Olga, Oili

Ravivihjeet

Valikko

Ravivihje: Toto4 Tampere 27.1.2015

Julkaistu:

Toto4
Kaksi starttia alleen tauon jälkeen saanut Boy Staunton on jo voittokunnossa Teivon vaikealla Toto4-kierroksella. Toinen varmaehdokas on hurjakirinen Stoneisle Jade.

Toto4-1

Suosikki: Vaikka 13 Carmela tulee pitkältä tauolta, lahjakas menijä on heti perushevonen. Kun tamma palasi keväällä vielä pidemmältä, liki vuoden paussilta, se ravasi heti komean voiton. Myös toinen kilpailu päättyi voittoon ennätysajalla, mutta sen jälkeen edessä oli uusi loukkaantumisesta johtunut tauko. Tällä kertaa Carmela ei palaa tallikommenttien mukaan tositoimiin yhtä kovasti viimeisteltynä.

Haastajat: Otteitaan kovasti talvella petrannut 7 Rikurilla on kova vastustaja. Vaikka ruuna on jäänyt voittostarttiensa jälkeen kahdesti ilman suurempaa menestystä, sen esityksiä ei ole voinut moittia. Viimeksi se lähti kiertelemään kovassa T76-lähdössä jo 1400 jäljellä 2. ulkoa ja sinnitteli huomattavasti sijoitustaan paremmin perille.

1 Suvelan Tähti on parantanut myös roimasti viime aikoina. Kolme kilpailua sitten ruuna kiri 3. ulkoa varmaan voittoon, oli seuraavaksi epäsopivalla mailin matkalla täysin saamaton, mutta kiri taas viime T76-kierroksella kiitettävästi kakkoseksi. Se jää kuitenkin selkeästi ylipelattuna ulos vihjesysteemeistämme.

5 Henkan Huima oli Vermossa Rikurillaa edellä maalissa. Se sai huippureissun 2. sisällä ja menetti yhden sijan maalisuoralla, kun nousi ohituskaistalle pystymättä uhkaamaan keulavoittajaa. Voittoa varten ruuna vaatii viime starttejaan enemmän puristusta lopussa.

Samat sanat pätevät 5 Meijän Tyttöön. Nopea ja ravivarma tamma pystyy sijoittumaan hyvin, mutta kovuudessa se häviää suosikeille. Viimeksi se putosi Suvelan Tähden voittamassa lähdössä piikistä pikkurahoille.

10 Ruutu-Viesker ei ole täysin sattumattomassa sarjassakaan ulkona kärkikuvioista. Toissa kerralla se piti keulasta täpärään voittoon ja tuli viimeksi tolppakone Huimariinan hallinnoimassa lähdössä 2. sisältä voimissaan maaliin saamatta kunnolla vapaata kirilatua.

Yllättäjät: 3 Tinon Tykki pystyy pärjäämään ravatessaan. Vahva menijä jäi toissa viikolla pussiin, kun palasi parin kuukauden tauolta.

15 Sohvin Valle kulki lauantaina oikein hyvin lähtölaukan jälkeen, mutta pääsi myös etenemään sujuvasti sisäkautta. Heikosti käynnistyvä ruuna vaatii reippaan matkavauhdin.

Pelijakauma: Suvelan Tähti on ylipelattu suosikki. Carmela, Rikurilla, Tinon Tykki ja Sohvin Valle ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Meijän Tyttö suhahtaa keulaan, mutta päästää suosiolla Henkan Huiman tai Rikurillan halkomaan tuulta.

IS-Pelisuositus - Toto4-1

Pieni:13,7,3,10,15
Suuri:13,7,3,10,5,6,15
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: Vaikka 7 Stoneisle Jaden sijoitukset ovat heitelleet, sen kunto on ollut syksystä lähtien kiviaitaa. Joulukuun ylivoimaisen kirivoiton jälkeen tamman juoksu meni T65-lähdössä aivan poskelleen, mutta viimeksi se tykitteli jälleen upeaan voittoon. Lähtöpaikka on hieman arveluttava, mutta suosiollisen juoksupaikan löytyessä vastustajat ovat helisemässä kirikanuunan kanssa loppusuoralla.

Haastajat: Jatkuvasti kolmen parhaan joukkoon sijoittuva 8 Lecrosse kärsii vielä suosikkia enemmän lähtöradastaan. Sillä ei taida olla muuta vaihtoehtoa kuin pakittaa hännille toivomaan ylikovaa tempoa. Viimeksi ruuna hyökkäsi päätöslenkin alussa 4. ulkoa, pääsi kärkeen 500 ennen maalia ja piti niukasti pintansa kovan haasteen heittänyttä vastustajaa vastaan, kun maali tuli juuri sopivasti vastaan.

Loppukesällä kovia juoksuja tehnyt 3 Don Corleone ei ollut vielä tauon jälkeen Turussa valmis T76-lähtöön, vaan sammui 10,0-vauhtisen alkurevityksen rasitamana keulasta 500 ennen maalia. Jos hevonen otti tyhjennysharjoituksen oikein, se kykenee jo varmasti ottelemaan totosijoista. Juoksustakaan ei varmasti tule yhtä vaativaa toista kertaa peräjälkeen.

4 Tilia’s Abrahamilta lähti viimeksi kenkä, minkä seurauksena se joutui lopulta keskeyttämän porukan perällä. Keulassa parhaiten viihtyvä hevonen teki sitä ennen kaksi hyvää juoksua, toisella kerralla jopa takapareista vieraalla kuskilla.

Kovaan vireeseen syksyllä syttyneen 6 Stora Lassen kuntokäyrä on näyttänyt viime juoksuissa jo alaspäin, eikä se ole enää kiinnostava pelikohde.

Yllättäjät: 10 Lady’s True King on selvästi tulosriviään vaarallisempi. Viimeksi se kierteli alkumatkan ulkona, pääsi 600 juostuna piikkiin ja sinnitteli mukavasti kakkoseksi. Edellisellä kerralla ruunan juoksusta tuli liian vaikea T76-tasolla keskipitkällä matkalla.

Jos 1 French Rhode onnistuu pääsemään ajoissa ulos sisäradalta, sillä on pieni yllätyssauma. Otteitaan starttien myötä petraava ruuna kiri viikko sitten 3. ulkoa hyvin taistoon kakkossijasta nappijuoksun saaneen 9 License To Flyn rinnalle.

Pelijakauma: Lecrossea on pelattu liikaa ja Lady's True Kingiä ja French Rhodea liian vähän.

Juoksunkulku: Don Corleon juoksee piikissä Oscar Magia peesissään. Tilia’s Abraham tai Stora Lasse johtaa toista rataa.

IS-Pelisuositus - Toto4-2

Pieni:7
Suuri:7,8,3,4,10,1,12
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: Suosikit lähtevät takarivistä. 9 Classic St Pat ei jaksanut viime viikon T65-lähdössä Global Kidin käsittelyssä kärjessä loppuun asti, vaan joutui päästämään maalisuoralla monta hevosta ohitseen. Sitä ennen se oli pikamatkalla samalta paikalta loistava kakkonen Magnatin jälkeen hirmuajalla 12,0/1609a. Vaikka maili sopisi vauhdikkaalle menijälle parhaiten, se on takarivistäkin niukka kärkirankkaus.

Haastajat: 10 Max Moonlight on aikaisempien vuosien tavoin kohonnut hyvään talvivireeseen ja voittaakin varmasti pian. Viimeksi se kiri 4. ulkoa mukavasti kolmanneksi kivikovien Extreme Lucan ja Frankie Alen jälkeen.

11 Lukas Hall oli yksi niistä hevosista, jotka ohittivat Classic St Patin viime keskiviikkona. Totosijoille asti ori ei kuitenkaan riittänyt 4. ulkoa tasaisella kirillään. Lukas Hall kuuluu suoritusvarmuutensa ansiosta revityksiin.

12 Alex von Bentz ei ole välttämättä kuukauden paussin jälkeen terävimmillään, mutta hevonen alkoi loppuvuonna tehdä takaakin niin hyviä juoksuja, että kuuluu kuumimpiin pelihevosiin. Viimeksi ruuna hyökkäsi jo viimeisellä takasuoralla 5. ulkoa 4. radan kautta Classic St Patin kimppuun, muttei jaksanut puristaa loppuun asti. Ruunan lihasarvot nousivat niihin aikoihin korkealle.

Selvästi piristynyt 7 Quantanamera pystyy nappaamaan ulkoakin keulat, mutta sen jälkeen on eri asia, kuinka yhden spurtin hevonen tulee loppua. Sille on tarjottu jatkuvasti selkäreissuja, mutta ei keulajuoksukaan ole pois laskuista.

Yllättäjät: 8 Westcoast Piratesta oli melko isot odotukset tauon jälkeiseen juoksuun, mutta hyvin treenannut hevonen oli vielä aavistuksen tukkoinen ja junnasi vain tasaisesti lopussa. Startti varmasti herkisti lujaa lähtevää ruunaa, joka kannattaa rastata edelleen.

Huippupaikalta starttaava 1 Rite Sakra ei ole pystynyt aikoihin parhaimpaansa, mutta sairaudet selättäneeltä ruunalta voidaan nähdä taas riuskempia otteita, jos sen henget ovat tauon jälkeen vain auki.

Juoksunkulku: Lukas Hall on kierroksen ylipelatuimpia, ja myös Classic St Patin kannatus on yläkantissa. Max Moonlight, Alex von Bentz, Westcoast Pirate ja Rite Sakra ovat edullisia rasteja.

Juoksunkulku: Radoilta 1, 2, 5, 7 ja 8 avataan hyvin. Quantanamera tai Westcoast Pirate etenee keulaan.

IS-Pelisuositus - Toto4-3

Pieni:9,10,12,8,1
Suuri:9,10,12,8,1
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki/Varma: Myös päätöskohteesta löytyy monta voittajaehdokasta. Ykköshevosemme ja ideavarmamme on raketin lailla avaava 5 Boy Staunton, joka on saanut pari starttia alleen syystauon jälkeen. Ori on tehnyt nousujohteiset esitykset, ja nyt voi olla jo voiton vuoro. Viimeksi se joutui juoksemaan kaukana kärjestä, koska edessä mennyt toisen radan vetojuhta taivalsi viidennen sisäratahevosen kohdalla. Keulassa vauhtia tasaisesti lisänneen Las Vegasin tavoittaminen olisi vaatinut ilmiömäistä suoritusta, mutta ihan hyvin Boy Staunton nousi kakkossijalle.

Haastajat: 1 Madickens Stjärna lähtee myös hyvin ja juoksisi mielellään keulassa, mutta suosikillemme sen lähtönopeus sisäradalta tuskin riittää. Tämän jälkeen on tuuristakin kiinni, kuinka aikaisin kovakuntoinen ruuna pääsee yrittämään voittoa.

3 Fagerinkaan lähtönopeutta ei voi kuin kehua. Aivan parhaimmillaan hevonen ei ole kuitenkaan enää viime juoksuissaan ollut, mutta ei sen esityksiä ole voinut moittikaan. Viime lauantain Toto76-lähdössä ruuna riitti 5. ulkoa kierroksen kirillä viimeiselle rahasijalle.

Syksyllä hienoja juoksuja tehnyt 11 Blame Pizzaz sai lauantaina startin alleen tauon jälkeen. Se juoksi viimeisessä parissa ulkona, mistä tuli päätöslenkin suunnilleen Fagerin vauhtia riittäen kahdeksanneksi. Hevonen on varmasti astetta terävämpi, mutta lähtöpaikka ei nytkään imartele.

Loppusyksyllä kelpo esityksiä tehnyt 4 Gri di S.J. on arvoitus ponnettoman viime starttinsa perusteella.

Yllättäjä: 10 Golda Mercury palasi viime tiistaina pitkältä paussilta eikä ollut vielä parhaimmillaan. Hevosen kiri 3. ulkoa katkesi kesken loppumetreillä epäsopivan matkavauhdin jälkeen. Tänään sillä voi olla jo toinen ääni kellossa. 6 Karl Adam taipui samassa Teivon kilpailussa kuolemanpaikalta viimeiseksi ehjän juoksun tehneistä.

Pelijakauma: Boy Stauntonin ja Madickens Stjärnan peliprosenttien kuuluisi olla toisinpäin. Golda Mercuryn kannatus on alakantissa.

Juoksunkulku: Vaikka radoilta 1, 3 ja 4 avataan lujaa, Boy Staunton kaasuttaa piikkiin.

IS-Pelisuositus - Toto4-4

Pieni:5
Suuri:5
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

  Pieni Suuri
Toto4-1 13,7,3,10,15 13,7,3,10,5,6,15
Toto4-2 7 7,8,3,4,10,1,12
Toto4-3 9,10,12,8,1 9,10,12,8,1
Toto4-4 5 5
Hinta 5,00 € 49,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›