Soini, Veini

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Teivo 03.01.2015

Julkaistu:

TOTO76
Historian ensimmäiset Toto76-ravit juostaan Teivossa hiekkapintaisella talviradalla. Ratamestari suosittelee hokkikenkien käyttöä, mutta hiekoituksen ansiosta ilman kenkiä ajaminen on mahdollisuuksien rajoissa.  Kotiradan suosikki Magnat saa myös IS Ravien luottamuksen haastavan oloisella kierroksella.

Toto76-1

Suosikki: Erittäin haastava pelilähtö. Kärkirankkaus on hyväkuntoinen 13 Hiskin Heppu, joka kiertää ravatessaan korkealle. Killerillä laukka yllätti lähtösuoralla, mutta ruuna teki sen jälkeen normaalin asiallisen esityksen. T65-voitossaan se piti selvästi enemmän tienanneen tallikaveri Aki-Vein kirikamppailussa varmasti kurissa.

Kovimmat haastajat: 16 Pireus on muita suosikkeja ravivarmempi tapaus. Viimeksi se teki keulasta vain tarvittavan, mutta ainakin kuskin mukaan voitto oli marginaalia varmempi. Pireus on kirivoimainen hevonen ja voi päästä nopeudellaan kelvollisiin asemiin täältäkin.

11 Tupla-Prinsessa on lähdön ideahevonen. Tamma on suorittanut tasaisen varmasti eikä hävinnyt 2.12. paljoa suosikki Hiskin Hepulle. Viimeksi tamma pujotteli nappireissun jälkeen voittoon ja kesti edelliskerralla kolmannen radan kiertelyt kunnialla.

4 Lumitykki ja 3 Maippiina ovat perusmatkan pelatuimmat, mutta kummankin kohdalla alkumetreillä on laukan vaara. Ilman hyppyä ne ovat yhdet monista mahdollisista. Maippiina teki viimeksi tauolta vahvan juoksun johtavan rinnalta ja Lumitykki kiri voittoon juostuaan harvassa porukassa kolmantena.

Yllättäjät: 7 Dumbledor kuuluu kategoriaan pystyvä, mutta epävarma tapaus. Kouvolassa se polki ravia ja aiheutti loppukirillään Kiviojan Raisulle tämän uran ensimmäisen tappion. 2 Jussin Veitikka voisi ilman laukkaa päästä kärkipaikalle ja vetää pitkään, mutta laukan vaara on toki olemassa. Hyvin hevosen kanssa onnistunut Antti Tupamäki palaa nyt rattaille. 14 Hujanhajanilla riittää kierrettävää, mutta vahvan sorttinen tamma ei sitä kaihda. Vermossa se iski taustalta jo 600 jäljellä neljännelle radalle, mutta kärkisijojen suhteen tehtävä oli toivoton.

Pelijakauma: Maippiina ja Lumitykki erottuvat liiankin selkeästi paaluhevosista. Vastaavasti Jussin Veitikka ja etenkin Tupla-Prinsessa ovat edullisia merkkejä.

Juoksunkulku: Laukat voivat sotkea alkukiihdytystä, mutta todennäköisin kärkihevonen lienee Jussin Veitikka.

IS-Pelisuositus - Toto76-1

Pieni:13,16,11,7,2
Suuri:13,16,11,7,2,4,3,14
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Suosikki: 12 Thula Sana löi pelaajat ällikällä viimeksi Vermon avoimessa tammalähdössä. Se oli mukana alkurevityksessä ja juoksi lopulta johtaneen Amazing Soulin takana, mistä kirmasi kovalla ajalla selvään voittoon. Samankaltainen suoritus riittää tässä paljoon, sillä yhtä kovia nimiä ei ole vastassa. Voltin vitosrata ei ole optimaalinen paikka, mutta tuskin se ongelmaksi koituu.

Kovin haastaja: 10 Moonlight Love on IS Ravien arvioissa lähes tasaväkinen suosikin kanssa. Se lukeutuu ikäluokkansa parhaisiin tammoihin ja nappasi marraskuussa komean kirivoiton Kasvattajakruunu-finaalissa. Viimeksi Moonlight Love lähti samalta viivalta kovien ykkössarjalaisten kanssa ja myöhästyi kaiken lisäksi lähdössä. Tamma teki kuitenkin 5. ulkoa vahvan lopetuksen ja ohitti muun muassa viime viikon finaalivoittaja Quite An Avengerin. Kirikykyinen Moonlight Love on parhaimmillaan selkäjuoksulla.

Yllättäjät: 13 Yahuu Hoss laukkasi Vermossa loppukaarteessa kärjen rinnalta asiallisesta noususta. Edelliskerralla tehtävä ei ollut 4. ulkoa helppo, kun Star Martini lopetti keulasta kymppiä. Kunto on kelpo mallilla ja kapasiteetti riittää pitkälle. 5 Delisa Di Quattro ei kestänyt Turun vaativissa olosuhteissa johtavan rinnalta kärkikahinoihin. Vermossa se kiri kaukaa taustalta pontevasti loppua. Tammalla on ajettu kaikki Suomen startit ilman kenkiä, mutta Teivossa saattaa olla talvikengät jalassa. 11 Arctic America oli keskiviikkona mukana Magnatin voittamassa vauhtijuoksussa eikä riittänyt. Tamma voi terävöityä tähän kisaan, sillä viime starttia edelsi tauko. Riina Rekilän tällä kertaa ajama tamma on tehnyt parhaat juoksunsa keulasta, mutta sinne ei liene asiaa.

Pelijakauma: Suosikkikaksikko on kahminut odotetusti valtaosan pelistä. Magical Hannah on hieman liikaa luotettu. Yahuu Hossin peliosuus on todella matalalla.

Juoksunkulku: Magical Hannah voi koettaa tässä keulajuoksua. Myös Delisa Di Quattro voi avata askelten osuessa rivakasti.

IS-Pelisuositus - Toto76-2

Pieni:12,10
Suuri:12,10
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Suosikki: 2 Hexan Voksu haki Vermossa kärkipaikan ja irtosi lopussa voittomatsiin, mutta Zeus tuli niukasti ohitse. Hexan Voksu saa kuitenkin täydet pisteet suorituksesta. Nyt eturivin paikka voi hieman nostaa laukkariskiä, kun ulkopuolelta avataan kovaa. Ravatessaan Hexan Voksu on todennäköinen menestyjä juoksusta riippumatta.

Kovimmat haastajat: 8 Huimariina on tehnyt komean voittoputken, mutta kilpailee nyt sarjaa ylempänä kuin aiemmin. Tamma on napannut voittonsa keulasta, jonne ei taida tällä kertaa olla asiaa. Voitokas hevonen kuuluu kuitenkin kaikkiin peleihin.

12 Maisero on niinikään voittoputkessa ja erilaisen tehtävän edessä kuin kahdessa viime startissa. Se on ollut kärkipaikalta suvereeni, mutta osoitti Killerin ja Lahden voittokisoissa myös kirikykynsä.

Yllättäjät: 5 Baletin Salama tekee lähtöön todennäköisesti vauhtia, sillä ruuna ei tunnetusti jarruttele. Viimeksi se paahtoi kärkeen ja oli hyvä, vaikka kärkipari meni menojaan. Edelliskerralla ruuna tyytyi vain seurailemaan Hexan Voksun takaa. Motivaation ollessa kohdallaan Baletin Salama johtaa pitkään. 10 Sohvin Valle hyötyisi takarivin paikalta reippaasta matkavauhdista. Viimeksi se piti vauhtinsa keskijoukoissa, mutta edelliskerran loppukiri oli terävämpi. 7 Kantri laukkasi Teivossa vahvasta noususta ja menetti hyvän sijoituksen. Oulussa ori tahkosi tasavahvemmin, eikä saanut aivan huippuvauhtia päälle. Toissa kerran kaltaisella otteella ja ilman laukkaa sillä on yllätyssaumat.

Pelijakauma: Kolme suosikkia erottuu selvästi ja niistä Hexan Voksu on hieman liikaa luotettu. Yllättäjistä unohdetuin on Kantri (1 %).

Juoksunkulku: Apilan Pallosalama päästää Baletin Salaman eteensä. Baletin Salama vie todennäköisesti tasaisen kovalla vauhdilla, ellei onnistu Vermon startin tavoin päästämään Hexan Voksua eteensä.

IS-Pelisuositus - Toto76-3

Pieni:2,8,12
Suuri:2,8,12,5,10,7
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Suosikki: Suomessa debytoiva 8 Regent Zet lienee päivän seuratuin hevonen. Ruunalla on tähän lähtöön ylivoimaisen kova, Ruotsin V75-lähdössä juostu täyden matkan ennätystulos. Se on kuitenkin näyttänyt länsinaapurissa myös epävarmuuttaan. Viime kerralla se paineli keulassa ohjille ja laukkasi 600 jäljellä, kun maitohapot jylläsivät ja muut pyyhkäisivät ohitse. Ehjällä suorituksella Regent Zet on todennäköinen menestyjä, mutta käyttäytyminen kilpailutilanteessa on taustajoukoillekin arvoitus.

Kovimmat haastajat: 3 Exdell täräytti Vermossa 1.11-avauksessa keulaan, rauhoitti tahtia ja veti perille saakka. Saman tempun uusiminen on mielessä nytkin, mutta 2600 metrin matka ja suosikki voivat vaikuttaa suunnitelmiin. Jos Regent Zet painaa rinnalla hiileen, Exdell ei saa tasoittaa keulassa tahtia.

6 Boulard teki Vermossa työt Exdellin ulkopuolella ja taisteli rehdisti, vaikkei saanutkaan otetta. Oulussa ori teki normaalin hyvän juoksun 4. ulkoa, vaikkei saanut kuskin mielestä kunnolla pitoa. 2600 metrin matka käy Boulardille ja mahdollinen reipas vauhtikin suosisi.

1 Love De Villeneuve kiri viimeksi vahvasti ajettuna voittoon tätä helpommassa lähdössä. Lähtöpaikka on ihanteellinen, sillä ruuna on parhaimmillaan selkäjuoksulla. Ari Moilanen hyppää vahvistuksena rattaille.

Yllättäjät: 2 Ladynato ei saanut Vermossa kirimahdollisuutta keulasta voittaneen Exdellin takaa, mutta ei tammalle ylettömän paljon voimia tuntunut jäävän varastoon. Sopivalla juoksulla kärkiporukassa ainakin totosija on mahdollinen. 11 True Blue on tasavauhtinen, rehti puurtaja. Keskiviikon välistartissa se joutui tekemään 600 metriä tosissaan töitä ennen keulapaikalle pääsyä, mihin nähden oli urhea. Taktiikkajuoksussa True Blue ei näistä asemista menesty, mutta reippaalla matkavauhdilla kaikki on mahdollista.

Pelijakauma: Tuoreiden näyttöjen puuttuessa Regent Zet on liikaa pelattu. Myös Love De Villeneuven peliosuus on yläkantissa. Boulard on jäämässä alipelatuksi.

Juoksunkulku: Exdell kiihdyttää keulaan. Todennäköisesti sillä ajetaan keulasta, ellei Regent Zet paina ajoissa päälle.

IS-Pelisuositus - Toto76-4

Pieni:8,3
Suuri:8,3,6,2,1,11
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Suosikki/varma: IS Ravien näkemyshevonen Pronssidivisioonaan on 3 Vilukko. Se heitti Oulun finaalilähdössä reissuun kolmannelle radalle reilu kierros jäljellä, marssi jo takasuoralla kärkeen ja tuli lopussa vain Extreme Lucan ohittamaksi. Kriittisesti katsoen ison hevosen ravi ei näyttänyt lopussa ihan priimalta, mutta Tommi Kylliäinen ei asiaa täysin allekirjoittanut. Tässä Vilukolla on mahdollisuudet hyödyntää haastajia parempi paikka keulajuoksun muodossa.

Kovimmat haastajat: 12 Predator Icon jää arvioissamme näistä asemista niukasti haastajan rooliin. Näkemys perustuu paitsi Vilukkoa huonompaan lähtöpaikkaan, myös siihen, ettei hevonen ole ainakaan aiemmin ollut yhtä hyvä takaa kuin keulasta. Predator Icon on ollut huippuvakuuttava viime kisoissaan johtopaikalta ja voi olla nykyvireessään selkäjuoksullakin riittävän hyvä, mutta koko porukan kiertäminen ei ole yksinkertainen juttu.

8 Anton von Bentz teki Oulussa 6. ulkoa tapansa mukaan rehtiä työtä ja kiersi sitkeästi kolmanneksi häviämättä paljoa Vilukolle. Edelliskerralla ruuna oli huippuhyvä johtavan rinnalta. Tässä Santtu Raitala voi ajaa varhain kärkihevosen rinnalle.

Yllättäjät: Viimeksi sairastauolta palannut 1 Sing For Ever kiri yllättävänkin hyvin taustalta ja on nyt otollisissa asemissa. Nopealla lähtijällä pääsee valitsemaan taktiikkaa, mutta T76-lähdössä selkäjuoksu lienee todennäköisin vaihtoehto. 9 Piriac vei Oulun helpomman lähdön tyylipuhtaasti kärkipaikalta, mutta vastus kovenee. 2 Moonlight Cloud kuuluu lähdön parhaimmistoon, mutta pieneltä paussilta voittoon asti venyminen yllättäisi.

Pelijakauma: Predator Iconin selvä suosikkiasema pitää kyseenalaistaa. Haastajat ovat aliarvostettuja. Anton von Bentz (8 %) on liian vähän pelattu.

Juoksunkulku: Sing For Everillä ajetaan todennäköisimmin selästä, joten Vilukolla on sauma päästä kärkeen. Johtavan rinnalle edennee joko Anton von Bentz tai vauhdin rauhoittuessa Predator Icon.

IS-Pelisuositus - Toto76-5

Pieni:3
Suuri:3
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Suosikki: 3 Viinun Tuuri on etulyöntiasemassa, kun muut kovat nimet palaavat tauolta. Lisäksi nopea avaaja saa etua, sillä se pääsee todennäköisesti keulaan hallitsemaan juoksua. Ruuna palasi viimeksi floppistartin jälkeen tasolleen ja kamppaili urheasti lahjakasta Tas Onnekasta vastaan.

Kovimmat haastajat: 8 Välkyn Tuisku ja 2 Frankker lukeutuvat kummatkin tämän sarjan parhaimmistoon, mutta ne palaavat kilpailutauolta. Tallikommentit ovat varovaisen positiiviset eikä suurempaa taukotukkoisuutta liene syytä pelätä, joten kykykaksikko kuuluu ajoissa kupongille.

9 Zeus on hankala pelattava, sillä laukka on pinnassa. Toissa kerralla ori polki koko matkan ravia ja raatoi pitkällä kirillä ykköseksi, mutta laukka ei ollut silloinkaan parissa kohtaa kaukana. Voimat eivät oriilta lopu kesken, joten ilman hyppyä siltä voi odottaa vahvaa suoritusta.

Yllättäjät: 1 Krimori olisi kamppaillut toissa kerralla jopa voitosta, jos olisi saanut aiemmin kiritilaa. Vermossa se teki kaukaa taustalta ulkoratoja pitkin voitavansa päätöskierroksella. Krimori on yllätysvalmis, jos ei jää liian kauas kärjestä. 10 Aki-Vei ja 12 Passiton ovat harkitsemisen arvoisia merkkejä isommille kuiteille. Aki-Vei on tosin hapuillut kahdessa viime kisassa ja Passiton saa täältä vaikean juoksun.

Pelijakauma: Suosikkien osalta lähtö on pelattu oikein. Krimori (3 %) on kiehtova yllätysmerkki.

Juoksunkulku: Viinun Tuuri valtaa keulapaikan, mistä pitää kiinni. Välkyn Tuisku voi näin jäädä johtavan rinnalle.

IS-Pelisuositus - Toto76-6

Pieni:3,8,2
Suuri:3,8,2,9,1
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Suosikki/varma: Tuhkimotarina nimeltään 9 Magnat jatkuu jatkumistaan. Viimeistään keskiviikon välistartti osoitti, että voimanpesänä tunnettu hevonen on saanut myös lisää vauhtia. Magnat täräytti johtavan rinnalta mailin 11,8-vauhtia talviradalla ja vakuutti suuresti. Mahdollista tappiota voi spekuloida lähinnä lyhyehköllä palautumisajalla tai hankalasti menevällä juoksunkululla, mutta normaalisuorituksella Magnat ehtii kiertämään takarivistäkin koko porukan.

Kovimmat haastajat: 7 Västerbo Mission oli viimeksi urhea kärjessä juosseen 8 Order By Bossin rinnalta ja laittoi tämän ahtaalle. Edelliskerralla avoimessa tammalähdössä se kiersi 5. ulkoa vahvasti ja hävisi vain lähempänä kärkeä iskeneelle Thula Sanalle. Jos juoksusta ei tule liian vaikeaa, Västerbo Mission kamppailee totosijoista.

4 Asante viihtyy keulassa, joten Antti Teivainen lataa kaiken kiihdytykseen. Toissa kerralla ruuna johtikin pitkään, mutta Order By Boss kiri loppumetreillä takaa ohitse. Asante ei ollut viimeksi hohdokkaimmillaan ja olikin sittemmin kipeänä, mutta tallitietojen perusteella kaiken pitäisi olla nyt kunnossa.

Yllättäjät: 12 Costatantisoldi löysi viimeksi sopivasti kiritilaa 3. sisältä ja punnersi Herbie Sisun ja Magnatin ohitse yllätysvoittoon. Asetelmat ovat nyt vaikeat, joten menestykseen vaadittaisiin kovaa matkavauhtia.

Aiemmin mainittu Order By Boss on siis kukistanut ennenkin tämän lähdön hevosia ja nopea ruuna viihtyy pikamatkalla. Vaikka lähtönopeus on ruunan parhaita ominaisuuksia, näin ulkoa kärkipaikalle ei ole välttämättä asiaa.

Pelijakauma: Haastavalla kierroksella Magnatin peliprosentit ovat odotetusti pilvissä. Haastajista oikeat nimet ovat seuraavaksi eniten pelattuja.

Juoksunkulku: Kovassa kiihdytyksessä Asante pyrkii Victory Lanen ohitse keulapaikalle. Myös Order By Boss lataa vauhdilla liikkeelle, joten alku mennään taatusti lujaa. Magnat hyökkää ajoissa eteenpäin.

IS-Pelisuositus - Toto76-7

Pieni:9
Suuri:9
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

  Pieni Suuri
Toto76-1 13,16,11,7,2 13,16,11,7,2,4,3,14
Toto76-2 12,10 12,10
Toto76-3 2,8,12 2,8,12,5,10,7
Toto76-4 8,3 8,3,6,2,1,11
Toto76-5 3 3
Toto76-6 3,8,2 3,8,2,9,1
Toto76-7 9 9
Hinta 9,00 € 144,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›