Signe, Varma

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto75 Helsinki 17.5.2015 - Miljoonapotti jaossa Finlandia-kierroksella!

Julkaistu: , Päivitetty:

Toto75-supersunnuntai
Sunnuntain superkierros huipentuu Finlandia-ajoon. Koska Vermoon pelataan kaikista Pohjoismaista, pelimuotona on kolmen voittoluokan Toto75. Pääpottiin uskotaan kertyvän jopa miljoona euroa. Mielekkäin varmaehdokas on huippulupaava Begemot Frido, joka tähyää Seppeleajon jälkeen paljon kovempiin kansainvälisiin lähtöihin.

Toto76-1

Sunnuntairavien pelinumero on normaaleista Vermon raveista poiketen 50. Toto75-kohteet käynnistyvät Ruotsin pelisapluunan mukaisesti viidennestä lähdöstä noin klo 15.30. Ravien ensimmäinen lähtö starttaa jo klo 13.45.

Suosikki: Kaksi kovaa hevosta erottuu a-ryhmään kierroksen käynnistävässä Pronssidivisioonassa, jossa karsitaan paikoista Elitloppet-ravien V75-finaaliin. Kärkirankkaus on Ruotsista tuleva 5 Super Photogenic, joka hurjasteli toissa kerralla 2600 metrin ryhmän ajassa 13,0 voittaen pystyyn. Viimeksi se laukkasi kokemattomamman kuskin ajamana loppukaarteessa kuolemanpaikalta voiton suhteen lyötynä, mutta saa taas huippumiehen ohjiinsa.

Haastajat: 1 Kentucky Love yrittää kynsin hampain puolustaa ykkösradalta piikkipaikkaa, mistä on ravannut upeita voittoja. Vaikka ruuna jäi tauon jälkeen kolmanneksi, sen kiri takajoukosta oli mainio. Ruunan kärryille hyppää ranskalaistähti Franck Nivard.

9 Predator Icon on tehnyt etenkin keulasta loistojuoksuja, mutta viimeksi se näytti tulevansa myös takaa päästyään iskemään 2. ulkoa. Toki vastus oli Jyväskylässä monta kertaa kevyempi.

Yllättäjät: Ei lapuille asti mahtuvia. 3 Good Dynamite tähyää Kentucky Loven selkään, mistä pysyi kolme starttia sitten mainiosti paljon enemmän ansainneen Absolut Newportin vauhdissa. Viime kilpailuissa se ei ole yltänyt voittotaistoon ikäviltä lähtöpaikoilta.

8 Västerbo Paymyday voitti kolme starttia sitten 2. ulkoa 700 metrin kirillä hyvällä ajalla, vaikka oli joutunut kiertämään ensimmäisen kaarteen 3. rataa pitkin. Viimeksi se pääsi aivan liian myöhään vapaaksi sisäratareissun jälkeen ja voimat jäivät käyttämättä. Kovan suosikkikaksikon lyöminen vaatii tuuria ikävältä lähtöpaikalta.

6 Thula Sana avaa lujaa ja tähtää hyviin iskuasemiin sisäradalle. Toissa kerralla tamma voitti hallitusti piikistä. Viimeksi se teki 4. ulkoa hyvän 800 metrin kirin, mutta Orderly oli liian kova.

Alustava pelijakauma: HUOM. Kaikkien kohteiden peliprosentit voivat muuttua vielä rajusti lauantai-iltapäivän lukemista, koska pelivaihto moninkertaistuu.

Kentucky Love on törkeän alipelattu ja myös Good Dynamite, Västerbo Paymyday ja 2 Askö Q ovat aliarvostettuja. Predator Icon ja 7 Star Martini ovat ylipelattuja.

Juoksunkulku: Kentucky Love onnistuu vastaamaan Good Dynamitelle ja Thula Sanalle.

IS-Pelisuositus - Toto76-1

Pieni:5,1
Suuri:5,1
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Suosikki: Erkon Pokaalissa suomenhevoset ovat vahvoilla, mutta ykkösradan Camrin poisjäänti muutti lähdön luonnetta. Viime kesän jälkeen tahtipuikkoa heiluttanut ja välillä ilmiömäisiin suorituksiin venynyt 9 Suivikas on takarivistäkin lähellä voittoa, mutta varmaksi sitä ei uskalla suositella. Vaikka ori tulee aikaisempia vuosia paremmin selkäreissuilla, se on edelleen parhaimmillaan vapaalta radalta. Vermon lähdössä kuolemanpaikallekin voi olla tunkua, joten Suivikkaan juoksun onnistumisesta ei ole takeita. Viimeksi se kiri levottomassa lähdössä lopulta selvään voittoon 2. ulkoa.

Haastajat: Myös elämänsä vireeseen äitynyt 2 Tapsan Tahti hävisi Suivikkaalle Seinäjoella kolme kymmenystä. Se antoi paljon tasoitusta alkumatkan laukallaan, joten hevosen suoritus oli mainio. Ennen Camrin poisjääntiä oriilla oli paras mahdollinen lähtöpaikka, mistä se olisi ollut loistava pelihevonen, mutta nyt sillä on merkittävä pussitusriski.

Ravikuningas 5 Köppinen ei ole vielä tällä kaudella onnistunut voittamaan kaikkein kovimmissa lähdöissä, mutta on tapansa mukaan taistellut sitkeästi vaativilla reissuilla. Viimeksi se petti suursuosikkina, koska kengittä juokseminen ei luonnistunut karkealla radalla. Oriin mahdollisuuksia ei voi koskaan väheksyä.

Norjalaisen 3 Art Kjarvaldin viime ajat eivät lupaa paljon, mutta se on niitä vaarallisempi. Viimeksi se harasi hyvin Ruotsin ykköshevosta Månprinsen A.M.:ää vastaan, kunnes sortui laukalle maalisuoran puolivälissä. Ilman hyppyä sen aika pikamatkalla olisi ollut noin 21,5a. Ori hyötyy kovasti Camrin poisjäännistä ja pääsee mitä todennäköisimmin keulapaikalle

Yllättäjät: 10 Virijori yllätti kuukausi sitten suomenhevoskerman Lahdessa. Se pääsi kuin varkain vetämään maltillista tahtia ja irtosi komeasti 20,5-lopetuksellaan muilta. Kaustisella ori oli nykivätempoisessa juoksussa sijoitustaan parempi toiselta radalta ilman vetoapua. Virijori saa taakseen Pohjoismaiden voitokkaimman ohjastajan Jorma Kontion.

4 Vieskerin Valon otteet kohenevat pikku hiljaa, mutta vauhtiensa puolesta se ei pärjää suosikeille. Viimeksi hevonen kulki vahvasti sen jälkeen, kun oli hävinnyt parikymmentä metriä ensimmäisen takasuoran haparoinnissaan. Odotettavissa oleva hurja matkavauhti antaisi voimaoriille pienen yllätyssauman.

Alustava pelijakauma: Art Kjarvald on liian suosittu. Virijori on tykkirasti ja Tapsan Tahti, Köppinen ja Vieskerin Valo ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Art Kjarvald johtaa ja Köppinen kiertyy toisen radan kärkeen. Suivikas voi yrittää myös päästä aikaisin kuolemanpaikalle.

IS-Pelisuositus - Toto76-2

Pieni:9,2,10
Suuri:9,2,3,5,10,4
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Suosikki: Suunnattoman hienoja juoksuja tehnyt ja kaikki tämän vuoden kilpailunsa puhtaasti voittanut 8 Victory Bonsai on harkinnan arvoinen varmaehdokas 4-vuotiaiden Glenn Kosmos Memorialissa. Koska kokematon ori osaa yhä laukata, kuten toissa kerralla nähtiin ja sillä on heikoin mahdollinen lähtöpaikka, päädyimme varmistamaan jenkin. Ori teki laukkastartissaan aivan ilmiömäisen kirin ja voitti viimeksi ajamatta kuolemanpaikalta hyviä hevosia.

Haastajat: 2 Arctic Muscles on suosikin tavoin kehittynyt selvästi viime kaudesta. Se on voittanut kolme viime lähtöään helposti piikistä ja pystyy menemään varmasti 1.12:n pintaan tai allekin.

3 Karate Kate on parantanut selvästi viime juoksuihinsa ja ravannut radalta 10 voiton ja kakkossijan. Toissa kerralla sen juoksu onnistui 100-prosenttisesti ja se kiri suuryllätykseen. Viimeksi tamma kiritti 3. ulkoa hyvin edellään 3. rataa aurannutta vastustajaansa. Karate Katelle on luvassa huippureissu Arctic Musclesin peesissä.

Italialainen 1 Sing Hallelujah on joukon selvästi rikkain, mutta suhtaudumme siihen hieman epäilevästi. Ori voitti 3-vuotiaana 64 000 euron arvoisen lähdön viimeisestä parista sisältä, kun kiriväylät aukesivat kuin taivaan lahjana vastustajien kolaroitua. Ori oli vuoden avausstartissaan vielä tasainen 3. sisältä, mistä tyytyi pitämään vauhtinsa, mutta on jo varmasti herkemmässä vireessä. Ykkösrata aiheuttaa Sing Halelujah’lle selkeän pussitusriskin.

9 M.T. James sai vetää Eskilstunassa 09,0-avauksen jälkeen hölkkää ja vastasi lopussa hallittuun voittoon. Viimeksi se juoksi kovemmassa lähdössä keulasta voittaneen huippuhevosen Al Denten takana, mistä putosi neljänneksi. Ainakaan Victory Bonsain veroinen M.T. James ei ole vielä näyttänyt olevansa.

Alustava pelijakauma: Arctic Muscles on hurjan alipelattu.

Juoksunkulku: Arctic Muscles avaa piikkiin ja Karate Kate tai Oliwer Hip pääsee pudottamaan sen taakse. Victory Bonsailla ajetaan aggressiivisesti, jos vauhti uhkaa laskea liikaa.

IS-Pelisuositus - Toto76-3

Pieni:8,2
Suuri:8,2
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Suosikki/Varma: Myös 3-vuotiaiden Seppeleajossa kotivoitolle on hyvät saumat. 10 Begemot Frido esitti jo 2-vuotiaana selvästi ikäluokan parhaan hevosen otteita ja on vain vahvistanut asemaansa tänä vuonna. Ori on voittanut molemmat starttinsa näytöstyyliin, ensin keulasta ja viimeksi upealla spurtilla 2. sisältä. Voittotulos jälkimmäisessä kisassa oli hieno 13,8/2100a. Begemot Frido on niin vauhdikas varsa, ettemme epäile vihjata sitä takarivin lähtöpaikasta huolimatta kierroksen pankiksi.

Haastajat: Ainoassa kaksivuotislähdössään suuren vaikutuksen tehnyt 3 Graffiti Artist on kohdannut Begemot Fridon molemmissa tämän kauden starteissaan. Ensimmäisellä kerralla se kiri 12,0-lopetuksessa mukavasti tämän tuntumaan, mutta joutui viimeksi laskemaan tämän keulasta selvästi ohitseen ja oli vielä tiukoilla 7 Vagabondon kanssa. Koska Graffiti Artist saanee tehtyä tällä kertaa matkalla suuremman eron suosikkiin, voitto ei ole mahdoton ajatus.

Ranskalainen 4 Time Wise As vaikuttaa kehityskykyiseltä 3-vuotiaalta. Se juoksi maaliskuun alussa paussin jälkeen valtaosan matkasta kuolemanpaikalla, mistä irtosi hyvällä tyylillä ylivoimavoittoon. Viimeksi ori sai ravata keulassa, mutta selässä vaaninut kilpakumppani spurttasi maalisuoralla vastustamattomasti ohitse.

1 Mad Diva oli viimeksi kohtalainen kuolemanpaikalta. Se voisi roikkua keulahevosen takaa totosijojen tuntumaan, mutta tuskin ylemmäksi.

Yllättäjät: 8 Conny Sisu on hankkinut kokemusta kovista ikäluokkalähdöistä. Viimeksi se laukkasi kesken kirinsä loppukurvissa, koska kengittä juokseminen ei sopinut, mutta muuten ori on ollut hyvin suoritusvarma. Viime vuoden lopussa se voitti 2-vuotislähdön helposti keulasta hyvällä ajalla. Lähtöpaikka on paha, mutta ylivauhtisessa juoksussa hevonen pystyy varmasti ohittamaan monta vastustajaansa.

Paljon laukkaillut 9 Tantalio on arvoitus. Se voitti viime vuonna kuudesti Italiassa, muttei ole onnistunut tällä kaudella. Viimeksi hevonen ei suuremmin säväyttänyt lyhyen alkulaukan jälkeen, vaan jäi pääjoukon viimeiseksi.

Holger Ehlertin valmennukseen Italiassa 2-vuotiskauden jälkeen siirtynyt 2 Flyer Boshoeve ei riitä viime vuoden näytöillään, mutta on luultavasti petrannut. Myös sen mahdollisuuksia on vaikea peilata kotimaisiin varsoihin.

Alustava pelijakauma: Graffiti Artistin ja Time Wise AS:n pitäisi olla yhtä paljon pelattuja. Conny Sisua on rastattu liian vähän.

Juoksunkulku: Graffiti Artist puksuttaa voimalla halkomaan tuulta.

IS-Pelisuositus - Toto76-4

Pieni:10
Suuri:10
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Suosikki: Pronssidivisioonafinaalissa juoksee kolme kivikovaa hevosta. Niukka suosikkimme on käsittämättömästi kaiken aikaa parantanut 5 Golda Mercury. Sen toissakertainen ylivoimainen voittojuoksu johtopaikalta 12,5-vauhtisen avauslenkin jälkeen oli jo hämmentävä, mutta ruuna pisti viimeksi vain paremmaksi. Vaikka se joutui vetämään 2 Global Optionin silmittömän prässin alla kierroksen väliajoin 08,5-10,5, se irtosi lopussa väsymättä omille teilleen ajalla 13,1/2100a. Mikäli ruuna onnistuu pääsemään nytkin keulaan, se on todennäköisin voittaja, mutta muuten sen tilanne luonnollisesti mutkistuu.

Haastajat: Viime kauden jälkeen Suomeen tuotu 6 Bacardi Razz on vakuuttanut suuresti yhtä kengättömyydestä johtunutta laukkastarttia lukuun ottamatta. Ruunalla on hirmuinen moottori, jota se joutuu sunnuntaina käyttämään aikaisempaa enemmän, koska sillä ei taida olla asiaa piikkiin kuten edellisissä voittojuoksuissaan. Voi toki olla, että Bacardi Razz marssii ykköseksi kuolemanpaikaltakin.

Ruotsalainen 3 Interest Sånna pyrkii myös keulaan, mistä voitti viimeksi helposti, kun ohjastajavirtuoosi Björn Goop otti sen ohjat. Aika oli sama kuin Golda Mercuryn voittojuoksussa.

12 Rum E Coca Day on voittanut väljästi kevään starttinsa: kahdesti keulasta ja kerran keulan rinnalta. Vaikka oriilla on ajettu paljon maileja, matka ei ole vahvan oloiselle menijälle haitta. Lähtöpaikka on sen sijaan sitäkin suurempi murhe, ja vain ylivauhtinen juoksu voi pelastaa hevosen.

Yllättäjät: Varmistamme suosikit vielä kahdella ulkomaalaisvieraalla. 10 Up To Belle on paljon viime sijoituksiaan vaarallisempi. Toissa kerralla se jäi pussiin eikä päässyt viimeksikään tulemaan täysin vapaasti viimeisestä parista sisältä.

9 Evisir ei ole ylisarjasta huolimatta välttämättä täysin ulkona vauhtijuoksussa. Se jyräsi huhtikuussa takapareista väkevästi toiseksi, vaikka menetti hetkellisesti vauhtiaan haparointiin. Ruuna oli viimeksi täysin pitelemätön piikistä, jonka haki 1400 metriä ennen maalia. Evisir pystyy pudottamaan selvästi kesäradoilla juoksemistaan ajoista, ja Jorma Kontio rattailla on sille tuntuva vahvistus.

Alustava pelijakauma: Bacardi Razz ja yllättäjäehdokkaamme ovat edullisimmat pelihevoset.

Juoksunkulku: Interest Sånna tai Golda Mercury johtaa ja Bacardi Razz hiostaa kuolemanpaikalla.

IS-Pelisuositus - Toto76-5

Pieni:5,6,3
Suuri:5,6,3,10,12,9
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Suosikki: 5 Absolut Newport on oikeutetusti hopeadivisioonafinaalin suosikki, mutta turhan suuri sellainen. Viime talvena ja keväänä usein Ruotsissakin voittanut tamma ei ollut välillä oma itsensä, mutta on taas vahvasti tulossa. Toissa kerralla se jäi pussiin, mutta johti viimeksi helposti alusta loppuun. Jos Goop onnistuu pääsemään tutulla ajokillaan piikkiin, ohittajia tuskin ilmaantuu lopussakaan.

Haastajat: 1 Orderly on puhjennut ilmiömäiseen vireeseen. Sn on tehnyt kolme kerta peräkkäin kuolemanpaikalta väkevän juoksun ja mennyt joka kerta vain eteenpäin. Viimeksi tamma mursi jopa Venicen vastarinnan. Orderly olisi keulasta yhtä todennäköinen voittaja kuin suosikki, mutta se ei taida pystyä vastaamaan rinnaltaan starttaavalle hevoselle. Ilman pussitusta tamma on melkein väkisin totohevosia.

Kovissa Ruotsin lähdöissä usein totosijoille sijoittunut 9 Pedro BI on takarivistäkin vaarallinen. Hurjaennätyksinen ruuna voi päästä nopean avaajan takaa suhteellisen hyvin asemiin. Viimeksi se paineli kovien hevosten takana 2. ulkoa tuloksen 12,4/2140a.

Yllättäjät: Ruotsin ikäluokkalähdöt kahlannut 10 Gimeheaven Sisu kärkkyy takarivistä ylivauhtista juoksua. Hevosella jäi 4-vuotiaana menestys vähäiseksi, mutta tänä vuonna se on pärjännyt taas paljon paremmin. Viime kuun lopussa ori kiri 2. ulkoa ylivoimavoittoon ja jäi viimeksi 4. sisältä täysissä voimissa pussiin.

12 Harmi’s Fridon vire nousee koko ajan ja se jos kuka ansaitsisi pian voitonkin. Piippuhyllypaikalta ori on kuitenkin täysin matkavauhdin armoilla, koska siltä ei löydy äärimmäistä pätkänopeutta.

3 Le Cupole on sitkeä menijä, joka hyötyisi myös railakkaasta temposta. Parhaimmillaan se olisi piikistä, mistä voitti Lahdessa pystyyn, mutta sinne hevosen starttinopeus ei riitä.

Alustava pelijakauma: Absolut Newportin peliprosenteista kuuluisi osa Orderlylle ja Pedro BI:lle. Myös Harmi's Frido ja 7 Diamond Duo ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Westcoast Spider ja Westcoast Pirate ovat alussa nopeimmat, mutta Absolute Newport pääsee hakemaan nopeasti vetojuhdan tehtävät.

IS-Pelisuositus - Toto76-6

Pieni:5,1,9,10
Suuri:5,1,9,10,12,3
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Suosikki: Kanuunakierros huipentuu Finlandia-ajoon, joka on tasainen lähtö. Viimevuotista voittoaan puolustava 9 Univers de Pan joutuu matkaan haastajan roolista, koska ei ole vielä löytänyt huippuvirettään tämän kevään juoksuissaan.

Suosikki on 4 Oasis BI, jolla on kalavelkoja maksettavanaan Univers de Panille. Ruotsalaishevonen jäi viime keväänä täysissä voimissa pussiin ranskalaisen taakse. Taustavoimien mukaan Oasis BI on kehittynyt edelleen, ja on näyttänyt sen myös kilparadoilla. Ori voitti leikitellen Olympiatravetin karsinnan keulasta. Finaalissa se kiri aivan hänniltä upeasti ohi pääjoukon ja nappasi kakkossijan ylivoimaisen B.B.S. Sugarlightin takana. Hyvällä avaajalla on oiva sauma päästä hakemaan piikkipaikka.

Haastajat: Viime kevään Elitloppet-nelonen 1 Pascia' Lest löi Univers de Panin kolme viikkoa sitten Ranskassa. Se sai juosta tämän takana 2. sisällä, pääsi myöhään maalisuoralla nousemaan kuolemanpaikalta voittoon jyränneen Aladin d'Ecajeulin taakse ja seurasi kakkoseksi. Italialaisoriille näytti jäävän voimiakin varastoon. Lotteria-ajon karsinnassa se kiri mukavasti hyvän reissun jälkeen, muttei pystynyt vastaamaan Nesta Effelle. Finaalissa hevonen ei saanut kunnon mahdollisuutta 4. sisältä. Pascia' Lest avaa hyvin ja juoksee luultavasti kärjen suojissa sisäradalla.

Univers de Pan on joukon kovaluokkaisin, kuten viime vuoden Finlandia-ajossa nähtiin, mutta se on kevään starteissaan vielä hakenut kanuunakuntoaan. Toissa kerralla kärkeen nouseminen ei ollut mahdollista rauhallisen matkavauhdin jälkeen 4. sisältä, mutta hiukan paremmin ori olisi voinut latoa loppusuoralla. Viimeksi se jäi piikistä kolmanneksi, mutta osoitti nousukuntoa.

Nykyään Ranskassa vaikuttava Ruotsin ikäluokkalähtöjen menestyjä 6 Vincennes oli Lotteria-ajon sankaritar. Se sai niin karsinnassa kuin finaalissakin maalisuoran puolivälissä kiritilan 2. sisältä ja kiskaisi huimilla spurteillaan molempien juoksujen ykköseksi. Tamma tuskin kestää kovin vaativia kirejä, mutta jos oiva sprintteri saa hyvät iskuasemat, sillä on myös selkeä voittosauma.

Vincennesin tallikaveri 8 Moving On pyrkii tänä vuonna tosissaan huipulle. Tamma on kehittynyt huimasti varsavuosistaan Fabrice Souloyn käsissä ja antoi parhaan näytön kyvyistään Enghienin huippulähdössä, jossa niputti tähtihevoset Timokosta lähtien. Se sai namujuoksun 2. ulkona, missä sai varjella kiriään maalisuoralle asti. Viimeksi Moving On kiri viimeisestä parista sisältä asiallisesti kolmossijan tuntumaan. Koska ulkoradalta starttaava tamma joutuu nytkin väkisin juoksemaan hännillä, se ei ole kovin mielekäs pelihevonen.

Yllättäjä: 7 Kash's Cantab on kehittynyt yhä viime vuodesta. Lähtöpaikka asettaa sen pärjäämiselle rajoitteita, mutta huippukuskin käsissä sekin on mahdollista. Varsinkin sisimmiltä radoilta kilpailun ainoa jenkkiori olisi ollut huippuhieno pelikohde. Toissa kerralla hevonen voitti hyvällä tuloksella kuolemanpaikalta ja laukkasi viimeksi vahvasta noususta loppukurvissa kärkikaksikon ulkopuolelta.

Alustava pelijakauma: Oasis BI on aivan liian suuri suosikki, mutta sen prosentti kyllä laskee vielä. Pascia' Lest ja Kash's Cantab ovat alipelatuimmat.

Juoksunkulku: Radoilta 1, 3 ja 4 avataan riuskimmin. Oasis BI on todennäköisin piikkihevonen. Univers de Panin melkein ainoa mahdollisuus voittaa on kiertää kärkihevosen rinnalle.

IS-Pelisuositus - Toto76-7

Pieni:4,1,6,7
Suuri:4,1,6,7
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 5,1
Toto76-2: 9,2,10
Toto76-3: 8,2
Toto76-4: 10
Toto76-5: 5,6,3
Toto76-6: 5,1,9,10
Toto76-7: 4,1,6,7
Hinta: 28,80 €

Suuri
Toto76-1: 5,1
Toto76-2: 9,2,3,5,10,4
Toto76-3: 8,2
Toto76-4: 10
Toto76-5: 5,6,3,12,10,9
Toto76-6: 5,1,9,10,12,3
Toto76-7: 4,1,6,7
Hinta: 172,80 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt