Kullervo

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Teivo 3.3.2015

Julkaistu: , Päivitetty:

Toto4
Tiistaina ravataan tuttuun tapaan Teivossa. IS Ravit poimii T4-vihjesysteemien läpivarmaksi kakkoskohteen Don Corleonin, joka saa rattailleen huippukuski Hannu Torvisen.

Toto4-1

Suosikki: 7 Global Option hallitsi viimeksi Vermossa tätä kovempaa lähtöä helposti keulapaikalta. Se avasi vaivatta piikkiin mm. taas viivalla olevan 3 Callela Depositin ulkopuolelta, sai rauhoittaa tempoa matkalla ja kiihdytti lopussa tyylikkäästi 11-vauhdilla muilta karkuun. Myös edellinen voitto tuli keulasta. Ruuna olisi hyvä myös selkäjuoksulla, mutta usein siivekkeisiin jo kokoontumisvaiheessa jysäytellyt hevonen on auton takana niin virtava, että Erkki-Pekka Mäkisellä on eturivistä tuskin valinnanvaraa taktiikan suhteen. Pieni ylivauhdin vaara on siksi olemassa, jos sisäpuolelta joku innostuu vastailemaan Global Optionille.

Haastajat: 2 Black Dunnock voitteli syksyllä kovia lähtöjä, mm. T75-pronssidivisioonan sekä Vermossa Finlandia-päivänä ajetun cup-finaalin, ja molemmat vieläpä kuolemanpaikalta. Huippukuntoisena ruuna haastaisi suosikin tiukasti, mutta vire ei varmasti ole vielä tapissa suoraan yli neljän kuukauden kilpailutauolta. Viimeistelytkin olivat jääneet valmentaja Jouni Honkasen mukaan vajaiksi olosuhteiden pakosta. Siksi Black Dunnockin edelle rankataan idearasti 5 Aarni's Fire, joka teki viimeksi Desiree Ladyn voittamassa T76-lähdössä mainion kirin suoraan paussilta. Se ei saanut alussa paikkaa parijonosta ja joutui peruuttelemaan kolmannelta radalta 6. pariin sisälle. Ari Kelan ajokki spurttasi hänniltä viimeiset 400 metriä ulkoratoja pitkin varsin lupaavasti eikä hävinnyt voittoakaan kuin vajaalla hevosenmitalla.

Yllättäjät: 1 Enmyy ei päässyt käyttämään viimeksi 3. sisältä ihan kaikkia voimiaan Tir du Caux'n voittamassa T76-lähdössä. Jo edellä mainittu 3 Callela Deposit oli viimeksi 1,5 kuukauden paussilta asiallinen 4. ulkoa, vaikka ei tavoittanut kärkeä kovassa lopetuksessa. Ravi pysyi tällä kertaa asiallisesti kasassa. Suojajuoksu voisi auttaa ruunan mitalitaistoon. 9 Redrose Hood ei jaksanut viimeksi Global Optionin voittaessa kuolemanpaikkaa. Pitkältä varsalomalta palaileva tamma on parempi selkäjuoksulla ja lienee tauon jäljiltä nousukuntoinen, joten ainakin ylivauhtisessa juoksussa sillä olisi pieni yllätyssauma.

Juoksunkulku: Auton takana usein kierroksilla käynyt Global Option vienee taas keulaan, vaikka eturivissä on muitakin hyviä avaajia Gant Cobran ja Walk a Milen johdolla.

Pelijakauma: Global Optionin alustava pelikannatus (41%) ei ole kiehunut yli. Aarni's Fire (12%) on alipelattuna mainio tukirasti, ja kaiken lisäksi sen kannatus vaikuttaa olevan vain laskussa.

IS-Pelisuositus - Toto4-1

Pieni:7,5
Suuri:7,5,1
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: Talvitaukonsa jälkeen nousujohteisesti kilpaillut 1 Don Corleon starttaa selvänä suosikkina. Asemat puoltavat kovasti, sillä keulajuoksu näyttää todennäköiseltä ja parhaat haastajat on arvottu takariviin. Toissa kerralla Porissa tätä helpommassa tehtävässä ruuna haki 14-avauksen jälkeen keulat ja piti lopussa melko varmoin ottein ykköseksi. Viimeksi Solvallassa Don Corleon taittoi matkaa toisella radalla ilman vetoapua, kunnes sai puolimatkassa selän eteensä. Joni-Petteri Irri ei halunnut lähteä kiriin viimeisellä takasuoralla, minkä jälkeen mahdollisuutta ei enää tullut. Vaikka hevonen ei näyttänyt enää maalilinjalla kovin tuoreelta, olisi se pystynyt sopivasti tilaa saadessaan ainakin hiukan kuudetta sijaa korkeammalle. Nyt vastus on luonnollisesti helpompi.

Haastajat: 10 Laurila's Denethor kulki viimeksi 3. ulkoa viimeiset 700 metriä hienosti 13,3-vauhtia ja näytti pystyvänsä myös itse töihin. Kuukauden takaisen T65-voittonsahan se otti suojajuoksulla ja loppusuoran mittaisella spurtilla. Seinäjoen T76-lähdössä juoksunkulku meni kaikin tavoin pieleen. 9 Made in Shade aloitti tauolta korkeintaan kohtalaisella 400 metrin kirillä 3. ulkoa. Tamma pystyy paljon parempaankin ja nostetaan startti alla haastajajoukon kärkipäähän. Huomioidaan kuitenkin myös, että tamma on tehnyt parhaat juoksunsa, kun kenkiä on päästy riisumaan pois.

Yllättäjät: 11 Ranch Movie Star kiri toissa kerralla 2. ulkoa hyvin ja nousi lähimmäksi Don Corleonia. Viimeksi Vermossa tamma oli juoksunkulun uhri 5. ulkoa. 4 Trade a Photo vaikuttaa viime tiistain mukavan kirinsä perusteella nousukuntoiselta. Jatkuvasti riviään paremman 12 Back the Devilin paluuta voittokantaan on odoteltu, mutta nyt asemat jättävät sen muiden armoille.

Juoksunkulku: Don Corleon pitää sisäradan turvin keulat.

Pelijakauma: Ei suurta huomautettavaa. Suosikki kelpaa varmaksi.

IS-Pelisuositus - Toto4-2

Pieni:1
Suuri:1
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Huomio: Volttilähtö!

Suosikki: 2 Russian Roulette on iskenyt mitalisuoneen ja starttaa viime tiistain hienon juoksun perusteella selvähkönä suosikkina. 4. ulkona matkannut ruuna sai pitkän kirinsä aluksi vetävää selkää. 400 metriä ennen maalia Harri Koivunen käänsi neljännelle radalle, ja sen jälkeen radalla liikkui vain yksi hevonen. Russian Roulette venytti loppusuoralla voittomarginaalinsa yli 20 metriin. Ruuna ei taistele alussa piikkipaikasta, mutta paikkaa kirivoimillaan.

Haastajat: 1 Grainfield Olivia on joutunut pitämään virustaudin vuoksi viiden viikon kilpailutauon, mutta valmentaja Teemu Toroskan mukaan sen ei pitäisi näkyä ratkaisevasti otteissa. Olennaisempaa menestyksen kannalta on, että tammalle on tarjolla hyvä selkäjuoksu. Kiritilaa saadessaan se osallistuukin voittotaistoon. Viime kilpailussaan Grainfield Olivia teki oikein hyvän kirikierroksen ulkoratoja pitkin kaukaa 6. ulkoa ja hävisi vain niukasti Global Resourcelle. 6 Rocking Young kiri viime voitossaan vahvasti 4. ulkoa. Viimeksi se kiri ylivauhtisessa juoksussa asiallisesti perille takajoukoista. Lähtöä vei ylivauhdilla 12 Jamieson, joka onnistuu kykyihinsä nähden harvoin. Nyt takarivistä voimat voisivat säästyä vaihteeksi ratkaisuhetkille. Jaksava 5 Ariel Hope oli viime voitossaan vailla vastusta piikkipaikalta ja huomattavasti parempi kuin edellisessä kilpailussaan. Saman tason suoritus piisaa tässäkin korkealle. Viimeksi tuli laukka 1. kaarteessa.

Yllättäjät: Kirikykyinen 8 J.A. Ninja näytti viime juoksussa nousuvirettä, kun sai suojajuoksun jälkeen myöhään kiritilaa eikä ehtinyt käyttää kaikkia voimiaan. 7 Lindalike yritti viimeksi pikamatkalla keulasta ja hävisi asiallisen esityksen jälkeen 14,5-lopetuksessa vain Global Resourcelle. Suomessa debytoivasta 10 Romanina Ansista löytyy tuoretta tietoa tallikommenttien puolelta.

Juoksunkulku: Juoksuradan Lindalike aloittaa keulassa, mutta tyytynee täydellä matkalla selkäjuoksuun. Ariel Hope pyrkii viime voittojuoksunsa tavoin hakemaan keulat.

Pelijakauma: Rocking Young (8%) on laukkariskistään huolimatta alipelattu, samoin jo kykyjensä puolesta Jamieson (6%).

IS-Pelisuositus - Toto4-3

Pieni:2,1,6,12,5,8
Suuri:2,1,6,12,5,8,7,10,4,9,3
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: 5 Armani Cates teki viime kaudella hyviä esityksiä ikäluokkalähdöissä, mihin nähden paluu voittokantaan antoi odottaa rahasarjoissa yllättävänkin kauan. Viimeksi temppu viimein onnistui, eikä todellakaan vahingossa, kun ori niittasi kuolemanpaikalle kierrettyään keulassa huseeranneen kovan Lecrossen. Vastaava suoritus riittää tässäkin korkealle, joten kärkirankkaus kovimman haastajan sisäpuolelta on selviö.

Haastajat: Kisan toinen pelipohja on jo pitkään hienossa kunnossa kilpaillut 6 Rapido Streamline. Viimeksi Love de Villeneuven voittamassa T76-finaalissa ruuna oli hyvä kakkonen keulasta. Tämä finaalin jälkeinen kisa reiluhkon starttivälin jälkeen voi kuitenkin olla vaikeampi. Erittäin vauhdikas 9 Boy Staunton matkasi viimeksi 2. ulkona kaukana kärjestä. Ori kiri hyvin ja hävisi vain voittokone Las Vegasille. 8 Goldshoe Rolei on saanut tulosrivinsä hienoon kuntoon. Toissa kerralla tuli jopa T76-voitto, keulajuoksun jälkeen. Nyt suosikkien ulkopuolelta ruuna voi nousta ylipelatuksi.

Yllättäjät: 11 BWT Boobs yritti toissa kerralla keulasta rohkeaa irtiottoa ja oli hyvä kakkonen. Viimeksi Vermossa tamma spurttasi sisäratajuoksun jälkeen vahvasti loppua joukon uloimpana 13-lopetuksessa. 10 True Blue on rehti kirihevonen, joka hyötyisi, jos suosikit ajavat toisiaan vastaan jo alussa.

Juoksunkulku: Armani Cates torjuu Rapido Streamlinen sekä Goldshoe Rolein ja hakee keulat.

Pelijakauma: Armani Cates on alustavasti (35%) suosikkikaksikosta hitusen edullisempi merkki, mutta sen kannatus vaikuttaa olevan nousussa.

IS-Pelisuositus - Toto4-4

Pieni:5,6,9
Suuri:5,6,9,11,10
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 7,5
Toto4-2: 1
Toto4-3: 2,1,6,12,5,8
Toto4-4: 5,6,9
Hinta: 7,20 €

Suuri
Toto4-1: 7,5,1
Toto4-2: 1
Toto4-3: 2,1,6,12,5,8,7,10,4,9,3
Toto4-4: 5,6,9,11,10
Hinta: 33,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt