Sami, Samuli

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Pori 18.1. 2015

Julkaistu:

Toto4
Koska Edgar Boko on noussut liian suureksi suosikiksi, kokeilemme ideavarmana Teemu Toroskan toista hevosta, kovassa nousuvireessä olevaa Choco Caramelia.

Toto4-1

Suosikki: Kahtena viime vuotena vähän kilpailemaan päässeen ja ilman menestystä jääneen 7 Rituhelmen voitto roikkuu jo ilmassa. Toissa kerralla tamma oli ennätyksestään huolimatta pieni pettymys, kun jäi oivan reissun jälkeen totosijojen ulkopuolelle, mutta viimeksi hevosen menossa oli samanlaista puhtia kuin aikaisempien laukkastarttien jälkeen odotettiin. Se vain harmittavasti sortui maalisuoralla voittotaistosta askeliltaan pitkän kirinsä päätteeksi. 2600 metrin matka on tasavauhtiselle, mutta väsymättömälle Rituhelmelle selkeä etu.

Haastajat: Viivalla on suosikin lisäksi muitakin vahvoja vääntäjiä. Yksi tällainen on talvikeleistä nauttiva 2 Topper. Ruuna väläytteli jo syksyllä tulemistaan, mutta sairastui ja joutui kesken kaiken tauolle. Ruuna oli paussin jälkeen oikein hyvän oloinen Teivon T76-lähdössä, jossa tuli täysissä voimissa paketissa maaliin.

4 Nauriskydön Veto saattaa olla vielä edellisiäkin kovempi voimamies. Laukat ovat sotkeneet ruunan menoa, mutta sen kunnossa ei ole ollut moittimista. Senkin kohdalla onnistuminen roikkuu ilmassa. Ravilla lähteminen on ollut Nauriskydön Vedolle hankalaa, mutta autolähtö voi jelpata sitä paljon. Viimeksi ruuna kulki kovia kyytejä pahan hyppynsä jälkeen.

1 Sohvin Valle lähtee niin hitaasti, että 2600 metriä suosii sitäkin. Hevonen on tullut aina hyvin perille. Viikonlopun välistartissaan se pilasi pelinsä alkulaukkaan.

Yllättäjä: Startit ovat selvästi herkistäneet 6 Hiskin Muistoa. Viimeksi se olisi jo voinut olla Rituhelmen ja Topperin lähdössä vaikka kuinka korkealla, ellei olisi laukannut viimeisen kaarteen lopussa, kun oli etenemässä kärkihevosten kimppuun.

Pelijakauma: Rituhelmi on liian suuri suosikki ja myös 3 R.R. Ruskariina on ylipelattu. Nauriskydön Veto ja Hiskin Muisto ovat jääneet liian pienelle huomiolle.

Juoksunkulku: R.R. Ruskariina nappaa aluksi keulat, mutta päästää jonkun vahvan menijän eteensä. Topper tai Nauriskydön Veto etenee johtamaan joukkoa.

IS-Pelisuositus - Toto4-1

Pieni:7,2,4,1,6
Suuri:7,2,4,1,6
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki/Ideavarma: 10 Choco Caramel ei ole viime aikoina voitoilla juhlinut, mutta sunnuntaina ruunalla on siihen oiva mahdollisuus. Toissa kerralla se menetti mahdollisuutensa, kun yksi suosikeista väsyi edessä. Tämän viikon tiistaina Choco Caramel haki reipasvauhtisessa juoksussa piikin 1300 jäljellä ja sinnitteli hyvin kolmanneksi kahden kovan hevosen jälkeen.

Haastajat: 11 Ranch Movie Star on melkoinen arvoitus viime juoksunsa jälkeen. Hevonen oli kuolemanpaikalla tyhjä jo viimeisen takasuoran alussa ja väsyi sadan metrin päähän kärjestä. Harri Koivunen ei tiedä varmaa syytä outoon väsähtämiseen tallikommenteissa, mutta kertoo hevosen treenaavan koko ajan hyvin. Vastus on toissa kerralla keulasta varmasti hallinneelle tammalle oikein sopiva.

Ranch Movie Starin tallikaveri 7 Cheyenne Star on myös oikein kelpo menijä tällaiseen lähtöön, mutta parhaimmillaan sekään ei viimeksi ollut. Ruunan ravi hajosi maalisuoran alussa eikä siltä irronnut kunnollista loppuspurttia. Sitä ennen hevonen sortui laukalle maalisuoran alussa, kun oli joutunut päästämään yhden vastustajan edelleen.

5 Tax Exemption ei ole ollut pitkiin aikoihin parhaimmillaan, mutta voi toki ruveta petraamaan, jos pääsee säännölliseen starttirytmiin.

Nopea 6 Vengeance pystyy sijoittumaan maililla hyvin, mutta se kaipaisi puristusta lisää loppuun. Viimeksi hevonen oli 2. sisältä voimaton kärkikaksikkoa vastaan, mutta piti kolmossijan.

Yllättäjä: 3 Favourite Trick alkoi tehdä alkusyksyllä hyviä juoksuja, mutta on jäänyt vaisumman viime startin jälkeen kahdesti pois. Jos hevonen on taas oma itsensä paussin jälkeen, sen menestys ei saa tulla jättiyllätyksenä.

Pelijakauma: Choco Caramel on selkeästi alipelattu. Ranch Movie Star ja 1 Livya ovat ylipelatuimmat.

Juoksunkulku: Radoilta 2, 5 ja 6 avataan lujaa. Ainakin Tax Exemptionilla on keulajuoksu mielessään.

IS-Pelisuositus - Toto4-2

Pieni:10
Suuri:10
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: Normaalitapauksessa 5 O´littlebigjoe olisi jopa varmaehdokas, mutta valmentajan hyppääminen rattaille arveluttaa sen verran, että revitämme rasteja tasaiseen kohteeseen. Startti on Hannu Taivassalolle toinen ruunan ohjissa. Ensimmäinen päättyi kaksi vuotta sitten hylkäykseen. Toisaalta treenari kyllä tuntee hyvin suojattinsa kriittiset paikat. Viimeksi O’littlebigjoe putosi kovassa T75-finaalissa takasuoralla väsyneen takana hännille, mistä lopetti hyvin.

Haastajat: 2 Volume Hoss ailahtelee kovasti. Kun hevosella oli toissa kerralla hyvä päivänsä, se kiskaisi ylivoimavoittoon ohi liian kovaan matkavauhtiin sortuneiden kärkihevosten. Viimeksi ruuna joutui etusuoralla ohittamaan parijonosta heikon vastustajan eikä enää lopussa syttynyt uuteen spurttiin. Kova avaaja saa hyvän reissun. Kun sillä kokeiltiin marraskuussa keulasta Oulussa, tuloksena oli totaalinen romahtaminen.

Katkonaisesti kilpailemaan päässyt 10 Don Maurizio ei ole takarivistäkään ulkona kahinoista. Se jäi paussin jälkeisessä juoksussaan kuolemanpaikalle, mistä sinnitteli täysin hyväksyttävästi perille. 9 Fancy Candy kiri samassa lähdössä 5. sisältä asiallisesti viidenneksi kaksi kymmenystä paremmalla ajalla.

Kovissa lähdöissä lähes jatkuvasti kilpaillut 6 Lyckliga Lottta on sunnuntairaveissa pakkorasti. Viime kilpailuissaan se on lopettanut asiallisesti sisäratareissujen jälkeen.

Pitkältä tauolta tuleva 1 Bluehill’s Eagle on kova luu tällaisissa lähdöissä. Sen kuntoa ei tarvitse suuremmin epäillä, mutta luonnikas ruuna voi käydä vielä ensimmäisellä kerralla ylikierroksilla, mistä ei välttämättä seuraisi hyvää.

Yllättäjät: 3 Nero di Girifalco on tehnyt tasaisia juoksuja, mutta kun oriille sattuu huippupäivä, se kykenee lyömään kapuloita suosikkienkin rattaisiin. Keskiviikon pitkällä matkalla ori seuraili 3. sisältä tasaisesti.

8 Cardinal Galax jäi toissa kerralla hyvän näköisenä pakettiin ja muistutti pitkästä aikaa oikeasta osaamisestaan, mutta oli viimeksi taas saamaton. Hevosta ei kannata täysin unohtaa, vaikka lähtöpaikka on kurja.

Pelijakauma: Don Maurizio on selkeästi aliarvostettu.

Juoksunkulku: Keulaan avaavalle Volume Hossille kelpaa O’littlebigjoen selkä.

IS-Pelisuositus - Toto4-3

Pieni:5,2,10,6
Suuri:5,2,10,6,1,3,8
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: Vaikka sarjamääritys suosii takamatkalaisia, tarjoamme varmaspekulaatioihin kehityskykyistä 1 Edgar Bokoa vain kuuden startin kokemuksella. Voittoihin näistä on päättynyt neljä. Viimeksi se hyökkäsi 600 jäljellä 2. ulkoa, muttei kovassa lopetuksessa pystynyt haastamaan voittoputkessa olevaa Las Vegasia. Koska paalukarsinasta lähtee vain neljä valjakkoa, Edgar Bokolla on hyvä mahdollisuus hakea piikkipaikka ja kukat.

Haastajat: Valitsemme ykköshaastajan juoksunkulkupsyykkauksella. Koska 2 Jaquinta Gozan paikka on todennäköisimmin suosikin takana, sillä on sieltä myös hyvä mahdollisuus heittää kovin haaste. Viimeksi sisäratajuoksuista hyötyvä ruuna tuli voimat tallella keulavoittajan puserossa maaliin.

8 True Blue oli kolme kilpailua sitten kovatempoisessa juoksussa mainio neljäs keulasta. Viime startit sillä on ajettu passiivisemmin sisäradalla. Viime viikon T76-lähdössä tamma vielä laukkasi takajoukossa loppukaarteessa, kun haki vapaata rataa.

Tallikaveri 7 Next Top Model spurttasi samassa lähdössä 5. sisältä ärhäkästi viimeiselle totosijalle, kun pääsi maalisuoran alussa tulemaan. Vastaava esitys riittää voittoon asti, mutta tamman taistelumoraalista ei ole aina takeita.

Yllättäjät: 4 Gene Pi Tooma lopetti Teivossa tauon jälkeen aivan hyvin joukon hänniltä. Nyt se saa paremmat asemat, ja jos tamma meni startin ansiosta eteenpäin, totosija ei ole utopiaa.

Edellisen tallikaverin 3 Not So Easy Bluen loppukireissäkään ei ole ollut moittimista. Se voi saada kerrankin oivan sisäratajuoksun ja seurata pitkälle.

Pelijakauma: Ylipelattujen Edgar Bokon ja Next Top Modelin kustannuksella Jaquinta Gozaa, True Blueta ja Gene Pi Toomaa on rastattu aivan liian vähän.

Juoksunkulku: Edgar Boko käy pokkaamassa piikkipaikan Jaquinta Gozalta. True Blue etenee toisen radan vetojuhdaksi.

IS-Pelisuositus - Toto4-4

Pieni:1,2
Suuri:1,2,8,7,4,3
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

  Pieni Suuri
Toto4-1 7,2,4,1,6 7,2,4,1,6
Toto4-2 10 10
Toto4-3 5,2,10,6 5,2,10,6,1,3,8
Toto4-4 1,2 1,2,8,7,4,3
Hinta 8,00 € 42,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›