Olga, Oili

Ravivihjeet

Valikko

Ravivihje: Toto4 Lappeenranta 18.9.2014

Julkaistu:

Toto4
Lappeenrannassa ravataan torstaina Villinmiehen Tammakilvan karsinnat, joista kolme parasta pääsee reilun viikon päästä lauantaina ajettavaan finaaliin. Illan T4-pelin rohkea ykkösidea löytyy kakkoskohteesta.

Toto4-1

Suosikki: 1 Broadway Soprano on kovassa kunnossa. Toissa kerralla tuli lähtölaukka, minkä jälkeen tammalla ajettiin lähinnä hiittimielessä hännillä maaliin. Viimeksi Kouvolassa selkeä nousukunto realisoitui voitoksi, kun Broadway Soprano oli paras keulapaikalta, jonka oli hakenut 400 metrin juoksun jälkeen. Pussituksen välttäessään kirikykyinen tamma on lähellä voittoa, mutta sen lähtönopeus tuskin riittää puolustamaan piikkipaikaa sisäradalta salama-avaajia vastaan.

Haastajat: 7 Amalthee pyrkii kaikin keinoin keulaan, mistä voitti toissa kerralla täydellä matkalla kovasta 10,5-avauksesta huolimatta. Viimeksi T75-pronssidivarissa tehtävä oli kärkisijoja ajatellen ymmärrettävästi mahdoton pikamatkalla 4. ulkoa. Risaisella tulosrivillä kilpailevassa 3 Super Mantariinassa on yllätyshakuideaa. Tamma on tosi nopea ja pystyy luikauttamaan mailin isoa kovaa läpi. Viimeksi täydellä matkalla Super Mantariina aloitti keulassa ja jatkoi johtavan takana, mistä jaksoi kovan matkavauhdin jälkeen kiriä huomattavasti paremmin kuin esimerkiksi hyvä keulahevonen Goal Ribb. Esitys oli hyvä varsinkin alla ollut lähes kolmen kuukauden kilpailutauko huomioiden. Takariviin arvottu 9 Driller Man luonnollisesti hyötyisi kovasta alkuvauhdista. Viimeksi pikku paussilta ruuna nousi asiallisesti kolmanneksi 3. ulkoa Bite the Bullerin voittaessa.

Yllättäjät: 8 Biodiesel kokee mielenkiintoisen kuskinvaihdoksen. Tehtävä on ulkoradalta hankala, mutta ei ihan mahdoton, jos kenttä kääntyy lopussa.

Juoksunkulku: Ainakin Super Mantariina ja Amalthee satsaavat kiihdytykseen, jota saattaa säestää myös uusi tuttavuus 6 Camiel Kievitshof (kts. tallikommentit). Ylivauhdin vaara on ilmeinen.

Pelijakauma: Super Mantariina on lähdön paras rasti. Driller Man on hitusen aliarvostettu.

IS-Pelisuositus - Toto4-1

Pieni:1,7,3,9
Suuri:1,7,3,9,8
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: 1 Made In Shade on todella yllättävä pelipohja. Lähtöasemat suosivat ja kunto on kohdillaan, mutta näytöt ikäluokkatason tehtävistä puuttuvat. Viimeksi Vermossa Made In Shade teki kovan ajan ylivauhtisessa juoksussa 4. ulkoa. Mitenkään riehumalla se ei loppusuoraa tykittänyt, vaan oli ennemminkin tasainen. Porissa tamma sai lörötellä keulassa avauskierroksen 19,5-vauhtia ja oli sen jälkeen tietysti velvoitettu menestymään. Tässä tehtävässä ei varmasti pääse yhtä helpolla.

Haastajat: 10 Velvet Girl on rohkea ideavarmamme. Tamma oli keskikesällä voittojuoksuissaan Ruotsissa tosi hyvä. 25.7. Halmstadin nopealla radalla se teki 4. ulkoa 12,7-vauhtisen kirikilometrin ja voitti hallitusti. Seuraavalla kerralla samalla radalla kova voittoaika syntyi 2. ulkoa 12-vauhtisella 700 metrin kirillä. Kalmarissa rapakeli oli vastaan. Viimeksi Velvet Girl oli sijoitustaan parempi, kun tammalla ajettiin passiivisesti 3. ulkoa ja se menetti muutaman sijan pussitukseen rintaman takana. Velvet Girl ei oli kilvan paras hevonen tai todennäköisin voittaja, mutta selkeästi paras rasti kuitenkin. Ja kun pelipohjat eivät maistu, tartumme härkää sarvista Velvet Girlin kyydissä. 5 Moonlight Love olisi huippukunnossaan liki mahdoton voitettava tässä. Tamma on ikäluokan ehdotonta tammakärkeä ja mm. Kasvattajakruunun voittaja viime syksyltä. Tämä kausi on kuitenkin mennyt alakanttiin ja nyt tamma palaa kehiin lievän loukkaantumisen aiheuttamalta reilun kolmen kuukauden kilpailutauolta. Valmentaja Olli Lähtinenkin manaa, että karsinta taitaa tulla eteen hieman liian äkkiä. Varaudumme siihen, että Moonlight Love ei ole heti parhaimmillaan. 7 Eden Duo vaikuttaa Derby-lähtöjen perusteella nousukuntoiselta. Karsinnassa se avasi ulkoa aluksi keulaan, mutta antoi paikan pois 09,5-vauhtisen avauksen päätteeksi. Kirikierroksella se menetti asemiaan eteen väsyneen keulahevosen takana ja putosi kauas kärjestä. Viimeksi Express Duon voittamassa keräilyerässä Eden Duo spurttasi asiallisesti loppua 3. sisältä.

Yllättäjät: 9 An-Anastasia ei päässyt toissa kerralla T75:ssä kirimään ihan vapaasti 5. sisältä ja voimia jäi ainakin hiukan käyttämättä. Viimeksi Derby Consolationissa tamma hävisi 4. sisältä kärjelle niin paljon, että voittoon kiriminen yllättäisi.

Juoksunkulku: Eden Duo revittää ulkoa keulaan. Kiihdytys voi venyä.

Pelijakauma: Made In Shade on aamun selvänä suosikkina (33%) selkeästi yliarvostettu ja Velvet Girl puolestaan loistohaku.

IS-Pelisuositus - Toto4-2

Pieni:10
Suuri:10
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: 3 Demi de Veluwe ei loistanut vielä toissa kerralla Daryl Bokon voittamassa Derby-karsinnassa, mutta oli viimeksi finaalipäivän lohdutuslähdössä jo parempi ja spurttasi 3. ulkoa 13-vauhdilla mitalisijojen tuntumaan. Tamma vaikuttaa nousukuntoiselta ja on hyvistä asemista suosikki, kun vastuskaan ei häikäise. Aamun pelijakauman perusteella kyseessä on edullinen merkki.

Haastajat: 10 Je l'Adore debytoi aloittaa uusista käsistä. Tamma on tallinvaihdoksen lisäksi myös sairastellut viime starttinsa jälkeen, mutta jos vire on heti kohdallaan, voitto ei saa tulla minkäänlaisena yllätyksenä. Tallikommenteissa avataan Je l'Adoren tilannetta lisää. Muuttujia on sen verran paljon ilmassa, että emme luota tammaan tällä kertaa ihan yhtä paljon kuin T4-pelaajat. 5 Make Me Happylta oli Lappeen kotisivujen tallikommenttien mukaan mennyt viimeksi rengas kärryistä, minkä vuoksi Harri Koivunen katsoi parhaaksi keskeyttää ja kilpailuvire jäi tauolta näkemättä. Samanlaisena kuin keväällä parhaimmillaan kovakirinen tamma pystyy kärkisijoille. 7 Angelina Vacation ei piisannut toissa kerralla Derby-karsinnassa keulavoittaja Jonesyn selästä kuin viidenneksi. Viimeksi Solvallassa se teki 3. ulkoa mukavan 12-vauhtisen 400 metrin kirin ja on samanlaisena tässäkin mahdollinen mitalisti. Kun lähtönopeutta puuttuu, paikka hankaloittaa tehtävää ja pudottaa ranking-sijaa.

Yllättäjät: 12 Sands Pepper jatkoi viimeksi hyviä esityksiään ja spurttasi johtavan takaa kakkoseksi vain keulavoittaja Geena Alelle häviten. Lähtöpaikka on kuitenkin tosi synkkä Lappeen pyöreälle radalle ja pudottaa rankkauksen yllättäjäryhmään. 2 Like You oli viimeksi tekemässä hänniltä vahvaa yli kierroksen kiriä, mutta pilasi laukkaan loppukaarteessa kakkossijalta. Vastus on toki nyt huomattavasti kovempaa luokkaa.

Juoksunkulku: Tasainen kiihdytys, jossa Make Me Happy yllättää hakemalla keulat.

Pelijakauma: Suosikkikaksikon rankkaamme päinvastoin kuin pelaajat. Muuten oikein pelattu lähtö.

IS-Pelisuositus - Toto4-3

Pieni:3,10,5,7
Suuri:3,10,5,7,12,2
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: Keskikesän kilpailutaukonsa jälkeen huippukunnon löytänyt 8 BWT Hard as a Rock on ulkoradaltakin lähellä koko matkan johtoa. Viime kilpailuissaan tamma on näyttänyt pitkästä aikaa siltä hevoselta, joka sai 2-vuotiskauden lopulla Solvallassa itsensä Jorma Kontion hehkuttamaan silloista laina-ajokkiaan huippulupaukseksi. Toissa kerralla paussilta BWT Hard as a Rock spurttasi johtavan takaa 500 metrin kirillä omille teilleen ja lopetti vaivattoman oloisesti 12,5-kyytiä. Viimeksi Giuseppe Pistonen suojatti löi keulasta mm. kovan Callela Colibrin.

Haastajat: 7 Geena Ale on jaksava ja rehti hevonen, joka tekee kirissä aina parhaansa. Toissa kerralla Derby-karsinnassakin se teki voitavansa kirikierroksella kaukaa 5. ulkoa. Viimeksi sopivassa rahasarjassa Geena Alella ei ollut vaikeuksia vetää letkaa keulasta perille asti. Tällä kertaa keulaan ei ole asiaa. 9 Snowline Dream oli viimeksi heti paussilta tosi hyvä ja jyräsi johtavan rinnalta Tammasarjan ykköseksi, kulkien kirikilometrin herkän oloisesti 13,8-vauhdilla. Kovakirinopeus auttaa sen nytkin korkealle, mutta lähtöpaikka oikukkaan 2 Jaileen selässä voi aiheuttaa ongelmia.

Yllättäjät: 4 An-Lady ei piisannut Derby-karsinnassa johtavan takaa kovalle kärkikaksikolle Sahara B Boy - Star Martini. Toissa kerralla Jaqueline Mon Amin voittamassa Cup-karsinnassa se oli 4. ulkoa hiukan sijoitustaan parempi, ja viimeksi kovassa finaalissa 13,5-vauhtinen avauskierros oli keulasta ymmärrettävästi liikaa. An-Lady vaikutti keskikesällä ennätyskunnossaan makeammalta kuin tällä hetkellä, joten rankkaamme sen passiivisesti yllättäjiin. 1 Olive Smith kiri viimeksi paussilta asiallisesti pronssille 3. sisältä voittaja Big Musclesin selässä. Tarjolla on taas nappireissu, mutta voittoa ajatellen otteiden pitää terävöityä tuore startti kropassa.

Juoksunkulku: Kova avaus, jossa BWT Hard as a Rock riistää väkisin keulat An-Ladylta.

Pelijakauma: Ei olennaista huomautettavaa.

IS-Pelisuositus - Toto4-4

Pieni:8,7,9
Suuri:8,7,9,4,1
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

  Pieni Suuri
Toto4-1 1,7,3,9 1,7,3,9,8
Toto4-2 10 10
Toto4-3 3,10,5,7 3,10,5,7,12,2
Toto4-4 8,7,9 8,7,9,4,1
Hinta 9,60 € 30,00 €
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›