Leena, Matleena

Ravivihjeet

Valikko

Ravivihje: Toto4 Oulu 19.10.2014

Julkaistu:

Toto4
Sunnuntain pääravit käynnistyvät Oulussa kello 17.30. T4-vihjeiden pankki poimitaan rivin kolmannesta kohteesta.

Toto4-1

Suosikki: 2 Blue Finn on tasaisessa lähdössä niukka suosikkimme. Toissa kerralla Kajaanissa se kiersi alun kolmatta rataa ja oli sen jälkeen hyvä johtavan rinnalta. Viimeksi kolmella kilometrillä ruuna teki tosi vahvan 1200 metrin kirin 6. ulkoa. Lähtöpaikka on tasaiselle avaajalle nyt paras mahdollinen ja Blue Finn tulee aina rehdisti perille.

Haastajat: 7 Tag the Gel voitti Bodenissa heti tauolta, kun sai kiihdytyksessä pidettyä sisäradan turvin keulat ja veti joukkoa rauhassa. Orilla on kykyjä eikä se ole tässä astetta kovemmassakaan lähdössä ollenkaan ulkona. 10 Crystal Eye on ollut kunnossa jo jonkin aikaa, vaikka kärkisijoja ei ole tullut. Viimeksi Vaasassa se kiri 2. ulkoa viimeiset 700 metriä 14,4-vauhtia ja hävisi maalikameran kuvassa Faros Lloydille.

Yllättäjät: Lähdön maukas idearasti 3 Beach Duke aloitti tauolta hyvällä kirillä, mutta ei ollut viimeksi yhtä hyvä. Nyt huoltotauolta vireen pitäisi olla taas parempi ja paljon riviään pystyvämpi ruuna nostetaan jo pikkulapulle. 1 Leemark's Ambrose hyökkäsi viimeksi 2. ulkoa kirikierroksen käynnistyessä ja kulki viimeiset 1000m 15,9-vauhtia. Lopussa askel hieman painoi, mutta tammalla on nopeutta hyödyntää lähtöpaikkansa ja lyhyemmällä kirillä kuin viimeksi se ei ole ulkona. 4 Big Lebowski aloitti asiallisella esityksellä Matti Soroselta. Se avasi takarivistä terävästi johtavan rinnalle, mutta laukkasi 1. kaarteessa. Ruuna teki sen jälkeen pitkän kirin takapareista ja kulki kirikierroksen 17,2-vauhtia. Big Lebowski pystyy vielä paljon parempaankin, mutta on sen verran epävarma suorittaja, että rankataan maltillisesti ennen näyttöjä varmistumisesta. 8 Quick Desire ei onnistunut etelässä, mutta on riittävä menijä näihin lähtöihin eikä voittosumma kerro kaikkea potentiaalista. Toissa kerralla Teivossa tamma ei saanut kunnolla kiritilaa rintaman takaa. Viimeksi se hävisi keulasta vain kovakuntoiselle Strait Ironille ja löi mm. rinnallaan matkanneen 6 Benzinin.

Juoksunkulku: Leemark's Ambrose aloittaa keulassa, mutta ainakin Tag the Gelin selkä kelvannee.

Pelijakauma: Beach Duke on tasaisen kilvan ehdoton ykkösrasti. Crystal Eye vaikuttaa takarivistä aamun pelisuosikkina (20%) hiukan ylipelatulta.

IS-Pelisuositus - Toto4-1

Pieni:2,7,3,1
Suuri:2,7,10,3,1,4,8,6
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: 15 I.P. Sankari nousee kärkirankkaukseksi. Pitkä takamatka ei vie jyrämäisen voimanpesän mahdollisuuksia. I.P. Sankaria puoltaa kovasti, kun ilmat viilenevät ja vauhdit hidastuvat. Viime voittojuoksussaan toissa kerralla Oulussa Ahti Antti-Roiko käänsi suojattinsa 5. ulkoa hyökkäykseen jo 1300m ennen maalia ja jyskytti kirikierroksen osin neljättä rataa pitkin voitokkaasti 26,5-vauhtia. Viimeksi tuli laukka 1. takasuoralla johtavan rinnalta. Loppusuoralla tuli liian myöhään kiritilaa keulassa juosseen 12 Hilun Huiskeen takaa.

Haastajat: 4 Timali nousi loppukesästä elämänsä kuntoon ja jatkaa vireessä myös viime starttiensa perusteella. Toissa kerralla Mikkelissä se jyskytti hänniltä kirikierroksen vahvasti kolmatta rataa pitkin. Viimeksi Heikki Valli reissutteli 26,5-avauksessa kolmatta rataa ja ajoi takasuoralla johtavan rinnalle. 25,5-vauhtisen kilometrin täyttyessä valjakko jatkoi keulaan ja Timali kesti kovan tempon hienosti, vaikka Toskan Virkku työntyi lopussa niukasti ohi. Jos Timali klaaraa voltin nelosen startissa, se haastaa suosikin tiukasti. 9 Veluuri on myös vauhtikestävä tapaus. Se onnistui Oulun pussituksen jälkeen toissa kerralla Kuopiossa, kun esintyi sitkeästi johtavan rinnalta ja löi hyviä hevosia. Viimeksi tamma oli matkalla epävarman oloinen, mikä selittänee sen, että kuski ei lähtenyt 4. ulkoa reissuun kun takaa hyökättiin. Kirikykyinen 13 Saketti on kunnossa ja tehnyt hyviä esityksiä T75-lähtöjä myöten, mutta ei ole kovin hanakka voittamaan.

Yllättäjät: Pelaamme lähdön suosikkinelikon varaan. Jos välttämättä halua revitellä rasteja, ainakin edellä mainittu Hilun Huiske on väläytellyt nousukuntoa. Pystyvä 8 Turbulenssi joutui hakemaan vauhtia paristakin koelähdöstä. Kyvyiltään se on ainakin tähän asti ollut esimerkiksi tallikaveri 7 Apassi Junioria parempi.

Juoksunkulku: Timalilla ajetaan aktiivisesti ja se etenee ravin maittaessa keulaan.

Pelijakauma: Timali on aamun 13 prosentin kannatuksellaan lähdön paras rasti.

IS-Pelisuositus - Toto4-2

Pieni:15,4,9,13
Suuri:15,4,9,13
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: Valmentaja Mika Haapakankaan varoittelut suoritusvarmuuden puutteesta kaikuvat kuuroille korville, sillä 9 Grand Ale on T4-varmamme. Ori vaikuttaa ylikylän peliltä sopivannäköiseen rahasarjaan ja odotettua maltillisemmaksi jäänyt pelikannatus kattaa epäonnistumisen riskin. Toissa kerralla Bodenissa Grand Ale kiersi 10,6-vauhtisessa avauksessa ensimmäisen kaarteen kolmatta rataa ja oli sen jälkeen oikein hyvä kakkonen johtavan rinnalle, vain hyvälle keulavoittajalel häviten. Viimeksi Grand Ale oli treenarin mukaan hyppinyt ratavalojen aiheuttamien varjojen yli ja sama vaara on tietysti nytkin, mutta kuten sanottua, pelikannatus kattaa riskin.

Haastajat: 10 Liona on yhtä selvä kakkosrankkaus kuin Grand Ale on suosikki. Viimeksi Kaustisella tamma voitti 4. ulkoa 700 metrin kirillä tätä helpomman lähtön, jossa kärki veti alun liian kovaa. Samanlainen esitys ei taida riittää tässä ainakaan ravia polkevalle suosikille, mutta toisaalta Liona pystyy parempaan, jos siltä riisutaan kengät pois. 7 Angel Valley sai viimeksi nappireissun johtavan takana ja rykäisi 250 metrin kirillä helppoon voittoon. Nyt seiskaradalta juoksu tuskin luontuu yhtä sujuvasti.

Yllättäjät: 6 Rocky McKinnon sai torstain välistartissa myöhään kiritilaa johtavan takaa. 3 Mudfield Maori on edelleen kunnossa, vaikka sijoitukset ovat heikentyneet. Viimeksi juoksunkulusta tuli mahdoton 6. ulkoa.

Juoksunkulku: Rocky McKinnon yllättää kiihdytyksessä ja vie keulaan ohi 5 Dark Viperin. Piikistä ruunalla kuitenkaan tuskin ajetaan, joten pitkä kiihdytys näyttää todennäköiseltä.

Pelijakauma: Grand Ale on sopivasti pelattu (aamulla 41%) suosikkivarma.

IS-Pelisuositus - Toto4-3

Pieni:9
Suuri:9
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: 2 Casher on niukkaakin niukempi kärkirankkaus. Ruuna pätee nopeudellaan ja ravivarmuudellaan, mutta ihan lähdön parhaiden hevosten veroinen voittajatyyppi se ei töihin joutuessaan ole ja siksi varmistukset ovat paikallaan jo pikkulapulla. Viimeksi Oulussa Casher ei päässyt yrittämään kiriä keulavoittaja O'Littlebigjoen takaa, joten kunnossa ei ole vikaa.

Haastajat: 6 Rockabilly Ace vaikuttaa nousukuntoiselta, vaikka sijoitukset eivät asiaa paljasta. Viimeksi kovassa Greenleaf Slimin voittamassa hopeadivarissa ori tuli sisäratajuoksun jälkeen umpipussissa voimat tallella maaliin. Viime keväänä huippukunnossa Rockabilly Ace voitti mm. hopeadivarifinaalin ja samanlaisena se pärjäisi tässäkin. 5 Rydens Hope puolestaan jäi viimeksi silmiinpistävän hyvävoimaisena pussiin 3. sisälle Casherin taakse. 8 Caesar de Veluwe aloitti positiivisesti tauolta torstaina Bodenissa. Ruuna oli pitkään pussissa matkattuaan 4. sisällä ja kiskaisi loppusuoran laatulähdössä tosi terävästi. Ruuna pystyy myös tekemään töitä, joten kasirata ei vie saumoja. 10 Special Promise sai toissa kerralla Bodenin kivikovassa lähdössä mahdottoman juoksun takapareissa ja oli sijoitustaan parempi, kulkien kirikierroksen kolmannella radalla 14,4-vauhtia. Viimeksi laukka ei ollut pelkästään hevosen syytä (kts. tallikommentit). Ori nousee kirissä korkealle varsinkin, jos valmentaja päätyy laittamaan orille jenkkikärryt taakse.

Yllättäjä: 7 Susan Boyle on rehti tamma, joka tekee itse työt eikä ole riippuvainen muiden tekemisistä. Vastus on nyt kuitenkin niin kova, että reipasvauhtinen juoksu olisi sille elinehto kärkisijoja ajatellen.

Juoksunkulku: Casher aloittaa keulassa, mutta luovuttanee paikkansa ainakin Rockabilly Acelle.

Pelijakauma: Rockabilly Ace on aamun noin 10 prosentin kannatuksellaan todella maukas rasti. Suosikki Casher (33%) on ylipelattu.

IS-Pelisuositus - Toto4-4

Pieni:6,5,8,10
Suuri:2,6,5,8,10,7
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

  Pieni Suuri
Toto4-1 2,7,3,1 2,7,10,3,1,4,8,6
Toto4-2 15,4,9,13 15,4,9,13
Toto4-3 9 9
Toto4-4 6,5,8,10 2,6,5,8,10,7
Hinta 12,80 € 38,40 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›