Tiina, Kirsi, Krista

Ravivihjeet

Valikko

Ravivihje: Toto4 Seinäjoki 09.07.2015

Julkaistu:

Toto4
Seinäjoen Toto4-kierroksella pelatuimmat hevoset eivät kiehdo varmaehdokkaina. IS Ravien näkemysvarma on ennätyskuntoinen hevonen, joka on jäämässä lähtönsä kolmossuosikiksi.

Toto4-1

Suosikki: 4 Iikori aloitti Kaustisella kautensa mainiolla kakkossijalla, mutta viimeksi avauskierroksen laukat tiputtivat oriin hännille. Se kuitenkin kiri vielä päätöspuolikkaan 22,3-kyytiä, vaikkei kärkeä uhannutkaan. Jos Iikori selvittää alun ravilla, se pääsee keulaan ja johtaa pitkään.

Kovimmat haastajat: 5 Tupla-Timo voitti kesäkuussa Ylivieskassa T76-lähdön väkevällä esityksellä johtavan rinnalta. Kouvolassa se olisi myös menestynyt, ellei olisi laukannut loppusuoralle tultaessa kärjen tuntumasta.

7 Veeran Turo palaa reilun kuukauden paussilta. Toukokuussa se teki positiiviset esitykset kaikissa kolmessa lähdössä. Nyt vastassa ei ole Rapin Aatoksen ja Hullumiehen kaltaisia menijöitä kuten viimeksi, mutta pitkä starttiväli voi näkyä terävyyden puutteena.

Yllättäjät: 9 Metkutus ja 8 Tesantti ovat jaksavia jyriä, joilla on kuitenkin myös laukkariski. Kierrettäviä vastustajia ei sinänsä ole liikaa, mutta kärjessä vedetään varmasti kiihtyvällä tempolla eikä takaa-ajajilla ole varaa laukkoihin.

Juoksunkulku: Iikori etenee ravatessaan keulaan. Poljento rynnistää ilman laukkaa eteenpäin eikä jarruttele.

Pelijakauma: Tupla-Timo (12 %) on pelihevosista selvästi maistuvin merkki. Veeran Turon (27 %) peliprosentit ovat yläkantissa.

IS-Pelisuositus - Toto4-1

Pieni:4,5
Suuri:4,5,7,9,8
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: 2 Tapon Westwoodin lähtöpaikka vaihtui sisäradaksi eikä siitä ole välttämättä etua, mutta viime näytöllään ruuna on ansainnut suosikkiasemansa. Se hakeutui Seinäjoella maalisuoran alussa kiriin ja leiskautti vahvalla loppuvedolla kärkeen. Vermossa ruuna oli johtavan takaa asiallinen, mutta oli aseeton voiton suhteen.

Kovimmat haastajat: 4 Do It Valiant teki viimeksi Seinäjoen lähdössä mukavan ulkoratakirin, vaikkei voinut mitään Tapon Westwoodin loppurynnistykselle. Edelliskerralla 1.14-vauhtinen avauskierros oli keulasta liikaa.

7 Cold Mermaiden on tehnyt tauon jälkeen tasaisen asiallisia juoksuja. Vermon T65-lähdössä se ei piisannut 3. ulkoa parhaille, mutta piti rehdisti oman vauhtinsa. Lähtö on nyt sopivampi, mutta helppoa juoksua ei ole näistä asemista luvassa.

Yllättäjät: 5 True Goalin juoksu meni viimeksi pieleen, kun se jäi roikkumaan ulkoradoille. Kauhavalla ori oli johtavan rinnalta ylivoimaisen voittajan takana sitkeä kakkonen. Nyt rattaille hyppää kokeneempi kuski.

8 Decena juoksi Vermossa Cold Mermaidenin takana 4. ulkona ja oli tasainen. Lähtöpaikka on hyvän juoksun tarvitsevaa tammaa vastaan.

6 Mr Legacy oli Seinäjoella hämmästyttävän hyvä ja kesti keulasta urheasti kakkoseksi, vaikka alkuvauhti oli kovaa. 3 Imagine Look ei saanut Mr Legacysta viimeksi otetta, mutta tässä keulajuoksu ei ole utopistinen vaihtoehto. Nimenomaan keulasta Imagine Look yllätti toukokuussa Vaasassa.

Juoksunkulku: Imagine Look lienee alussa nopein eikä ole täysin poissuljettua, että sillä kokeillaan keulasta. Muussa tapauksessa kärkipaikka voi olla tarjolla Do It Valiantille.

Pelijakauma: Tapon Westwood (40 %) on liikaa luotettu. Tasaisessa lähdössä myös Decenan (12 %) peliosuus on hieman liian korkea, kun taas Cold Mermaiden (10 %) voisi olla enemmänkin pelattu.

IS-Pelisuositus - Toto4-2

Pieni:2,4,7
Suuri:2,4,7,5,8,3,6,9
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: 2 Joivaus on ottanut viisivuotiaana harppauksen eteenpäin ja tehnyt jokaisessa kilpailussaan hyvät esitykset. Erityisesti toissa kerralla Jyväskylässä se teki rehdin ulkoratakirin ja kiersi taustalta Tammasarjan ykköseksi. Kouvolassa Joivaus hävisi keulasta vain kovaa kirineelle Pauhikselle. Tässä Joivaus nappaa kärkipaikan eikä jää odottelemaan takamatkan rutinoituneempia haastajia.

Kovimmat haastajat: 4 Pramia laukkasi Rovaniemellä kärkihevosen rinnalta loppukaarteessa ja menetti hyvän sijoituksen. Edelliskerralla se oli kovassa T76-sarjassa johtavan takaa asiallinen riittämättä Villiauralle ja kumppaneille. Nyt edullisessa sarjassa Pramia kuuluu suosikkeihin.

1 Lissu Rols esitti Kokemäellä todella vauhdikkaan loppuvedon sen jälkeen, kun oli laukannut päätöskierroksen alussa. Seinäjoella tamma teki uuden ennätyksensä, vaikka joutui tekemään työt johtavan rinnalla ja starttivälikin oli pitkähkö. Tässä Lissu Rols pääsee nauttimaan suosikin vetoavusta.

5 Hohdon Iines on väläyttänyt parissa startissa selvästi parempia otteita kuin aiemmin. Mikkelissä se kaasutti kärjessä tasaisen reipasta kyytiä läpi eikä antanut muille mitään mahdollisuuksia. Piikkipaikalle ei ole nyt asiaa, mutta tamma saa iskuasemat kärjen takaa.

Yllättäjät: 60 metrin takamatkalta lähtee asiallisia tammoja, mutta hyväkuntoisten suosikkien kiinni ottaminen voi olla liian vaikea tehtävä. 13 Tuulensuvi yritti Kauhavalla karkumatkaa kärkipaikalta ja olikin hyvä, vaikka kuninkuusravitason hevonen A.T. Visku tuli lopussa ohitse.

Mahdollinen suuryllättäjä voisi olla 8 Tyyni Kevätön, jos se sattuisi menemään ravia koko matkan. Lieksassa laukka yllätti viimeisellä takasuoralla, mutta hypyn jälkeen taukohevonen pisteli ihan pontevasti loppua.

Juoksunkulku: Joivaus lähtee vetämään joukkoa kiihtyvällä vauhdilla. Johtavan rinnalle ei liene tunkua.

Pelijakauma: Joivaus (37 %) on vain hieman liikaa pelattu. Parhaat merkit ovat Pramia (8 %) ja Hohdon Iines (6 %).

IS-Pelisuositus - Toto4-3

Pieni:2,4,1,5
Suuri:2,4,1,5
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki/ideavarma: 5 Atos Palmen oli toukokuun voittostartissa vakuuttava johtavan rinnalta ja kunto on edelleen mallillaan. Sunnuntaina Lahdessa se kipusi 2. ulkoa lopun kolmatta rataa pitkin ihan hyvin, vaikkei kyennyt kamppailemaan voitosta. Atos Palmen avaa rivakasti, mutta kärkipaikka ei ainakaan helpolla irtoa. Ruuna kuitenkin osoitti molemmissa Turun lähdöissä, että kestää myös paikan johtavan rinnalla.

Kovimmat haastajat: 7 Cross Bones Web on parhaimmillaan keulasta, joten kuski ajanee suoraviivaisesti eteenpäin. Vaasassa matkavauhti tasaantui keulassa liiankin hiljaiseksi ja tallikaveri 10 Man In Black kiri lopussa niukasti ohitse. Kärkipaikalta Cross Bones Web on voittanut useasti, mutta jää nähtäväksi, onko keulaan tässä lähdössä asiaa.

12 Great Capacity hyötyisi mahdollisesta kovasta avauksesta. Jaksava ruuna tekee rehdisti parhaansa, vaikka näyttää ajoittain hapuilevan. Laukkariski kasvanee, jos ruuna joutuu kiertämään loppumatkasta ulkoradoilla.

1 Across The Fence saa iskuasemat kärjen takaa ja on kirivaiheessa vaarallinen. Kokemäellä se kipusi kurakelissä takaa mukavasti, mutta hävisi selvästi voittajalle. Uran ainoa voitto tuli toukokuussa, kun ykkösenä maaliin tullut hylättiin.

Yllättäjät: 8 Will Be Crescent latasi Kaustisella keulaan, veti kovaa ja kangistui lopussa, mutta teki uuden ennätyksensä. Näin ulkoa kärkeen pääseminen vaatii alkurevityksen, mutta tuskin ruunalla lähdetään myöskään peruuttelemaan.

2 Winter's Playboy ei ole voittanut koskaan, vaikka suoritukset ovat olleet usein tasaisen asiallisia. Seinäjoella 15.5. tappio oli keulasta äärimmäisen niukka. Nyt alla on vajaan 1,5 kuukauden tauko, joten uran ensimmäinen ykkössija tulisi yllätyksenä.

6 Ariel Hope jaksaa mennä ja kestää vaativammankin reissun, mutta kesäkeleillä huippuvauhdit ovat rajalliset. Viimeksi tamma marssi kärkeen 1300 jäljellä, mutta hävisi selityksittä Great Capacitylle.

Juoksunkulku: Numerot 5, 7 ja 8 lataavat alkuun ja vauhti voi olla kovaa. Lopullinen kärkihevonen lienee joko Cross Bones Web tai Atos Palmen.

Pelijakauma: Atos Palmen (15 %) on IS Ravien kärkirankkaus, joten kolmossuosikkina sitä kokeillaan ideavarmana. Great Capacity (21 %) on lähtöpaikka huomioiden liikaa pelattu. Yllättäjistä Will Be Crescent (4 %) on aliarvostettu.

IS-Pelisuositus - Toto4-4

Pieni:5
Suuri:5
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 4,5
Toto4-2: 2,4,7
Toto4-3: 2,4,1,5
Toto4-4: 5
Hinta: 4,80 €

Suuri
Toto4-1: 4,5,7,9,8
Toto4-2: 2,4,7,5,8,3,6,9
Toto4-3: 2,4,1,5
Toto4-4: 5
Hinta: 32,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›