Kullervo

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Lahti 15.1.2015

Julkaistu:

Toto4
Viime starttinsa vakuuttavasti voittaneet Alert Kemp ja Teskeri ovat IS Ravien mielestä todennäköisimmät voittajat. Alert Kemp saa kaksikosta kunnian toimia tukipilarina, koska se on ravivarmempi.

Toto4-1

Suosikki: 4 Hip Zip on nykyään hyvin suoritusvarma. Ruuna on voittanut viidestä viime juoksustaan kolme vahvoilla esityksillä. Viimeksi se oli selityksittä paras 2. radalta ilman vetoapua. Kun ruuna laukkasi kolme starttia sitten loppusuoralla, sille tuli liian kiire toivottomista asemista takajoukosta. Se elää enemmän vahvuudellaan kuin nopeudellaan.

1 Ambitious Beat teki 3-vuotiskaudella tasaisen varmoja juoksuja, kunnes jäi lokakuun alussa sairauspaussille. Jyrki Tammimetsä epäilee, että ori vaatii startin alleen, mutta ei valjakon mahdollisuuksia voi kokonaan tyrmätäkään.

12 Freddie Alen vire jäi viime torstaina selviämättä kolmen kuukauden paussin jälkeen, koska se kompuroi viimeisellä takasuoralla laukalle, kun oli lähtenyt kiriin. Ruunan luokka riittää kaikkien kiertämiseen.

Yllättäjät: 9 Call Me Queen on tasavahva puurtaja, joka pystyy etenkin reipasvauhtisessa juoksussa pitkälle. Viimeksi se jaksoi 1200 metrin kirinsä täysin hyväksyttävästi perille. Sitä ennen se tuli loppumetrit pirteästi, kun pääsi takajoukosta aivan liian myöhään vapaille vesille.

5 Mr Midnight Starin tulosrivistö on heikentynyt, mutta sen kunnossa ei ole sen kummempaa vikaa. Toissa kerralla se jäi täysissä voimissa pussiin sisäradalle eikä viimeksikään päässyt tulemaan vapaasti 2. ulkoa.

Pelijakauma: Hip Zip, Ambitious Beat ja 8 A.B.S. Bobbo ovat jonkin verran ylipelattuja. Freddie Ale, Call Me Queen ja Mr Midnight Star vastaavasti alipelattuja.

Juoksunkulku: Insider's Dream päästää Mr Midnight Starin halkomaan tuulta.

IS-Pelisuositus - Toto4-1

Pieni:4,1,12,9,5
Suuri:4,1,12,9,5
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: 10 Alert Kemp voitti viimeksi piikistä niin leikitellen, että on takarivistäkin varmaehdokas. Välillä kovemmissakin ikäluokkalähdöissä ilman menestystä jäänyt tamma tulee virallisten tietojen mukaan tähän starttiin amatöörin valmennuksesta, mutta todellisuudessa se oli uusissa käsissä jo viime kilpailussa. Hevosen vauhtivarat ovat ylivertaiset, mutta pitkä matka ehkä hieman tasoittaa puntteja haastajiin nähden.

Haastajat: 2 Golden Eleven ja 1 Timeless Croft kohtasivat suosikin jo viikko sitten. Golden Eleven puski kuolemanpaikalta rehellisesti kakkoseksi ja piti 1200 jäljellä 3. ulkoa selässä kiertämään lähteneen Timeless Croftin takanaan. Nyt sillä on hyvä mahdollisuus päästä keulaan, kun taas Timeless Croftilla on pienenä riskinä jäädä sisäradalle pussiin.

Yllättäjät: 3 Iiro’s Star kiri toissa kerralla arkisessa lähdössä voittoon alkulaukasta huolimatta. Viimeksi se laukkasi 1. kurviin mentäessä eikä pystynyt päätöspuolikkaalla ohituksiin ulkoratoja pitkin.

Luotettava 4 Blue Beat Peter on ollut jatkuvasti kärkisijoilla. Toissa kerralla se lopetti aivan hyvin Timeless Croftin voittamassa lähdössä sen jälkeen, kun oli menettänyt asemiaan pussissa. Viimeksi ruuna kamppaili kuolemanpaikalta rehellisesti totoon.

Pelijakauma: Alert Kempin kuuluisi olla suht' selvä suosikki. Timeless Croft on karkeasti ylipelattu.

Juoksunkulku: Golden Eleven nappaa vetotyöt kontolleen. Alert Kemp saa kirikäskyn viimeisellä takasuoralla.

IS-Pelisuositus - Toto4-2

Pieni:10
Suuri:10
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: Jos 10 Teskeri ravaa koko matkan, sitä on vaikea kenenkään pysäyttää. Huippukyvykäs menijä palasi kuun alussa hienossa kunnossa radoille. Se otti 1. kurvin lopussa merkityksettömän pikkuhypyn, jonka jälkeen karautti piikkiin 1400 ennen maalia. Lopussa voimahevonen meni parastaan antamatta vastustajiltaan karkuun. On mielenkiintoista nähdä, onko Teskeri varmistunut tauolla, kun se joutuu juoksemaan toisten takana.

Haastajat: Lämminverimies Hannu Laakkoseen valmennukseen siirtynyt 5 Veeran Linkki saa uuden yrityksen. Se jäi viikko sitten toivottomasti lähtösuoran laukassaan ja hyppäsi matkalla vielä uudelleen, mutta tuli taustalla ihan hyvällä tyylillä maaliin. Jos ruuna sai purettua kovimmat paineensa pitkän tauon jäljiltä ja pysyy ravilla, se pystyy varmasti ottelemaan kärkisijoista.

7 Rouva Kaasun viime vuosi jäi välikaudeksi, sillä hevonen kilpaili ensimmäisen kerran vasta joulukuussa. Tuo startti vei tammaa kovasti eteenpäin ja se nousi viimeksi jo toiseksi kahdelta takamatkalta. Erittäin positiivista vahvan, mutta laukkaherkän hevosen otteissa on ollut varmistuminen.

9 R.R. Erotar laukkailee kiusallisen usein. Muuten sen voittosumma olisi paljon suurempi. Kun tamma viimeksi pysyi askelillaan, se kiri tarkan juoksun jälkeen kakkoseksi, vaikka oudosti hieman hellittikin loppumetreillä. Aivan parhaassa vireessä R.R. Erotar ei ole ollut.

Alle kykyjensä jatkuvasti pärjäävä 3 Diori pääsee nyt juoksemaan kärkiryhmässä, mikä voi auttaa nopean lähtijän totosijoille asti. Kierteleminen ei suuremmin huvita hevosta, kuten viime startissakin nähtiin. Sitä ennen ori laukkasi piilojuoksun jälkeen kesken vauhdikkaan kirinsä maalisuoralla.

4 Meijän Tytön kapasiteetti riittäisi kärkeen, mutta turhan usein se tyytyy vain seurailemaan lopussa. Viimeksi se paineli nappijuoksulla ennätyksensä tuntumaan ja maksimisijalle. Tamma jää rankasti ylipelattuna ulos revityksistäkin.

Yllättäjä: Toto76-tasollakin viime talvena pärjännyttä 1 Tinon Tykkiä ei kannata unohtaa revityksistä. Erittäin laukkaherkkä ruuna tulee paussilta, mutta se on aina ollut melkein parhaimmillaan silloin. Kun se palasi viimeksi vielä pidemmältä tauolta, se oli laukan kera oikein hyvä kolmas.

Pelijakauma: Teskeri on alipelattu suosikki. Veeran Linkki ja Rouva Kaasu ovat jääneet aivan liian vähälle huomiolle. Meijän Tyttö on sitä vastoin hurjan ylipelattu.

Juoksunkulku: Diori avaa johtoon ja Meijän Tyttö sen taakse.

IS-Pelisuositus - Toto4-3

Pieni:10,5,7
Suuri:10,5,7,3,9,1
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: 4 Rubik’s Cube pääsi viimeksi ammattilaisen ajamana voitonmakuun. Tamma sai tehdä sopivassa seurassa oman juoksunsa keulassa. Parasta osaamistaan tamma ei esittänyt hokkivarustuksessa, mutta reipastempoiset juoksut sopivatkin sille parhaiten. Rubik’s Cube vetää varmasti pitkään ja on yksi illan varmakandidaateista, muttei kelpaa meille selkeästi liikaa pelattuna.

Haastajat: 11 Vasa Sundin sijoitukset ovat heikentyneet, mutta sen kuntoa ei voi viime kilpailujen perusteella arvostella. Toissa kerralla se kävi keulassa ylikierroksilla, minkä jälkeen puutuminen oli ymmärrettävää. Viimeksi Vasa Sund alkoi loppukaarteessa kadottaa raviaan kuolemanpaikalta ja laukkasikin maalisuoralla lyhyesti. Fyysisesti hevosen suorituksessa ei ollut mitään vikaa, sillä se otteli laukatessaan yhä totosijoista.

Ailahtelevasti kilpaileva 10 Veloce Mafioso pystyy hyvänä päivänään paljoon. Se kiri toissa kerralla terävästi 3. sisältä ja olisi matkan hieman jatkuessa voittanut. Viimeksi hevonen oli sen sijaan tosi vaisu ja väsähti 2. ulkoa jo loppukaarteen alussa. Ruuna on pikkutauon jälkeen varmasti taas parempi, mutta on eri asia, onko se heti riittävän herkässä vireessä voittaakseen.

7 Emmahall Laukko teki viime vuonna hyviä juoksuja voittamatta. Se sijoittui kuitenkin yhdeksän kertaa muille totosijoille, joten kausi ei mennyt suinkaan penkin alle. Valmentaja odottaa tamman vielä kehittyvän kovasti tulevaisuudessa, mutta epäilee sen olevan hiukan tukkoinen tauon jälkeen.

Yllättäjät: 6 Double Star Koks ei ole vastannut odotuksia viime aikoina, mutta oli viimeksi hieman edellisiä juoksujaan parempi ja sinnitteli vauhtikisassa asiallisesti perille 2. ulkoa juostuaan ensimmäiset 600 metriä kuolemanpaikalla. Riuska lähtijä saa hyvät asemat kuutosradaltakin.

Uusista käsistä yli puolen vuoden tauolta radoille palaava 8 Aquamarine on mielenkiintoinen hevonen. Tamman keväällä heikoksi muuttunut tulosrivistö ei tee lainkaan oikeutta sen kyvyille. Ulkorata on hevoselle haitta, mutta tuskinpa sillä muutenkaan reviteltäisiin tällaisessa startissa.

5 Blue Pine Pax kiri yllättävän pirteästi viimeksi ja sitä kannattaa ainakin seurata tulevia startteja varten.

Pelijakauma: Rubik's Cube on kiehunut liian suureksi suosikiksi. Vasa Sund, Aquamarine ja Blue Pine Pax ovat alipelatuimmat.

Juoksunkulku: Rubik’s Cube pääsee kärkipaikalle ja Double Star Koks sen peesiin.

IS-Pelisuositus - Toto4-4

Pieni:4,11,10,6
Suuri:4,11,10,7,6,8,9,5
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

  Pieni Suuri
Toto4-1 4,1,12,9,5 4,1,12,9,5
Toto4-2 10 10
Toto4-3 10,5,7 10,5,7,3,9,1
Toto4-4 4,11,10,6 4,11,10,7,6,8,9,5
Hinta 12,00 € 48,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›