Soini, Veini

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Jokimaa 5.2.2015

Julkaistu:

Toto4
Jokimaan T4-pelin kohteet potevat pientä hevospulaa. Pelillistä haastetta on silti kerrakseen, kun selkeät varmavalinnat loistavat poissaolollaan. IS Ravien yrityspiikkinä starttaa päätöskohteen Löten's Anselm.

Toto4-1

Suosikki: 9 Zel Diva oli hyvä jo toissa kerralla Vermossa, kun menetti mahdollisuutensa vastustajan väsyttyä eteen jo viimeisellä takasuoralla. Sen perusteella voitti viimeksi ei yllättänyt, kun juoksu meni nappiin ja tamma pääsi kirimään sujuvasti kiertelemättä 2. ulkoa. Viimeiset 600 metriä se kulki 18,5-vauhdilla. Mitään niin mullistavaa Zel Diva ei kuitenkaan ole esittänyt, että näkisimme siinä paljon pelattuna varma-ainesta.

Haastajat: 4 Spicy Tail teki viime viikolla hänniltä asiallisen 17,1-vauhtisen kirikierroksen ja löi niukasti mm. Corona Newportin. Tauolta palaava 3 Brilliant Player oli mainio varsinkin toissa kerralla Teivossa, kun kiri rapakelissä vahvasti ja hävisi vain kovalle Jamiesonille. Niin ikään tauolta palaavan 1 BWT Impulsen tilanteesta löytyy päivitystä tallikommenteissa.

Yllättäjät: Kirikykyinen 2 Gabriella Sunsign teki syksyllä monta tosi hyvää esitystä ja pärjäisi tässä samanlaisena. Viimeksi parin kuukauden paussilta tamma nousi 3. ulkoa 17-vauhtisella kirillä asiallisesti pronssille ja oli tauko huomioiden vähintäänkin hyväksyttävä. 10 Yosemite Hossista saatiin varovaisen positiiviset tallitiedot.

Juoksunkulku: Spicy Tail hakee ajamalla keulat.

Pelijakauma: Vaikeasti arvioitava lähtö. Gabriella Sunsign vaikuttaa parhaalta rastilta. Zel Divan kannatuksessa ei ole nousuvaraa aamun (40%) lukemista.

IS-Pelisuositus - Toto4-1

Pieni:9,4,3,2
Suuri:9,4,3,2,1,10,7
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: 5 Editor Rapida on lahjakkaan oloinen aloittelija, jolla on Tommi Kylliäisen mukaan kykyjä viime starteissa nähtyä parempaankin. Toissa kerralla Porissa ruuna eteni puolimatkassa kärkiryhmään 2. ulos ja jaksoi asiallisesti kakkoseksi. Viimeksi Vermossa ruuna vei johtavan rinnalta toisessa kaarteessa keulaan ja painoi ohjille, mihin nähden kesti hyvin pronssille. Kylliäinen aikoo ajaa nyt selästä ja jos Editor Rapida saa säästettyä voimansa ratkaisuhetkille, kärkisija on varmasti lähellä. Voitottomaan hevoseen ei kuitenkaan uskalla luottaa vielä sokeasti ja kun pelikannatus on korkealla, lähdemme varmistusten tielle jo pienen systeemin puolella.

Haastajat: 1 Ainur Hossia pelataan jatkuvasti paljon, vaikka se ei ole esittänyt vielä ihmeitä. Viimeksi se aloitti keulassa 14-vauhdilla ja alkoi taipua jo viimeisellä takasuoralla. Myöskään 3 La Vie ei ole mielestämme ihan niin hyvä kuin pelaajat ovat viime aikoina odottaneet. Taulussa näkyvä voitto tuli erittäin heikkotasoisesta lähdöstä unelmajuoksulla johtavan takaa.

Yllättäjät: 7 Bella Bella on toissa kilpailunsa perusteella harvinaisen radikaalisti viime sijoituksiaan parempi. Se laukkasi kiihdytyksessä ja jäi reilusti porukasta, mutta kulki loppumatkan niin hienosti (1900m/15,3), että kiri takajoukoista ykkösenä maaliin ennen Stardust Fibberiä. Epäonnekseen tamma tuli kuitenkin hylätyksi pitkästä laukasta, joten huippuesitys meni hukkaan. Nopeaa tammaa ei kannata nyt unohtaa, vaikka viimeksi Jokimaalle se ei ollutkaan yhtä terävänä kuin edelliskerralla. Kun vauhti oli kovaa ja Bella Bella taittoi matkaa ilman vetoapua, taipuminen annetaan kuitenkin anteeksi. Nyt on taas nätin selkäjuoksun vuoro. 4 Red Hot Poppet oli viimeksi ihan hyvä johtavan rinnalta kovan Las Vegasin voittamassa lähdössä. Tallitietojen mukaan hevosen pitäisi olla entisellään, vaikka alla on reilun kuukauden pikku paussi. 9 Dung Beetleltä on odoteltu paljon toistaiseksi nähtyä enemmän ja se pidetään vielä peleissä.

Juoksunkulku: Ainur Hoss on edelleen todennäköisin keulahevonen.

Pelijakauma: Suosikki on oikein pelattu. Lähdön selkeästi parhaat rastit löytyvät yllättäjäkategoriasta Bella Bellan ja Red Hot Popperin johdolla.

IS-Pelisuositus - Toto4-2

Pieni:5,7,4
Suuri:5,7,4,9
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: 3 Rikurilla jatkaa kovassa talvikunnossa, vaikka vuodenvaihteessa orastanut voittoputki on katkennut. Tuolloin ruuna otti ensin ykkösen johtavan rinnalta, ja seuraavaksi se piti kovan Fransin nuhteessa keulapaikalta. Viime viikolla Teivossa Rikurilla oli tosi hyvä lähtölaukan jälkeen kaukaa takapareista. Se joutui nousemaan kolmannen radan kiriletkasta neljännelle radalle jo 600 metriä ennen maalia, mutta jaksoi silti 26-vauhtisen kirikierroksensa vahvasti perille. Tässä tehtävässä Rikurilla on todennäkäköinen keulahevonen, ja piikistä sitä olisi tosi vaikea voittaa.

Haastajat: 1 Suvelan Tähti löi viimeksi laukanneen Rikurillan. Ruuna teki hyvän juoksun johtavan rinnalta ja hävisi vain kovalle Carmelalle. Pertti Niveri kertoi ennen viime viikon taukostarttia 6 Jottein pistäneen talven treeneissä itsensä Vieskerin Valon todella ahtaalle. Paljon treenattu hevonen oli tukkoinen ja taipui loppusuoralla juostuaan johtavan rinnalla, mutta voi parantaa startti paljon. Hyvän selkäjuoksun päälle voittokaan ei yllättäisi ja ruunassa on nyt peli-ideaa.

Yllättäjät: Ahkerasti kilpaileva 5 Setelisottiisi on riviään parempi. Viime viikolla ensin Vermossa se teki 5. ulkoa ihan hyvän 26,9-vauhtisen kirikierroksen selissä kolmatta rataa pitkin. Lauantaina Kuopion kovassa T76-lähdössä paukut eivät vain riittäneet kaukaa takapareista. Hitaat talvikelit ovat 4 Leevi Lounatuulen etsikkoaikaa. Ruuna väläytti nousukuntoa varsinkin reilu kuukausi takaperin Kouvolassa, kun hävisi pikkulaukoista huolimatta vain Rikurillalle ja Fransille.

Juoksunkulku: Rikurilla hakee keulapaikan nappireissun tarvitsevalta 2 Meijän Tytöltä.

Pelijakauma: Jottei on lähdön paras rasti.

IS-Pelisuositus - Toto4-3

Pieni:3,1,6,5
Suuri:3,1,6,5,2,4,9
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: 8 Löten's Anselm on joko tai -hevonen, joka yleensä joko laukkaa tai menestyy. Tänään tehtävä näyttää ruunalle niin sopivalta sekä vastuksen että matkan puolesta, että merkittävästä laukkariskistä huolimatta ruuna on ideavarmamme.

Viimeksi kun Löten's Anselm polki koko kisan ravia, se oli reilu kuukausi takaparin Jokimaalla vakuuttava ja kiersi porukan 3. ulkoa 900 metrin kirillä. Kirikierroksen ruuna polki 15,4-vauhdilla. Toissa kerralla hevonen oli ihan hyvä epäsopivalta paikalta johtavan rinnalta. Viimeksi se otti pelätyn lähtölaukan jo ennen lähtöauton irtoamista. Tommi Kylliäisen mukaan laukkariski on alussa 50-50.

Haastajat: 7 Pinehill's Star kiri viime voitossaan Vermossa 3. ulkoa viimeiset 700 metriä 16-vauhdilla ja puristi niukasti ykköseksi. Ruuna on ollut ihan hyvä myös sen jälkeen. Viime viikolla Vermossa Stariton voittamassa T65-lähdössä se matkasi 3. ulkona ja kiri tarkan selkäjuoksun jälkeen asiallisesti loppusuoraa. Tämä tehtävä on paperilla helpompi. 3 Blue Night Angel on kunnossa, mutta tarvitsee tarkan juoksun ja kuski heikkenee Juha Utalasta c-korttilaiseen. Matkakaan tuskin puoltaa.

Yllättäjät: Seuraavana rankataan Vermossa selissä viim. 700m/13,6 kirinyt 9 Dats B.G. sekä hyvinä päivinään tätä kovemmissakin tehtävissä riittäneet 6 Vigoroso Mi Amor ja 5 Moody Sunrise. Näistä varsinkin jälkimmäiselle keskipitkä matka käy hyvin, sillä hevonen on varsin tasavauhtinen.

Juoksunkulku: Blue Night Angel pitää halutessaan keulat, mutta suosikin selkä kelpaa. Löten's Anselm hakee ravatessaan keulat.

Pelijakauma: Löten's Anselm on alipelattuna suosikkina asiallinen haku. Blue Night Angel on ylipelattu.

IS-Pelisuositus - Toto4-4

Pieni:8
Suuri:8
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 9,4,3,2
Toto4-2: 5,7,4
Toto4-3: 3,1,6,5
Toto4-4: 8
Hinta: 9,60 €

Suuri
Toto4-1: 9,4,3,2,1,10,7
Toto4-2: 5,7,4,9
Toto4-3: 3,1,6,5,2,4,9
Toto4-4: 8
Hinta: 39,20 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt