Aulis

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Tampere 4.11.2014

Julkaistu:

Toto4
Kovaluokkainen Toyset palaa Teivossa radoille ja starttaa IS Ravien pelihevosena.

Toto4-1

Suosikki: Keulassa juossut Taruntuuli oli 11 Vapperin kiusana Porissa, kun ori yritti kiriä takaa ja toissa kerralla Oulussa, kun nelivuotias paiski töitä kuolemanpaikalla. Viimeksi Oulu Express-finaalissa Vapperi sortui lähtölaukkaan. Ori on kyvykäs kilpailija, jolle on kertynyt viime kisan jälkeen starttiväliä puolisentoista kuukautta eikä siitä ole siksi varmasksi.

Haastajat: 5 Kerlenta on noussut väkevään vireeseen. Tamma avasi toissa kerralla vauhdilla keulaan ja veti reipasta. Kerlenta johti päätössataselle asti, kunnes taipui kuudenneksi. Viimeksi tamma otti takamatkalta hyvän startin 2. ulos ja jäi takasuoralla ilman vetoapua. Viisivuotias puristi maalisuoran alussa kärkeen ja voitti vakuuttavasti. Samanlaisilla otteilla Kerlenta nähdään tälläkin kertaa voittomatsissa.

7 Eivar pääsi Jyväskylässä suljetulta radalta onnekkaasti johtopaikalle. Viimeiset metrit olivat vaikeita ja ruuna joutui tyytymään kuudenteen sijaan. Viimeksi Eivar oli oleellisesti parempi ja pusersi johtavan rinnalta millimetrivoittoon.

Nopea 9 Laurilan Aamor kiitti Forssassa tarkasta juoksusta sijoittuen kakkoseksi. Toissa kerralla ruuna laukkasi ensimmäisessä kaarteessa, jatkoi myöhemmin viimeisessä sisällä ja kiri maalisuoralla ulkoradoilla sen minkä jaksoi. Viimeksi Laurilan Aamor tippui keulapaikalta maalisuoralla muiden kelkasta. Laurilan Aamor ei pysty tekemään pitkää kiriä yksin ulkoradoilla, joten se vaatii ripauksen onneakin menestyäkseen.

Yllättäjä: 4 Gilari laukkasi Teivossa lähtöön ja kiersi tämän jälkeen vahvasti mutta epävarman oloisesti kolmatta laukaten toisen kerran 200 jäljellä. Vauhtia olisi, mutta laukat piinaavat.

Pelijakauma: Tasaisessa lähdössä ei ole pelivääristymiä havaittavissa.

Juoksunkulku: Kerlenta on ensi metreillä nopein ja valtaa kärkipaikan. Eivar kiertää kupeelle.

IS-Pelisuositus - Toto4-1

Pieni:11,5,7,9,10,8,2,13,4
Suuri:11,5,7,9,10,8,2,13,4
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: Nopea 7 Miraz lähti Forssassa 2. ulkoa kolmannelle loppukaarteessa juuri kun kuolemanpaikalla juossut hevonen siirtyi kärkeen. Miraz tsemppasi tasaisessa maaliintulossa kolmanneksi. Toissa kerralla 11,5-avaus oli keulassa juosseelle ruunalle liikaa. Viimeksi taktiikka oli ykkösradalta selvä: selkä eteen, loppukurvissa vapaalle ja voittoon. Miraz pääsee auton takaa kovaa liikkeelle ja poisjäännin myötä kuutosradalta starttaava ruuna saattaa päästä keulapaikalle.

Haastajat: 8 Velvet Girl ei toissa kerralla noussut 3. ulkoa kiriin, kun takaa hyökättiin. Velvet Girl tuli maalisuoralla rintaman takana, ja olisi voinut tilaa saadessaan edetä taistelemaan viimeisestä totosijasta. Viimeksi Lappeessa tamma oli koko matkan ajan hapuilevalla ravilla ja lopulta laukka tuli maalisuoran alkuun sijalta kuusi. Velvet Girl tekee ensiesiintymisensä Risto Airaksisen tallista. Valmentaja odotti suojattiaan onnistuneella juoksulla kärkipäähän.

1 Borups Ivan otti laukkastartissaan hypyn loppukaarteessa häntäjoukoissa. Ori näytti ennen laukkaa olevan voimissaan ja viimeksi se korjasi erheen hienosti. 5. ulkoa päätöskierroksen alussa alkanut kiri kantoi mainiosti perille ja Borups Ivan vei vakuuttavasti. Ori starttasi peräti yhdeksän kertaa auton takaa radoilta 7-12, mutta nyt huono arpaonni lähtöratojen suhteen kääntyi.

Myös 9 Cousin Bowl osaa voittaa. Ori voitti valmentajan ajamana Seinäjoella helposti keulasta, mistä viisivuotias on tehnyt parhaat esityksensä. Takarivin lähtöpaikka on miinusta.

Loppukesästä hyviä juoksuja tehnyt 3 Micky Man ei ollut Vermossa parhaimmillaan 2. ulkoa. Viimeksi ruuna nousi kurakelissä 2. sisältä viimeisellä takasuoralla toiselle, siirtyi maalisuoralle kaarruttaessa keulaan ja tsemppasi neljänneksi. Micky Manin lähtöpaikka on hyvä ja kapasiteetti riittää pitkälle, mutta otteiden on terävyöidyttävä asteen verran viime starteista, että voitto on mahdollinen.

Pelijakauma: Miraz (33%) on kohonnut hyvätasoisessa lähdössä liian selväksi suosikiksi.

Juoksunkulku: Miraz hakee ensimmäiseen kurviin mentäessä johtopaikan. Håstens Daleoro majoittuu 2. sisälle ja Velvet Girl kiertää johtavan rinnalle.

IS-Pelisuositus - Toto4-2

Pieni:7,8,1
Suuri:7,8,1,9,3
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: Huippukuntoinen 3 Champion Luxx aloitti voittotehtailunsa pitkällä kirillä 3. ulkoa ilman vetoapua. Toissa kerralla taktiikka oli hyvin samanlainen, mutta tällä kertaa ruuna sai vetoapua maalisuoralle asti, jonka jälkeen Champion Luxx ratkaisi pelin varmasti. Viimeksi Jokimaa Tekee Tähtiä -finaalissa Champion Luxx seuraili 2. sisältä totoon.

Haastajat: Pelipohja saa tiukkaakin tiukemman haasteen tauolta palaavalta 5 Toysetilta. Keväällä huippujuoksuja tehnyt ori pystyi menestymään monenlaisilla eri juoksuskenaarioilla metrejä mittaamatta. Uskomme, että kovaluokkainen ori on tauoltakin valmis voittamaan. Tallikommentit olivat positiiviset ja valmentaja Ari Anttila varmisti, ettei Toysetilla ajeta ensimmäisessä startissa säätellen vaan reilusti voitosta. Tämä tarkoittaa mitä todennäköisimmin sitä, että Toysetilla otetaan alku varman päälle ja ajetaan sitten eteenpäin kuolemanpaikalle, mistä jyrämäiseltä oriilta kuuluu odottaa isoa panosta voiton suhteen.

4 Windsong's Love haastoi edellisessä kakkosessaan johtavan takaa suoraselkäisesti Zeus Kempin. Tämän jälkeen ori teki hyvän juoksun johtavan rinnalta ja viimeksi se kesti positiivisesti pitkän kirin ilman vetoapua. Kunto on hyvällä mallilla ja onnistuneella juoksulla Windsong's Love nähdään tototaistossa.

Seinäjoella paussilta palannut 1 Tir du Caux lähti ensimmäiset metrit ravilla, mutta laukkasi sitten ja antoi vastustajilleen ronskisti etumatkaa. Jatkossa ruuna juoksi viimeisessä sisällä ja nosteli loppukurvissa kiriin. Viimeisen suoran Tir du Caux kiri erittäin hyvin. Ruuna on mainettaan parempi lähtijä, mutta se ei pystyne pitämään keulapaikkaa hallussaan. Joka tapauksessa tiedossa on hyvä juoksu kärkipäässä.

Pelijakauma: Toyset (16%) houkuttelee eniten. Champion Luxxin peliosuus (38%) on liian suuri.

Juoksunkulku: Champion Luxx avaa keulaan ja saa takasuoralla Toysetin rinnalleen.

IS-Pelisuositus - Toto4-3

Pieni:5
Suuri:5
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: 8 Magnatin tahti on ollut viime kisoissa vakuuttavaa. Ruunan totoputki katkesi Teivossa, vaikka hevonen teki sielläkin hyvän esityksen 7. ulkoa pitkällä kirillä. Vermossa Magnat lähti etusuoralla kolmannelle, eteni viimeisellä takasuoralla toista rataa pitkin kärjen tuntumaan ja iski ratkaisuhetkillä tappavan tehokkaasti. Lahdessa suursuosikki ei saanut johtavan rinnalla mitään ilmaiseksi, mikä sopi hyvin töihin tottuneelle ruunalle. Ykkönen irtosi ylivoimatyyliin. Teivossakin Magnat osallistuu taistoon voitosta ellei ruunan suoritustaso heilahda odottamattomasti.

Haastaja: Suomessa debytoiva 16 Prey Frontline on mielenkiintoinen tapaus. Ruuna palaa paussilta hyvin odotuksin, joten jo heti ensimmäistä starttia voi odottaa mielenkiinnolla. Ruuna lähti Eskilstunan voittostartissa 3. ulkoa viimeisellä takasuoralla selässä kolmannelle, heitti loppukurvissa neljännelle ja leiskautti ykköseksi. Solvallassa Prey Frontline kohosi 4. ulkoa kiriin toiseksi viimeisessä kaarteessa ja oli loppukurvissa kaukana kärjestä, viidennen parin kohdalla. Hyvä viimeinen suora kantoi sen niukasti kakkoseksi selvän voittajan takana. Viimeksi Rommessa ruuna avasi keulaan ja veti avauskierroksen 10,5-vauhdilla eikä jaksanut puristaa loppusuoralla. Esitykset ovat olleet kauttaaltaan vahvoja, mutta nopeuttakin ruunalta löytyy riittävästi. Yksinkertaisesti huippuhevonen ja hyvä lisä Suomen lähtöihin.

Yllättäjät: 11 Minos Vang debytoi viimeksi uudesta tallista. Ruuna ei ollut keulapaikalta oma vahva itsensä vaan taipui lopussa neljänneksi. Ruuna pystyy startti alla parantamaan, ja niin pitääkin, jos se mielii nousta mukaan kamppailuun parhaista paloista.

4 Frau Stahl pilasi Forssassa pelinsä ensimmäiseen kaarteen laukkaan ja vire jäi hämärän peittoon. Paalulta tamma pystyy yllättämään, jos takamatkan suosikeilla on epäonnea. Frau Stahl otetaan mukaan toisena mahdollisena yllättäjänä.

Pelijakauma: Magnatin (52%) ja Prey Frontlinen (31%) peliosuuksien kuuluisi olla lähempänä toisiaan.

Juoksunkulku: Frau Stahl hakee ravilla johtopaikan. Magnat ajaa eteenpäin, kun selvittää alkumatkan hässäkät sisäradalta.

IS-Pelisuositus - Toto4-4

Pieni:8,16
Suuri:8,16,11,4
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

  Pieni Suuri
Toto4-1 11,5,7,9,10,8,2,13,4 11,5,7,9,10,8,2,13,4
Toto4-2 7,8,1 7,8,1,9,3
Toto4-3 5 5
Toto4-4 8,16 8,16,11,4
Hinta 10,80 € 36,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›