Maarit, Reetta, Marketta

Ravivihjeet

Valikko

Ravivihje: Toto4 Lahti 23.10.2014

Julkaistu:

Toto4
Vuoden kohunousija Magnat jyrää voittoon juoksupaikasta riippumatta, eikä suursuosikin varmistamiseen ole aihetta tavallista paljon kevyemmässä porukassa. Muista kohteista löytyy sen sijaan mukavasti potinnostajia jo pienempiinkin systeemeihin.

Toto4-1

Suosikki: Jos huippuvauhdikkaan 8 Apilan Pallosalaman työmoraali pitää perille asti, sitä on vaikea pysäyttää. Loppukesällä hevonen oli vielä löysä lopussa, mutta alkoi syksyn edetessä petrata. Toissa kerralla se kiri vastaavan tasoisessa lähdössä voittoon saatuaan huippureissun 2. sisällä. Viime lauantain kovassa T75-finaalissa Apilan Pallosalama oli samalla juoksulla vain tasapaksu ratkaisumetreillä. On mielenkiintoista nähdä, millä taktiikalla suosikki on liikenteessä. Sille on haettu säännöllisesti helppoja selkäreissuja, mutta ihan joka hevoselle piikkiä ei kannata luovuttaa.

Haastajat: 6 Viksun Tyttö olisi myös parhaimmillaan selkäjuoksulla, jollaisen jälkeen se juhli kesällä jopa T75-lähdössä. Viimeksi tamma eteni epätasaisessa lähdössä lyhyen lähtölaukan jälkeen keulaan ensimmäisen takasuoran lopussa ja piti kakkoseksi.

10 Diorin rahkeet riittävät voittoon. Hieman ailahtelevasti kilpaillut ori ei loistanut kolmen kuukauden tauon jälkeen Forssassa, missä siltä ei löytynyt minkäänlaista loppuspurttia erinomaisesta selkäreissusta huolimatta. Hevonen on luultavasti startin ansiosta jo terävämpi.

Mielialahevonen 9 Rompi väläytti viimeksi oikeaa osaamistaan ja spurttasi terävästi kakkoseksi. Se on kilpaillut uransa varrella paljon kovemmissakin lähdöissä.

4 Liinan Leikki saattaa olla katraan lahjakkain, mutta se ei ole löytänyt viimevuotista huippukuntoaan. Viimeksi hevonen juoksi lähtölaukan jälkeen 3. ulkona, mistä joutui tyytymään kuudenteen sijaan selvästi Viksun Tytöstä jääneenä.

Yllättäjät: 3 Kissuksen kunto edellyttäisi menestystä, mutta laukat sotkevat sen menoa. Viimeksi hevonen sai tuhannen taalan mahdollisuuden, mutta hyppäsi omia aikojaan hyvistä iskuasemista päätöspuolikkaan alussa. Tamma kulki raville selvittyään lujaa, kunnes haparoi uudelleen maalisuoralla.

Pelijakauma: Viksun Tyttö ja Kissus ovat alustavasti alipelattuja ja Diori ylipelattu.

Juoksunkulku: Waru, Viksun Tyttö ja Apilan Pallosalama avaavat hurjasti. Viksun Tyttö päässee johtopaikalle.

IS-Pelisuositus - Toto4-1

Pieni:8,6,9,3
Suuri:8,6,10,9,3,5
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: 6 Like You kohtaa niin sopivan vastuksen, että tammaa voi kokeilla varmanakin. Hevonen vaikuttaa varmistuneen viime aikoina. Kolme starttia sitten se jyräsi kierroksen kirillään komeasti voittoon. Viimeksi ykkösradalta startannut tamma ei saanut ajoissa sisältä mahdollisuutta, mutta lopetti hyvin. Se tuskin saa kovin helppoa juoksua, mutta kestää kyllä tällaisessa porukassa töiden tekemisen.

Haastajat: Tarkat juoksut palkitsevan 4 Bablon iskukyky jäi kesätauon jälkeisessä juoksussa hämärän peittoon. Se laukkasi ensimmäisen kaarteen lopussa häirityn oloisena. Hevoset rahkeet riittäisivät pitkälle.

1 Dung Beetle vaikutti hyvävireiseltä, kun palasi kuun alussa neljän kuukauden paussilta. Se vain kärsi ilmanvedosta, ja kuski joutui vetämään sen keulasta pois muiden tieltä loppusuoran alussa (kts. tallikommentit). Ilman ongelmia hevonen olisi voinut vaikka voittaa.

2 Yellow Spirit taipui selvästi piikistä tauon jälkeisessä juoksussaan, mutta lienee startin ansiosta väkevämpi. Lisäksi lyhyt matka suosii hevosta.

Lähes 50 kertaa kilpaillut 3 Insider’s Dream sai reilu viikko sitten viimein uransa ensimmäisen voiton. Vaikka tamma oli matkalla heikosti vetäneen hevosen takana parijonossa, sen juoksu onnistui lopulta hyvin ja se kiri viime metreillä väkisin ohi keulahevosen.

Yllättäjät: 5 Stora Lasse kiri Lahdessa voittajan vanavedessä, kunnes koki loppukaarteessa häiriötä ja menetti rytmiään. Maalisuoralla se pisteli taas ihan hyvin.

9 Alfas Finans on tulosriviään vaarallisempi. Toissa kerralla se joutui matkaamaan T65-lähdössä kuolemanpaikalla, mistä ei jaksanut lähellekään kärkisijoja. Viimeksi tamma juoksi raskaalla radalla päätöslenkin samalla paikalla ja sinnitteli kohtalaisesti perille. Nyt se saa varmaankin jo paremmin sopivan selkäjuoksun.

10 Keeper’s Family jäi Vermossa 5. sisältä ajamattomaksi pussiin. Se ei ole työmyyrä, muttei ole aivan ulkona, jos saa edetä vetävissä selissä.

Pelijakauma: Like You on yli 40 prosentin pelikannatuksellaan liian suuri suosikki. Dung Beetle ja Alfas Finans ovat huippuedullisia merkkejä.

Juoksunkulku: Yellow Spirit säntää johtopaikalle ja saa haasteen Bablolta.

IS-Pelisuositus - Toto4-2

Pieni:6,4,1,5
Suuri:6,4,1,2,3,5,9,10
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki/Varma: Hurjan nousun läpi sarjojen tehnyt tehnyt 5 Magnat on velvoitettu voittamaan monta kertaa normaalia helpomman vastuksen. Ruuna on näyttänyt jo useamman kerran riittävänsä ykkössarjalaisiakin vastaan. Viimeksi se kiri upeasti voittoon ohi Outlaw Mercin kovalla volttiajalla 14,4/2620.
Haastajat: 3 Bulldozer S ei ole löytänyt huipputasoaan, mutta on jonkin verran tulosriviään parempi. Toissa kerralla hevosen juoksu vaihteeksi onnistui ja se tuikkasi loppumetreillä kakkoseksi. Viimeksi ori ei saanut surkealta lähtöpaikaltaan minkäänlaista mahdollisuutta ja tuli porukan perällä voimia tallella maaliin.

Myöskään 7 Vanquish ei ole puhjennut parhaimpaan loistoonsa. Se oli viimeksi Bulldozer S:ää edellä maalissa 4. sisältä, mutta jo ajettuna. Sitä ennen ruuna sai pitkällä matkalla herkullisen juoksun 2. ulkona Magnatin perässä, mutta hyytyi tämän kyydistä jo viimeisellä takasuoralla.

9 Feast Your Eyes lopetti ihan hyvin Tampereen kovassa T75-lähdössä 5. sisältä. Hieman ailahtelevasti kilpailevalla oriilla on totosauma hyvänä päivänään.

2 Bogart Nass on aikaisempien vuosien tavoin tähdännyt tavikauteen. Se ei ole vielä tauon jälkeen esittänyt ihmeitä, mutta parantaa pian sijoituksiaan, kun lähdöt kevenevät. Magnatin lyöjäksi siitä ei kuitenkaan vielä ole. Viimeksi ori taipui 2. ulkoa kauas kärjestä ja hävisi selvästi Feast Your Eyesillekin.

1 Transformer jäi laukkastarttien jälkeen huoltopaussille. Lähtöasemat antavat sisäratajuoksun vaativalle kovalle avaajalle mahdollisuuden roikkua kärkihevosten tuntumaan. Toissa kerralla hevonen hyppäsi loppukaarteessa takaporukassa häiriön takia ja viimeksi kiihdytyksessä, kun ravi ei rullannut parhaalla mahdollisella tavalla.

Pelijakauma: Suosikki on aavistuksen ylipelattu ja Bogart Nass alipelattu.

Juoksunkulku: Transformer päästää Bulldozer S:n keulaan. Magnat kiertää jatkossa kuolemanpaikalle tai johtoon asti.

IS-Pelisuositus - Toto4-3

Pieni:5
Suuri:5
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: Tasainen lähtö, jossa juoksunkulku merkitsee tavallista enemmän. Jos 6 Windsong’s Love onnistuu kiihdyttämään muutamien hyvien avaajien ulkopuolelta kärkeen, se on vahvoilla. Viimeksi se päästi Derby-finalisti Zeus Kempin matkalla eteensä ja kiritti tätä mukavasti lopussa. Toissa kerralla oriin sijoitus jäi vaatimattomammaksi, koska sen tehtävästä tuli kurjalta lähtöpaikalta liian hankala verkkaisen välikierroksen takia.

Haastajat: 1 Fame Laukko on selvästi terävin vapaalta radalta ja pyrkii kynsin hampain pitämään piikkipaikan sisäradalta. Viimeksi hevonen kipusi kaukaa hänniltä asiallisesti viidenneksi, mutta voitti sitä ennen hallitusti keulasta.

3 Starlet Fairway kurotti syyskuun alussa Lahdessa kalkkiviivoilla kakkoseksi ohi Rive Crowderin. Seuraavaksi se oli ehkä hieman tasainen kirivaiheessa, ja viimeksi pelin pilasi alkulaukka keulasta. Jos hevonen yltäisi samalle tasolle kuin kesän muutamissa mahtijuoksuissaan, se olisi tosi lähellä voittoa.

11 Rive Crowder kärkkyy takarivistä kovavauhtista juoksua. Jokimaa Tekee Tähtiä –kilpailun karsinnassa sellainen tuli, mutta hevoselta irtosi lähinnä vain tasainen lopetus 3. ulkoa. Kannattaa huomioida, että USA:n reissulta vain kaksi vuorokautta aikaisemmin kotiutuneen valmentajan kaikki hevoset olivat sinä päivänä tavallista nahkeampia. Edelliskerralla vahvasti voittoon kirineeltä ruunalta on lupa odottaa nyt enemmän.

7 One Hour Photo on yksi monista mahdollisista menestyjistä, jos löytää ulkoa sopivat juoksuasemat, eikä ilmoittautumismissistä johtunut pitkä starttiväli näy tamman otteissa. Vahva menijä on tehnyt viime kilpailuissaan vahvat esitykset keulahevosen kupeelta.

10 Leading Baritonen lahjat ja kunto edellyttäisivät pärjäämistä, mutta oriin taistelutahdossa on ollut toivomisen varaa. Viimeksikin se jäi kesken kirinsä loppumetreillä junnaamaan totohevosten tuntumaan, vaikka ainakin kakkossija olisi ollut otettavissa.

Yllättäjät: Vaikka 4 Christopher Starin viime sijoitukset eivät mairittele, hyvin avaavaa hevosta ei kannata vielä kokonaan tyrmätä. Viimeksi alkumatkan johtanut ori laukkasi toisessa kaarteessa, kun kuski rupesi kikkailemaan piikinvaihtoa rinnalla juosseen kanssa.

5 Last Coden tulosrivi on mennyt sen kykyihin verrattuna lohduttomaksi. Omistajaa ja valmentajaa vaihtanut ruuna on tallikommenttien perusteella piristynyt uusissa maisemissa ja odotukset ovat heti hyvät. Hevosen luokka riittää pärjäämiseen.

Pelijakauma: Starlet Fairway on aamun pelikannatuksellaan karkeasti ylipelattu. Windsong's Lovea, Fame Laukkoa ja Rive Crowderia on rastattu vastaavasti aivan liian vähän.

Juoksunkulku: Starlet Fairway nappaa keulat, jotka luovuttaa Christopher Starille tai Windsong’s Lovelle.

IS-Pelisuositus - Toto4-4

Pieni:6,1,11,4
Suuri:6,1,11,7,4,5
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

  Pieni Suuri
Toto4-1 8,6,9,3 8,6,10,9,3,5
Toto4-2 6,4,1,5 6,4,1,2,3,5,9,10
Toto4-3 5 5
Toto4-4 6,1,11,4 6,1,11,7,4,5
Hinta 12,80 € 57,60 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›