitä oli tuskin viritelty Riihimäen pientä lähtöä varten.

Pelijakauma: Sahara Rougen kuuluisi olla suurempi suosikki ja myös Fast Motionin kannatus on alakantissa. 11 Strait Iron on ylipelattu.

Juoksunkulku: Sahara Rouge pinkaisee keulaan ja Lovesong yrittää mahtua sen taakse ohi Borups Ivanin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Suosikki: 2 Vikkenin viime sijoitukset eivät mairittele, mutta nyt sen kohdalla kannattaa huomioida 2600 metrin kilpailumatka. Väkivahvan oriin on ollut vaikea onnistua normaalimatkoilla lentokeleillä. Kolme starttia sitten voimapesä olisi luultavasti voittanut kolme kilometriä Vermossa, ellei olisi ponkaissut viimeisellä takasuoralla laukalle kuolemanpaikalta.

Haastajat: 7 Ekulius on vaisumpien kausien jälkeen löytänyt itsensä ja tehnyt monta hyvää juoksua. Toissa kerralla se voitti kuolemanpaikalta voimia tallella. Viimeksi hevosen eteneminen katkesi sen sijaan etusuoralla laukkaan ja se jäi vielä lopussa pussiin.

6 Pireus on ollut luotettava Lahden laukkastarttia lukuun ottamatta. Silloin se hyppäsi loppukaarteessa, kun oli joutunut päästämään ilmiömäisen Välähdyksen ohitseen. Viimeksi hevonen johti tätä vastaavaa T76-lähtöä hallitusti perille, mutta outo matka aiheuttaa nyt sen ylle pieniä kysymysmerkkejä.

Yllättäjät: Kuningatarkilpailuun valittu 10 Hujanhajan on jäänyt yllättävän unohdetuksi viimekertaisen väsähtämisensä jälkeen. Kovasti kehittynyt hevonen olisi kesäkuun Helätin-ajossa pessyt koko tammakerman, jos matka olisi hiukankin jatkunut. Kannattaa kuitenkin huomioida tallikommentit, joiden mukaan Hujanhajanilla ajetaan passiivisesti seuraavaan viikonlopun jättiurakkaa silmällä pitäen.

1 Vihin Mahti jäi Pireuksen voittamassa Kaustisen lähdössä vastaavalta paikalta pakettiin juostuaan 3. sisällä.

9 Veeran Linkki ei ole aivan vastannut odotuksia tänä ja viime vuonna, mutta voimahevonen omaisi kovavauhtisessa lähdössä pienen yllätyssauman.

Pelijakauma: Pireukselta ja 3 Suhhaukselta kuuluisi prosentteja Vikkenille, Hujanhajanille ja Veeran Linkille.

Juoksunkulku: Pireus hakee keulapaikan Suhhaukselta. Ekulius pyrki toisen radan kärkijuhdaksi.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Suosikki: Poikkeuksellisella tavalla uransa avannut 12 Pascha Tylly on selkeä ehdokas varmaksi jääkylmältä lähtöpaikaltakin. Se on ollut kahdessa 3-vuotislähdössä loistava keulahevosen rinnalta, joten tuskin vahvaa ruunaa nytkään pidätellään kovin pitkään takajoukossa, jos vauhti laskee verkkaiseksi.

Haastajat: Myös vuotta vanhemman 11 Juicemanin aloitus on ollut vahva. Viimeksi täysi voltti sujui jo 16,1-lukemiin, kun ruuna taisteli väkisin ohi toisesta lupaavasta aloittelijasta. Pascha Tillyn veroinen voimamies Juiceman tuskin kuitenkaan on ja jää varahevoseksi.

Jokimaan liigavarsa 7 Stone Capes Olive on kehittynyt startti startilta. Viimeksi se sijoittui Tammahambossa kahden kovan hevosen jälkeen nappireissulla kolmanneksi. On mielenkiintoista nähdä, kuinka tähän asti nätisti ajettu tamma jaksaa tehdä töitä matkalla.

Yllättäjä: 9 Do It Valiant teki toissa kerralla 4. ulkoa asiallisen 800 metrin kirin häviten kakkossijan niukasti. Viimeksi ruuna punnersi myös pitkän kirinsä hyvin perille. Normaalisti se tuskin riittää suosikeille, mutta kyvyt esiin -divisioonat ovat monesti arvoituksellisia.

Pelijakauma: Stone Capes Olivea ja 1 Prizewinneriä rastattu liikaa. Do It Valiant on kahdella prosentilla huippumerkki varmistuslapuille.

Juoksunkulku: Radoilta 1, 3, 4, 5 ja 7 avataan lujaa. Stone Capes Olive on todennäköisin keulahevonen.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Suosikki: Ellei 1 Merran Emil kompuroi lähdössä ja on muutenkin samanlainen kuin viime juoksussaan, se on tuskin lyötävissä. Ori viihtyy erikoisen hyvin keulassa, mistä vastaa esimerkillisesti ilman hirmuista ylivauhtia. Vastus ei ole ainakaan yhtään kovempi kuin Lahdessa.

Haastajat: 3 Villikunkku ahdisteli Merran Emiliä tiukasti Lahdessa, kunnes suistui askeliltaan. Muuten se olisi päässyt tämän selkään, mistä ainakin kakkossija olisi ollut haarukassa. Hevonen on ilmi selvästi löytänyt samanlaisen huippukunnon, jossa kilpaili ennen viime kesän kuljetushaaveriaan. Viimeksi se ”verrytteli” keulasta voiton kevyessä porukassa.

Kuninkuuskilpailuun valmistautuvilla 8 Tuli-Ritarilla ja 12 Rapin Aatoksella tuskin kaahotetaan hampaat irvessä ja niitä ei välttämättä tarvitse ottaa edes varmistuslapuille.

Yllättäjät: 9 Pyrypolun Dumdum löi puhtaasti Merran Emilin kesäkuun puolivälissä Turussa. Voiton vei silloin piikkipaikalta ilmiömäinen Säihkeen Säpinä. Ikäruuna on kilpaillut sen jälkeen kahdesti montéssa, eikä sen vireestä ole täyttä varmuutta.

4 Nahkaparturi on elämänsä vireessä. Hevonen on tehnyt monta sitkeää pitkää kiriä peräjälkeen. Sijoitukset luultavasti parantuvat heti, kun ori alkaa saada helpompia reissuja.

13 Veeran Turo oli toissa kerralla tasapaksu paussin jälkeen, mutta viimeksi siltä irtosi jo enemmän. Se pääsi takamatkalta Villikunkun peesiin ja kiritti tätä asiallisesti lopussa.

Pelijakauma: Merran Emil on hieman liian suuri suosikki, mutta silti hyvä vaihtoehto varmaksi. Pyrypolun Dumdum ja Nahkaparturi ovat edullisimmat rastit.

Juoksunkulku: Merran Emil pitää ykkösradalta keulat ja Poken Viasko tai Villikunkku pääsee sen peesiin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Suosikki/Varma: 7 Zatopek Hoss ja Merran Emilin ohella toinen kierroksen suursuosikki. Oriin asema on perusteltu, sillä se on ollut poskettoman hyvä kaikissa kesän starteissaan uusista käsistä.

Toissa kerralla Zatopek Hoss lepatti ”nollanollaa” kakkoseksi, kun pääsi pussista Tomorrowlandin voittamassa lähdössä ja jyräsi viimeksi lähes kierroksen kirillä voittoon ohi Victory Bonsain. Koska hevosta voi uhata vaikea reissu huonolta lähtöpaikalta, sen varmistaminenkaan ei ole täysin pähkähullu idea. Luultavasti ori pääsee kuitenkin hakemaan matkalla piikkipaikan.

Haastajat: 2 Cankus Que vastasi Mikkelissä 06,0-avauksessa pitkään 8 Grainfield Oliverille, ennen kuin laski tämän eteensä. Hevosen juoksu meni loppumatkalla sujuvasti, mutta jäykistyminen oli mielettömän revityksen jälkeen ymmärrettävää lopussa.

Grainfield Oliver sammui vielä pahemmin. Mikäli kaksikko on ehtinyt toipua viikontakaisista tapahtumista, se voi tarjota kelpo vastuksen suursuosikille.

4 Madickens Stjärna kaatui viimeksi saappaat jalassa kakkoseksi kovalla ajalla. Sen rinnalla juossut Rapido Streamline oli vain käsittämättömän hyvä ja puristi ohitse. Ruuna olisi parhaimmillaan sisäradalta, koska kurvijuoksu ei ole sen valttikortteja.

Yllättäjät: 12 Right Of Way kiri Porin viime raveissa niin iloisesti voittoon, että suosikin varmistelijoiden kannattaa poimia se suuryllättäjänä lapuille piippuhyllypaikaltakin. Hevonen oli mainio jo kuun alussa Vermossa kuolemanpaikalta.

6 Moonlight Cloud pääsi viimeksi pitkästä aikaa keulaan ja piti vastustajansa varmasti loitolla. Edellisillä kerroilla sen kireistä oli jäänyt hieman puuttumaan.

Pelijakauma: Myös Zatopek Hoss on hieman ylipelattu suosikki. Grainfield Oliver ja Right Of Way ovat edullisia merkkejä.

Juoksunkulku: Cankus Que ja Grainfield Oliver avaavat jälleen tulisimmin. Zatopek Hoss lähtee myös sen verran hyvin, että päässee keulaan 1. takasuoralla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Suosikki: Kierroksen huipentavan Kultadivisioonan kärkirankkaus on 9 Air Gunner. Kevään Ruotsissa kilpaillut ruuna ei saanut vielä Killerin Eliitissä ja Suur-Hollolan välierässä itsestään parasta irti, mutta viimeksi sen menossa oli jo enemmän puhtia. 07,5-vauhtisesta avauksesta huolimatta ruuna jäi keulasta toiseksi vasta maalikuvan perusteella. Kun Air Gunnerin vire on huipussaan, se pystyy myös hurjiin kireihin.

1 Outlaw Merci oli loistava alkukevään voittojuoksussaan, mutta on ollut sen jälkeen paha pettymys. Seinäjoella ja Mikkelissä sen juoksutkaan eivät onnistuneet, mutta viimeksi hevosen kiri lopahti jo ennen kuin ehti kunnolla alkaa. Outlaw Merci kannattaa ottaa silti vielä aikaisin peleihin, koska sillä on hyvä mahdollisuus päästä toivepaikalleen keulaan.

2 Mr Exquisite lähestyi Kaustisella kovasti Air Gunneria maalisuoralla ja jatkoi vahvasti keskiviikkona Vermossa, missä pakotti tiukassa kaksinkamppailussa Amazing Soulin venymään SE-aikaan.

3 Lindys Jersey Boy on ollut hyvä laukattomissa kilpailuissaan. Ylivieskan taktiikkajuoksussa ruuna ei saanut kunnon mahdollisuutta Surprise Lordin haastamiseen, mutta Kokemäellä se voitti hallitusti kuolemanpaikalta, jonne kiersi puolimatkassa.

5 Womanizer ei ole ollut lähelläkään huipputasoaan tänä vuonna, mutta voi toki johtaa pikamatkaa pitkään, jos onnistuu pääsemään Outlaw Mercin ohitse.

6 Sunrise Loverin vire on sen sijaan ollut nousussa, mutta sen pitäisi parantaa vielä harppaus, jotta kykenisi ottelemaan voitosta kuutosradalta näin kovassa sakissa.

Pelijakauma: Air Gunner ja Outlaw Merci ovat hyviä pelihevosia Mr Exquisiten ja Lindys Jersey Boyn kustannuksella.

Juoksunkulku: Outlaw Merci onnistunee pitämään keulat Womanizeria vastaan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 9,7,2,8,3,4,1
Toto76-2: 5
Toto76-3: 2,7,6,10,9
Toto76-4: 12
Toto76-5: 1,3,9,4,13
Toto76-6: 7
Toto76-7: 9,1
Hinta: 17,50 €

Suuri
Toto76-1: 9,7,2,8,3,4,1
Toto76-2: 5
Toto76-3: 2,7,6,10,1,9,4
Toto76-4: 12,9
Toto76-5: 1,3,9,4,13
Toto76-6: 7
Toto76-7: 9,1,2,3,5
Hinta: 122,50 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›