Atso

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Jokimaa 2.4.2015 - tärkeä poisjääntipäivitys

Julkaistu: , Päivitetty:

Toto4
Torstaina ravataan Lahden Jokimaalla. T4-pelin avauskohteesta löytyy aliarvostettu kiehtova ideavarma. Vihje on päivitetty T4-2:n  ennakkosuosikin Camikin vetäydyttyä viivalta iltapäivällä.

Toto4-1

Suosikki: 3 Vex Ant Expert on ideavarmamme, vaikka viime voitosta on rutkasti aikaa. Ruuna on kuitenkin ollut talvitaukonsa jälkeen niin hyvä, että vireen kestäessä tilanne korjaantuu pian. Taukostartissa Vermossa tehtävästä tuli kärkisijoja ajatellen mahdoton, kun Vex Ant Expert matkasi kaukana kärjestä 5. ulkona ja sisärata veti Aragorn Hossin johdolla. Ruuna kuitenkin punnersi kirinsä hyvin perille asti. Viimeksi pitkällä matkalla tuli paha lähtölaukka voltista. Ruuna paikkasi sen hyvällä kirillä 4. ulkoa ja kulki viimeiset 3000 metriä 16,9-vauhtia, mistä kirikierroksen osin ulkoradoilla 14,9. Jo viime kerran kaltainen esitys riittää tässä sopivannäköisessä tehtävässä korkealle, ja hyvässä lykyssä pelikohteemme petraa edelleen otteitaan näin kolmanteen starttiin tauolta.
 
Haastajat: 12 Micky Man on hienossa kunnossa. Viimeksi se kiri 3. sisältä viimeiset 600 metriä 14,4-vauhdilla ja hävisi vain hirmukuntoiselle Speed of Dynamitelle. Vastustajien poisjäännit helpottavat piippuhyllyn lähtöpaikalle arvotun hevosen tehtävää. 2 Romanina Ans oli toissa kerralla avojaloin juostessaan hyvän oloinen ja jäi suojajuoksun jälkeen täysissä voimissa pussiin. Viimeksi kengät jalassa meno ei ollut yhtä letkeää ja tamma laukkasi johtavan rinnalta 550 metriä ennen maalia, kun vauhti kiihtyi äkillisesti. 1 Pixy Girl muistetaan Lappeenrannan T76-yllätysvoitostaan, jossa se veti tammalähtöä keulasta perille. Viimeksi Mikko Valtosen ajokki kiri hyvin perille 5. parista sisärataa pitkin. 10 Have a Nice Day teki viimeksi hurjan Bacardi Razzin voittamassa kisassa kovan ajan 3. sisältä. Kuntoa orilla on voittoon asti, mutta se ei ole mikään kiertelijä, joten takarivin lähtöpaikka on laskettava miinukseksi.
 
Yllättäjät:  6 Excellent Flash jäi Teivossa pussiin matkattuaan 3.-4. sisällä. Voittojuoksussaan se löi 3. sisältä loppusuoran mittaisella kirllä mm. kovan Russian Rouletten ja taas vastassa olevan Romanina Ansin. 9 Ranch Let Me Fly ei ole voittanut vielä koskaan, mutta viime startin ihan hyvän loppuvedon perusteella tilanne voi korjaantua suotuisan juoksun jälkeen kevään mittaan. Tässä tehtävässä tolppa olisi toki yllätys.

Juoksunkulku: Suosikkia kunnioitetaan tynkälähdössä ja se etenee voimalla keulaan.
 
Pelijakauma: Vex Ant Expert (30%) on alipelattuna suosikkina mainio T4-varma.

IS-Pelisuositus - Toto4-1

Pieni:3
Suuri:3
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: Camikin jäätyä pois 1 Rokin Maxi on selvä suosikki. Se jyrää voimillaan, minkä vuoksi taktiset ratkaisut on tehtävä aikaisin. Viimeksi Kouvolassa ori laukkasi 1. kaarteen alussa. Valjakko tavoitti pääjoukon nopeasti ja Pertti Puikkonen käänsi ajokkinsa hyökkäykseen vajaat 1400 metriä ennen maalia. suurimman osan loppumatkasta Rokin Maxi reissutti kolmatta rataa ilman selkää, mutta hävisi silti vain keulasta hallinneelle kovalle Mökin Tähdelle. Mikäli tasainen avaaja välttää pussituksen sisäradalta, se on vaikeasti voitettavissa.
 
Haastaja:  7 Suvi Kevätön hävisi toissa kerralla Seinäjoella vain voittokone Alfille, vaikka joutui juoksemaan kirikierroksen johtavan rinnalla ja rapakeli ei varmasti ainakaan suosinut pitävän radan tarvitsevaa hevosta. Tamman kunnon pitäisi olla nousussa starttien myötä. 11 Puikin Veto on tasavauhtinen jyrä, joka viihtyisi raskaissa olosuhteissa. Se keräsi suurimman osan Camikilta vapautuneista peliprosenteista ja on iltapäivän tilanteen mukaan rutkasti ylipelattu, mutta kannatus laskee illaksi.
 
Yllättäjät: 5 Ato väläytti lievää nousukuntoa viime starteissaan, mutta jäi sitten viimeksi Kouvolasta pois. Hyvänä päivänään nopea menijä vetäisi letkaa pitkään. Ihan pelaamaton 9 Toskan Virkku kilpaili läpi talven alakanttiin. Kenkien riisuminen voi piristää tammaa (kts. tallikommentit).  6 Pikku Hyvä on hakenut parasta kuntoaan talven jäljiltä. Keskiviikon välistartissa se oli heikko 1. kaarteen lyhyttä laukkaa seuranneen sisäratajuoksun jälkeen ja hävisi voittajalle yli 100 metriä. Sen perusteella Pikku Hyvä ei vieläkään mahdu peleihin.
 
Juoksunkulku: Ato pamauttaa keulaan.
 
Pelijakauma: Camikin poisjäänti sotki peliprosentit ainakin hetkellisesti. Puikin Vedon tilapäinen yli 20% kannatus kaiken järjen mukaan laskee iltaan mennessä. Suvi Kevätön (11%) on hyvä merkki, mutta pienellä kelivarauksella.

IS-Pelisuositus - Toto4-2

Pieni:1,7,5
Suuri:1,7,5,11,9,4
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: Väkivahva 4 Drancy on selkeä pelipohja ja illan todennäköisin T4-voittaja. Ori on ollut tosi hyvä kovissa lähdöissä talvitauon jälkeen ja tässä sopivassa tehtävässä paluu voittokantaan on varmasti lähellä. Viimeksi Joensuussa Venicen voittamassa T76-lähdössä Drancy kiersi puolimatkassa 2. ulkoa johtavan rinnalle. Se kulki kirikierroksen 15,3-vauhdilla ja niittasi mm. johtaneen Vilar Laken. Drancy on kehittyvä 5-vuotias, joka voi nousta vielä paljonkin sarjoissaan.

Haastajat: 3 Oliwer Hip muistetaan viime kaudelta mm. Kriteriumin kolmosena. Tuomas Korvenoja raportoi orin talven sujuneen hyvin, hevonen on aikuistunut ja saanut lisää voimaa. Sen tason vertaaminen rutinoituneisiin rahasarjalaisiin talvitauon jäljiltä ei ole helppoa, mutta lähdemme siitä, että Oliwer Hip on heti valmis menestymään. Korvenojan suojatit ovat tulleet tänäkin vuonna kauttaaltaan hyvässä kevätkunnossa radoille. 5 M.T. Guti kohtasi toissa kerralla T76-lähdössä mm. Drancyn. Ruuna oli ajamaton ja näytti hyvävoimaiselta laukatessaan hännillä toisella radalla maalisuoralle käännyttäessä. Viimeksi Vermossa tuli yhtä yllättävä laukka 2. ulkoa viimeisen takasuoran alussa. Viime voitossaan Mika Forssin ajokki oli maalissa kakkosena juostuaan johtavan rinnalla, mutta peri voiton kun vastustaja hylättiin.

Yllättäjät: 1 Phaedra Club sai hyvät asemat ja pystyy suojajuoksun jälkeen terävään loppuvetoon. 2 Black Dunnock ei ole loistanut vielä taukonsa jälkeen, mutta sitä on osannut tallikommenttien perusteella odottaakin. Viimeksi ruuna juoksi viimeisen kilometrin 2. ulkona Drancyn selässä, mutta ei pystynyt ohituksiin. Vireen pitäisi olla nousussa kesää kohti. 8 Ranch Kelly on kovaluokkainen hevonen näihin lähtöihin. 2,5 viikon takaisesta taukostartista annetaan puhtaat paperit, tamma kiersi kovassa Kentucky Loven voittamassa lähdössä kirikierroksen kolmatta rataa ilman selkää. Alla oli kelien vuoksi hiukan vajaat viimeistelyt, joten nyt startti alla tamma voi olla paljonkin parempi. 

Juoksunkulku: Drancy hakee voimalla keulat.

Pelijakauma: Odotetusti rastittu lähtö. Lähinnä Ranch Kellyn (5%) pelaamattomuus kiinnittää huomion.

IS-Pelisuositus - Toto4-3

Pieni:4,3,5
Suuri:4,3,5,1,2,8,7
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: 1 Classic Wave aloitti Tommi Kylliäisen käsistä raikkaalla kirillä ja tykitti 4. ulkoa kirissä hyvää vetoapua saatuaan loppusuoralla omaa vauhtiaan ykköseksi. Parhaiten kyydissä pysyi taas vastassa oleva 8 Regent Zet. Classic Wave on nopea avaaja, jolla lienee nyt keulataktiikan vuoro. Ruuna on voittanut piikistä monta lähtöä ja näyttänyt kestävänsä tarvittaessa reippaankin matkavauhdin.

Haastajat: Derby-finalisti 6 Zeus Kemp on niin kovaluokkainen menijä, että nousee heti tauoltakin lähdön pelatuimpiin. Vahva menijä tekee itse juoksunsa eikä ole riippuvainen muiden tekemisistä. Juha Utala kuitenkin varoittelee laukkariskistä ja siitä ettei hevonen ole vielä herkimmillään, joten pelillistä mielenkiintoa Zeus Kempissä ei tällä kertaa ole. 7 Freezing Duo teki viime vuonna mukavan tilin ikäluokkalähdöistä, vaikka voittoja ei tullut kuin uran avauksessa huhtikuussa. Tämän vuoden ori aloitti vähintäänkin lupaavasti, kun hallitsi keulasta lounasravilähtöä alusta loppuun. Tehtävä kovenee, mutta myös hevosen suoritustaso noussee startti alla, sillä Freezing Duo on ollut laiskan treenaajan maineessa. 

Yllättäjät: 5 Shameless oli 3-vuotiaana tosi hyvä, mutta on onnistunut sen jälkeen kykyihinsä nähden tosi harvoin. Nyt ruuna näyttäisi olevan pääsemässä taas pitkästä aikaa säännölliseen starttirytmiin, mikä voi viedä sitä selvästikin eteenpäin. Viimeksi ruuna oli 4. ulkoa sijoitustaan parempi T65-lähdössä, jossa sisärata veti lopussa kiihtyvällä vauhdilla. Shameless kulki viimeiset 700 metriä 12,3-vauhdilla ja tuli juosten perille joukon uloimpana. 11 Ranch Jagger on parantanut kovasti, kun siltä on päästy riisumaan kenkiä pois. Se väläytti kovaa kuntoa varsinkin toissa kerralla Forssassa, kun kiri 5. sisältä vahvasti ja oli yllättää huippukuntoisen Lecrossen.

Juoksunkulku: Classic Wave pitää keulat ja lähtee viemään letkaa.

Pelijakauma: Shameless (5%) on lähes pelaamattomana lähdön maukkain haku.

IS-Pelisuositus - Toto4-4

Pieni:1,6,7,8,5
Suuri:1,6,7,8,5,11
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 3
Toto4-2: 1,7,5
Toto4-3: 4,3,5
Toto4-4: 1,6,7,8,5
Hinta: 9,00 €

Suuri
Toto4-1: 3
Toto4-2: 1,7,5,11,9,4
Toto4-3: 4,3,5,1,2,8,7
Toto4-4: 1,6,7,8,5,11
Hinta: 50,40 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt