Signe, Varma

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto75 Lappeenranta 27.9.2014

Julkaistu:

TOTO75
Villinmiehen Tammakilvan finaalit huipentavat Lappeenrannan isännöimän viikon Toto75-kierroksen. Lauantain vedonlyönnilliset tärpit löytyvät kuitenkin ravirivin muista kohteista.

Toto75-1

Suosikki: 3 Surprise Lord on vaihtanut viime kilpailunsa jälkeen Kati Lindsbergiltä Timo Hulkkoselle omistajan kotitalliin. Paikanvaihdoksiin liittyy aina pieniä arvoituksellisuutta lisääviä tekijöitä, ja Hulkkonen ei millään mittarilla tarkasteltuna ole valmentajana samaa kaliiberia kuin Lindsberg. Siksi lähdemme porukkalapulla varmistusten tielle, vaikka on selvää, että normaalitasolla suorittaessaan Surprise Lord on erittäin lähellä voittoa. Viimeksi SM-ajossa Surprise Lord dominoi suurkilpailua johtavan rinnalta.

Haastaja: 5 Oracle jatkoi vahvoja esityksiään viimeksi Oulussa, kun haki 10,5-avauksessa ulkoradalta keulat ja hävisi vain hirmukuntoiselle Breedlovelle. Ruunan voitto roikkuu ilmassa, mutta kivikova suosikki pudottaa Oraclen haastajakategoriaan.

Yllättäjä: 2 Blue Porsche on pelaamattomana hyvä haku. Ori on tosi kyvykäs ja se näytti oikein hyvältä viimeksi Vermossa, vaikka ei menestynyt juoksunkulun oltua pahoin vastaan. Kaukaa takaa oli mahdotonta menestyä, kun selät eivät vetäneet ja Outlaw Merci ei antanut armoa keulapaikalla.

Juoksunkulku: Surprise Lord painuu voimalla keulaan.

Pelijakauma: Surprise Lord on epävarmuustekijät huomioiden hitusen ylipelattu. Blue Porsche on liian pelaamaton.

IS-Pelisuositus - Toto75-1

Pieni:3
Suuri:3,5,2
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-2

Suosikki: 3 Black Dunnock oli loistava elokuussa ja vielä syyskuun alun cup-finaalissakin Derby-päivänä Vermossa, kun jyräsi arvovoittoon johtavan rinnalta. Viime lauantaina Forssassa ruuna ei kuitenkaan ollut ihan yhtä hyvä 2. ulkoa voittaja Star Martinin takaa. Voi olla, että tiivis starttailu kovissa lähdöissä näkyy jo Black Dunnockin otteissa, joten suosikkirankkaus on hyvin niukka.

Haastajat: 1 Jaguar Point teki viimeksi suoraan sairaustauolta hirmujuoksun, kun kiri 6. ulkoa viimeiset 700 metriä 11-vauhtia ja nousi kakkoseksi. Nyt sarjaa ylempänä vastus kovenee, mutta jos muistellaan vaikkapa Suur-Hollolan alkuerää kesäkuulta, Jaguar Point on näyttänyt riittävänsä tätä kovemmissakin tehtävissä. Joten ylisarjalle ei lasketa painoarvoa. 4 Vilukko olisi hyvänä päivänään lähellä keulavoittoa, mutta alla on lähes kahden kuukauden kilpailutauko, mikä voi näkyä suorituksessa.

Yllättäjät: 9 Valentin Laday ei ole näyttänyt koko kaudella oikeaa osaamistaan kuin väläyksittäin. Ensin laukka oli pinnassa ja viime startin pilasi virustauti. Kyvyt ruunalla riittävät näihin lähtöihin ihan varmasti ja vaikka alla on taukoa, matala pelikannatus houkuttelee nostamaan vauhtikoneen jo pikkusysteemiin. Isoa yllättävää etsivät huomioivat ainakin erittäin pätkänopean ja ulkoakin asemiin pääsevän 7 Xtra Hot Kempin.

Juoksunkulku: Xtra Hot Kemp riistää halutessaan aluksi keulat, mutta luovuttaa paikkansa jollekin A-hevosista. Todennäköisin vaihtoehto on Vilukko.

Pelijakauma: Tasainen lähtö, jossa Jaguar Point on kolmossuosikkina maistuvin pelihevonen. Valentin Ladayn alustavassa kannatuksessa (8%) on nousun varaa.

IS-Pelisuositus - Toto75-2

Pieni:3,1,4,9
Suuri:3,1,4,9,7
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-3

Suosikki: 4 Camri on T75-ideavarmamme. Ori maistui keulapsyykillä jo ennakkoon, ja torstaina saadut tallitiedot vahvistavat näkemystä. Valmentaja Jorma Konnun mukaan Camrin selkää oli hoidettu viime viikolla ja seuraavassa hiitissä ori oli ollut varsinkin ravinsa puolesta huomattavasti parempi kuin edelliskilpailussaan Joensuussa. Camri on valtakunnan parhaita mailereita ja kun kaikki on kohdallaan, se pystyy vetämään isoa kovaa alusta loppuun. Myöskään kuninkuuskilvan rasituksillaan pilanneita astutushommia Camri ei ole tehnyt enää syyskuun puolella. Kun Camri on kohdillaan, se avaa tosi kovaa ja uskomme orin pystyvän riistämään keulat sisäpuolelle arvotulta Pulun Pilkkeeltä.

Haastajat: Kauden suomenhevosyllättäjä 11 Hullumies olisi eturivistä ollut kilvan suosikki, mutta takaa rankaamme salamannopean menijän vain haastajaksi. Ori on ottanut voittonsa piikkipaikalta, minne ei nyt ole ilman megatuureja asiaa. 10 Suivikas jäi Vermossa Hullumiehen voittaessa takapareista juoksunkulun uhriksi. Oulun T75-lähdössä ori oli huippuhyvä johtavan rinnalta. 2 Pulun Pilkkeellä on alla kaksi epäonnistumista, mutta kunto tuskin on kadonnut mihinkään. Toissa kerralla juoksusta tuli mahdoton ja viimeksi kengät jalassa ruunalla ei oikein yritettykään pärjätä.

Yllättäjät: 8 Virijori oli tosi hyvän oloinen viimeksi valmetajan ajamana. Se lähti kovaa ja jäi lopussa sisäradale pussiin. 5 Siirin Älli ei ollut Teivon maililla juuri muita huonompi ja kiri 2. ulkoa kolmatta rataa pitkin 19,2/400m. Viimeksi kiristä tuli turhan pitkä.

Juoksunkulku: Camri painuu keulaan ohi Pulun Pilkkeen.

Pelijakauma: Camri kelpaa suosikkinakin varmaksi. Sen pelikannatus oli torstain ja perjantain välillä vain laskussa.

IS-Pelisuositus - Toto75-3

Pieni:4
Suuri:4
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-4

Suosikki: 7 Mon Amour oli toissa kerralla Vermossa erinomainen johtavan rinnalta tätä vastaavassa lähdössä ja hävisi vain selästä loppusuoralla iskeneelle vastustajalle. Viimeksi Vermossa tamma kirmasi keulassa ensimmäiset 1000 metriä peräti 12,5-vauhtia, mutta olisi varmaankin jaksanut vieläkin voittaa, jos ei olisi laukannut loppukaarteessa. Hyppy tuli samalla hetkellä kun kuski avasi hevosen korvat. Tamma oli tuon startin aikaa kiimassa, mikä myös saattoi vaikuttaa.

Haastajat: 6 Löten's Anselm on kova hevonen ja hyvässä kunnossa, mutta kokemattomuuttaan vielä niin epävarma lähtöauton takaa, että jää kakkosrankkaukseksi. Viimeksi Forssassa ruuna kulki laukan jälkeen kuvien ulkopuolella kuskin arvion mukaan viimeiset 2300 metriä noin 15-vauhtia. 5 De Toy Zena oli hyvä keskikesällä ennen paussiaan. Viimeksi tauolta Tammakilvan karsinnassa tamma ei ollut 2. ulkoa terävimmillään, mutta pystyy startti alla parempaan.

Yllättäjät: 4 Lord Ivar spurttasi viimeksi johtavan takaa viimeiset 400 metriä 10,5-vauhtia sen verran helpon näköisesti, että riittää juoksun onnistuessa T75-tasollakin. 8 Agnese on sitkeä ja voitokas hevonen, mutta jää vaikeista asemista yllättäjäkategoriaan. Kun lähtönopeutta puuttuu, ulkoradalta jää lähes väkisin muiden armoille. 2 E.V. Cape sen sijaan avaa hyvin ja kyttää namijuoksua kärjen takana. Jos ruuna saa säästää paukut ihan loppuun, yllätys voi nähdä päivänvalon. 3 Celebration Hope voitti viimeksi helposti keulasta tätä helpomman lähdön. Huippukuski voi löytää tammasta ihan uusia vaihteita.

Juoksunkulku: E.V. Cape johtaa alun. Siltä hakee keulat De Toy Zena tai Mon Amour.

Pelijakauma: Ei huomautettavaa. Lord Ivar (4%) on paras haku.

IS-Pelisuositus - Toto75-4

Pieni:7,6,5,4
Suuri:7,6,5,4,8,2,3
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-5

Suosikki: Pikkukunkussa Koivikon Kallen peesistä SE-lukemat kellottanut 9 Pörnä-Tyttö on takaakin suosikkimme. Karsinnassa tuli tappio hyvälle keulahevoselle vaikean juoksunkulun jälkeen, mutta näistä asemista revanssi on enemmän kuin lähellä ja startti alla Pörnä-Tytön pitäisi vain parantaa otteitaan. Edelliseen Killerin starttiin ei kannata tuijotaa, se tammalla ajettiin vain valmistavalla mielellä.

Haastajat: 3 Meliisi oli Derbyssä hyvä kolmas Koivikon Kallen ja I.P. Legendan jälkeen. Viimeksi karsinnassa tamma lopetti keulasta pintakaasulla 25-vauhtia. Meliisin pudottaa kakkosrankkaukseksi se, että sillä on riski jäädä vaativalle juoksupaikalle johtavan rinnalle. Kolmas kova 2 Turbo-Impi löi Pörnä-Tytön karsinnassa, mutta on edelleen lähtökohtaisesti vain suosikin haastaja. Teemu Okkolin pyrkii suojatillaan varmasti taas keulaan, mutta muistetaan myös se, että tammalla on suosikeista merkitävin laukkariski.

Yllättäjät: 1 Suiketar meni kesällä rajusti alle kykyjensä. Karsinta lupasi jo vähän parempaa, kun tamma pysyi Meliisin tuntumassa maaliin saakka. Suiketar saattaa olla jopa koko joukon pätkänopein hevonen.

Juoksunkulku: Turbo-Impi torjuu Meliisin ja vie joukkoa. Suiketar tyytyy selkäjuoksuun.

IS-Pelisuositus - Toto75-5

Pieni:9,3
Suuri:9,3,2,1
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-6

Suosikki: 2 Herbie Sisu on kierroksen todennäköisin T75-voittaja ja toinen varmamme. Ruuna ei ollut keskikesän kilpailuissa makeimmillaan, mutta kahdessa viime juoksussaan se on näyttänyt taas oikeaa osaamistaan. Toissa kerralla ruuna pakeni keulasta todella vaivattoman oloisesti 9 Doug Carelianolta ja viimeksi se nitisti johtaneen 12 BWT Hellionin murskatyyliin tämän ulkopuolelta. Kuolemanpaikkakaan ei siis veisi voitonmahdollisuuksia.

Yllättäjät: 1 Order by Boss on hyvänä päivänään tosi kova maileri ja sillä saatetaan yrittää keulasta suursuosikkia vastaan. Silti voitto olisi pieni yllätys, vaikka luvassa lienee nyt parempi esitys kuin viime viikolla tauon jäljiltä. Edellä mainittu Doug Careliano ei mahtanut kuukausi takaperin Vermossa mitään keulassa juosseelle Herbie Sisulle. Viimeksi tätä helpommassa tehtävässä se palasi voittokantaan komealla kirillä. 5 Costatantisoldi on parhaimmillaan tosi vauhtikestävä menijä, mutta ruuna ei ole ollut viime starteissa kaikkein parhaimmillaan, kuten eivät Risto Airaksisen tallin hevoset muutenkaan.

Juoksunkulku: Order by Boss kokeilee keulasta suosikkia vastaan.

Pelijakauma: Herbie Sisu on paljon pelattunakin varma-ainesta.

IS-Pelisuositus - Toto75-6

Pieni:2
Suuri:2
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-7

Suosikki: 1 Donna Linda vetäisi karsintojen kovimman ajan keulasta sen verran vakuuttavan oloisesti, että on samanlaisella suorituksella erittäin lähellä myös finaalin voittoa. Tamma vaikuttaa nousseen huippukuntoon oikeaan aikaan. Lähtönopeus riittää keulapaikan puolustamiseen ja kuskinvaihdos ei vaikuta voittosaumoihin.

Haastajat: 6 Stoneisle Lilian ei saanut karsinnassa otetta johtavan rinnalta, mistä on joutunut muutenkin juoksemaan viime aikoina usein. Selkäjuoksun päälle SE-tamma osaa kehittää todella vihaisen kirin ja varsinkin hyvällä reissulla se haastaisi suosikin tiukasti. 9 Snowline Dream on myös juossut viime starttinsa kuolemanpaikalta. Toissa kerralla se voitti siitä Tammasarjan ja viimeksi tasokkaan karsintalähdön. 3 Je l'Adore oli viimeksi oikein hyvä uusista käsistä ja sairaustauolta. Startti alla vie hyvin todennäköisesti eteenpäin.

Yllättäjät: 4 Moonlight Love kärsi keskikesällä jalkavammasta ja valmentaja Olli Lähtinen kertoi ennen karsintaa, että kilpa tuli vähän turhan aikaisin eteen. Startti alla Moonlight Love voi petrata paljonkin ja kannattaa muistaa, että mm. Kasvattajakruunun sankaritar on huippupäivänään ikäluokkansa terävintä kärkeä. 2 Eden Duo voitti karsintansa keulasta, mutta tässä se kytännee unelmajuoksua keulassa juoksevan suosikin vetävässä selässä.

Juoksunkulku: Donna Linda torjuu muut sisäradalta.

Pelijakauma: Hiukan alustavaa pelijakaumaa tasaisempi koitos, jossa Je l'Adore ja Moonlight Love erottuvat parhaiksi hauiksi.

IS-Pelisuositus - Toto75-7

Pieni:1,6,9,3,4
Suuri:1,6,9,3,4
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

  Pieni Suuri
Toto75-1 3 3,5,2
Toto75-2 3,1,4,9 3,1,4,9,7
Toto75-3 4 4
Toto75-4 7,6,5,4 7,6,5,4,8,2,3
Toto75-5 9,3 9,3,2,1
Toto75-6 2 2
Toto75-7 1,6,9,3,4 1,6,9,3,4
Hinta 8,00 € 105,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›