Perttu

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Ylivieska 6.6.2015

Julkaistu:

Toto76
Ylivieskan T76-kierroksen päättävää Malja-ajoa tähdittävät talvitauolta palaavat superhevoset Jonesy ja Surprise Lord. Pelillisesti mielenkiintoisempia ovat kuitenkin niiden haastajat.

Toto76-1

Suosikki: 1 Tupla-Erkki oli paalulta jo ennakkoon suosikkimme ennen takamatkan parasta eli 11 Tähen Toivomusta. Raineri Puikkoselta saadut tuoreet tallikommentit valoivat lisää uskoa suosikkirankkaukseen. Puikkosen mukaan orilla oli viime starttien aikaan lieviä kaviovaivoja. Nyt ne ovat pois päiväjärjestyksestä. Puikkonen ei lähtenyt hehkuttelemaan, minkä verran orin viimeksi juoksemasta 29,5-ajasta voisi tarvittaessa lohjeta, mutta totesi ykskantaan, että Tupla-Erkki on paras hänen valmennuksessaan ollut 4-vuotias. Se on paljon sanottu pitkän linjan hevosmieheltä. Tupla-Erkki avaa reippaasti ja pystyy pitämään keulapaikan hallussaan.

Haastajat: Edellä mainittu Tähen Toivomus on superlahjakkuus, mutta jää silti takamatkalta rankingin kakkoseksi. Jos ori lähtee taas yhtä jähmeästi liikkeelle kuin edellisjuoksuissaan, eroa kärkeen voi tulla alussa liikaa. Kunto Tähen Toivomuksella on rautaa, viimeksi se hyökkäsi takapareista 1300 metriä ennen maalia ja jyräsi loppumatkan väkevästi 26-vauhtia. 3 Rautavaara lopetti viimeksi keulasta väljällä tyylillä 25,5-vauhtia ja vaikuttaa ennakkoon lähdön kolmannelta kovalta. 8 Ypäjä Illeri sen sijaan ei pystynyt viimeksi haastamaan kunnolla Tupla-Erkkiä, vaikka sai maukkaan juoksun kärjen tuntumassa. Sen perusteella tamma nytkin ennemmin sijoittuu kuin voittaa.

Yllättäjät: 9 Lissun Eerikki paljasti viimeksi kovat vauhtivaransa, kun tykitti 2. ulkoa viimeiset 700 metriä hienosti 24,5-vauhdilla. Jos Teemu Okkolinilta kysytään, se ei kuitenkaan olisi ohittanut kirissä 5 Kukan Tutua, jos jälkimmäinen ei olisi laukannut keulasta loppusuoralle käännyttäessä.

Juoksunkulku: Tupla-Erkki torjuu alussa Rautavaaran ja lähtee viemään joukkoa.

Pelijakauma: Tupla-Erkki (32%) on alipelattuna suosikkina jopa varma-ainesta.

IS-Pelisuositus - Toto76-1

Pieni:1,11,3
Suuri:1,11,3,9,5
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Suosikki: 11 Tir du Caux on löytänyt rutkasti lisää suoritusvarmuutta otteisiinsa. Viimeksi se piti keulasta takamatkan kovanaaman Global Kidin johdolla niin helposti nuhteessa, että pärjää samanlaisena nytkin, vaikka tehtävä on takamatkalta toisenlainen. Kirikykyinen hevonen pystyy kiertämäänkin. Sen verran yläkantissa ruunan kannatus kuitenkin on, että se varmistetaan potin toivossa T76-lapulla.

Haastajat: 1 Super Lendalund on nousukuntoinen kykyhevonen, joka tekee paluuta loukkaantumisen aiheuttaman tauon jäljiltä. Kajaanissa ruuna paikkasi alun laukan vahvasti, vaikka ei kärkikaksikkoa 11-lopetuksessa pystynytkään ohittamaan. Viimeksi Bodenissa ruuna oli hyvä johtavan rinnalta. Varsinkin ensimmäiset keulat saadessaan Marko Hakkaraisen ajokki olisi vahvoilla. 10 Sophie Savage vakuutti toissa kerralla Oulussa, kun kesti keulasta reippaan tempon näytöstyyliin. Viimeksi se kiri 3. ulkoa viimeiset 700 metriä 13-vauhdilla ja hävisi keulasta vastanneelle Opening Daylle maalikameran kuvassa. Vastus hieman kovenee tähän, mikä selittää sen, että kolme voittoa taulussa starttaava hevonen ei ole noussut enempää pelatuksi. 

Yllättäjät: 16 Volume Hoss on elämänsä kunnossa, mutta takamatkan takarivistä sen voittoputki on suuressa vaarassa katketa. Viimeksi ruuna kesti keulasta ongelmitta, vaikka sai pientä painetta matkalla. 9 York Kemp tykitti tauolta Rovaniemellä vahvasti loppua 4. sisältä. Viimeksi se paikkasi kiihdytysvaiheen laukan vahvasti.

Juoksunkulku: Pitkä kiihdytys, jonka päätteeksi Super Lendalund hakee keulat.
 
Pelijakauma: Vaikealla kierroksella kansanvarmaksi noussut Tir du Caux (60%) on yläkanttiin rastittu. Pelatuimmista haastajista aliarvostetuin on Super Lendalund (12%) ja yllättäjistä etenkin York Kemp (3%).

IS-Pelisuositus - Toto76-2

Pieni:11,1,10,9
Suuri:11,1,10,9
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Suosikki: 5 Hopihopi on IS Ravien suosikki lähtöön ja samalla vihjesysteemien ideavarma. Odotamme tammalta sopivannäköisessä tehtävässä koko matkan johtoa. Hopihopi kuntoutuu kohinalla ja oli viimeksi jo hyvä keulasta tähtidivarin oriita ja ruunia vastaan. Tehtävä ei kovene yhtään, vaikka nyt ollaan avoimessa tammalähdössä. Täytyy vain toivoa, että sääennusteet pitävät paikkansa ja launtaina on kuiva keli, sillä märkä rata olisi toissa juoksun perusteella Hopihopia vastaan. Ja jos käykin niin, että Poljennolla tullaan vauhdilla rinnalle vauhtia vaatimaan, no problem. Hopihopi on aivan yhtä hyvä selästä kuin keulasta.

Haastajat: 10 Mokomani starttaa pelaajien suosikkina. Tallitiedot ovat positiiviset ja hallitseva kuningatar kilpailee kunnossa, mutta takarivistä ja kolme laukkastarttia alla se on silti IS Ravien papereissa vasta kakkosrankkaus. Voi olla, että Mokomanille ei ole tällä kertaa vetäviä selkiä luvassa kirissä, mikä tekisi siitä haavoittuvan. 6 Vaiva voitti Vermossa, kun sai johtavan takana nappireissun. Samanlaista se hakenee nytkin.

Yllättäjät: 8 Poljento oli toissa kerralla Vaivan voittaessa mainio keulasta. Vahva jyrä on hevonen, joka voi tehdä varmamme juoksusta vaativan, mutta tamma on myös erittäin laukkaherkkä ja voi ponkaista varoittamatta kuutamolle heti lähtöauton irrotessa. 4 Ryti-Tytön Vermossa Vitterin vetämässä vauhtimyllyssä juoksema 23-alkuinen aika riittää myös tässä mitaleille. 3 Hujanhajan ja 2 Suhhaus ovat vielä vihreitä näihin tehtäviin, mutta hyväkuntoisina yllätysvalmiita hyviltä lähtöpaikoilta. 9 Meliisi taas on ikäluokkatähti, joka voi tulevina vuosina vaikka hallita näitä lähtöjä.

Juoksunkulku: Hopihopi kokeilee taas keulasta, ainakin ellei Poljento tule raivolla rinnalle. Jälkimmäisen taakse ei jäisi pussiin.

Pelijakauma: Hopihopi (24%) on alipelattuna suosikkina ideavarma. Yllättäjistä unohdetuin on Poljento (3%).

IS-Pelisuositus - Toto76-3

Pieni:5
Suuri:5
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Suosikit: 5 Sir Robert oli mainio jo viime kaudella ja aloitti tämän vuoden vähintäänkin lupaavasti pitkän tauon jälkeen. Ruuna avasi takarivistä vauhdikkaasti johtavan taakse. Keulasta ennätyksensä hurjastellut 4 Citadiction jäi ohittamatta, mutta startti alla tilanne voi aivan hyvin muuttua. Pidämme kaksikkoa varsin tasavahvana, Citadiction ei saa yhden hyvän mailin rykäyksen perusteella vielä erottua selvästi muista.

Haastajat ja yllättäjät: 1 Jasulito avaa tasaisen haastajakategorian. Kaustisella tuli tappio vain kovalle William Birdlandille. Viimeksi juoksu meni pieleen, kun alussa oli pakiteltava hännille. 3 Do It Valiant oli toissa kerralla Teivossa hyvä kakkonen toiselta radalta ilman selkää. Viimeksi se laukkasi toiseksi viimeisessä kaarteessa kun oli hakemassa paikkaa keulahevosen takaa, mutta paikkasi hyvin ja ehti 17-vauhtisella kirillä ykköseksi asti. 9 Bel Air hallitsi toissa kerralla Bodenissa keulasta. Se pelattiin viimeksi Solvallassa suosikiksi, mutta laukkasi 1. kaarteeseen taitettaessa. 12 Proud Leader on kyvykäs, mutta tauko ja lähtöpaikka laskevat ranking-sijaa. 2 Saxoista saatiin optimistiset tallikommentit. Ikäluokkalähdöissäkin kokeillutta hevosta ei kannata niiden perusteella täysin unohtaa, kun lähtöpaikkakin on hyvä.

Juoksunkulku: Sir Robert ja Citadiction avaavat parhaiten. Ei olisi yllätys, vaikka jälkimmäisen selkä kelpaisi pelisuosikille.

Pelijakauma: Sir Robert (31%) on suosikkikaksikosta parempi merkki. Yllättäjistä Jasulito (2%) on hyvältä paikalta ihmeen pelaamaton.

IS-Pelisuositus - Toto76-4

Pieni:5,4,1
Suuri:5,4,1,3,9,12
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Suosikki: 16 Tuikun Poju on noussut kierroksen pelatuimmaksi hevoseksi, vaikka alla on poisjäänti ja pieni huoltopaussi. Jukka-Pekka Kauhanen uskoo, että starttiväli ei näy voimaruunan otteissa. Enemmän hän pelkäsi mahdollisia liikenneongelmia, joita hitaalle avaajalle isolla numerolla herkästi tulee. Vahva hevonen kestää ne, mutta voittoa ajatellen kovin paljoa ei olisi varaa antaa tasoitusta.

Haastajat ja yllättäjät: 7 Ponnen Aatos on ideanostomme rankingin kakkoseksi. Kykyhevonen näytti viimeksi epäsopivalla mailin matkalla hyvältä ja meni ennätyksensä, vaikka laukkasi 250 metriä ennen maalia takajoukoissa. Ponnen Aatokselta on jo pitkään odotettu läpimurtoa T76-menestyjäksi, ja nyt 2600 metrin matkalla vahva menijä voisi lunastaa lupauksia. Myös 14 Siirin Älli on hevonen, jolla näissä lähdöissä pärjääminen ei ole ainakaan kyvyistä tai vauhdeista kiinni. viimeksi se jäi ratkaisevasti kiihdytysvaiheen laukassa. 13 I.P. Lento on kyvyiltään ikäluokan ykkösketjua, mutta alla on jo kaksi enemmän tai vähemmän alakanttiin mennyttä kautta. Nähtäväksi jää, kuinka paljon ori parantaa, kun se on saanut pari starttia alle ja huippukuski hyppää ohjiin. 1 Hilun Huiske on kunnossa ja voi sisäradalta venyä vallan hyvin mitaleille asti. Ylivieskassa se hävisi keulasta vain V.G. Viporille. Viimeksi tamma juoksu lähtölaukan jälkeen 5. ulkona ja kiri hyvin. 8 Herttelin Toivo kulki viimeksi avoimessa lähdössä viimeiset 700 metriä mukavasti 23,7-vauhdilla, vain Rapin Aatokselle ja Hullumiehelle häviten.

Juoksunkulku: Lumi-Aatos kohtaa ainakin alun.

Pelijakauma: Tuikun Poju (61%) on yläkanttiin rastittu, mutta ei silti mahdoton ajatus varmaksi, jos haluaa luottaa kierroksen todennäköisimpään voittajaan. Ponnen Aatos (3%) on herkkuhaku. 4 Tupla-Timo (12%) on yllättävän pelattu, vaikka ei ole esittänyt viime juoksuissa parastaan.

IS-Pelisuositus - Toto76-5

Pieni:16,7,14
Suuri:16,7,14,13,1,8
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Suosikki: 10 Stoneisle Lilian oli viimeksi Mikkelissä tosi hyvä. Se sai vaikean juoksun 5. ulkona, mutta jyräsi vahvasti kakkoseksi, vaikka sisärata veti Classic St Patin johdolla. Tässä lähdössä takahevoset todennäköisesti saavat paremman mahdollisuuden, sillä on vaikea kuvitella kilvasta taktiikkajuoksua, jossa pellit avataan vasta lopussa. Stoneisle Lilian on kiritykki, joka voi olla nyt tuore startti alla vielä parempikin kuin viimeksi. Kokeilemme sopivasti pelattua suosikkia T76-vihjesysteemien apuvarmana.

Haastajat: 5 Baretta Boko oli mahtava Torniossa, kun voitti kultadivarin kuolemanpaikalta. Viimeksikin se teki ihan hyvän kirin 4. ulkoa, vaikka juoksi infojen mukaan kengät jalassa. Popojen riisumisesta on ruunalle selvästi apua. 1 BWT Hellion voitti viimeksi märällä radalla keulasta tätä helpomman tehtävän. Kuten etelän-juoksujen ajoilta muistetaan, ori on parhaimmillaan erittäin vauhtikestävä, mutta toisaalta reilut starttivälit eivät ole olleet sille herkkua. 4 Fore Candy löi Oulun T76:ssa Baretta Bokon ja kumppanit, kun sai nauttia kirissä vetävistä selistä. Viimeksi Bodenissa se haki 11-avauksessa keulat ja hallitsi perille. 2 Peaberry sai Torniossa mahdollisuuden 3. sisältä, mutta ei mahtanut loppusuoralla mitään Baretta Bokolle ja kumppaneille. Oulussa se laukkasi loppukaarteessa keulasta ainakin valmentajan mukaan jopa voiton.

Yllättäjät: 7 Västerbo Mission ei jaksanut viimeksi 900 metrin kiriä perille, kun joutui vetämään ilman selkää. Suojajuoksun jälkeen se pystyy raikkaaseen loppuvetoon. 3 Caesar de Veluwe paikkasi viimeksi sijoitustaan paremmin 1. kaarteen laukan.

Juoksunkulku: BWT Hellion puolustaa keulapaikkaa ainakin Peaberrya ja mahdollisesti myös salama-avaukseen pystyvää Westcoast Piratea vastaan. Reipas alkuvauhti näyttää todennäköiseltä.

Pelijakauma: Stoneisle Lilian (37%) on sopivasti pelattu suosikki. Peaberryn (11%) kannatus on yläkantissa.

IS-Pelisuositus - Toto76-6

Pieni:10
Suuri:10
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Suosikki: 7 Jonesy on taukohevosten ryydittämässä kisassa positiivisten tallikommenttien perusteella kärkirankkauksemme. Ori avaa tosi kovaa, eikä ole mahdoton ajatus, että se pääsisi piikkipaikalle dominoimaan juoksua. Derby-voittajan vauhtikestävyyden luulisi riittävän tauoltakin, kun alla on Tuomas Korvenojan raportoima 15-vauhtinen täyden matkan hiitti.

Haastajat: 4 Surprise Lord ei ole Timo Hulkkosen mukaan tauolta parhaimmillaan ja tämä startti ajetaan erityisesti siksi, että ori saa pään auki Suur-Hollolaan tähdätessä. Ei huippuhevosta silti unohtaakaan voi. Mielenkiintoista nähdä, kuinka Surprise Lord lähtee menemään talvitreenien jälkeen omistajan käsistä. 8 Mr Exquisite on rajussa iskussa. Viime juoksujen keulasoolot ovat olleet komeaa nähtävää. Vaikka ori starttaa joukon pienimmällä voittosummalla, sen ei tarvitse lainkaan hävetä suosikeille. Tuoreet näytöt ajavat aina luokan edelle voimasuhteita puntaroidessa. Lähtöpaikka voi kuitenkin tehdä juoksusta vaikean.

Yllättäjät: 1 Lindys Jersey Boy on kova kirihevonen, joka ei ole vielä näyttänyt parasta osaamistaan Suomessa. Viimeksi se laukkasi yllättävästi parijonosta toisessa kaarteessa. Myös 9 Stormyskyn kova kirinopeus huomioidaan, vaikka alla on taukoa. Kati Lindsbergin hevoset tulevat yleensä valmiissa kunnossa radoille. 5 Costatantisoldi oli viimeksi pikku paussilta ihan hyvä, kun kiri 6.-7. ulkoa kirikierroksen 13-vauhdilla. Hyvänä päivänään ruuna kestää kovankin matkavauhdin juoksupaikasta riippumatta.

Juoksunkulku: Jonesy vie keulaan.

Pelijakauma: Lindys Jersey Boy (6%) ja Stormysky (5%) ovat joukon aliarvostetuimmat.

IS-Pelisuositus - Toto76-7

Pieni:7,1,9
Suuri:7,1,9
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 1,11,3
Toto76-2: 11,1,10,9
Toto76-3: 5
Toto76-4: 5,4,1
Toto76-5: 16,7,14
Toto76-6: 10
Toto76-7: 7,1,9
Hinta: 16,20 €

Suuri
Toto76-1: 1,11,3,9,5
Toto76-2: 11,1,10,9
Toto76-3: 5
Toto76-4: 5,4,1,3,9,12
Toto76-5: 16,7,14,13,1,8
Toto76-6: 10
Toto76-7: 7,1,9
Hinta: 108,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt