Alvar, Auno

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Joensuu 21.3.2015

Julkaistu:

TOTO76
Joensuun Toto76-kierrosta värittävät Venice, Magnat, Jorma Kontio ja mielenkiintoinen suomenhevosten avoin kohtaaminen. IS Ravit löysi Venicelle vastavarman.

Toto76-1

Suosikki: Uransa puhtaalla rivillä aloittanut 3 Zap Bill ei ole koolla pilattu, mutta maisema vaihtuu. Ruuna on selvästi uransa kovimman tehtävän edessä, mutta voittotehtailun aikanakin on jäänyt reserviä. Nelivuotias on tietysti vaikea suhteutettava uuteen vastukseen nähden, mutta ei sen niukka suosikkiasema ainakaan kauhean väärin ole. Hevonen on osoittanut pystyvänsä tekemään omaa juoksua helpommissa tehtävissä. Zap Bill on ensi kertaa urallaan eturivissä, mutta pääsee varmasti asiallisesti liikkeelle olemuksensa perusteella.

Kovimmat haastajat: 5 Callela Kingswin omaa suosikkia selvästi enemmän rutiinia näistä lähdöistä. Ruuna jäi viimeksi Vermossa pussiin ja jossiteltavaa jäi aika lailla. Nopea avaaja säntää ensin keulaan, mutta on ollut siinä joskus virtava ja selkäjuoksu voisi tulla kyseeseen. Sinänsä outo tilanne, kun keulajuoksulla hevonen ei kiinnosta pelissä, mutta selkäjuoksulla kiinnostaisi.

1 Proud Leader on aloittanut voitoilla. Ori on jättänyt itsestään riskin kuvan. Voittoaikoihin ei kannata tuijottaa, sillä ykköset ovat tulleet raskailla radoilla. Kehityskykyisen yksilön ei tarvitse hävetä tässäkään seurassa. Valmentaja uumoilee hevosen avaavan vain tasaisesti, joten paikka voi tuoda murheita.

7 Callela Lancelot on selvä kolmossuosikki pelijakaumassa. Komearaaminen ruuna on voittanut helpot lähdöt väljästi, mutta vaikuttaa vielä kovin raakileelta ja tässä vaadittavat selkeästi kovemmat vauhdit lisäävät taatusti laukkariskiä.

Yllättäjät: 9 Sandelsson palasi jykevästi ja oli tasapainoisempi kuin viime vuonna. Juhamatti Hoffrenin kaksikko 11 Lago Negro ja 12 Rowan Cake on osallistunut näihin lähtöihin ennenkin ja pystynyt kiitettävästi kärkiryhmään. Piippuhyllyn paikat vaativat voittoon muiden yli-innokkuutta alkumatkalle ja sopivia selkiä eteen kirissä. 10 Rainbow Candy ei ole hevosena ihan parhaiden tasolla, mutta voi sopivan lyhyellä terävällä kirillä yllättää tässäkin.

Pelijakauma: Pelaajien ranking-järjestys on aika kohdallaan, mutta suosikit ovat hieman yliarvostettuja. Muutamia alipelattuja yllättäjäkanditaatteja voi nostaa mukaan isompaan systeemiin. Callela Lancelot on selkeän ylipelattu, eikä kelpaa mukaan.

Juoksunkulku: Callela Kingswin pamauttaa keulaan. Ruunalla on yleensä luovuttu paikasta, jolloin johtopaikka voisi olla suosikin haettavissa. Avaus voi olla kova, mutta sen jälkeen vauhti rauhoittuu.

IS-Pelisuositus - Toto76-1

Pieni:3,5,1
Suuri:3,5,1,9,11,12,10
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Suosikki: 15 Venice ei esittelyjä kaipaa. Huipputamma tykitti viime vuonna 12 voittoa ja vakuutti usein. Hevonen palaa uuteen kauteen maltillisesti valmisteltuna, mutta niin se tuli viime vuonnakin ja oli heti superhyvä. Mutta riittääkö superhyvä, mikäli taktiikka on odotetun passiivinen? Heikki Korhonen olettaa hevosella ajettavan loppukiriin luottaen ja sellaisella voi olla hankala ehtiä parijonon perältä esimerkiksi 700 metrin kirillä, vaikka kirisi kuinka kovaa. Viime vuonna Venice latoi parijonosta alle 09-vauhtia, mutta hävisi keulalle.

Kovin haastaja/varma: 2 Vilar Lake on kulkenut alkukauden voitosta voittoon, mutta ei tietenkään ole hevosena Venicen tasolla. Ruuna pääsee nyt kuitenkin keulaan hallinnoimaan tilannetta ja voi hyvinkin karata siitä lopussa tähtitamman saavuttamattomiin. Tässä mennään kansaa vastaan ja tehdään Vilar Lakesta varma.

Yllättäjät: 9 Drancy oli rehellisen huono talven parissa startissaan, mutta on palannut jälleen lähemmäksi tasoaan. Ori kiersi viime lauantaina johtavan rinnalle ja oli siitä sitkeä. Hevonen varmasti vielä parantaa starttirytmissä. 11 Prey Frontline on saanut Suomen uralla paljon hehkutusta, vaikka itse näytöt ovat olleet lopulta vain asiallisia. Ruuna voisi parantaa merkittävästi ilman kenkiä. 1 Invantaggio jäi Vermossa viime metreillä kiinni, mutta voimia ei tainnut olla kovin paljon jäljellä. Ruuna on yllätysvalmis, mikäli saa alussa pidettyä Vilar Laken selän.

Pelijakauma: Pelikansa vaikuttaisi olleen yllättävän hyvin hereillä Venicen mahdollisista liikenneruuhkista, mutta Vilar Lake napataan silti varmaksi. Drancy, Invantaggio ja Prey Frontline olisivat selkeimmin alipelattuja.

Juoksunkulku: Vilar Lake etenee nopeasti johtoon. Venicellä isketään kirikierroksella takaa ja se varmasti kirii lujaa.

IS-Pelisuositus - Toto76-2

Pieni:2
Suuri:2
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Suosikki: 2 Sohvin Santeri avasi kautensa hieman tasaisella esityksellä, mutta paransi odotetusti ja merkittävästi seuraavaan. Ruuna avasi Vermossa lujaa keulaan ja torjui siitä haastajia tarpeen mukaan. Aiemmilla kausilla vaivanneesta jullittelusta ei ollut tietokaan. Keulapaikka ei ole nyt kirkossa kuulutettu, mutta Lauri Turusen ajokki tulee muualtakin ja suosikkiasema on ansaittu.

Kovimmat haastajat: 4 Jamir aloitti yhteistyönsä Henri Bollströmin kanssa komealla keulasoololla, mutta sen jälkeen on tullut laukkoja. Ruunan kunto tuskin on laskusuunnassa ja Jyväskylän kaltaisella esityksellä ollaan tässäkin vahvoilla.

9 Vihjeen Veto on erittäin kyvykäs ja jaksava, mutta epävarmuus on läsnä kokoajan. Vermossa ori malttoi ravata ja kiersi kaikki pitkällä kirillä 3. ulkoa. Vastus on ehkä viimekertaista kovempi, mutta ravilla Vihjeen Veto omaa saumansa.

6 V.G. Wilman Tähti jäi Seinäjoella voimissaan pussiin, mutta otti hyvityksen Oulussa Toto76-tasolla koko matkan johdon jälkeen. Hevonen on ollut huoltotauolla, eikä valmentaja lupaa sen olevan nyt yhtä terävä kuin viimeksi. Sitä taustaa vasten tamma on hieman yliarvostettu.

Yllättäjät: 1 Ryti-Tyttö teki mainion talven, mutta oli viimeksi vaikeuksissa kun vauhdit kovenivat. Esityksessä ei sinällään ollut vikaa, eikä kuntokaan varmasti ole laskussa. Tamma ei vain yksinkertaisesti ehtinyt nopeimpien mukaan loppukirissä ja sama ongelma voi olla tälläkin kertaa. 10 Kartelli on kyvykäs, mutta omapäinen. Kahta keulavoittoa seurasi tuttu murhe laukka Kuopiossa, joka tuli toki kovan paineen alla. Toimiessaan Kartelli pystyy voittamaan näitä lähtöjä. 7 Rilon Taika on tasaisen vahvassa iskussa, muttei kovin hanakka voittamaan.

Pelijakauma: Suosikki erottuu liikaa, mutta ei ohipeliksi asti. V.G. Vilman Tähdellä on alla taukoa, eikä tamma välttämättä ole samalla tasolla kuin viimeksi. Yllättäjistä Kartelli ja Rilon Taika ovat selkeimmin aliarvostetut.

Juoksunkulku: Tuiskuliinun poisjäännin myötä suosikin saumat keulapaikalle paranivat selkeästi, mutta ainakin Jamir heittää alussa tiukan haasteen ja jompi kumpi johtaa.

IS-Pelisuositus - Toto76-3

Pieni:2,4
Suuri:2,4,9,10,7
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Suosikki: 5 Blendior on niukka suosikki. Ruuna oli pettymys Seinäjoella, mutta se taisi mennä pehmeän radan piikkiin. Teivossa hevonen oli taas hyvä juuri tällä matkalla, kun se hehkutti keulaan ja taisteli voitosta Armani Catesin kanssa kalkkiviivoille saakka. Lähdössä ratkeaa todella paljon jo kiihdytyksessä. Emme uskalla huutaa Blendioria keulahevoseksi, mutta lähellä se on.

Kovimmat haastajat: 3 Jamie Ray on ollut jo pitkään hyvä, vaikka voittoja ei ole tullutkaan. Ruunalla on suosikkiin nähden se etu, että vaikka se ei keulaa saisikaan puolustettua, niin tarjolla lienee paikka sen takana ilman kuolemanpaikkariskiä.

2 Berto Vaikko on voitokas tauolta palaaja. Tältä tasolta voitot kuitenkin puuttuvat, vaikka ykkösiä onkin paljon. Ruunalla on lahjoja ja taustajoukot kehuvat sen voimistuneen talven aikana, mutta onko hevonen suoraan tauolta valmis kovavauhtiseen mailin rykäisyyn?

Yllättäjät: 9 Monster Pine on esiintynyt kovin ailahdellen ja syy siihen löytyy uraa varjostaneista vaivoista. Parhaimmillaan ruuna on taistellut kärjessä tätäkin kovemmissa lähdöissä. 1 Buster Lee on pitkästä aikaa hyvällä paikalla. 12 Arctic Muscles on Kriterium-finalisti ja se on kova meriitti. Oriista on hyvät odotukset tälle vuodelle, mutta nyt paikka on tuskainen.

Pelijakauma: Ei suuria vääristymiä.

Juoksunkulku: Jamie Ray ohittaa Berto Vaikkon ja yrittää torjua Blendiorin. Hankala taisto arvioitavaksi, mutta kovaa mennään joka tapauksessa.

IS-Pelisuositus - Toto76-4

Pieni:5,3
Suuri:5,3
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Suosikki: 8 Vippaskonsti on asettunut alustavaksi pelisuosikiksi. Asia voi vielä muuttua ja suosikiksi kelpaisi sekavassa lähdössä moni muukin. Vippaskonsti kiri Jyväskylässä hyvin ilman takakenkiä ja tuntuisi palailevan lähemmäksi tasoaan oltuaan pitkään varjojen mailla. Lähtöpaikka voi tosin muodostua ongelmaksi, mutta edestä lähtee nopea Turoke ja sen rinnalta hidas Kervis.

Kovimmat haastajat: 15 Aki-Vei olisi alkukauden näytöiltään selkeä suosikki, mutta se alisuoritti hieman Lahdessa. Ruuna on ennenkin sukeltanut palatakseen kuitenkin nopeasti tasolleen. Hevonen on tässä joka tapauksessa tarjouksessa ja IS Ravien ensimmäinen merkki.

5 Veluuri on ilkeä hevonen T-peleihin. Kykyjä löytyy ja esityksetkin ovat hyviä, mutta voittaminen tahtoo vastustaa. Jukka-Pekka Kauhanen yrittää taikoa tammaan uusia vaihteita loppuun.

14 Vinkan Hovi on noussut kovaan vireeseen ja se otti viime viikonloppuna kaksi komeaa kirivoittoa. Ruunaa ei kierrätellä pitkillä kireillä ilman selkää, mutta osaa hevonen selissä hieman kiertääkin. Lähdössä voi olla alkuun luvassa laukkoja ja nopea hevonen voi päästä yllättävänkin hyvin takaa läpi ja tuureilla se voisi vähentää huonosti istuvan sarjan haittaa.

Yllättäjät: 13 Vixen on yksi lähdön kyky-ykkösistä, mutta kunnon näytöistä alkaa olla aikaa. 1 Turoke tuntuisi kadottaneen hyvän vireensä, eikä menestymättömyys ole pelkästään laukoista johtuvaa. 2 Kervis on nosteessa, mutta vauhdit eivät tahdo riittää tällä tasolla. 4 Tärpätti tulee Toto76-tasolle paikallisravistartti kropassaan. Salama-avaaja vie keulaan, mutta loppu tahtoo olla usein vaikeaa. 3 Ekulius on myös pystyvä, mutta kovin epävarma.

Pelijakauma: Tasaisesti pelattu lähtö niin kuin oikeastaan kuuluukin. Aki-Vei vaikuttaa parhaalta merkiltä, eikä Vippaskonsti suosikkina juuri kiinnosta.

Juoksunkulku: Tärpätti täräyttää keulaan, eikä sillä välttämättä voi luopua johtopaikasta, vaikka kuski haluaisi. Aki-Vei kiertänee takaa ajoissa eteenpäin.

IS-Pelisuositus - Toto76-5

Pieni:15,5,8,14
Suuri:15,5,8,14
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Suosikki/varma: 11 Magnat on jälleen kerran selvä suosikki ja aivan aiheesta. Sairastauko näkyi otteissa hieman Lahdessa, mutta toki siellä ei tarvinnutkaan venyä huippuunsa. Vermossa jyrä paikkasi alkulaukkansa komeasti ja voitti vielä varmasti. Takarivi on aina haitta, mutta Magnatilla ei tarvitse jäädä odottelemaan, mikäli kaverit laskevat tempoa. Raveissa ei mikään ole sataprosenttista, mutta Oksasten silmäterä on kierroksen todennäköisin voittaja ja kelpaa paljon pelattunakin varmaksi.

Yllättäjät: 6 Caesar de Veluwe korkkasi Oulussa Kultadivisioonan kirimällä hankalista asemista vahvasti. Ruunan starttiväli on hieman venynyt, mutta se ei ole poikkeuksellista. Tasainen avaaja on pienissä vaikeuksissa alussa, mutta esittää varmasti taas hyvän lopetuksen. 5 Good Dynamite teki mukiinmenevän nelivuotiskauden ja ikäluokkavuodet yleensäkin. Taustajoukot epäilevät oriin olevan vielä hieman tukkoinen, mutta pystyvän silti asialliseen suoritukseen. 2 Alex Von Bentz laukkasi viimeksi yllättäen kiihdytykseen, mutta on muuten osoittanut hyvää kuntoa. 10 Orderly kiri hyvin Seinäjoella passiivisen ajosuorituksen jälkeen ja olisi tototaistossa vahvoilla, mikäli lähdössä riittää matkalla vauhtia. 3 Dojana Komp nautti kärjen ylivauhdista Vermossa, mutta vastus on nyt aavistuksen kovempaa.

Pelijakauma: Ei suuria vääristymiä, mutta ei Magnatinkaan prosentit sentään lähellä 80 saa nousta.

Juoksunkulku: Alex Von Bentz ja Good Dynamite lataavat alkuun. Jälkimmäinen on niukka suosikki johtoon. Avaus on raju, mutta vauhti todennäköisesti hiljenee jatkossa ja Magnat kiertää johtavan rinnalle.

IS-Pelisuositus - Toto76-6

Pieni:11
Suuri:11
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Suosikki: 8 Suivikas aloitti kautensa hapuillen, mutta voittamalla. Vermossa ori oli tasapainoisempi ja lopetti keulasta 20-kyytiä. Hevonen varmasti terävöityy edelleen ja se voi ollakin tarpeen sillä haastajista löytyy mielenkiintoinen kaveri lapulle. Lisäksi Suivikasta tuskin kumarretaan nyt keulaan. Oikea suosikki silti ja perusmerkki.

Kovimmat haastajat: Tuo selvästi mielenkiintoisin vastustaja on Jorma Kontiolla vahvistuva 7 Virijori. Ori teki hienon kauden viime vuonnakin, mutta sitä hieman vähäteltiin, kun voittoja ei tullut. Tauolta paluussa Virijori osoitti hienoa taistelutahtoa ja jyräsi 21-lopetuksessa ohi Koivikon Kallen, jota ei pätkällä hevin lyödä. Uskomme Kontion iskevän Virijorilla keulaan ja myös ajavan siitä.

4 Diktaattori kiri lujaa Vermossa ja osoitti saaneensa lisää speediä niin lähtöön kuin kiriinkin. Selkeänä talvihevosena tasavauhtisuutensa vuoksi pidetty ruuna voi näin pärjätä aivan hyvin keväämmälläkin.

Yllättäjä: 9 Turoveli aloitti uusista käsistä voitokkaasti. Esityksessä sinänsä ei ollut mitään hurraa-huutoihin oikeuttavaa, mutta hevonen toimi toki moitteetta ja otti rutiinisuorituksella selvän voiton. Kapasiteetti riittää näissä lähdöissä taatusti. Uusi valmentaja haluaa kuitenkin rakentaa hevosta viisaasti ja taktiikka tulee olemaan passiivinen. Hankala arvioitava. Ei mahdu suosituksiin, mutta ei se tällä peliosuudella kovin väärinkään olisi.

Pelijakauma: Suivikas on oikea suosikki, mutta Virijori on jäänyt liiaksi sen ja oudosti hieman jopa Diktaattorin varjoon.

Juoksunkulku: Virijori ohittaa Turon Myrskyn kiihdytyksessä ja Kontion tehtäväksi jää päättää kelpaako Suivikkaan selkä. Vauhti on tasaisen reipasta joka tapauksessa.

IS-Pelisuositus - Toto76-7

Pieni:8,7
Suuri:8,7
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 3,5,1
Toto76-2: 2
Toto76-3: 2,4
Toto76-4: 5,3
Toto76-5: 15,5,8,14
Toto76-6: 11
Toto76-7: 8,7
Hinta: 4,80 €

Suuri
Toto76-1: 3,5,1,9,11,12,10
Toto76-2: 2
Toto76-3: 2,4,9,10,7
Toto76-4: 5,3
Toto76-5: 15,5,8,14
Toto76-6: 11
Toto76-7: 8,7
Hinta: 28,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›