Kullervo

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Seinäjoki 28.9.2014

Julkaistu:

Toto4
Jatkuvasti totokolmikkoon sijoittuneen Strait Ironin tehtävä on yksinkertainen pikamatkalla: keulassa alusta loppuun. Muista lämminverikohteista löytyy mielenkiintoisia potinnostajia.

Toto4-1

Suosikki: 1 Strait Iron on aloittanut uransa upeasti 4-vuotiaana. Se on voittanut 11 startistaan peräti seitsemän ja jäänyt vain kerran totosijojen ulkopuolelle. Toissa kerralla hevonen kiersi pakilta kuolemanpaikalle etusuoralla ja porskutti väsymättä selvään voittoon. Viimeksi se joutui lähtemään heikosti vetäneen kuolemanpaikkahevosen takaa ulos jo 900 jäljellä, eteni etukurvin vinossa heikosti, mutta kiri vauhtiaan päästyään upeasti jälleen kerran voittoon.

Maili on Strait Ironille uusi matka, mutta tuskin kompastuskivi. Todennäköisintä on, että ruuna pystyy pitämään keulat, jolloin vastustajien tehtävä vaikeutuu entisestään.

Haastajat: 10 Sahara Rouge on oikein lupaava 3-vuotias, joka teki aivan hyvän juoksun tiistaina Kriterium-karsinnassa, vaikkei finaaliin selvinnytkään. Joukon perällä taivaltanut ruuna pisteli tomerasti loppua. Jos lähtöpaikat olisivat Sahara Rougen puolella, se olisi suosikki, mutta takarivistä ruuna jää haastajaksi.

Voitokas 7 Ellen Merrylegs ei pärjännyt kesätauon jälkeisessä juoksussaan, muttei sitä voinut tuomitakaan. Kuolemanpaikalla aloittanut tamma sai 1300 jäljellä selän eteensä ja hyökkäsi kiirin 700 metriä myöhemmin. Hevosen askel painoi ratkaisumetreillä sen verran, että se putosi kuudenneksi. Ellen Merrylegs on varmasti startin ansiosta terävämpi, mutta huonon lähtöpaikan takia sen uhkakuvana on vaikea juoksu.

9 Lewis Hip on pärjännyt viime viikkoina niin kärry- kuin montélähdöissäkin. Vaasassa se lähti kierros jäljellä etenemään selässä 4. ulkoa ja kurotti voittoon ennen lujaa takaa kirinyttä vastustajaansa.

Yllättäjä: Keulasta selvästi parhaiten kulkeva 5 Meadow Velvet yrittää kynsin hampain mielipaikalleen, mistä tuuletti viimeksi ylivoimavoittoon.

Pelijakauma: Ellen Merrylegs on selvästi ylipelattu ja Sahara Rouge alipelattu.

Juoksunkulku: Strait Iron pitää sisäradan turvin keulat Meadow Velvetiä vastaan.

IS-Pelisuositus - Toto4-1

Pieni:1
Suuri:1
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: Täydellisen muodonmuutoksen uusissa maisemissa tänä vuonna kokenut 2 Felicia Factor on perushevonen. Voittoja on napsunut jo kuusi ja muita totosijoja yksi vähemmän. Pienemmissä ympyröissä pysytellyt tamma kokeili viimeksi siipiensä kantavuutta T75-tasolla ja oli keulasta kunniakas kolmas kovalla volttiajalla 15,5/2100. Sitä ennen Felicia Factor sijoittui kuolemanpaikalta samalle sijalle tällä keskipitkällä matkalla.

Haastajat: Kesällä T75-lähdössä juhlinut 9 Cousin Bowl palasi voittojen tielle viikko sitten Vaasassa. Ori oli täysin pitelemätön keulasta. Hevonen on ottanut voittonsa piikistä, jossa on mennyt terävimmin, mutta se pystyy tulemaan selästäkin. Takarivin paikka suosikin takana ei ole huonoimmasta päästä.

Kaksi starttia samana päivänä ei sopinut 12 Jamas King Arthurille Bodenissa. Karsintalähdössä se kiri viimeiseltä sijalta vielä ihan hyvin, mutta romahti finaalissa kuolemanpaikalta kauas muiden taakse. Ori on saanut huilia kuukauden, ja siltä voidaan taas odottaa normaalisuoritusta. Jamas King Arthur on ollut erityisen sisukas vastaamaan piikistä, josta oli esimerkiksi kolme kilpailua sitten täysin pitelemätön, mutta se pystyy ohittamaan useimmat vastustajansa takaakin.

7 Carajoso onnistui lyömään selvästi Felicia Factorin tällä matkalla Kaustisella saatuaan paremman juoksun 4. ulkona. Ruuna ei silti voittanut, vaan jäi tiukassa taistossa kakkoseksi. Viimeksi se sai keulassa hurjaa painostusta ja väsähti viidenneksi.

10 Highest Hope ei ole vielä loistanut kesäpaussin jälkeen, mutta varmasti parantaa starttien myötä. Viimeksi se kiersi viimeisellä takasuoralla 2. ulkoa johtohevosen kupeelle, mistä taipui rahasijojen ulkopuolelle.

Yllättäjät: 4 Inferno hyötyy matkasta. Vahvan menijä tulosrivi on muuttunut laukkojen takia synkeäksi, mutta sen kunto ei ole kadonnut. Viimeksi hevonen painosti kuolemanpaikkajuoksun jälkeen viimeisellä takasuoralla kärkeen ohi suosikki Corbin Webin, mutta joutui pian luopumaan asemastaan ravin heikennyttyä. Maalisuoran alun laukka vesitti lopullisesti Infernon esityksen.

3 Duran’s Bestin vire on parempi kuin sen tulosrivi osoittaa, ja myös pitkä matka sopii sille maileja paremmin.

6 Sweet Jack pääsi toissa kerralla takamatkalta 3. ulos, mistä voitti melko kevyen sakin kierroksen kirillä. Viimeksi hevonen pilasi laukkaan. Kovasta vastuksesta huolimatta se ei ole aivan ulkona.

Pelijakauma: Felicia Factorin ja Cousin Bowlin peliprosenttien kuuluisi olla toisinpäin aamupäivän tilanteesta. Yllättäjäehdokkaamme ovat aliarvostettuja.

Juoksunkulku: Felicia Factor häärii keulassa. Inferno ja Jamas King Arthur eivät kavahda kuolemanpaikkaa.

IS-Pelisuositus - Toto4-2

Pieni:2,9,12,4
Suuri:2,9,12,4,7,3,10
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: Kovaluokkainen 8 V.G. Vipori on suosikki, mutta varmaksi sitä ei uskalla suositella, koska se tulee tauolta uusista käsistä. Ori ei ole välttämättä heti aivan terävimmillään. Parhaan näyttönsä V.G. Vipori antoi heinäkuussa, jolloin ravasi kuolemanpaikalta silloisen Porin rataennätyksen 21,8a.

Haastajat: 3 Siveri on parantanut hurjasti menoaan. Se ehti toissa kerralla Kaustisen epäsopivassa sarjassa hirmuisella loppukirillään kaukaa voittoon. Viimeksi tamma pääsi 500 juostuna 3. radalta kuolemanpaikalle, mistä haastoi keulahevosta tosissaan maaliin asti. Haiskahtaa siltä, että Siveri pääsee tällä kertaa johtopaikalle.

2 Tuulensuvi on erittäin lahjakas tamma, joka voi vielä edetä pitkälle, kun ajot rupeavat useammin onnistumaan. Toissa kerralla se kiritti lainakuskilla ykkössarjoissa kilpailevaa Veeran Turoa mukavasti lopussa, mutta laukkasi viimeksi Siverin voittamassa lähdössä loppukaarteen alussa, kun havitteli hännillä 4. radalle.

9 Keiman Pislari on ollut positiivinen kummassakin pitkän tauon jälkeisessä juoksussaan. Ensin se rimpuili kuolemanpaikalta neljänneksi ja kesti viimeksi T75:ssä keulasta toiseksi hurjan Tuikun Pojun jälkeen.

Yllättäjä: 7 R.R. Seilan kuntokäyrä sojottaa ylöspäin. Killerillä se laukkasi 700 jäljellä noususta, mutta ehti vielä kolmantena maaliin. Hevosen sijoitus koheni pykälällä, kun selvässä keulassa porhaltanut vastustaja erehtyi maalisuoralla pois käytöstä olleelle open stretchille ja hylättiin.

Erikoista: Kun Siveri ja Keiman Pislari kohtasivat kuu alussa Kaustisen aikatasoituksessa, ensin mainittu starttasi 20 metrin takamatkalta, mutta nyt hevosten lähtöasemat ovat toisin päin.

Pelijakauma: V.G. Vipori on tauko huomioiden liian suuri suosikki. Tuulensuvin ja R.R. Seilan kannatus on jäämässä liian pieneksi ja Viksun Veeran suureksi.

Juoksunkulku: Siveri hakee keulat alkumatkalla ja Tuulensuvi etenee rinnalle painostamaan.

IS-Pelisuositus - Toto4-3

Pieni:8,3,2,9
Suuri:8,3,2,9,7
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: Vaikka 10 Superieur on jäänyt viime aikoina voitoitta, sen vire pitää. Toissa kerralla hevonen tuhri T75-voiton loppusuoran laukkaan, kun oli jo ohittanut kaikki vastustajansa. Viimeksi sen tehtävä oli T75-finaalissa toivoton 7. ulkoa, kun edessä oli leveä hevosmuuri, mutta ihan hyvin se silloinkin pisteli loppua.

Haastajat: 5 Lester on tehnyt lähes koko kauden hyviä juoksuja, mutta viimeksi se ei ollut ehkä aivan terävimmillään yritettyään kovassa T75-lähdössä 4. ulkoa 800 metrin kiriä. Ori on parhaimmillaan sitkas menijä, joka selvittää vaativammatkin juoksut.

4 Piper hakee tiukasti kauden avausvoittoaan. Viimeksi täysosuma oli lähellä, kun hevonen nousi 700 jäljellä johtaneen Going Strongin takaa kuolemanpaikalle ja ahdisteli tätä perille asti. Toissa kerralla ruuna pääsi vasta aivan lopussa tuikkaamaan sisältä ja tuli voimat tallella maaliin.

Jos 7 Star Of Everwood saa kunnon asemat juoksuradalta, se pystyy korkealle. Viimeksi hevonen tuli 4. ulkoa pitkän kirinsä ihan sisukkaasti perille ja saavutti helpomman reissun saanutta Piperia.

12 Johnny Muscles ja 13 Lightsonlightsoff kohtasivat hiljatttain Ylivieskan maililla. Keulassa porhaltanut Johnny Muscles vei selvän voiton ja Suomessa debytoinut Lightsonlightsoff oli 2. ulkoa 600 metrin kirillä yhtä selvä kakkonen. Johnny Muscles kilpaili vielä toissa iltana Porissa, missä oli kuraradalla vaisu 2. sisältä. Molemmat joutuvat starttaamaan takamatkalta, eikä kierteleminen ole niiden leivänheittolaji.

Yllättäjät: 8 Simb Lex Luthor on tasainen työmyyrä, joka aina välillä voittaakin suosiollisen juoksunkulun jälkeen. Hevosen viime startit ovat olleet kovia Finn-Tack Cupin lähtöjä. Karsinnassa se riitti 2. sisältä neljänneksi ja lopetti finaalissa kohtalaisesti 6. ulkoa.

1 Classic Winner on tulosriviään vaarallisempi ja havittelee huippupaikaltaan totopommia.

Pelijakuma: Superieur on ihmeen vähän pelattu ja Piper ja Johnny Muscles vastaavasti aivan liikaa rastattuja.

Juoksunkulku: Piper hakee vetotyöt. Jos Lesterin startti onnistuu, sekin voi mieliä kärkipaikalle.

IS-Pelisuositus - Toto4-4

Pieni:10,5,4,7
Suuri:10,5,4,7,13,2,8,1
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

  Pieni Suuri
Toto4-1 1 1
Toto4-2 2,9,12,4 2,9,12,4,7,3,10
Toto4-3 8,3,2,9 8,3,2,9,7
Toto4-4 10,5,4,7 10,5,4,7,13,2,8,1
Hinta 12,80 € 56,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›