Sami, Samuli

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto75 Tampere 4.10.2014

Julkaistu:

Toto75
Lauantain Kriterium-raveissa mielenkiinto lepää puhtaasti huippu-urheilussa. Kohteista erottuu kolme suursuosikkia, joiden tappioille ei voi löytää etukäteen järkiperusteita. Koska voitto-osuus uhkaa jäädä pieneksi, panokset kannattaa suunnata T7-peliin, jolloin voiton lunastaa 2,5-kertaisena. 

Kansainvälisestikin mahtavaa jälkeä tehnyt Jontte Boy on lämminveristen Kriteriumin superhevonen. Suomenhevosten vastaavasta kisasta on tulossa tasaisempi Taruntuulen, Säihkeen Säpinän ja Kihiseen toimesta.

Toto75-1

Suosikki: Lähtö on normaalitapauksessa lähes leikintekoa elämänsä kuntoon äityneelle 1 Amazing Soulille. Tamma kamppaili kuukausi sitten keulasta upeasti SM-kakkoseksi Surprise Lordin takana ja piti sen jälkeen lauantaiset kilpakumppaninsa helposti nuhteessaan Tammavaltikassa. Nykyään hurjasti avaava Amazing Soul johtaa nytkin alusta loppuun.

Haastajat: Keulassa ylivoimaisesti parhaiten viihtyvä 2 Magical Queen voisi laittaa suursuosikin ahtaalle mielipaikaltaan, mutta sillä ei ole mitään asiaa päästä tämän ulkopuolta ohitse alussa. Tammavaltikassa Amazing Soul otti helposti keulat Magical Queenin ulkopuoleltakin. Haastaja saa nappireissun 2. sisällä, mistä kakkossija on tiukasti sen pihdeissä. Tammavaltikassa se seuraili 3. sisältä viimeiselle totosijalle ja jäi viimeksi pussiin.

7 Orchidea SLM on kahden viime juoksunsa perusteella noussut taas kovaan vireeseen. Keskiviikon T65-lähdössä se kamppaili rehdisti kuolemanpaikalta.

5 Upstream oli Tammavaltikassa selkeä pettymys ja väsähti 2. ulkoa hännille. Saman tallin hevosia oli samoihin aikoihin kipeinä, joten tammalta voi odottaa taas parempaa suoritusta.

Yllättäjä: 4 Metior Easy on ollut paha pettymys Suomen-starteissaan. Uusista käsistä tauon jälkeen aloittavan hevosen kyvyt riittäisivät kärkikahinoihin.

Pelijakauma: Oikein pelattu lähtö.

Juoksunkulku: Amazing Soul pitää kevyesti keulat ja Magical Queen laskeutuu sen kannoille.

IS-Pelisuositus - Toto75-1

Pieni:1
Suuri:1
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-2

Suosikki: 3 Palomestari on saanut juonesta kiinni, ja koska sillä on kuumimmista pelihevosista paras sauma päästä keulaan, sille kuuluvat myös suosikin paineet. Viimeksi ori joutui alkulaukan jälkeen revittämään toiseen kurviin asti, ennen kuin pääsi piikkipaikalle. Nappireissun peesissä saanut vastustaja onnistui tuikkaamaan viime metreillä ohitse.

Haastajat: 1 Vieskerin Toive on kokenut syksyllä täydellisen muodonmuutoksen. Tamma on voittanut kaikki neljä laukatonta juoksuaan. Vaikka ykköset ovat tulleet pienemmistä ympyröistä, hevosen otteet ovat olleet niin vahvoja, että se riittää T75-tasollakin.

13 Tupla-Timo voittaa pian. Toissa kerralla se ei ehtinyt käyttää voimiaan 3. sisältä ja kiri viimeksi samalta juoksupaikalta oikein hyvin hurjassa 21,0-lopetuksessa. Juostava keskipitkä matka sopii sille varmasti pikamatkaa paremmin.

8 Eicku on ollut oikein hyvä kesätauon jälkeisissä juoksuissaan. Se voitti ensin kahdesti vauhdikkailla kireillä ja sai viimeksi liian myöhään kiriväylän. Koska huippuvauhdikas tamma osaa oikutella, sillä pitää ajaa tarkasti, jottei motivaatio herpaannu ennen maalia. Sen takia Eickun menestys on enemmän tuurista kiinni kuin muilla pelihevosilla.

4 Pikku-Hyvä voitti syyskuun alussa komeasti laukan jälkeen. Oulussa sen tehtävä oli jo etukäteen maililla toivoton 12-radalta, mutta hyvin se pisteli loppua sisäkautta.

Alkukesällä hienoja juoksuja tehnyt 16 Villikunkku on taas piristymään päin. Lappeessa se sinnitteli keulasta asiallisesti neljänneksi.

Yllättäjät: 2 Sopun Aino karkasi huonosta tuurista kesän starteissaan, kunnes väläytti taitojaan Derby-päivänä ja olisi matkan hiukan jatkuessa ehtinyt voittoon ohi Palomestarin. Tammalla on mahdollisuus saada samanlainen namujuoksu sisäradalla, mutta toki matka on sille pieni kysymysmerkki.

12 Sohvin Vallen tulosrivi antaa täysin väärän kuvan sen kyvyistä. Toissa kerralla se ei saanut passiivisen taktiikan jälkeen mahdollisuutta ja laukkasi viimeksi noususta etukurvissa.

Pelijakauma: Palomestari on turhan suuri suosikki. Yllättäjäehdokkaamme ovat kanuunarasteja, mutta muitakin liian vähän pelattuja potinnostajia löytyy joukosta.

Juoksunkulku: Palomestari vastaa vetotöistä. Vieskerin Toiveelle kelpaa kuolemanpaikka.

IS-Pelisuositus - Toto75-2

Pieni:3,1,13,8,4,16,2,12,14,6,15
Suuri:3,1,13,8,4,16,2,12,14,6,15
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-3

Suosikki: Kesän helteillä alamaissa ollut 11 Herbie Sisu on taas piristynyt syksyn myötä. Kuolemanpaikalta kahdesti peräkkäin huippuajalla voittanut ruuna on virinnyt jopa elämänsä lentoon. Herbie Sisu pystyisi haastamaan minkä ravurin tahansa Suomessa, eikä sille pitäisi löytyä takarivin lähtöpaikasta huolimatta vastusta hopeadivisioonassa.

Haastajat: Kahden edellisen vuoden tolpparohmun 6 Asanten voittotahti on hiipunut tänä vuonna kovissa lähdöissä, mutta hevosen kilpailuinto on säilynyt ihailtavasti. Se on napannut taas peräkkäin kaksi helppoa keulavoittoa kevyemmissä sakeissa. Asante täräyttää luultavasti nytkin keulaan, mistä riittää ainakin muita kuin Herbie Sisua vastaan.

4 Harmi’s Frido ei ole vastannut tällä kaudella niitä odotuksia, joita nostatti varsavuosinaan. Se pystyi voittamaan vielä sopivatasoisen Derby-karsinnan, mutta jäi finaalissa 5. ulkoa osattomaksi. Viimeksi ori lopetti UET GP:n karsintalähdössä juosten, kun pääsi vasta 100 jäljellä vapaaksi 3. ulkoa. Suosikkia lukuun ottamatta vastus on sille paljon sopivampi kuin viime kisoissa.

10 Funny Farmin uskomattoman heikko arpaonni sen kuin jatkuu. Hevonen on tehnyt jatkuvasti hyviä juoksuja ja pääsi viimeksi jo ansaitun voiton makuun 3. ulkoa 700 metrin kirillä.

3 Bory avaa Asanten tavoin tulisesti eikä ole ylisarjasta huolimatta ulkona totosijakamppailusta. Ruuna voitti elokuussa puhtaasti T75-finaalin juostuaan vuoroin keulassa, 2. sisällä ja kuolemanpaikalla. Viimeksi se paikkasi väkevästi matkalla yllättäneen laukkansa.

1 Hilight Kemp lopetti Lappeessa pirteästi Herbie Sisun voittamassa lähdössä 5. ulkoa ja vaikutti olevansa taas lievässä nousuvireessä.

Pelijakauma: Herbie Sisu voisi olla enemmänkin rastattu. Harmi's Frido on ylipelattu ja Asante alipelattu.

Juoksunkulku: Radoilta 3, 5 ja 6 avataan räväkästi. Asante revittää keulaan. Harmi’s Frido yrittää kiertää kuolemanpaikalle ennen kuin huippuavaajien takaa starttaava Herbie Sisu ehtii iskeä.

IS-Pelisuositus - Toto75-3

Pieni:11
Suuri:11
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-4

Suosikki: 11 Köppinen on ollut mainio kuninkuuskilpailun jälkeenkin, vaikkei ole onnistunut voittamaan. Ravikuningas oli ensin kahdesti hyvä kakkonen erittäin vaativilla reissuilla ja kiri viimeksikin väkevästi aivan voittajan kupeelle. Teivon pitkä maalisuora on omiaan väsymättömälle menijälle.

Haastajat: 7 Hullumies piti Köppisen selvästi takanaan Tahtisprintterissä, jossa sai myös helpomman juoksun keulassa. Lisäksi se hyötyi selvästi Köppistä enemmän lyhyestä matkasta. Kun Hullumies on joutunut juoksemaan toisten takana, sen sijoitukset ovat jääneet vaatimattomiksi. Viime lauantaina ori näytti olevan pitkään pussissa, mutta spurttia siltä ei lopussa irronnutkaan. Vaikka Hullumies joutuu starttaamaan takamatkalta, huippunopea ori saattaa hyvinkin viilettää mielipaikallaan jo ensimmäisellä takasuoralla. Paalukarsinasta ei löydy sellaista hevosta, jolla olisi rahkeita vastata kotiradan hirmun vauhtiin.

10 Pauskeri avaa myös takamatkalta kiivaasti ja suuntaa varmasti eteenpäin. Oriin kyvyt riittävät näissä kivikovissakin lähdöissä, jos sen huumoripuoli vain pelittää. Viimeksi ei pelittänyt, vaan huippuhyvältä keulassa näyttänyt hevonen pysähtyi maalisuoralla niin vaarallisesti, että määrättiin koelähtöön.

9 Rapin Aatoksen kesäkausi meni alle odotusten, mutta se voi alkaa taas pärjätä syksyn myötä. Viimeksi ori punnersi 4. ulkoa pitkällä kirillä vahvasti kärkikaksikon tuntumaan.

Yllättäjät: 13 Tapsan Tahti on paljon vaarallisempi kuin tulosrivistö osoittaa. Se voi päästä juoksuradalta yllättävän hyviin asemiin, minkä jälkeen kaikki on mahdollista. Viimeksi hevonen ei ehtinyt maililla hänniltä, mutta paikkasi sitä ennen oikein positiivisesti lähtölaukkansa.

2 Viksanteri palaa yli vuoden tauolta suoraan kivikovaan lähtöön. Yksin juossut ori näytti hyvältä koelähdössä, jossa lopetti 23,0-vauhtia ja pystyy pudottamaan tuloksestaan varmasti reilusti.

5 Jonnan Emeritus ei riittänyt vielä viimeksi vastaavassa lähdössä voittotaistoon, vaikka välillä näytti siltä, mutta startit vievät kevään alussa viiden kuukauden paussille joutunutta hevosta koko ajan eteenpäin.

Pelijakauma: Köppinen on jonkin verran ylipelattu.

Juoksunkulku: Hullumies ampaisee takaa vauhdilla keulaan asti ohi Dominikin tai Jonnan Emerituksen.

IS-Pelisuositus - Toto75-4

Pieni:11,7,13
Suuri:11,7,10,13,2
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-5

Suosikki: Suomenhevosten Kriterium ratkotaan ensimmäisenä. Jännitystä nostaa se, että voitot ovat menneet ristiin 4-vuotiaiden aikaisemmissa suuremmissa lähdöissä.

Tamma on Oulu Expressin perusteella melko suuri suosikki. 3 Taruntuuli ei antanut Oulussa mitään mahdollisuuksia oriille, vaan karautti keulasta selvään voittoon tammojen SE-ajalla. Kriterium-karsinnassa se juoksi laiskan pulskeasti vain sen verran kuin tarvitsi, mutta tulee loppukilpailuun taas terävämmin viimeisteltynä.

Haastajat: 2 Säihkeen Säpinä kiri heinäkuussa Pikkupelimanni-ajon ykköseksi hyvän reissun jälkeen. Oulu Expressissä se menetti mahdollisuutensa viimeisen takasuoran laukkaan Taruntuulen rinnalta. Oritta uhkaa vastaava juoksupaikka nytkin.

9 Kihisee oli puolestaan paras kuninkuusravien Pikkuprinssissä. Huippureissun saaneella oriilla olivat tuuritkin puolellaan, kun tiukasti vastannut Taruntuuli ponkaisi yllättäen laukalle sata metriä ennen maalia. Oulu Expressissä hevonen teki sitkeän pitkän kirin, vaikka putosikin kalkkiviivoilla kolmanneksi. Kihisee ei päässyt Kriteriumiin yllättäen karintavoittajana, vaan joutui tyytymään vaativalla reissulla kakkossijaan.

Tappion Kihiseelle aiheutti kovasti otteitaan parantava 1 Pertturi, joka piti tiukassa taistossa keulapaikkansa perille asti.

Yllättäjät: 10 Vitter ei ole riittänyt suurkilpailuissa kärkivarsoille, mutta voi parantaa jonkin verran huippukuskin ansiosta. Pikkuprinssissä se oli tekemässä vahvaa juoksua, kunnes laukkasi loppukaarteessa toiselta sijalta.

11 Larvan Hurmos paransi selvästi Kriterium-karsintaan, jossa ravasi aiempaa rytmikkäämmin.

Pelijakauma: Kihisee, Vitter ja Larvan Hurmos ovat edullisimmat rastit. Pertturi on yliarvostettu.

Juoksunkulku: Taruntuuli ampaisee keulaan ja Pertturi pitää sen selän. Säihkeen Säpinä joutuu valitsemaan kuolemanpaikan.

IS-Pelisuositus - Toto75-5

Pieni:3,2,9
Suuri:3,2,9,10,11
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-6

Suosikki: Tammer-ajossa kysytään voimia kolmen ratakierroksen takia. Ja huikean nousun tänä vuonna tehneeltä 11 Magnatilta niitä tunnetusti löytyy. Ruuna taisteli viimeksi Vermossa vastaavalla matkalla kuolemanpaikalta umpirehellisesti voitosta, jonka menetti vasta viime metreillä.

Haastajat: Tuon Vermon-lähdön voitti kilometrin kirin 4. ulkoa tehnyt 12 Tomorrowland, jolle ehjä startti oli ensimmäinen kymmeneen kuukauteen. Uusissa käsissä kilpailevan hevosen voi olettaa vielä vähän petraavankin.

5 Ranch Kelly johti Vermon-juoksua eikä hävinnyt edellisille kovin paljon. 3100 metrin matkat ovat olleet tamman bravuurimatkoja.

14 Oracle oli kesäkuun Kymi GP:n raveissa hyvä kakkonen tällä matkalla Surprise Lordin jälkeen. Ruuna on jäänyt viime aikoinakin voitoitta, mutta sen virettä ei voi moittia. Oulussa hurja Breedlove meni menojaan ja Lappeessa se ajautui lopulta Surprise Lordin taakse pussin.

9 Womanizer löi Oraclen Lappeessa maalikuvassa. Ailahtelevasti tänä vuonna kilpailleella ruunalla oli hyvä päivänsä, sillä se joutui rehkimään 2. radalla ilman vetoapua. Kolme kierrosta on ”Nasselle” harvinainen, muttei uusi kilpailumatka. Matkaa enemmän sen sijoitus on nykyään kiinni motivaatiosta.

Yllättäjät: Valmentaja on tyytyväinen Suomessa debytoivaan 8 Eros Caneen. Tasavauhtinen, mutta vahva ruuna on tottunut kilpailemaan pitkillä matkoilla. Viimeisessä Ruotsin-startissaan se tuli päätöslenkin 13,0-kyytiä, mutta kärkikolmikko oli päässyt siltä hyvissä ajoin karkuun.

2 Darth Vaderin tulosrivi ei puolla pelaamaan, mutta se on tauon jälkeisen juoksun perusteella vireessä. Vermon-startissa hevoselta meni vain kaikki pieleen.

Pelijakauma: Ranch Kelly on väärä suosikki.Oracle ja Darth Vader ovat kiinnostavimmat pelihevoset prosenttien valossa.

Juoksunkulku: Ranch Kelly hakee vetotyöt sisäratojen hevosilta. Magnat kiertää jälleen kakkosradan vetojuhdaksi.

IS-Pelisuositus - Toto75-6

Pieni:11,12,14,5,8
Suuri:11,12,14,5,9,8,2
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-7

Suosikki: Sokerina pohjalla on lämminveristen Kriterium, jossa on vain yksi suosikki. 1 Jontte Boy on kulkenut Brad de Veluwen kavionjälkiä ja tehnyt useamman kerran selvää jälkeä myös ulkomaisista vastustajistaan. Toissa kerralla se voitti vaivattomasti EM-kisan.

Kriteríum-karsinnassa suurlupaus karkasi vastustajiltaan hyvissä ajoin, ja tuloksesta jäi varaa pudottaa vaikka millä mitalla. Jontte Boylla ei ole minkäänlaista riskiä menettää piikkipaikkaa, ja koska se ei ole vielä koskaan ollut edes lähellä harha-askeleita, tappio olisi lähes jymypaukku.

Haastajat: 2 Winter’s Iceman erottuu selvästi haastajajoukossa. Myös se on pärjännyt kansainvälisesti, sillä se kiri heinäkuun alussa Malmössä arvovoittoon. Teivon karsintalähdössä ruuna oli Jontte Boyn tavoin musertavan ylivoimainen juostuaan 2. ulkona.

10 Victory Pilot oli Oulu Expressissä toisohjainen, mutta kiri karsinnassa varustemuutoksen ansioista tuulispäänä, kun pääsi myöhään maalisuoralla paketista.

Keskikesällä Hambossa yllättänyt 8 Cincinnati oli välilllä vaisumpi, mutta teki taas karsintalähdössä vahvan juoksun kuolemanpaikalta.

Yllättäjät: 11 Willy Yankee ja 4 Fabrice Duo ovat kovakapasiteettisia hevosia, joita pitkä matka suosii. Jontte Boyn kaatajiksi niistäkään ei normaalisti ole, mutta jos suursuosikki kohtaa odottamatonta epäonnea, kaikki on mahdollista. Willy Yankee voitti välillä kahdesti näyttävästi piikistä ja oli Kriterium-karsinnassakin oikein hyvä laukan ja kiertelyiden lomassa.

Vesa-Matti Loirin Fabrice Duo on ollut toivottoman epävarma, mutta ryhdistäytyi tärkeimmällä hetkellä sen verran, että eteni komealla juoksulla Kriteriumiin yhdestä laukasta huolimatta.

Pelijakauma: Ei suurempia vääristymiä. Victory Pilotin kuuluisi olla enemmän pelattu.

Juoksunkulku: Jontte Boy avaa keulaan ja Oliwer Hip liimautuu takarivistä sen selkään.

IS-Pelisuositus - Toto75-7

Pieni:1
Suuri:1
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

  Pieni Suuri
Toto75-1 1 1
Toto75-2 3,1,13,8,4,16,2,12,14,6,15 3,1,13,8,4,16,2,12,14,6,15
Toto75-3 11 11
Toto75-4 11,7,13 11,7,10,13,2
Toto75-5 3,2,9 3,2,9,10,11
Toto75-6 11,12,14,5,8 11,12,14,5,9,8,2
Toto75-7 1 1
Hinta 24,75 € 96,25 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›