Olga, Oili

Ravivihjeet

Valikko

Ravivihje: Toto4 Seinäjoki 7.12.2014

Julkaistu:

Toto4
Seinäjoella nähdään varoittava esimerkki siitä, kuinka lähtöjä ei tule valita Toto4-kohteiksi. Kohteet ovat pahasti vajaita eritasoisten hevosten Ilkka-ajon karsintoja, mikä näkyy luonnollisesti totovaihdossa. Mielenkiintoisimmat pelilähdöt on jätetty klo 14 alkavien ravien loppupäähän.

Toto4-1

Suosikki: Arvokkaammissa lähdöissä laukkaillut 7 Annie Bell näytti viimeksi, että sen kunto on pitänyt. Takamatkalta hyvin läpi päässyt tamma kiersi Turussa etusuoralla kuolemanpaikalle, mistä jatkoi selvään voittoon ennen vuotta vanhempien Kasvattajakruunun finaalissa juossutta Like Youta. Annie Belliä kunnioitetaan varmasti niin paljon, että se pääsee keulaan huseeraamaan mielensä mukaan.

Haastajat: 3 Man In Black vaikutti 2-vuotiaana ja viime keväänä lupaavalta ikäluokkahevoselta, mutta ongelmien takia sen kausi on mennyt harakoille. Välillä pitkään kilpailematta ollut ori väläytti viimeksi vahvaa nousuvirettä ja kiri vaikeista asemista vaativalla kelillä hienosti toiseksi. Nopea lähtijä saa nyt huippujuoksun joko keulassa tai suosikin takana.

4 Count Forever voitti alkusyksyllä kahdesti sen verran näyttävästi, että sillä kokeiltiin Kriterium-karsinnassa. Ori sijoittui siinä neljänneksi, ja eikä finaalipaikkakaan jäänyt kauas. Viime starteissaan hevonen on laukannut alussa, joten sen vire on pieni arvoitus. Kykyjensä puolesta se pystyy uhittelemaan jopa Annie Belliä.

Pelijakauma: Man In Black on aliarvostettu.

Juoksunkulku: Keulaan avaava Man In Black päästää korkeintaan myös hyvin kiihdyttävän Annie Bellin suosiolla eteensä.

IS-Pelisuositus - Toto4-1

Pieni:7
Suuri:7,3,4
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: Nelivuotisikäluokan ykköshevonen 2 Säihkeen Säpinä on selvä suosikki, mutta varmaksi emme sitä suosittele. Ori on saanut olla helpommalla Kriteriumin ja Satakunta-ajon voittojen jälkeen, mikä voi näkyä jonkin verran sen iskukyvyssä. Vastassa on kuitenkin yksi niin kova varsa, jota vastaan Säihkeen Säpinän olisi oltava parhaimmillaan.

Haastajat: Tuo tiukka vastustaja on 3 Vapperi, joka oli kesällä täysin Säihkeen Säpinä veroinen. Se ei kuitenkaan onnistunut Oulu Expressissä, eikä sitä oltu maksettu Säihkeen Säpinän hallinnoimiin Kriteriumiin ja Satakunta-ajoon. Tallikommenttien perusteella Vapperin kunto on kohdallaan kahdesta peräkkäisestä laukkastartista huolimatta.

6 Mökin Tähti oli Satakunta-ajossa mukavasti kolmas. Se pääsi starttaamaan 20 metrin etumatkalta Säihkeen Säpinään nähden, joten tämän lyöminen samalta viivalta vaatii kyllä melkoisesti tuuria. Viimeksi Mökin Tähti väsyi vanhempien hevosten joukossa yllättävän pahoin 2. sisältä, joten sen yllä leijailee kysymysmerkkejä.

Ýllättäjä: 11 Larvan Hurmoksen kyvyt ovat hyvän ikäluokkamenijän tasoa, mutta se ei ole huonon ravirytminsä vuoksi päässyt näyttämään koko osaamistaan.

Pelijakauma: Säihkeen Säpinän peliprosenteista kuuluisi osa Vapperille.

Juoksunkulku: Jos Vapperi avaa ravilla, se riistää keulat Säihkeen Säpinältä. Muuten suursuosikki pääsee dominoimaan ohi Mökin Tähden.

IS-Pelisuositus - Toto4-2

Pieni:2,3
Suuri:2,3,6,11
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki/Varma: Kaksi viime starttiaan voittanut 5 Christopher Star on selkeä varmaehdokas perin köykäisessä porukassa. Oriin etuna on kaiken lisäksi kova lähtönopeus, jonka turvin se pääsee piikkipaikalle. Toissa kerralla Christopher Star piti keulasta ykköseksi, vaikka sen askel jo lyhenikin loppumetreillä. Viimeksi se löysi 3. sisältä kiriväylän sopivasti 100 metriä ennen maalia.

Haastajat: 6 Jamie Ray kiri tauon jälkeisessä startissaan niukkaan voittoon. Koska hevosen oletettiin vielä petraavan seuraavaksi kerraksi, se pelattiin T65-suosikiksi. Kävi kuitenkin päinvastoin, ja hevonen puutui selvästi seurattuaan matkalla ylikovaa vetänyttä piikkihevosta. Ruuna on normaalina lähes väkisin totohevosia todella sopivassa sakissa.

4 Special Firebird ei ole loistanut tuoreimmissa starteissaan. Oulussa se oli tosin pussissakin ja tuli voimia tallella maaliin passiivisella taktiikalla, mutta sitä ennen oriin kiri tasaantui luvattoman helposti maalisuoralla.

Pelijakauma: Jamie Ray on ylipelattu ja Special Firebird alipelattu.

Juoksunkulku: Christopher Star saa vetää kärjessä mieleistään tahtia.

IS-Pelisuositus - Toto4-3

Pieni:5
Suuri:5
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: Koska kovameriittisimpien hevosten vire on hämärän peitossa, päätöskohteessa leijuu yllätyksen mahdollisuus.

Alle kykyjensä 4-vuotiskauden juossut 4 Precious Twice on luokallaan rankingkärki. Vielä viime vuonna se näytti pitkään olevansa ikäluokkansa kärkivarsoja, mutta syystä tai toisesta sen meno on takkuillut tänä vuonna. Tosin ruunan juoksutkaan eivät ole onnistuneet viime kilpailuissa, koska se on joutunut kuolemanpaikalle.

Haastajat: 7 Armani Cates paransi keväällä selvästi ja paineli täydellä matkalla 13-aikoja, mutta joutui operaation takia tauolle kuninkuusraviviikonloppuna (kts. tallikommentit). Vaikka ori on tuskin heti herkimmillään, siihen pätevät samat sanat kuin suosikkiin: luokallaan kuumimpia pelihevosia.

8 Mountain Cleaver on palannut syksyllä tauolta vahvassa vireessä. Ensin se voitti hyvällä ajalla. Seuraavaksi hevonen paikkasi ensimmäisen takasuoran laukkansa hienosti ja olisi matkan hiemankin jatkuessa ehtinyt voittoon. Viimeksi se sortui lähtölaukalle.

5 Nelilyn Big Boss on aloittanut syksyllä lupaavasti, mutta on kovin vihreä tällaiseen lähtöön. Viimeksi se pamautti Vermossa suljetulta lähtöpaikalta nopeasti keulaan, mistä hallitsi kevyttä lähtöä mennen tullen. On mielenkiintoista nähdä, mihin asti ruunan rahkeet riittävät tosipaikan edessä.

Yllättäjä: Taustavoimilla oli 3 Bella Raysta positiiviset odotukset tauon jälkeiseen kilpailun, mutta tamma laukkasi nähtävästi innokkuuttaan hylkäykseen kiihdytyksessä. Hevosen lopullinen vire jäi paljastumatta, mutta hyvältä sen olemus ainakin näytti.

Pelijakauma: Precious Twice on kierroksen alipelatuin hevonen. Armani Cates on vastaavasti tauolta aivan liikaa rastattu, ja myös 1 Uptown Pilotin kannatus on yläkantissa. Bella Bay on oiva yllätysmerkki.

Juoksunkulku: Uptown Pilot päästää Precious Twicen tai Nelilyn Big Bossin johtamaan joukkoa.

IS-Pelisuositus - Toto4-4

Pieni:4,7,8,5,3
Suuri:4,7,8,5,3
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

  Pieni Suuri
Toto4-1 7 7,3,4
Toto4-2 2,3 2,3,6,11
Toto4-3 5 5
Toto4-4 4,7,8,5,3 4,7,8,5,3
Hinta 2,00 € 12,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›