Soini, Veini

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto65 Helsinki 21.1.2015

Julkaistu:

Toto65
Frankie Ale oli alunperin selkeä varma, mutta koska hevosen tauko johtuu kaviovammasta, valitsimme Regent Zetin apuvarmaksi prosenttien valossa mielenkiintoisemman Boy Named Suen. Kovissa ikäluokkalähdöissä syksyllä kokeilleen ruunan fysiikka riittää oikein sopivan vastuksen kiertämiseen.

Toto65-1

Suosikki: Huiman 12,0-tuloksen Magnatin puristuksessa uudenvuodenaattona ravannut 8 Classic St Pat päräyttää hyvin todennäköisesti ulkoradaltakin jälleen piikkipaikalle, mistä on tehnyt jatkuvasti kovia juoksuja. Koska pikamatka sopisi ruunalle kuitenkin paremmin, emme käytä sitä varmana edes pienemmässä vihjesysteemissä.

Haastajat: Oivana talvihevosena tunnettu 1 Global Kid on löytänyt jälleen huippukuntonsa. Sillä on alla kaksi huippujuoksua kuolemanpaikalta. Toissa kerralla ruuna taivalsi siellä 4100 metrillä, jolla otti loppumatkalla laukankin. Sitä huolimatta Global Kid oli lähellä kakkossijaa. Viimeksi väsymätön menijä jyräsi alkulaukkojen jälkeen samalta paikalta väkisin ykköseksi. Hevosen pitäisi päästä nopeasti lyömään löylyä suosikin ulkopuolelle, mikä ei kuitenkaan ykkösradalta helposti onnistu.

Ailahtelevasti kilpaileva 4 Bulldozer on kolmoshevonen. Ori teki loppuvuonna hyvät juoksut ja onnistui nappaamaan sitkeän uurastuksen päätteeksi ensimmäisen Suomen voittonsakin. Toissa kerralla oriin juoksu ei onnistunut ja viimeksi se oli lopussa ponneton Global Kidin selästä, vaikka jäi selvästi tätä vähemmän alkulaukassaan.

Yllättäjät: Välillä pitkällä tauolla ollut viime talven menestyjä 5 Celsius Ås spurttasi kolme viikkoa sitten uutta tulemistaan uhkuen. Siihen nähden se oli pieni pettymys viime kilpailussaan keulasta. Tamma on parempi selästä ja se on nyt hyvä ideahevonen.

6 Lukas Hall on saanut tuoreimmissa juoksuissaan liian myöhään kiritilan sisäradalta. Toissa kerralla se jäi itse asiassa kokonaan ilman sitä. Reipasvauhtinen juoksu nostaisi oriin osakkeita.

Pelijakauma: Classic St Pat ja Bulldozer S ovat ylipelattuja ja Celsius Ås alipelattu.

Juoksunkulku: Arctic America päästänee Classic St Patin suosiolla vetotöihin, vaikka olisi keulasta paras.

IS-Pelisuositus - Toto65-1

Pieni:8,1
Suuri:8,1,4,5,6
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-2

Suosikki/Varma: Syksyllä Kriteriumin ja Kymenlaakso-ajon karsinnoissa tuloksetta kokeillut 9 Boy Named Sue ehti väläyttää uusissa käsissä sen verran riuskoja otteita, että sen suosikkiasema on perusteltu tauosta huolimatta. Ruunalla on niin hyvä fysiikka, että luotamme sen varmaksi asti.

Haastajat: Ilkka-ajon karsinnassa hyvin kakkoseksi kirinyt, mutta finaalissa lähtölaukkaan pilannut 4 Bad Boy Press avaa uudesta tallista. Ruunan kunto on tuskin heilahtanut lyhyessä ajassa mihinkään suuntaan, mutta ainahan hevoset voivat muutenkin piristyä uusissa maisemissa.

3 Chili Factor paransi syksyllä kovasti menoaan ja voittikin kahdesti. Se ei ole riittänyt kovissa viime lähdöissään enää kärkeen, mutta toissa kerralla se teki vielä rehellisen pitkän kirin. Hevosen viime kilpailu jätti sen sijaan vähän toivomisen varaa.

Meneväinen 5 Jamieson riittää hyvänä päivänään voittoon, mutta hevoseen ei ole luottamista. Viimeksi se antoi turhan helposti periksi keulapaikalta, jonka haki etusuoralla ja heitti sitä ennen kesken kirinsä peitsille. Nyt sillä on mahdollisuus päästä heti startin jälkeen johtoon vetämään itselleen sopivaa tahtia, joten voittokaan ei saa missään nimessä yllättää.

7 Gary Ale on piristynyt uusissa käsissä. Se voitti välillä kahdesti helpot sakit 2. sisältä ja keulasta ja jäi viimeksi pussiin. Vastus on nyt kuitenkin paljon tiukempi.

Yllättäjät: 1 Ypäjä Hereiam on vahvasti tulossa. Se spurttasi jo viimeksi pontevasti kaikkien ohitse hyvän suojajuoksun jälkeen, mutta kompuroi epäonnekseen laukalle juuri maalin kohdalla. Ei muuta kuin uutta matoa koukkuun!

8 Laramie Pointin kuntokäyrä sojottaa myös vahvasti ylös päin. Se ei toissa kerralla aivan ehtinyt voittoon ennen maalia ja kesti viimeksi reippaasta avauksesta huolimatta keulasta varmaksi kakkoseksi hirmuvireisen Speed Of Dynamiten jälkeen.

Pelijakauma: Jamieson on liian suosittu. Chili Factor ja Ypäjä Hereiam ovat rajusti alipelattuja. 12 Fantom Sundancen viime voittoon on reagoitu liikaa.

Juoksunkulku: Ypäjä Hereiam päästää Jamiesonin vetämään joukkoa.

IS-Pelisuositus - Toto65-2

Pieni:9
Suuri:9
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-3

Suosikki: Toissa syksynä upeaan kuntoon kohonnut 5 Frankie Ale joutui välillä kymmenen kuukauden tauolle, mutta on luokkahevosen tavoin palannut menestymään. Ruuna voitti vuoden lopulla keulasta ”pintakaasulla”. Koska starttiväli on venähtänyt kaviohalkeaman takia pariin kuukauteen, päätimme lopulta varmistaa kovan suosikin.

Haastaja: Mikäli suosikin tavoin kovat ikäluokkalähdöt kolunnut 10 Extreme Luca pääsisi matkaan tämän sisäpuolelta, se olisi huippuvaarallinen vastustaja. Takarivistä normaalikuntoisen Frankie Alen kiertäminen on enemmän kuin hankalaa. Ori ei lyönyt välillä itseään täysillä likoon lopussa, mutta ohitti varsinkin jo viimeksi selvästi myös viimeisen vastustajansa

Yllättäjät: 1 Kontroll Brolinen tulosrivi antaa aivan väärän kuvan sen iskukyvystä. Hevosen juoksut eivät ole onnistuneet heikoilta lähtöpaikoilta, ja kun marraskuun alussa se sai vihdoin oivan reissun, se oli tilapäisesti täysin saamaton tuntemattomasta syystä. Nyt ruuna pääsee herkuttelemaan suosikin imussa, mistä totosija on pihdeissä.

Hyvänä talvihevosena tunnettu 6 Max Moonlight on jälleen löytänyt huippuvireensä, ja voitto roikkuu ilmassa. Tosin näin kovia hevosia vastaan kuparisen puhkeaminen ei ole vielä kovin todennäköistä. Ruuna kiri viimeksi hyvin kakkoseksi, vaikka joutui juoksemaan avauslenkin kuolemanpaikalla ja jäi vielä takasuoralla väsyneen taakse.

Pelijakauma: Frankie Ale on liian suuri suosikki. Kontroll Broline ja Max Moonlight ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Kontroll Broline kumartaa piikkipaikan Frankie Alelle.

IS-Pelisuositus - Toto65-3

Pieni:5,10
Suuri:5,10,1,6
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-4

Suosikki: Tammalähtö on niin pyöreä, että yllätyksen mahdollisuus roikkuu ilmassa. Suosikin nimeäminenkin on makuasia. IS Ravien niukka rankingkärki on oivaan talvivireeseen puhjennut 5 Grainfield Olivia, joka on jatkuvasti joutunut lähtemään huonoilta lähtöpaikoilta. Keulaan se tuskin joukon keskeltä ainakaan heti pääsee, mutta varmasti lähemmäksi kärkeä kuin viime juoksuissaan, joissa on esittänyt takapareista kovat kirit. Viimeksi tamma ahdisteli lopussa tiukasti Lecrossea, joka olisi tällaisessa lähdössä selkeä suosikki.

Haastajat: Pelaajien suosikki 7 Sonearandyetsofar lähtee sen verran hitaasti, että voi huonolta paikalta joutua pakittamaan joukon hännille. Ryhdikkäät kirit viime starteissaan esittänyt tamma on tämän jälkeen myös riippuvainen juoksun temposta.

11 Stardust Fibber on valmiiksi porukan perällä. Hyvä asia mielellään alussa laukkaavan hevosen lähtöpaikassa on, että se pääsee sieltä varmemmin matkaan. Fyysisellä hevosella voi tehdä aikaisin ratkaisun. Viimeksi se peri kuolemanpaikkajuoksun jälkeen voiton, kun ensimmäisenä maaliin kirinyt vastustaja hylättiin pitkästä laukasta.

9 Like You ei ole ollut aivan parhaimmillaan hokkikeleillä, mutta paljon kovemmissakin lähdöissä kilpailleen tamman kyvyt riittäisivät kaikkien kiertämiseen.

Aikaisempaan uraansa nähden haamujuoksuun viime torstaina innostunut ja kuolemanpaikalta selvään voittoon pötkinyt 12 Bianca Duo ei vieläkään kiehdo pelimielessä, koska sillä on kierrettävää enemmän kuin omiksi tarpeiksi.

Yllättäjät: Lahjakas, mutta ongelmien vuoksi vähän kilpailemaan päässyt 2 Aquamarine oli nähtävästi vielä tukkoinen, kun aloitti viime viikolla pitkältä tauolta uudelta valmentajalta. Tamman olemus oli kuitenkin positiivinen ja se voi vaikka johtaa alusta loppuun.

Vaikka taustavoimilla ei ole suuria odotuksia sairauspaussilta palaavasta 1 Flory Emilystä, se kannattaa poimia revityksiin. Hevonen voi päästä huippukuskilla yllättävän ripeästi matkaan.

Pelijakauma: Molemmat suosikit ovat jonkin verran ylipelattuja. Myös Bianca Duoa on rastattu liikaa. Aquamarine ja Stardust Fibber ovat sen sijaan selkeästi alipelattuja. Pirteästi viimeksi kirinyt 10 Elettra tuskin voittaa, muttei sen kuulu olla 0-prosenttinenkaan.

Juoksunkulku: Aquamarinella ajetaan luultavasti keulasta. Grainfiled Olivialla on kuolemanpaikkariski.

IS-Pelisuositus - Toto65-4

Pieni:5,7,11,2,9,1,10
Suuri:5,7,11,2,9,1,10
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-5

Suosikki: Suomenhevostammojen lähtö on myös supervaikea. Tasoitusajossa pisin takamatka on rajattu 60 metriin. Hevosten voittosummat vaihtelevat 11 000 ja 170 000 euron välillä. Äkkiseltään luulisi, että kuningatarkilpailuista tutut konkaritammat veisivät parhaat palat, mutta näin ei välttämättä käy.

Nostamme tosin suosikiksi vauhdikkaan 10 Oktaavian, joka ajaa paaluhevoset nopeasti kiinni. Se ei ollut toissa kerralla kolmossijastaan huolimatta parhaimmillaan, koska paljastui kipeäksi. Hevonen oli sairauspassin jälkeen aivan hyvä toissa lauantaina ja varmasti vielä vähän petraakin startin ansiosta.

Haastajat: 8 Eickun voitto roikkuu ilmassa. Tarkan juoksun vaativa tamma on jäänyt monesti pussiin, mutta jos se saa varjella kirinsä maalisuoralle, maisema vaihtuu. Viimeksi se oli spurttaamassa jo voittoon, kunnes perässä varjostanut Varjomanni tuikkasi ohitse kalkkiviivoilla.

6 Sopun Aino on muuttunut kovasti ja näyttänyt pystyvänsä tekemään myös töitä matkalla. Joulukuussa se kiersi T75-lähdön voittoon 4. radan kautta, mutta hävisi finaalissa pussiin.

Jos 12 Yllin Kyllin ei joudu hylkäämään liian aikaisin selkiään, se on Oktaavian ja 9 Norikon tavoin mahdollinen voittaja 60 metristä. Toissa kerralla tamma pääsi jakamaan voiton nappireissun jälkeen, kun keulahevonen laukkasi maaliin.

Historiallisessa ensimmäisessä T76-lähdössä keulasta yllättänyt 4 Passita olisi samalta paikalta mahdollinen menestyjä, mutta tuskin pääsee sinne. Tamman ei kuuluisi missään nimessä olla suosikki, joten se on luonteva ohipeli.

Yllättäjät: Ylempänä mainittu Noriko kulki marraskuussa upeasti Vermon laukkastartissaan ilman kenkiä, mutta oli viimeksi kahden kuukauden paussilta vain tasapaksu. Startti varmasti aukaisi hevosen paikat.

7 Veluuri pääsi viimeksi vauhdikkaan kirinsä avulla voitonmakuun aikaisempien hyvien juoksujen palkaksi. Nimimies rattailla voi vielä jelpata hevosta.

2 Lehtolan Sonja tarjosi jättiyllätyksen toissa viikolla johtamalla vakuuttavasti alusta loppuun. Vastus on nyt paljon kovempi, mutta toisaalta sama 28,2-aika riittäisi pitkälle.

Pelijakauma: Passita on kierroksen ylipelatuin hevonen. Ainakin Oktaavia, Eicku, Sopun Aino, Noriko ja 3 Helmin ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Passita saisi keulat Helminiltä, muttei Lehtolan Sonjalta, jos tämä aloittaa ravilla.

IS-Pelisuositus - Toto65-5

Pieni:10,8,6,12,9,7,2,3
Suuri:10,8,6,12,9,7,2,3
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-6

Suosikki/Varma: Ruotsin kovissa lähdöissä kilpailleen 4 Regent Zetin Suomen juoksut ovat kaksijakoiset. Ensimmäisellä kerralla se hukkasi ravinsa ja meni peitsille maalisuoran alussa, kun oli kivunnut voittotaitoon. Viimeksi samoja ongelmia ei enää ollut, vaan hevonen kiri tätä kovemmassa T76-lähdössä mallikkaasti kakkoseksi. Koska hyvin avaava Regent Zet pääsee selvästi kovimman vastustajansa sisäpuolelta matkaan, se on selkeä varmaehdokas.

Haastajat: Välillä vaisusti menestynyt 5 Grainfield Fiona on näyttänyt kahdessa viime startissaan, mikä se on hevosiaan. Ensin se oli kuolemanpaikalta rehti kakkonen. Viimeksi tamma näytti jo puristavan voittoon 2. ulkoa 700 metrin kirillään, mutta joutui viime metreillä päästämään voittokone Bakels Birdlandin uudelleen edelleen.

3 True Blue jaksoi uudenvuodenaattona keulasta sisukkaasti ylikovan matkavauhdin jälkeen. Kahdella seuraavalla kerralla sillä ajettiin passiivisesti, eikä menestystä tullut, mutta viime sunnuntaina se kiri kevyessä sakissa varmaan voittoon 2. ulkoa. Suosikit vaikuttavat tammalle ehkä liian kovilta, mutta ylivauhtisessa lähdössä se ei ole täysin ulkona totosijoista.

Yllättäjä: 12 M.T. Frida on ollut merkittävästi sijoituksiaan parempi ja pystyy lähiaikoina yllättämään.

Pelijakauma: Oikein pelattu lähtö.

Juoksunkulku: Lee van Cleef päästää Regent Zetin halkomaan tuulta. Grainfield Fiona joutunee kuolemanpaikalle.

IS-Pelisuositus - Toto65-6

Pieni:4
Suuri:4
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

  Pieni Suuri
Toto65-1 8,1 8,1,4,5,6
Toto65-2 9 9
Toto65-3 5,10 5,10,1,6
Toto65-4 5,7,11,2,9,1,10 5,7,11,2,9,1,10
Toto65-5 10,8,6,12,9,7,2,3 10,8,6,12,9,7,2,3
Toto65-6 4 4
Hinta 22,40 € 112,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›