Soini, Veini

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto65 Helsinki 26.11.2014

Julkaistu:

Toto65
IS Ravien luottohevoset tulevat Markku Niemisen kovakuntoisesta tallista. Bret Boko ja Harmi's Frido olivat vihjevarmoinamme jo kaksi viikkoa sitten, mutta jälkimmäisen tehtävä osoittautui silloin liian hankalaksi kahdelta takamatkalta. Tänään se pääsee paljon lähemmäksi kärkeä ja saa hyvityksen.

Toto65-1

Suosikki: Upeasti ykköstasolle syksyllä raivautunut 6 Bret Boko on selkeä suosikki ja varmaehdokas. Tappio Oraclelle ei ollut häpeä kolme starttia sitten, mutta hevonen kyllä näytti viime viikon juoksuissaan, ettei ollut silloin terävimmilläänkään. Se voitti näytöstyyliin ensin T65-lähdön ja lauantaina yhtä kepeästi kovan Käpylä GP:n. Kolmas peräkkäinen keulavoitto lienee enemmän kuin lähellä.

Haastaja: Murskatyylillä syksyllä kahdesti piikistä hallinnut 10 Outlaw Merci on selvä ykköshaastaja ja oikeastaan ainoa sellainen. Se ei ollut viimeksikään huono, vaan taisteli keskipitkällä matkalla kuolemanpaikalta kakkoseksi Magnatin jälkeen. Hieman enemmän huolestuttavat 1,5 kuukauden kilpailutauko ja lyhyt matka kuin viimekertainen tappio.

Yllättäjä: Jos nousuvireinen 1 Mr Exquisite saisi sisäradalta sujuvasti kiritilan, eivätkä suosikit olisi joistain syystä parhaimmillaan, jenkkioriilla on pienen pieni yllätyssauma. Muiden kilpailijoiden voittoon ei voi millään varautua.

Pelijakauma: Oikein pelattu lähtö.

Juoksunkulku: Keulaan kiihdyttävä Elora Hanover pokkaa nopeasti keulapaikan Bret Bokolle. Outlaw Merci joutuu etenemään kuolemanpaikalle, mikäli aikoo taistella voitosta.

IS-Pelisuositus - Toto65-1

Pieni:6
Suuri:6
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-2

Suosikki: 9 Lord Ivar on petrannut otteitaan syksyllä. Se oli toissa kerralla Kymenlaakso-ajon karsinnassa asiallinen kovien varsojen puristuksessa. Viimeksi hevonen jäi kuolemanpaikalle, mutta saanee nyt viime starttejaan paremman juoksun hyvän avaajan takaa.

Haastajat: Tuo hyvä avaaja on 2 Ida Glitter, joka otti välillä kaksi komeaa voittoa, mutta oli viimeksi keulasta paljon ponnettomampi. Mikäli huippuvire on löytynyt uudelleen kuukauden paussin aikana, tamma voi pystyä vetämään perille asti, vaikka valmentaja suhtautuu keulajuoksuun skeptisesti.

6 Bex aloitti alkuvuonna lupaavasti, mutta joutui jäämään huhtikuussa pitkälle tauolle. Se laukkaili syksyn ensimmäisissä juoksuissaan, kun ravi oli ajoittain hakemista, mutta viimeksi vahvansorttinen hevonen jyräsi kuolemanpaikalta hallittuun voittoon.

Kolmevuotias 10 Gollum voitti vahvoilla esityksillä kahdesti, kun aloitti tauon jälkeen Suomessa, mutta hermoili viimeksi takarivistä hylkäykseen johtaneelle laukalle. Hevosen tyyli on ollut jonkin verran hapuilevaa, minkä takia laukka voi yllättää matkallakin. Ori on ollut viime starteissaan megasuosikki, mutta jää ensimmäisessä T65-lähdössään haastajaksi.

Vähän kilpailemaan päässyt 8 Belenos jätti itsestään vahvan kuvan helmikuun voittojuoksussaan, muttei ollut seuraavilla kerroilla omalla tasollaan ja vetäytyi paussille. Se ehti juosta kolmossijan keväällä, ennen kuin jäi uudelleen tauolle. Mikäli uusista käsistä tuleva ruuna on saatu mallilleen, se on yksi monista voittajaehdokkaista.

Yllättäjät: 11 Sonearandyetsofar paineli alkusyksyllä 15-vauhteja, jotka riittävät tässä lähdössä pitkälle. Viimeksi sen juoksu ei mennyt aivan parhain päin ja sitä ennen hevosella ajettiin melko passiivisesti.

Pitkästä aikaa hyvälle paikalle päässyt 1 Wishfull Streep ei ole aivan ulkona, jos pystyy pitämään asemat kärjen takana. Se on tehnyt ok-lopetukset viime starteissaan.

Pelijakauma: Bexiä ja Gollumia on pelattu liikaa ja Lord Ivaria, Ida Glitteriä, Belenosia, Sonearandyetsofaria ja Wishfull Streepiä liian vähän.

Juoksunkulku: Ida Glitter huolehtii vetotöistä, vaikka myös sen ulkopuolelta avataan hyvin.

IS-Pelisuositus - Toto65-2

Pieni:9,6,10,2,8,11,1
Suuri:9,6,10,2,8,11,1
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-3

Suosikki: Jatkuvasti parantanut 11 Big Muscles nousi kovimpien vastustajien poisjääntien jälkeen selkeäksi varmaehdokkaaksi. Ruuna leikitteli hiljattain voitot Levi Cupin karsinnassa ja finaalissa ja teki viimeksi todellisen kanuunajuoksun alkulaukan jälkeen.

Haastajat: Poimimme suurempaan vihjesysteemiin kaksi apuhevosta. Ykkösvarmistus on vahva 10 Etoile Du Nord, joka nousi viisi viikkoa sitten ottelemaan tiukasti T65-voitosta pitkällä kirillään. Viimeksi se kiersi halvassa lähdössä puolimatkassa johtohevosen rinnalle, mistä kaasutti lopussa omille teilleen.

5 Pension Killer laittoi Kouvolan pitkällä matkalla Zeus Kempin ahtaalle räväkän kirinsä päätteeksi. Ruuna on paras keulasta, jonne sillä onkin mainio mahdollisuus päästä.

Pelijakauma: Pension Killer ja 7 Fager ovat alipelattuja ja 12 Photomania on rastattu selvästi liikaa.

Juoksunkulku: Gerald Comery on nopein, mutta päästää Pension Killerin halkomaan tuulta. Etoile Du Nord kiertää kuolemanpaikalle ennen kuin Big Muscles ehtii iskeä.

IS-Pelisuositus - Toto65-3

Pieni:11
Suuri:11,10,5
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-4

Suosikki: 6 Predator Icon on ollut aina lahjakas, mutta se ylsi tänä vuonna harvoin parhaaseensa, ennen kuin vaihtoi valmentajaa syyskuussa. Ruuna piristyi kovasti uusissa maisemissa ja on jo juossut kolme ylivoimavoittoa putkeen.

Vaikka vastus kovenee T65-tasolla, hevosen kyvyistä voittoputken jatkuminen tuskin jää kiinni. Suurempi huolenaihe piilee siinä, ettei ruuna pääse mielipaikalleen keulaan. Suosikin lähtönopeus on heitellyt jonkin verran. Notkeimmillaan ollessaan se on avannut todella räväkästi, mutta esimerkiksi viime autolähdössään se lähti jäykemmin.

Haastajat: Toinen kynsin hampain piikkiin pyrkivä on Derby-finalisti 4 Zatopek Hoss, jonka sijoitukset ovat heitellet vastuksen ja juoksupaikkojen mukaan. Toissa kerralla se pääsi pitkästä aikaa keulaan ja veti kevyesti perille maltillisen matkavauhdin jälkeen. Viimeksi kuolemanpaikka vei ruutia, mutta puhtaat paperit hevonen esityksestään sai. Tallikommenttien perusteella ori pystyy avaamaan liukkaammin kuin viime viikolla.

Koska Predator Icon on ylikuumentunut peleissä ja Zatopek Hoss voi törmätä keliongelmiin, turvaudumme runsaampaan rastitukseen. 12 Frosty Vice on ollut Predator Iconin tavoin oikein hyvä sen jälkeen, kun siirtyi uusiin käsiin. Toissa kerralla se paiskasi Vermossa murskavoittoon 2. ulkoa. Ikävältä lähtöpaikaltaan ruuna tarvitsee jonkin verran myös tuureja puolelleen.

Yllättäjät: 5 You Know’lla on alla kelpo juoksut syyspaussin jälkeen. Ensimmäisellä kerralla se jäi pussiin ja kiri viimeksi mukavasti kolmanneksi ohi Zatopek Hossin.

Jos välillä tauolla ollut 1 Amadeus Boko parantaa hieman viime startistaan ja pääsee kirimään sisäradalta ajoissa, se voi yltää vaikka kuinka pitkälle.

Rajussa nousuvireessä oleva 2 Enmyy tuskin yltää vielä voittoon asti, mutta sitä kannattaa ainakin seurata tiukasti tulevia kilpailuja varten.

Pelijakauma: Predator Icon on aivan liian paljon pelattu. Zatopek Hoss on jäänyt liikaa sen varjoon ja muita alipelattuja ovat etenkin You Know, Enmyy ja 10 Amalthee.

Juoksunkulku: Radoilta 4-6 avataan lujaa. Taisto on niin tiukka, ettei varmaa keulahevosta voi nimetä. Nostamme Zatopek Hossin niukaksi suosikiksi tässä taistossa.

IS-Pelisuositus - Toto65-4

Pieni:6,4,12
Suuri:6,4,12,5,1,10,2
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-5

Suosikki: Perushevosen nimeäminen on tasaisessa kohteessa makuasia. IS Ravien kärkirankkaus on voitolla tauon jälkeen aloittanut 3 Jamie Ray. Hevonen on ollut aina kyvykäs, mutta se ei ole päässyt kilpailemaan säännöllisesti. Sopivan startin ansiosta ruunan voi kuvitella olevan jopa astetta tomerampi. Jamie Ray ehti Forssan pitkällä loppusuoralla 5. ulkoa tasaisen taiston ykköseksi.

Haastajat: 2 Vasa Sund ei ollut alkusyksyllä parhaimmillaan sairasteluiden vuoksi, mutta on taas parantanut juoksu juoksulta. Viimeksi se joutui revittämään melko pitkään 3. rataa pitkin, ennen kuin sai haettua johtopaikan. Vaikka hevonen ei tapansa mukaan ravannut kovin kauniisti, se pystyi pitämään vastustajansa loitolla lopussa.

6 Flory Emily voitti kolme starttia sitten kuolemanpaikalta selvästi ennätyksellään ja uusi seuraavaksi tolppansa keulasta. Tamma on myös perushevosia, vaikka juoksun onnistumisesta ei ole takeita kuutosradalta.

Kuukausi sitten keulasta pelaajat yllättänyt 5 Run The Show tarvitsee hyvän reissun eikä ole melko paljon pelattuna kovin kiinnostava pelikohde.

Yllättäjät: Syyskuussa T75-lähdössä nappijuoksulla yllättänyt 1 Fast Motion ei ole yltänyt kovissa lähdöissä kärkeen. Lahden finaalilähdössä se jäi tosin pussiin. Nuori ruuna oli Kymenlaakso-ajon karsinnassa takamatkalta mukavasti kolmas. Se saa nyt hyvän juoksun kärkijoukossa ja kuuluu käsittämättömän pienestä pelikannatuksestaan huolimatta kaikille lapuille.

7 High Stakes meni pitkään alle kykyjensä, mutta on kahden viime esityksensä perusteella taas heräilemässä. Huippukuskin hyppääminen kärryille ei ainakaan heikennä hevosen yllätysmahdollisuuksia.

Pelijakauma: Fast Motion ja High Stakes ovat huippurasteja. Vasa Sund ja Run The Show ovat sen sijaan ylipelattuja.

Juoksunkulku: Fast Motion pystyy pitämään keulat, mutta laskee luultavasti Jamie Rayn eteensä. Myös Run The Show ja High Stakes ovat hyviä avaajia.

IS-Pelisuositus - Toto65-5

Pieni:3,2,1,6,7
Suuri:3,2,1,6,5,7,8
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-6

Suosikki/Varma: Kun 4 Harmi’s Fridolla oli viimeksi vastaava lyhyt starttiväli, se voitti T65-lähdön kuolemanpaikalta. Nyt sillä on alla kunniakas kolmossija ja Herbie Sisun päänahka lauantain T75-finaalista, ja jos se samalla tavalla vielä piristyy, voitto on hyvin lähellä. Vahvan oriin pelikannatus on jäänyt ihmeen pieneksi, minkä takia se on IS Raveille oikein maukas varma.

Haastajat: 6 Noisette Bar sai ansaitun voiton viime kierroksella. Otteitaan syksyn edetessä parantanut tamma ehti 5. ulkoa kalkkiviivoilla ohi kaikkien. Toissa kerralla Noisette Bar tuli 2. ulkoa 10-lopetuksessa oikein hyvin perille ja hävisi vain Bret Bokolle.

3 BWT Hellion ei ole ollut syksyllä lainkaan samanlainen kuin kesäkauden voittostarteissaan, mutta pääsee nyt mielipaikalleen keulaan ja voi venyä viime starttejaan korkeammalle. Lauantaina se putosi 2. sisältä totosijoilta ja menetti sitä ennen mahdollisuutensa aikaisin väsyneen takana.

Kesällä hirmulentoon syttynyt 2 Västerbo Mission ei ole tauon jälkeen millään parhaimmillaan ja jää syvälle haastajaosastoon.

Yllättäjät: 7 Thula Sana oli hevonen, jonka Noisette Bar onnistui viikko sitten ohittamaan viimeisenä. Se kiri voittajan edessä. Sitä ennen tamma jäi pahasti pussiin.

10 Bulldozer S harasi kuun alussa keulasta hyvin Harmi’s Fridoa vastaan. Viimeksi se sammui ihmeen helposti keulasta pitkällä matkalla, mutta sitä ei kannata vielä yhden startin perusteella hylätä varmistuslapuilta.

Surkeista lähtöpaikoista kärsineelle, mutta mukavia kirejä esittäneelle 1 Kontroll Brolinelle on vihdoin luvassa makoisa juoksu keulaporukassa.

Pelijakauma: Västerbo Missionia on pelattu tauolta aivan liikaa. Harmi’s Fridon kannatuksen on vielä varaa selvästi nousta Bulldozer S on lähdön alipelatuin.

Juoksunkulku: BWT Hellion avaa keulaan ja päästää korkeintaan Harmi’s Fridon suosiolla eteensä.

IS-Pelisuositus - Toto65-6

Pieni:4
Suuri:4
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

  Pieni Suuri
Toto65-1 6 6
Toto65-2 9,6,10,2,8,11,1 9,6,10,2,8,11,1
Toto65-3 11 11,10,5
Toto65-4 6,4,12 6,4,12,5,1,10,2
Toto65-5 3,2,1,6,7 3,2,1,6,5,7,8
Toto65-6 4 4
Hinta 10,50 € 102,90 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›