Sami, Samuli

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Tampere 2.12.2014

Julkaistu:

Toto4
Koska IS Raveille selkeää varmaideaa ei löydy, kokeilemme selvittää päätöskohteen ovelasti kahdella hevosella ohi suosikista. Windsong’s Love on keulasta vaikeasti pysäytettävissä ja sen ainoaksi tukirastiksi nostamme yllättäjäehdokkaan.

Toto4-1

Suosikki: 1 Stora Lasse vai 6 Zacarias Kemp? Molemmat saavat varmasti ääniä perushevosen paikalle. IS Ravien valinta on pussitusriskinkin uhalla Stora Lasse, jolle alkusyksyn startit tekivät tehtävänsä. Saldona on jo kaksi voittoa ja yksi kakkossija keulajuoksuilla. Vaikka hevonen on päässyt menestyskilpailuissaan piikkiin, sen lähtönopeus ei ole niin kova, että se pystyisi pitämään kärkipaikan sisäradalta.

Haastaja: Zacarias Kemp on sen sijaan nopea lähtijä, joka yrittää kuutosradaltakin tiukasti johtoon. Jos ruunan tietäisi olevan yhtä kovassa iskussa kuin esimerkiksi toissa kerran ennätysjuoksussaan, sitä voisi käyttää varmanakin, mutta vaisumpi viime startti ja sitä seurannut sairauspaussi vievät ruunalta suosikin viitan.

5 Over Going on pärjännyt laukattomissa juoksuissaan. Viimeksi se laukkasi alussa eikä kyennyt nousemaan lähellekään 12,0-kyytiä lopettanutta kärkeä. Pikamatka ei suosi oritta, muttei vie vauhtijuoksussa kokonaan sen voittosaumoja.

Vauhdikas 7 Famous Legacy laukkasi kuukausien tauon jälkeen lähdössä ja keskeytti. Kesän hyvien juoksujen perusteella ruuna pystyy korkealle.

Yllättäjät: 10 Rocking Lovella oli viime startissaan terveysongelmia tallikaverinsa Zacarias Kempin tavoin. Koska tulosriviään etevämpi tamma on treenannut myös hyvin, potinostajia jahtaavien pelureiden kannattaa huomioida se.

4 She’s No Angel oli viimeksi parin kuukauden tauon jälkeen aiempaa pirteämpi. Se sai melko köykäisessä lähdössä myös loistojuoksun 2. sisällä. Tamma oli jo voitossa kiinni, kunnes Tamila Pearl sai yllättäen sisäkautta kiritilan, kun kärkivaljakko kampesi ulos päin.

Tuoreimmissa kilpailuissaan hyvin lopettanut 11 Choco Caramel ei ole myöskään täysin ulkona ylivauhtisessa juoksussa.

Pelijakauma: Stora Lasse on liian suuri suosikki. Zacarias Kemp, Rocking Love ja Choco Caramel ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Radoilta 2, 4, 6 ja 7 avataan parhaiten. Zacarias Kemp vastaa vetotöistä.

IS-Pelisuositus - Toto4-1

Pieni:1,6,5,10
Suuri:1,6,5,7,10,4,11
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: Oikein sopivan vastuksen kohtaava 3 Ranch Movie Star on luokallaan kärkirankkaus. Koska kommentit ovat huoltopaussilta tulevasta hevosesta melko pyöreitä, sitä ei kannata ehkä pelata varmaksi. Tamma oli elokuun Derby-karsinnassa hienosti neljäs.

Haastajat: 11 Winema on kilpaillut jatkuvasti väkevässä vireessä. Toissa kerralla se kiri kuluttava alkumatka huomioiden oikein hyvin toiseksi. Viimeksi hevonen joutui juoksemaan Vermon Teräsmiesliigassa lähes koko viimeisen lenkin 2. radalla ilman vetoapua, mutta puristi silti kakkoseksi Un Euron jälkeen.

Luotettava 2 Crystal Eye on voittanut viime juoksunsa. Seinäjoella se lensi 3. ulkoa 700 metrin kirillä omille teilleen. Viimeksi hevonen hallitsi keulasta varmoin ottein, muttei ollut aivan yhtä vakuuttava. Nopea avaaja pääsee valitsemaan taktiikkansa, mutta ainakin suosikin selkä luulisi sille kelpaavan.

Usein epäonnesta kärsineen 1 Stoneisle Jaden tuurit näyttivät kääntyvän viikko sitten, kun se kiri tuulispäänä omaa vauhtiaan ykkösenä maaliin. Kylmä suihku tuli kuitenkin useita minuutteja maalintulon jälkeen, jolloin tuomaristo ilmoitti hylänneensä ruunan murtautumisen vuoksi. Koska Stoneisle Jadella ei voi laukan pelossa lähteä nasta laudassa matkaan, se vaatii tuuria, jotta pääsee ajoissa ulos sisäradalta.

Yllättäjä: Onnistumiset ovat kiertäneet myös 7 Get Going Gracea. Lähimpänä voittoa se on syksyllä ollut Levi Cupin karsinnassa, jossa näytti jo kirivän kärkeen, kunnes kadotti raviaan loppukaarteessa. Tamma oli sen jälkeen pari kertaa vaisumpi. Viimeksi se oli puolestaan ylivirkeä keulassa ja taipui täydellä matkalla ymmärrettävästi hurjien väliaikojen 10,0 ja 12,5 jälkeen.

Pelijakauma: Stoneisle Jadea on pelattu alustavasti aivan liikaa. Ranch Movie Star ja etenkin Winema ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Keulaan avaava Crystal Eye päästää korkeintaan Ranch Movie Starin suosiolla eteensä.

IS-Pelisuositus - Toto4-2

Pieni:3,11,2
Suuri:3,11,2,1
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: Lokakuun lopussa T75-lähdön komeasti voittanut, mutta välillä pari kertaa laukalle sortunut 10 Benito Kievitshof pysyi viimeksi ravilla, mutta oli muuten epäonnekas. Hännille pakittanut ruuna ei saanut lopussa 4. sisältä minkäänlaista mahdollisuutta. Nyt hidas avaaja pääsee lähemmäksi kärkeä ja pystyy kirimään ohi kaikkien.

Haastajat: Katkonaisesti kilpailemaan pystynyt 3 Lili Nash on merkittävästi tulosriviään parempi. Pitkältä tauolta viime tiistaina aloittanut tamma laukkasi loppukurvissa ulkoradoilla kesken kirinsä, mikä ei ole sille suinkaan uusi asia. Se pisteli tulemaan vauhdikkaasti maalisuoralla ja vaikutti hyväkuntoiselta. Kovaluokkainen menijä voi pystyä jo mihin vain ehjällä juoksulla.

8 Lady’s True Kingin vire on noussut syksyn kilpailujen myötä. Se oli viimeksi hyvällä ajalla kolmas viiden hevosen Kasvattajakruunun alkuerässä tosin kaukana kärkikaksikosta. Nyt vastassa ei ole likimainaan yhtä kovia hevosia.

5 Di Luca palaa lähes 1,5 vuoden tauolta. Hevosen kyvyt riittävät taatusti, mutta se vaatii varmasti startteja, ennen kuin on herkimmillään.

Yllättäjät: 7 Metternich on tehnyt syystauon jälkeen kaksi positiivista juoksua. Porissa se pääsi 500 jäljellä 3. radalta kuolemanpaikalle, laukkasi loppukaarteessa selvältä kakkossijalta ja kiri raville selvittyään vielä kamppailuun toisesta sijasta epätasaisessa lähdössä. Viimeksi ruuna lopetti rapakelillä asiallisesti 3. ulkoa.

1 Digital Joy oli kesän Suomen starteissaan luokaton sairasteluiden vuoksi. Vauhdikkaasti avaava ruuna ei ole huippuasemistaan välttämättä aivan pihalla.

Pelijakauma: Lady's King True ja Sundsvik Showman ovat keränneet liikaa peliä. Lili Nash ja Digital Joy ovat edullisimmat rastit.

Juoksunkulku: Radoilta 1, 2 ja 4 avataan lujaa. Digital Joy on todennäköisin piikkihevonen.

IS-Pelisuositus - Toto4-3

Pieni:10,3
Suuri:10,3,7,1
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: 2 Yahuu Hoss on löytänyt sopivan aikaryhmän, jossa se pääsee starttaamaan selvästi suuremmalla voittosummalla kuin muut tutut pelihevoset. Koska tamma ei ole kuitenkaan löytänyt vuoden takaista tykkikuntoaan, näemme sen vain niukkana suosikkina.

Yahuu Hoss kiri toissa kerralla St. Legerissä nappireissun jälkeen asiallisesti viidenneksi. Viimeksi hevosen juoksu onnistui myös erinomaisesti 5. ulkoa ja se eteni sujuvasti kiertämättä kamppailemaan kakkossijasta kuolemanpaikan Star Martinin kanssa. Koska jostain kohtaa on pakko säästää, pudotamme ylipelatun tamman peleistä ja rastaamme kaksi muuta hevosta.

Haastajat: Selkeä ykköshaastaja on hienosti jatkuvasti pärjäävä 4 Windsong’s Love, joka on ollut kahdessa viime juoksussaan täysin pitelemätön keulasta. Nytkin sen lähtönopeus riittää Yahuu Hossin ohitse keulaan. Tamma jäi viime viikon T65-lähdöstä pois valmentajanvaihdoksen vuoksi, mutta tuskinpa sillä on suurempaa vaikutusta sen vireeseen.

Poimimme Windsong's Loven apuhevoseksi vain sunnuntaina Suomessa debytoineen 6 Gambrinus Degaton. Hidas tempo ei suosinut 6. ulkona juossutta ruunaa lainkaan, kun voittaja lopetti keulasta 11,0-kyytiä. Hevonen näytti hyvältä, ja sen paikat ovat nyt varmasti vielä paremmin auki.

12 Global Option on 11-radalta riippuvainen juoksunkulusta, vaikkakin monet poisjäännit helpottavat jonkin verran sen tehtävää. Myös hevosen vire on pieni arvoitus poisjäännistä johtuvan selvästi normaalia pidemmän starttivälin takia. Ruuna on esittänyt aikaisemmissa syksyn kilpailuissaan niin hienoja kirejä, että hyvältä lähtöpaikalta sen olisi voinut nostaa vaikka suosikiksi.

Pelijakauma: Yahuu Hossia on pelattu liikaa. Gambrinus Degato ja Global Option ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Windsong’s Love on todennäköisin keulahevonen, vaikka Santana Bork ja Gambrinus Degato avaavat luultavasti myös reippaasti.

IS-Pelisuositus - Toto4-4

Pieni:4,6
Suuri:4,6
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

  Pieni Suuri
Toto4-1 1,6,5,10 1,6,5,7,10,4,11
Toto4-2 3,11,2 3,11,2,1
Toto4-3 10,3 10,3,7,1
Toto4-4 4,6 4,6
Hinta 9,60 € 44,80 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›