Olga, Oili

Ravivihjeet

Valikko

Ravivihje: Toto4 Jämsä 12.07.2015

Julkaistu:

Toto4
Korkea palkintotaso on houkutellut Jämsän kesäraveihin hyviä hevosia Suivikkaan johdolla. Jämsän Äijän ajossa juokseva Suivikas on ansaitusti myös Toto4-pelin pankki.

Toto4-1

Suosikki: 1 J.A. Monster on suosikki, vaikka se ei välttämättä kykene hyödyntämään sisärataa keulapaikan pitämisen muodossa. Ruuna jäi toissa kerralla Suur-Hollola-ajon alkuerässä hyvänoloisena pussiin. Viimeksi Hankasalmella se lähti 1100 metriä ennen maalia takaa kiertämään ja marssi ylivoimavoittoon.

Kovimmat haastajat: 7 Gimli C.C. jää haastajan rooliin, koska lähtöpaikka on haastava ja Jämsän tiukat kaarteet aiheuttavat pienen kysymysmerkin. Vieremällä ruuna ei luonnollisesti ollut tauolta terävimmillään, mutta puristi luokallaan johtavan rinnalta kakkoseksi. Muistissa on vielä viime elokuun T75-voitto, jonka voimanpesä nappasi raskaasta ulkoratojen kiertelystä huolimatta.

2 Matterhorn vaikuttaa viime juoksun perusteella vahvasti nousukuntoiselta. Se teki T65-lähdössä 1.12-vauhtisen loppukirin eikä hävinnyt kovin paljoa edes voittaja Freddie Alelle. Lähtöpaikka on nyt ihanteellinen ja vastus sopiva.

4 Blue Beauty on piristynyt selvästi saatuaan parissa startissa jenkkikärryt peräänsä. Viimeksi se kirmasi 3. sisältä ihan hyvin loppua, vaikkei saanutkaan otetta keulavoittaja Sweet Choco Starista. Reippaasti avaava Blue Beauty taistelee ainakin aluksi johtopaikasta, mutta useimmiten sillä on haettu selkäjuoksua. Nykyvireessä keulataktiikka lienee myös mahdollinen.

Yllättäjät: 11 Aqua's Solenoid tunnetaan hyvänä kirihevosena, mutta takarivistä sen voittomahdollisuudet riippuvat matkavauhdista. Tamma jatkaa iskussa, sillä toukokuun voitossaan se teki kovan voittoajan ja viimeksi se jäi pussiin johtavan taakse.

3 Simoni's Geisha lähtee rivakasti ja on yksi kärkipaikoille hamuavista. Viimeksi Vermossa se yritti 700 metrin kiriä ilman vetoapua, mikä oli T65-lähdössä hieman liikaa.

5 Witch It nappasi eilen Jämsässä ylivoimaisen keulavoiton ja paineli hyvällä tyylillä, mutta lähtö oli paljon helpompi kuin nyt. Isommista peleistä tuplavoittoa hakevaa ruunaa ei voi kuitenkaan sivuuttaa.

Juoksunkulku: Simoni's Geisha ja Blue Beauty pyrkivät ohittamaan sisäradan J.A. Monsterin. Ainakin Simoni's Geishalla haettaneen keulajuoksua, sillä mielekästä vetoapua voisi tarjota ainoastaan Gimli C.C.

Pelijakauma: Gimli C.C. (7 %) on kykyihinsä nähden selvästi aliarvostettu, mutta muuten pelijakaumassa ei suuria vääristymiä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: 2 Uptown Pilot on lähtöpaikkansa ansiosta niukka kärkirankkauksemme, sillä tammalla on hyvä mahdollisuus keulajuoksuun. Toissa kerralla se hävisi piikkipaikalta vain terävästi kirineelle Good Jewelille. Viimeksi se ei päässyt ravilla liikkeelle. Starttiväli on nyt hieman pidempi, sillä tamma jäi välissä yhdestä kisasta pois.

Kovimmat haastajat: 1 Pine Ross kiersi Vieremällä vauhdin rauhoituttua johtavan rinnalle kierros juostuna ja taisteli esimerkillisesti, vaikka keulavoittaja meni menojaan. Pine Rossin lähtönopeus tuskin riittää rivakoille avaajille, mutta sen voi huoletta nostaa ajoissa toiselle radalle.

9 Joe's Ma Baker sai Lieksassa raskaan reissun, sillä se juoksi alun kiertelyn jälkeen johtavan rinnalla. Tamma jaksoi mukavasti, vaikka puski loppusuoralla väsyneenä hieman ulospäin. Edelliskerralla Kajaanissa kiristä tuli liian pitkä. Nyt se saa selkäjuoksun ja pystyy menestymään.

11 Löten's Anselm on napannut viime aikojen hyvät sijoitukset kärjen läheltä onnistuneilla reissuilla. Talven starteissa ruuna näytti myös voimansa ja kiertämiskykynsä, jotka ovat nyt takarivistä tarpeen.

Yllättäjät: 4 Lonely Atlas venyi Forssassa selvästi kakkoseksi johtavan takaa, mutta ei voinut mitään keulasta karanneelle Leemark's Casimirille. Reippaasti avaava tamma saa hyvän paikan kärkiporukasta ja on yksi tasaisen lähdön mahdollisista.

6 Liliana Li otti lauantain välistartissa lähtölaukan ja tuore iskukyky jäi näkemättä. Kouvolassa se oli 4. ulkoa lähinnä tasainen, mutta lähtö on nyt sopivampi.

Juoksunkulku: Uptown Pilot pitää kiihdytyksessä Lonely Atlasin ulkopuolellaan ja juossee keulassa.

Pelijakauma: Osa Pine Rossin peliprosenteista (25 %) voisi siirtyä Uptown Pilotille. Myös Löten's Anselmia (20 %) pelataan hieman liikaa. Paras ideamerkki on Joe's Ma Baker (6 %).

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: 10 Womanizer S on lähdön paras hevonen ja ansaitsee suosikkiaseman, vaikkei välttämättä pääsekään mielipaikalleen keulaan. Riihimäellä se piti kärjessä yllä tasaisen reipasta tempoa ja näytti pitkään hallitsevan, mutta kanuunakirin kehittänyt 5 Fiery Sid ehti ohitse. "Nasse" oli kuitenkin pariin aikaisempaan starttiin verrattuna parempi. Valtaosan voitoistaan ruuna on ottanut keulasta, mutta tällaisen lähdön se voi ratkaista myös loppukirillä.

Kovimmat haastajat: 9 Västerbo Mission on säilyttänyt kuntonsa ihailtavan pitkään ja sai viimeksi ansaitun onnistumisen. Se teki 700 metrin kirin ilman vetoapua ja jyräsi tammalähdössä varmaan voittoon. Rehti menijä on kilpaillut tätä kovemmissakin tehtävissä.

Jos 1 Sunrise Loverin nousukunnosta olisi parempi varmuus, siinä olisi näistä asetelmista jopa ideavarma-ainesta. Ori palasi Halsualla tauolta ja kierteli takaa kohtalaisesti, mutta ei vielä mitenkään loistanut. Startti vei hevosta takuulla eteenpäin ja jos se onnistuu pitämään sisäradan turvin keulat, kaikki on mahdollista.

Fiery Sid on yllättänyt kahdesti, mutta on nyt jo selkeä kakkossuosikki. Rehti työmies on löytänyt jenkkikärryt perässään uuden terävyyden otteisiinsa. Riihimäellä se hakeutui sisäradalta kirikaistoille loppukurvissa ja ehti rivakalla lopetuksella niukasti ohi Womanizerin. Jenkkikärryt on ennakkotietojen mukaan jälleen perässä ja selkäjuoksulla Fiery Sid on taas kirivaiheessa vaarallinen. Peliosuus on kuitenkin turhan korkeissa lukemissa.

Yllättäjät: 4 Youpie teki Vermossa 4. sisältä ulkokautta kohtalaisen lopetuksen ja oli parempi kuin edellisstarteissa. Jos ruuna välttää paikan johtavan rinnalla, sillä on pienet yllätyssaumat.

3 Kontroll Broline sijoittunee taas hyvin, mutta 39 kilpailun pituinen voitoton putki taitaa edelleen jatkua.

Juoksunkulku: Sunrise Lover pyrkii torjumaan Kontroll Brolinen ja Youpien alkukiihdytyksessä. Jos jompi kumpi jälkimmäisistä pääsee keulaan, Womanizer saattaa hyökätä ajoissa eteenpäin.

Pelijakauma: Fiery Sid (23 %) on noussut yllätysvoittojen jälkeen turhan paljon pelatuksi. Västerbo Mission (16 %) ja Sunrise Lover (8 %) ovat oikein edullisia merkkejä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki/varma: 7 Suivikas jatkaa huippuvireessä, eikä sille todennäköisesti löydy pysäyttäjää tästäkään lähdöstä. Viimeisimmän tappion kuukausi sitten Killerillä aiheutti Jokivarren Kunkku, joka sittemmin teki ME-tuloksen. Viimeksi Kouvolassa Suivikas ratkaisi pelin vauhdikkaalla loppukirillä. Tässä se edennee ajoissa joko johtavan rinnalle tai suoraan kärkeen saakka, minkä jälkeen muut ovat vaikeuksissa.

Kovimmat haastajat: 9 Vieskerin Valo voisi laittaa Suivikkaan ahtaalle, jos pääsisi tämän etupuolelle. Nyt asetelmat ovat kuitenkin sellaiset, että Vieskerin Valo jää alussa takajoukkoihin ja sieltä Suivikkaan kiinni ottaminen on hankalaa. Vieskerin Valo on kyllä vahvassa nousuvireessä, siitä tuoreimpana osoituksena Jokimaalla nähty 1.20-vauhtinen loppukiri.

Vahvaa kauttaan jatkava 6 Leon Salama tekee nousua ykkössarjoihin. Lahdessa se teki 800 metrin kirin ilman vetoapua ja noteerasi uuden ennätyksensä, vaikkei kyennyt kamppailemaan aivan kärkisijoista. Väsymätön menijä taistelee tiukasti kakkossijasta.

8 Rapin Aatos voitti pari helpompaa lähtöä, mutta on laukkaillut sen jälkeen kolmessa startissa. Oriin kunnossa ei kuitenkaan ole vikaa.

Yllättäjät: 10 Tähen Topelius hoiteli kotiradalla Hankasalmella helpon lähdön kotiin, mutta vastus ei käynyt mittarista. Takarivi on nopeaa lähtijää vastaan ja totosijakin on näistä asemista tiukassa.

Juoksunkulku: Pulun Pilke suhahtaa kärkipaikalle. Se päästänee Suivikkaan eteensä, jos ja kun tämä ilmestyy ajoissa rinnalle.

Pelijakauma: Suivikkaan peliosuus (68 %) on hiukan yläkantissa, mutta ei niin paljoa, että varmistukset olisivat tarpeen. Jos Suivikasta varmistelee, Leon Salama (3 %) on paras yllätyshaku.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 1,7,2
Toto4-2: 2,1,9
Toto4-3: 10,9,1
Toto4-4: 7
Hinta: 5,40 €

Suuri
Toto4-1: 1,7,2,4,11,3,5
Toto4-2: 2,1,9,11,4,6,5,10,8
Toto4-3: 10,9,1
Toto4-4: 7
Hinta: 37,80 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›