Soini, Veini

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Kouvola 19.3.2015

Julkaistu:

Toto4
Torstaina ravataan Kouvolassa. T4-pelissä vaikeusastetta riittää, sillä selkein varmakandidaatti ja rivin pelatuin hevonen Windsong's Love starttaa talvitauon jäljiltä enemmän tai vähemmän arvoituksena.

Toto4-1

Suosikki: Kun taukohevoset eivät kelpaa IS Raveille T4-varmaksi, katse kääntyy ensimmäisen lähdön 6 Rokin Maxiin. Ori on ollut viime kilpailuihinsa erinomainen. Voittojuoksussaan Jokimaalla se jyräsi pitkän 1300 metrin kirin oikein vahvasti perille. Seuraavaksi Vermon pitkällä matkalla ori sai matkan aikana kummallista painetta statisti Akkaattalta, mutta kesti hyvin ja sinnitteli vielä kisan kakkosena laukatessaan loppusuoralla. Viime viikolla Vermossa Rokin Maxi hyökkäsi 5. ulkoa reilut 1200 metriä ennen maalia. Vahva menijä kesti taas pitkän kirin hienosti ja hävisi vain Sohvin Santerille ja Lumitykille. Kirikilometrin se kulki nyt 27,2-vauhdilla. Nopeat kesäradat eivät ole voimahevosen etsikkoaikaa, mutta tässä sopivannäköisessä tehtävässä Rokin Maxin pitäisi pärjätä vaativallakin juoksunkululla. Ainoastaan lopun nopeuskilpailuun päättyvä taktiikkajuoksu olisi hieman tasavauhtista menijää vastaan.

Haastajat: 3 Mökin Tähti on kyvykäs 5-vuotias, jossa on selvästi ainesta ikäluokkalähtöihin. Ruuna on erittäin nopea ja myös varsin ravivarma, mitkä molemmat ovat hyviä ominaisuuksia näihin tehtäviin. Tallikommenteista löytyy valmentajan ajatukset päivän vireestä. 9 Sohvin Leija on vähän vastaavanlainen tapaus. Viime voittonsa se otti unelmajuoksulla johtavan takaa. Viimeksi tamma matkasi 4. sisältä ja pääsi yrittämään vasta loppusuoralla, mutta ei ollut tällä kertaa terävimmillään. 13 Puulan Tuuli on tehnyt tasaisen varmaa jälkeä voitoitta laatulähdöissä. Nopeus ja ravivarmuus auttavat sen takamatkaltakin mitalitaistoon.

Yllättäjä: 1 Sähköpostilla on ollut laukka pinnassa tauon jälkeen, mutta kunhan tamma pääsee taas ehjien juoksujen rytmiin, se pystyy nousemaan sarjoissaan. Ari Moilanen vahvistaa nyt ohjissa.

Juoksunkulku: Mökin Poika aloittaa keulassa, mutta ainakin Rokin Maxin selkä kelvannee, jos suosikki ehtii paikkaa alkumatkan aikana kyselemään.

Pelijakauma: Rokin Maxi voisi olla selvempikin suosikki mitä alustava pelikannatus (33%) näyttää. Sohvin Leija (6%) on haastajista unohdetuin.

IS-Pelisuositus - Toto4-1

Pieni:6
Suuri:6
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: 9 Estella Luca pystyi voittamaan viimeksi Kuopiossa suoraan lähes yhdeksän kuukauden tauolta. Se runnoi 4. ulkoa 1100 metrin kirillä ykköseksi tyylillä, joka lupaa menestystä jatkossakin. Tuomas Pakkasen ajokin kirikierros oli 15,1-vauhtinen ja otteet tuskin ainakaan heikentyvät startti alla. Varma-ainesta paljon pelatussa Estella Lucassa emme silti nyt näe, sillä tehtävä on hiukan kovempi kuin viimeksi.

Haastajat: 8 Flying Duck oli toissa kerralla Kouvolassa yllättävän hyvä, kun voitti Kyvyt esiin -karsinnan kuolemanpaikalta. Viimeksi Jokimaalla Jukka Torvisen ajokki matkasi myös johtavan rinnalla, mutta ei pystynyt tällä kertaa puristamaan mitaleille. Kunto ei ole silti kadonnut mihinkään. 3 Out of Ordinary avaa kovaa ja juoksee keulassa, jos Jarkko Ristimäki niin haluaa. Kärkipaikka olisi tasaisessa lähdössä selvä etu, joten tamma mahtuu tauoltakin lapulle. Tallitiedot ovat ihan positiiviset. 5 Stone Capes Megy oli viimeksi Pilvenmäki Specialin karsinnassa ihan asiallinen kolmas johtavan takaa. 7 Ida Glitter on kymppitonnin sarjoihin erittäin vauhdikas tamma, joka pystyy parempaankin mitä alkuvuoden starteissaan esitti. Kun hevonen nyt palaa poisjäänti alla kehiin, varaudutaan siihen, että se saattaa olla entistä ehompi.

Yllättäjät: 10 Call Me Queen on lähdön paras haku. Viimeksi Pilvenmäki Specialin karsinnassa tamma teki 5. ulkoa vahvan kirin, mutta ei piisannut finaaliin, kun kärkikin lopetti reippaasti Freddie Alen voittaessa. Tämä tehtävä vaikuttaa astetta helpommalta eikä ole mahdoton ajatus, että tamma pääsisi nauttimaan suosikin vetoavusta kirissä. Suvukas 2 Exciting Duo oli Örebrossa vaisuhko johtavan takaa, eikä piisannut viimeksi Solvallassa alkuunkaan 6. ulkoa. Nopealle avaajalle on tarjolla hyvä juoksu sisäradalla, joten sitä ei parane täysin unohtaa, vaikka näytöt ovat olleet läpi uran odotettua vaisumpia.

Juoksunkulku: Out of Ordinary on todennäköinen keulahevonen.

Pelijakauma: Suosikin alustava pelikannatus (39%) on yläkantissa. Samoin Stone Capes Megy (14%) vaikuttaa ylipelatulta. Call Me Queen (8%) on loistohaku.

IS-Pelisuositus - Toto4-2

Pieni:9,8,10
Suuri:9,8,10,3,7
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: 7 Magpie on tasaisen lähdön niukka kärkirankkaus. Tamma on ollut jo pitkään todella varmassa suoritusvireessä. Viimeksi tasokkaassa ja vauhdikkaassa Amaretto Scoopin voittamassa T65-lähdössä tamma otti maksimit johtavan takaa ja korjaili samalla ennätystään.

Haastajat: 2 Belenos on kadottanut keskitalven voittovireensä. Viimeksi se matkasi 5. ulkona ja oli tekemässä ihan hyvää kiriä avojaloin, kun laukkasi loppusuoran alussa ulkoradoilla. Ravilla se olisi ollut korkeintaan viides. 4 Rocket Richard on papereissamme kisan kyvykkäin hevonen ja pakkorasti suoraan talvitauoltakin, kun Juha Utala on tallikommenteissa optimistinen. Rohkeimmat kokeilevat alipelattua Rocket Richardia ideavarmana. 10 Stone Capes Liz on mielenkiintoinen tapaus. Kuten hyvin muistetaan, hevonen pääsi viime kilpailussaan irti, kun kärryt pettivät kuskin alta kesken kaiken. Tallitietojen perusteella on mahdollista, että tamma olisi saanut rytäkästä vain lisää virtaa. Historiahan tuntee tällaisia tapauksia, tunnetuin lienee 36 voiton Asante.

Yllättäjät: Vahvan oloinen 3 Twins Gladiator hyötyisi, jos kärki pitäisi kovaa vauhtia matkalla. Viime voitossaan se puristi vahvasti johtavan rinnalta 11,5-lopetuksessa. 5 Bianca Duo teki talvella muutaman hienon juoksun, mutta nyt aiempaa kovemmassa tehtävässä se jää yllättäjän rooliin.

Juoksunkulku: Magpie revittää keulaan.

Pelijakauma: Belenos (28%) on viime näyttöihinsä peilaten ylipelattu. Rocket Richard (14%) maistuu.

IS-Pelisuositus - Toto4-3

Pieni:7,4,10
Suuri:7,2,4,10,3,12
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: 5 Windsong's Love oli syksyn voittojuoksuissaan jatkuvasti tosi hyvä ja olisi ilman muuta varma-ainesta, jos alla olisi tuoreita kuntonäyttöjä. Valmentaja Sari Liitiä kuitenkin varoitteli, että ori voi olla jonkin verran tukkoinen tauolta, joten lähdemme varmistusten tielle.

Haastajat: 12 Regent Zet oli talvemmalla kovassa iskussa, mutta viime starteissa ravi ei ole ollut priimaa. Lähtöpaikka tekee tehtävästä vaikean, kun ulkoradoilla kiertämistä on luvassa. Vauhtikestävä 7 Fire Spruce päätti viime kauden Kasvattajakruunu-finaalin viitostilaan. Tammojen ikäluokkakisoissa piisannut menijä on varmasti riittävä menijä myös rahasarjoihin.

Yllättäjät: 1 Sundsvik Chamsin teki viime kaudella tosi kovia esityksiä avojaloin. Viime starttien perusteella se vaikuttaa lievästi nousukuntoiselta ja lähtöpaikka takaa suojajuoksun sisäradalla. Huippunopea 10 Classic Wave tekee mielenkiintoisen debyytin Tommi Kylliäisen käsistä ja kuuluu heti huomioitaviin. Myös 8 Jane Sisu on tosi hyvä hevonen näihin lähtöihin ja mahtuu lapulle, vaikka ei esittänyt ihmeitä kirissä vielä suoraan pitkältä tauolta Lappeessa 3. ulkoa.

Juoksunkulku: Lee van Cleef pystyy torjumaan suosikin alussa, jos sen kuski näin haluaa. Kiihdytys voi venyä.

Pelijakauma: Suosikit ovat yläkanttiin pelattuja Windsong's Loven (42%) johdolla. Lähdöstä löytyy monta hyvää alipelattua yllätyshakua, joten pelaamme kohteen leveästi.

IS-Pelisuositus - Toto4-4

Pieni:5,12,7,1,10,8
Suuri:5,12,7,1,10,8,6,11
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 6
Toto4-2: 9,8,10
Toto4-3: 7,4,10
Toto4-4: 5,12,7,1,10,8
Hinta: 10,80 €

Suuri
Toto4-1: 6
Toto4-2: 9,8,10,3,7
Toto4-3: 7,2,4,10,3,12
Toto4-4: 5,12,7,1,10,8,6,11
Hinta: 48,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt