Kullervo

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Pori 25.04.2015

Julkaistu:

Toto76
Toto76-pelaajien tehtävä vaikeutui, kun kierroksen suurin suosikki Zak Hoss joutui jäämään pois. IS Ravit luottaa Kultaloimen suosikki Big Sky Hurricaneen sekä ideavarmaan, jolle povataan myös keulajuoksua.

Toto76-1

Suosikki: Tasokas Satakunta Senior avaa Toto76-kierroksen. 7 Vitter on aloittanut kautensa hienosti, mutta nyt tehtävä kovenee oleellisesti. Se kuitenkin paineli viimeksi SE-tuloksen sellaisella tyylillä, että ennätyksessä on vielä paljon parantamisen varaa. Vitter etenee tässä keulaan ja jos se tekee tasaisen reippaalla matkavauhdilla 1.25-tuloksen, takamatkan hevosille tulee kiire.

Kovimmat haastajat: Voimanpesä 14 Costellon rajat ovat vielä katsomatta, mutta takamatkalta sekin on kovan tehtävän edessä. Oriilla yritetään todennäköisesti edetä mahdollisimman varhain kärjen rinnalle, jotta Vitter ei pääsisi karkumatkalle. Costello paineli keskiviikkona Vermossa puolihuolimattomasti 25,0-tuloksen ja oli ylivoimainen.

Derby-voittaja 11 Koivikon Kalle kilpaili toissa kerralla avoimessa suomenhevoslähdössä kovimpia vastaan, eikä aivan riittänyt 2. ulkoa. Viime viikon Suomen Cup -finaalissa se eteni kärkeen etusuoralla, mutta tuli lopussa ohitetuksi. Selkäjuoksun jälkeen Koivikon Kalle kirii tunnetusti lujaa ja moneen muuhun verrattuna sillä on jo rutiinia kovemmista tehtävistä.

Yllättäjät: 1 Pörnä-Tyttö otti kauden avauksessa alkulaukan ja teki sitten taustalla kelpo juoksun. Viime kesänä tamma kukisti Porin Pikkukunkussa Koivikon Kallen ja voitti syksyllä Villimiehen Tammakilvan. Kykyhevonen on potentiaalinen revitysmerkki, sillä se varmasti petraa viime kerrasta ja asetelmat ovat puolella.

9 I.P. Legenda aloitti kautensa tiistaina Teivossa, mutta ei mitenkään häikäissyt varovaisen ajon jälkeen. Derby-kakkonen takuulla parantaa, mutta suoritustason pitää nousta neljässä päivässä paljon, jotta se kykenisi voittomatsiin näin kovassa lähdössä.

Juoksunkulku: Vitter hakee johtopaikan ja huolehtii, ettei matkavauhti pääse liikaa rauhoittumaan. Costello voi rymistellä ajoissa johtavan rinnalle.

Pelijakauma: Peli on jakautunut varsin oikein suosikkien kesken.

IS-Pelisuositus - Toto76-1

Pieni:14,7,11
Suuri:14,7,11
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Suosikki: Kovaluokkainen 9 Record Dei Rex palasi viimeksi Fast Cupin karsinnassa pitkältä kilpailutauolta ja tekaisi heti kärjen vauhdinpidon avittamana uuden ennätyksensä. Jo viime kerran kaltaisella loppukirillä se nousee korkealle ja startti vei hevosta varmasti vielä eteenpäin.

Kovimmat haastajat: 6 Jamieson on kuumansorttinen hevonen, joka on monesti paahtanut kärjessä kovempaa kyytiä kuin kuski olisi halunnut. Viimeksi Forssassa se tasoittui juoksemaan keulapaikalla verrattain hyvin ja oli helpossa lähdössä omaa luokkaansa. Jamieson ei ole kaikista helpoin ajettava, mutta ohjastajanvaihdos Esa Holopaiseen lasketaan joka tapauksessa plussaksi.

12 Incredible Ironman on ollut kahdessa viime kisassa suvereeni keulapaikalta, mutta tehtävä on nyt erilainen. Hevonen on enemmän vauhtikestävä kuin räjähtävän nopea, joten se saattaa kiertää johtavan rinnalle, mikäli vauhti rauhoittuu.

2 Jaquinta Goza teki viimeksi uransa parhaan juoksun. Ruuna revitti 09,5-avauksessa väkisin kärkipaikalle ja kesti vauhti-iloittelun yllättävän urheasti, vaikka Record Dei Rex tulikin lopussa heittämällä ohitse. Kovimmat haastajat ovat takarivissä ja Jaquinta Goza pääsee niitä parempiin iskuasemiin. Todennäköisin juoksupaikka lienee Jamiesonin takana.

10 Boulder Cannon raatoi Kouvolan karsintalähdössä alkumatkan kolmannella radalla, eteni kärkeen ja oli hyvällä tuloksella omaa luokkaansa. Vastus on nyt kokonaisuudessaan kovempi.

Yllättäjät: 7 Sonearandyetsofar tykitti Vermossa toivottomista asemista viimeiset 700 metriä 12,1-kyytiä ja oli hyvä kakkonen ylivoimaisen Incredible Ironmanin takana. Rajallisen lähtönopeutensa takia tamma jäänee taas alussa taustalle, mutta jos lähdöstä ei tule taktiikkajuoksua, kirikykyinen hevonen ehtii lopussakin taistoon.

11 Callela Kingswin kuuluu vielä tasaisen lähdön pelihevosiin, vaikka sitäkin rasittaa takarivin paikka. Viime lauantain voitto osoitti, että ruuna jaksaa tehdä töitä ulkoradoilla.

Juoksunkulku: Jamieson etenee Jaquinta Gozan kimppuun kyselemään keulapaikkaa. Matkavauhti riippuu pitkälti siitä, käykö Jamieson ylikierroksilla.

Pelijakauma: Odotetun tasaisesti pelattu lähtö. Sonearandyetsofar (4 %) on paras yllätyshaku.

IS-Pelisuositus - Toto76-2

Pieni:9,6,12
Suuri:9,6,12,2,7,10,11
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Suosikki: 6 Predator Iconin valmentaja on vaihtunut viime startin jälkeen, mutta sillä on tuskin suurempaa vaikutusta iskukykyyn. Vermossa ruuna sai pidettyä sisäradalta keulat ja oli mielipaikaltaan suvereeni. Samanlaisena se on vaikea kukistettava, sillä tämä ei ole kovin mahdollinen Hopeadivisioona. Arveluttava tekijä on lähinnä se, kuinka rajun alkurynnistyksen keulapaikalle pääseminen vaatii.

Kovimmat haastajat: 3 Yahuu Hoss hävisi viime lauantaina tammaparhaimmistolle, mutta esitti ihan hyvän loppuvedon. Jos sukutamma onnistuu välttämään paikan johtavan rinnalla, muut saavat olla sen kirin kanssa lopussa tarkkana. Tapio Perttunen saattaa myös satsata kiihdytykseen.

7 Classic St Patin voittoputki on katkennut, mutta kunto on tuskin kadonnut ja tällä kertaa ohjastaja vahvistuu. Välistartissa ruuna laukkasi ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä ja edelliskerralla juoksusta tuli turhan vaikea, kun hevonen ajautui kirissä varhain neljännelle radalle. Classic St Pat on voittanut paljon lähtöjä keulasta, mutta Predator Iconin ulkopuolelta sinne tuskin on asiaa.

1 Westcoast Pirate on taktisesti avainroolissa, sillä se pitää sisäradalta ensimmäisenä kärkipaikan. Todennäköisin taktiikka on se, että Predator Icon päästetään suosiolla eteen.

Yllättäjät: 9 Diamond Duo ei saanut vielä Lahdessa itsestään aivan parasta irti, mutta lyhyemmällä starttivälillä se parantanee. Voittaminen taitaisi kuitenkin vaatia kärjen ylivauhtia.

Juoksunkulku: Westcoast Pirate pitää ensin keulat. Sen jälkeen kärkeen edennee Predator Icon, ellei Yahuu Hoss onnistu avaamaan niin lujaa, että ehtisi hakemaan kärkipaikkaa ennen suosikkia.

Pelijakauma: Predator Iconin peliosuus on aavistuksen verran yläkantissa. Vastaavasti Yahuu Hoss (18 %) voisi olla hieman enemmän pelattu.

IS-Pelisuositus - Toto76-3

Pieni:6,3
Suuri:6,3
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Lähdön luonne muuttui kisa-aamuna oleellisesti, kun Zak Hoss jäi pois. Porukka on nyt etukäteen varsin tasaisen näköinen.

Suosikki: Pelatuimmaksi noussut 10 Editor Rapida jäi toissa kerralla painamaan keulassa naruille, mutta viime startin perusteella selkäjuoksu sopii paremmin. Ruuna kiri Lappeessa helpomman lähdön voittoon, mutta tyylin perusteella se pystyy paljon tässä kovemmassakin tehtävässä.

Kovimmat haastajat: 7 Rooney ei voinut Vermossa mitään kovalle Joe Di Maggiolle, mutta venyi tämän takaa selvästi kakkoseksi. Hyväntyylinen varsa parantaa koko ajan, mutta rutiinia on toki moneen muuhun verrattuna vähän.

2 All Behind Match oli viimeksi taustalta vailla mahdollisuuksia kiihtyvässä vauhdissa. Edelliskerroilla se teki vahvat juoksut johtavan rinnalta, missä se saattaa joutua taas juoksemaan.

5 Canadian Journey oli viime startissa odotettua vetämättömämpi, mutta hyvänä päivänään tamma on riittävä hevonen näihin lähtöihin. Nopealla avaajalla saatetaan kokeilla keulasta, vaikka alla onkin kolmen viikon starttiväli ja pettymysstartti.

1 Luckyline Krok on kehittynyt viime aikoina ja osoitti varsinkin toissa kerralla hyvää juoksupäätä rutistaessaan ykköseksi, vaikka oli jo välillä alakynnessä. Sisäradalta on tiedossa ainakin hyvä juoksu, vaikka lähtönopeus ei taida riittää ihan kovimmille.

Yllättäjät: 12 Bad Boy Press laukkasi Vermossa 600 jäljellä, mutta vaikutti muuten normaalilta. Tehtävä ei ole takarivistä helppo, mutta kyseessä on riittävä hevonen tällaiseen lähtöön.

Juoksunkulku: Canadian Journey ja Air Fox avaavat rivakasti, näistä ensin mainittu lienee todennäköisempi keulahevonen. All Behind Match edennee ainakin johtavan rinnalle.

Pelijakauma: Editor Rapida keräsi valtaosan Zak Hossin peliprosenteista ja on ainakin alkuun ylipelattu, mutta peliosuus tasoittuu vaihdon kertyessä. Ainakin All Behind Match ja Canadian Journey ovat jäämässä liian vähälle huomiolle.

IS-Pelisuositus - Toto76-4

Pieni:10,7,2,5
Suuri:10,7,2,5,1,12,9,4,6,11,8
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Suosikki: IS Ravien kärkirankkaus 12 Make Me Happy on aloittanut kautensa kahdella vahvalla juoksulla. Molemmissa kisoissa tamma on tehnyt vauhdikkaat kirit ja viimeksi se hävisi vain kovalle Bakels Birdlandille. Viime vuonna Make Me Happy osoitti riittävyytensä jopa ikäluokan tammalähdöissä.

Kovimmat haastajat: Hirmukuntoon noussut 13 Like You on pelaajien suosikki eikä ihme, sillä tamma on ollut viime starteissaan vakuuttava. Viimeksi Kaustisella se vyöryi vajaan 800 metrin kirillä rehdisti ykköseksi. Tälläkin kertaa on luvassa kiertämistä ulkoradoilla.

5 Twilight Vixi teki loppuvuonna muutamia todella vakuuttavia juoksuja ja olisi samanlaisena nytkin vahvoilla, mutta tauon jäljiltä iskukyvystä ei ole varmuutta. Viime kesänä puolen vuoden tauolta palatessaan tamma teki heti johtavan rinnalta 15,2-tuloksen täydellä matkalla. Taukoa enemmän arveluttaakin haastava lähtöpaikka. Twilight Vixi ei ole juossut aikoihin volttilähdössä.

Yllättäjät: 14 Fire Spruce on suosikkien tavoin pystyvä viisivuotias tamma. Kauden aloitusstarteissa se on tehnyt hyvät juoksut ja vire lienee edelleen noususuunnassa.

11 White Excel ei ollut viimeksi yhtä hyvä kuin edellisstarteissaan ja tulee nyt reilun kuukauden paussilta. Sopivalla selkäjuoksulla se on ilman muuta yllätysvalmis.

Juoksunkulku: Hilde Småbo ja Iron Smile kilvoittelevat alussa ja näistä jälkimmäinen on todennäköinen keulahevonen. Twilight Vixi jäänee johtavan rinnalle.

Pelijakauma: Make Me Happy (20 %) on hieman aliarvostettu. White Excel (3 %) on hyvä yllätyshaku. Pixy Ladya (12 %) pelataan liikaa.

IS-Pelisuositus - Toto76-5

Pieni:12,13,5
Suuri:12,13,5,14,11
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Suosikki/ideavarma: 5 Humun Humu viihtyy kärkipaikalla, jonne pääseminen on Välkyn Tuiskun poisjäännin myötä helpompaa. Viimeksi ori hoiteli helpomman lähdön rutiinilla ja edelliskerralla se harasi keulasta urheasti väkivahvaa Costelloa vastaan. Johtopaikalta Humun Humu on muutenkin osoittanut venymiskykyä. Kengitysinfoa kannattaa seurata, sillä ilman kenkiä ori on ollut vielä pykälää parempi.

Kovimmat haastajat: 11 Frankker on tulossa huippukuntoon. Suomen Cupin finaalissa se kierteli takajoukoista hienosti loppuun saakka 10 Vinkan Hovin voittaessa. Frankker on vahva hevonen, jolla voi tarvittaessa ajaa jo matkan aikana johtavan rinnalle.

Vinkan Hovi sai Lahdessa hyvän reissun sisäradalla ja punnersi yllätysvoittoon. Kaustisen voittokisassa se kesti pidemmänkin kirin, mutta toissa kerralla Vermossa ruuna ei innostunut spurttaamaan tilaa saatuaan.

6 Leon Salama on perusrehti menijä, joka on tehnyt pidemmän aikaa hyviä juoksuja. Viime lauantaina Suomen Cupin finaalissa se kiri sisäratareissun jälkeen voittaja Vinkan Hovin tuntumaan. Nyt Leon Salama saattaa joutua tekemään työt johtavan rinnalla, mutta sekään ei vie vahvan hevosen mahdollisuuksia.

Yllättäjät: 4 Viinun Tuuri kärsi toissa kerralla pito-ongelmista ja lipsuttelun takia hevosen selkä meni jumiin. Nyt kotiradan ruuna palaa huoltotauolta, minkä takia tuore iskukyky on kysymysmerkki. Tauolta tullessa Viinun Tuurilla tuskin lähdetään kilvoittelemaan keulapaikasta Humun Humua vastaan.

7 Tuli-Ritari ei ollut viimeksi tauolta palatessaan vielä parhaimmillaan, mutta parantanee startti alla. Viime vuonna ori teki voimassa olevan ennätyksensä toisessa talvitauon jälkeisessä kilpailussa.

Juoksunkulku: Viinun Tuurille kelvannee Humun Humun vetoapu, joten jälkimmäinen juoksee keulassa. Leon Salama jäänee johtavan rinnalle.

Pelijakauma: Frankker (43 %) on noussut liian selväksi suosikiksi. Humun Humu (19 %) on Frankkeriin verrattuna niin aliarvostettu, että sitä kokeillaan rohkeasti ideavarmana.

IS-Pelisuositus - Toto76-6

Pieni:5
Suuri:5
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Suosikki/varma: 1 Big Sky Hurricane on ollut lyömätön tämän vuoden kaikissa kolmessa kilpailussa. Toissa kerralla 11,4-tulos syntyi niin väljän oloisesti, että edessä voi olla kiintoisa suurkilpailukausi. Tässä lähdössä tiukin paikka on heti alkumetreillä: jos Big Sky Hurricane onnistuu pitämään keulapaikan kuten IS Ravit arvelee, paljon on voitettu.

Kovin haastaja: 6 Bret Boko yrittää kiihdytyksessä vimmatusti Big Sky Hurricanen ohitse keulaan, mutta se ei välttämättä onnistu. Vermossa Bret Boko pääsi keulaan ja hallitsi sen jälkeen suvereenilla otteella. Jos Big Sky Hurricane saa pidettyä keulat ja Bret Boko jää tämän ulkopuolelle, etu on ilman muuta ensiksi mainitulla.

Yllättäjät: 9 Mr Exquisite oli Kouvolassa huippuhyvä tasaisen kovan matkavauhdin jälkeen, mutta lähtö oli toki oleellisesti helpompi kuin nyt. Suosikin takaa nousukuntoinen ori on kuitenkin kiinni ainakin totosijassa.

8 David Sisu saapuu Ruotsista antamaan näyttöjä viikon päästä ajettavaan Seinäjoen Prix d'Etain Royaliin. Viimeksi Bollnäsissä ori jäi johtavan rinnalla painamaan ohjille ja taipui hiukan lopussa. David Sisu on osoittanut riittävänsä Suomen avoimissa lähdöissä, mutta näistä asetelmista suosikkien kukistaminen tulisi yllätyksenä.

Juoksunkulku: Big Sky Hurricane koettaa vastata kiihdytyksessä Bret Bokon rynnistykseen ja onnistunee pitämään keulapaikan.

Pelijakauma: Peli on jakautunut oikein suosikkiparin kesken. Big Sky Hurricane (53 %) on käyttökelpoinen suosikkivarma.

IS-Pelisuositus - Toto76-7

Pieni:1
Suuri:1
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 14,7,11
Toto76-2: 9,6,12
Toto76-3: 6,3
Toto76-4: 10,7,2,5
Toto76-5: 12,13,5
Toto76-6: 5
Toto76-7: 1
Hinta: 10,80 €

Suuri
Toto76-1: 14,7,11
Toto76-2: 9,6,12,2,7,10,11
Toto76-3: 6,3
Toto76-4: 10,7,2,5,1,12,9,4,6,11,8
Toto76-5: 12,13,5,14,11
Toto76-6: 5
Toto76-7: 1
Hinta: 115,50 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›