Verneri

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Jyväskylä 16.2.2015

Julkaistu:

TOTO4
Raviviikko alkaa Jyväskylän Killeriltä, missä on käytössä maalisuoran ohituskaista eli Open Stretch. IS Ravien Toto4-varma on sitkeä menijä, joka ei tarvitse muiden apuja.

Toto4-1

Suosikki: 4 Hujanhajan on kilpaillut viime aikoina hieman tätä kovemmissa lähdöissä. Toissa kerralla se kiri T76-voittoon saatuaan hyvän reissun kärjen takana. Viimeksikin tamma kiri 3. ulkoa moitteettomasti, vaikkei saanut otetta kärkiparista. On huomionarvoista, että Hujanhajan kilpailee heti keskiviikkona rahakkaammassa T65-lähdössä. Tämä lähtö on siis vain välietappi, mutta toisaalta hyväkuntoinen suosikki voi päästä keulaan kontrolloimaan juoksua.

Kovimmat haastajat: 8 Aatteli palasi Porissa tauolta uudelta valmentajalta käsin. Volttilähdössä oli hankaluuksia ja ori tipahti lähtölaukan myötä hännille, mistä tuli asiallisella tyylillä maaliin. Startti vei kykyhevosta varmasti eteenpäin. Tulosrivistö ei tee lainkaan oikeutta Aattelin kyvyille.

1 Jamirin ohjaksiin tarttuu ensimmäistä kertaa ammattikuski, joka voi saada hevosesta enemmän irti. Jamir on tehnyt kelvollista jälkeä eikä sen tarvitse paljoa parantaa, jotta se kamppailisi aivan kärkisijoista. Mikkelissä se kipusi 5. ulkoa asiallisesti kärjen tuntumaan.

Nousukuntoinen 11 Vippaskonsti löysi Forssassa kreivin aikaan kiritilaa ja ehti voittoon lähdössä, joka oli tasoltaan vaatimattomampi kuin tämänkertainen. Edelliskerralla Vippaskonsti ei yltänyt parijonosta aivan kärkeen tuoreen T76-voittaja Armaanin viedessä ykkössijan.

Yllättäjät: Pystyvä, mutta varsin epävarma 2 Räjähdys palaa pitkältä kilpailutauolta. Kärkipaikalle päästessään se voisi keskittyä paremmin oleelliseen, mutta laukkariski kummittelee heti alkumetreillä.

6 Säväyksen Onni jäi viimeksi hieman väsyvän taakse, mutta ei itsekään suuremmin loistanut. Nyt se päässee iskuasemiin kärjen taakse, mistä ruuna ei ole mahdoton menestyjä, jos motivaatio on kohdallaan.

Pelijakauma: Jamirin ohjastajanvaihdokseen on hieman ylireagoitu ja ruuna on jonkin verran ylipelattu (26 %). Aatteli (12 %) voisi olla enemmänkin pelattu.

Juoksunkulku: Rosari ja Säväyksen Onni ovat alussa nopeimmat, mutta niillä ei ajeta keulasta. Piikkipaikalle edennee joko Räjähdys tai Hujanhajan.

IS-Pelisuositus - Toto4-1

Pieni:4,8,1,11
Suuri:4,8,1,11,2,6
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki/varma: Sitkeä 3 Hip Zip on tehnyt jatkuvasti vahvoja esityksiä, vaikka on joutunut tekemään kolmessa viime startissa työt johtavan rinnalla. Etenkin Kuopion voittokisassaan ruuna vakuutti, kun se runnoi kuolemanpaikalta väkisin ohi sitkeästi vastanneesta keulahevosesta. Hip Zip menestynee juoksunkulusta riippumatta, mutta keulajuoksukaan ei ole tällä kertaa mahdoton ajatus. Sopivasti pelattuna sisupussi kelpaa T4-rivien tukipilariksi.

Kovimmat haastajat: 6 Bella Bella teki 15.1. kanuunajuoksun lähtölaukan jälkeen ja kiri ykkösenä maaliin, mutta hylättiin jälkikäteen. Seuraavassa startissa se taipui keulasta, mutta viimeksi tamma kiri taas vahvasti selkäjuoksulla. Nopea lähtijä voi päästä ainakin aluksi keulaan, mutta Hip Zipin takaa kelpaa odotella myös loppusuoran Open Stretchiä.

8 Super Classic voi parantaa saatuaan startin alle pienen tauon jälkeen. Se tuli Teivossa juosten maaliin 5. sisältä uhkaamatta kärkihevosia. Voittaakseen Super Classic tarvinnee hyvän selkäjuoksun ja sopivan pituisen kirin.

7 Mr Midnight Star kiersi Mikkelissä johtavan rinnalle 1200 jäljellä ja kesti rehdisti ykköseksi, vaikka päätöspuolikas oli enää 21,0-vauhtinen. Edelliskerralla se haki väkisin johtopaikan, mutta väsyi lopussa Hip Zipin prässin alla. Reippaana avaajana se kärkkyy iskuasemia kärkiporukasta.

Yllättäjät: 1 Drag Life punnersi viimeksi kelvollisesti totoon häviten paljon voittajalle. Ruuna jäi sen jälkeen yhdestä startista pois, ja yltääkseen aivan voittoon sen pitäisi vielä parantaa viime kerrasta.

12 Sunrise Freedomin kiristä tuli viime kerralla turhan pitkä, mutta kunto lienee ennallaan. Täältä tamma tarvitsee paljon tuuria.

Pelijakauma: Hip Zipin peliosuudessa (40 %) on vielä hieman nousunkin varaa. Drag Life (12 %) on liikaa luotettu, kun taas Super Classic (7 %) on aliarvostettu.

Juoksunkulku: Bella Bella ja Mr Midnight Star kilvoittelevat kärkipaikasta. Open Stretchin takia ei ole poissuljettua, että suosikki Hip Zip päästettäisiin suosiolla keulaan.

IS-Pelisuositus - Toto4-2

Pieni:3
Suuri:3
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: 4 Tilia's Abraham ei ole ollut kahdessa viime startissa ehkä aivan terävimmillään, vaikka on tehnyt kelpo juoksut. Toissa kerralla se jäi johtavan rinnalle eikä aivan riittänyt kärkeen. Viimeksi ruuna käänteli 5. sisältä maalisuoralla ulkoradoille ja lopetti asiallisesti. E-P Mäkinen on aiemmin korostanut, että Tilia's Abraham menee vapaalta radalta selvästi paremmin kuin muiden takaa. Taktiikka lienee siis suoraviivainen.

Kovimmat haastajat: 3 Miraz on ollut taukonsa jälkeen kahdesti hyvä. Viimeksi se kiri pontevasti 3. ulkoa ja puristi äärimmäisen niukasti ykköseksi. Ruunan lähtönopeus riittänee ensimmäisten keulojen nappaamiseen, mutta jatkossa sille voi kelvata Tilia's Abrahamin vetoapu.

11 Monster Pine vakuutti Mikkelissä karatessaan keulasta ylivoimavoittoon, vaikka johtopaikka ei irronnut ilmaiseksi. Voitokas hevonen voi terävöityä edelleen, sillä starttiväli on nyt lyhyempi. Monster Pine on voittanut lähtöjä myös takaa kirimällä.

Yllättäjät: 10 Fritz Sjöhammar nappasi toissa kerralla yllätysvoiton saatuaan suojajuoksun johtavan takana. Viimeksi sillä ajettiin keulasta, mutta hevonen antautui jo loppukaarteessa. Ruunan voisi päätellä olevan parempi selkäjuoksulla, jollaisen se nyt takarivistä saa.

7 Witch It tarvitsee menestyäkseen sopivia selkiä eteen, mutta juoksun onnistuessa ruuna kirii hyvin loppua. Viime kerralla T76-lähdössä vastus oli kovempi ja Witch It tyytyi pitämään vauhtinsa 3. ulkoa.

5 Vigoroso Mi Amor lopetti Lahdessa pussista päästyään pirteästi ja mahtuu vielä potentiaalisena potintekijänä isommalle lapulle.

Pelijakauma: Aika oikein pelattu lähtö. Yllättäjistä Witch It on suotta vain parin prosentin hevonen.

Juoksunkulku: Tilia's Abraham etenee kyselemään keulapaikkaa Mirazilta ja saanee haluamansa.

IS-Pelisuositus - Toto4-3

Pieni:4,3,11
Suuri:4,3,11,7,10,5
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: 7 Classic St Pat voi kirkastaa viime sijoituksensa aiempaa sopivammassa lähdössä. Viimeksi T76-lähdössä vastassa oli kovempia nimiä Costatantisoldin johdolla, ja Classic St Pat teki parhaansa juostuaan ensin johtavan rinnalla ja myöhemmin 2. ulkona. Edelliskerralla ruuna haki väellä ja voimalla kärkipaikan, mistä hävisi vain ulkoa kirineille. Kovalla avaajalla haetaan taas keulapaikkaa.

Kovin haastaja: 3 Victory Lanella voidaan tyytyä suosiolla paikkaan suosikin takana, sillä Open Stretchin ansiosta kärkihevosen takaa saa kiritilaa. Viimeksi Victory Lane lähti jo 800 metriä ennen maalia kolmannelle radalle eikä jaksanut taistella pitkähkön kirin päätteeksi aivan kärjessä. Pikamatkasta on etua ja asetelmat suosivat nopeaa menijää.

Yllättäjät: 5 Brave Eight juoksi tauoltapaluussaan 3. sisällä, mutta ei säväyttänyt ratkaisumetreillä. Startti kropassaan ruuna parantaa, kuten sen menestyäkseen kuuluukin. Nopea lähtijä päässee kärkiporukkaan, mistä ainakin totosija on ulottuvilla.

4 Night Bird palasi niinikään samassa lähdössä pieneltä paussilta eikä yltänyt taustalta kärkikahinoihin. Hyvänä päivänään Night Bird ei olisi ulkona tässä lähdössä.

10 Quantum Aramis ei ole viime aikoina vakuuttanut, mutta pohjimmiltaan kyseessä on riittävä hevonen tällaiseen lähtöön. Sekin kannattaa huomioida, jos suosikkeja varmistelee.

Pelijakauma: Peli on jakautunut oikein suosikkien kesken.

Juoksunkulku: Victory Lane torjunee aluksi Brave Eightin, mutta saa Classic St Patin heti kimppuunsa ja tämä edennee lopulta kärkeen.

IS-Pelisuositus - Toto4-4

Pieni:7,3
Suuri:7,3,5,4,10
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 4,8,1,11
Toto4-2: 3
Toto4-3: 4,3,11
Toto4-4: 7,3
Hinta: 4,80 €

Suuri
Toto4-1: 4,8,1,11,2,6
Toto4-2: 3
Toto4-3: 4,3,11,7,10,5
Toto4-4: 7,3,5,4,10
Hinta: 36,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›