Mauno, Maunu

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Teivo 16.9.2014

Julkaistu:

Toto4
 Tiistaina ravataan Tampereen Teivossa. Suomenhevosten kovimmassa lähdössä nähdään tukku Kuninkuusravien pääkilpailujen osallistujia Rikelmen ja Rapin Aatoksen johdolla. Illan T4-pankki on tauolta palaava Callum, joka näyttäisi jäävän miellyttävän maltillisesti rastituksi.

Toto4-1

Suosikki: Heinäkuussa avoimen T75-finaalinkin voittanut 9 Rikelme ei onnistunut kuninkuuskilpailussa. Viimeksi Killerillä ori oli ihan hyvä ja pärjää samanlaisena tässä astetta helpommassa tehtävässä. Ari Moilanen sai ajokkinsa huonolta lähtöpaikalta sujuvasti 4. pariin ulos, mistä Rikelme nousi selissä kiriin viimeisen takasuoran alussa. Ori kulki viimeiset 700 metriä kolmatta neljättä rataa pitkin 24,1-vauhtia ja nousi mitalisijojen tuntumaan. Alla oli reilu starttiväli, joten otteet voivat vielä terävöityäkin tähän.

Haastajat: 6 Rapin Aatos oli yksi kuninkuuskilvan suosikeista, mutta menetti pelin laukattuaan heti avausmatkalla. Maililla sekä kolmella kilometrillä esitykset olivat vähintäänkin asiallisia. Viimeksi PM-ajossa Rapin Aatos liittyi puolimatkassa kolmannen radan kiriletkaan, mutta laukkasi Köppisen selästä vajaa kilometri ennen maalia. Mika Forssin ajokin kunnossa ei ole vikaa ja monissa papereissa se on tämän kilvan suosikki, mutta hyppy on ollut viime aikoina sen verran herkässä, IS Ravit tyytyy kakkosrankkaukseen. 1 Luiskeri on ideanostomme kolmossuosikiksi. Ori on väläytellyt nousukuntoa ja nyt pieneltä paalulta juoksu onnistuu varmasti. Viimeksi ori ei päässyt kirimään vapaasti 3. sisältä ja laukkasi ihan lopussa. 7 Tesantti on vahva menijä, joka hyötyy kelien hidastumisesta. Viimeksi Kuopiossa se jyräsi hyvin toiselta radalta ilman selkää ja torjui lopussa Norikon kirihaasteen. Kunto saattaa olla vain nousussa.

Yllättäjä: Huippunopea 5 Elmoori olisi huippukuntoisena rankingissa paljon korkeammalla, mutta parhaista esityksistä alkaa olla jo aikaa.

Juoksunkulku: Elmoori on joukon nopein ja hakee halutessaan nopeasti keulat Luiskerilta.

Pelijakauma: Rapin Aatoksen alustava pelikannatus (16%) on alakantissa.

IS-Pelisuositus - Toto4-1

Pieni:9,6,1,7
Suuri:9,6,1,7,5
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: 1 Veloce Mafioso starttaa selkeänä pelipohjana. Toissa kerralla Jokimaalla ruuna avasi ulkoradalta tulisesti ja haki aluksi keulat. Sekavassa lähdössä piikkipaikkaa vaihdeltiin matkalla niin, että lopulta Juha Utalan ajokki matkasi 3. sisällä. Ruuna kiri tilaa saatuaan hyvin loppusuoraa ja hävisi vain kovakuntoiselle Sands Pepperille. Viimeksi rapakelissä ruuna haki voimalla keulat 13,5-vauhtisen avauksen päätteeksi ja hallitsi loppumatkaa varmoin ottein. Mm. taas vastassa oleva ja 3. ulkona matkannut 2 Callela Ragtime jäi selvästi taakse.

Haastajat: Kirikykyinen 10 M.T. Hopeandglory sai viimeksi vaativan juoksun johtavan rinnalla eikä jaksanut perille. Edelliskerralla Forssassa se kiri 3. ulkoa viimeiset 800 metriä vahvasti 13,4-vauhtia ja haastoi tiukasti keulavoittaja Caerbannogin. Samanlainen esitys riittää nyt todellisessa nappisarjassa pitkälle. Suosikin tallikaveri 5 Rive Crowder oli toissa kerralla Kouvolassa selvästi sijoitustaan parempi. Ruuna sai suojajuoksun sisäradalla ja pääsi kirimään vasta kun kaikki oli jo myöhäistä. Voimia jäi paljon käyttämättä. Viimeksi juoksu viimein onnistui ja Rive Crowder kiri 2. ulkoa viimeiset 400 metriä 12,9-vauhtia, lähestyen lopussa keulavoittaja X-treme Hossia selvästi.

Yllättäjät: 4 Highest Hope on kelpo menijä tällaiseen lähtöön. Taukostartti meni mönkään, kun hevonen menetti metrejä loppukaarteen kolaritilanteessa. 9 Jenna Jazz ei ole mikään työmies, mutta hyvä juoksu suosikki Veloce Mafioson takana voisi auttaa sen voittotaistoon asti. Pätkänopeudella Jenna Jazz ei häviä tässä kenellekään. Viimeksi asiallisesti johtavan rinnalta esiintynyt 6 Debra saa rattailleen Ari Moilasen.

Juoksunkulku: Veloce Mafioso pitää sisäradan turvin keulat.

Pelijakauma: Suosikin kannatus on hieman liian korkealla. Sekä M.T. Hopeandglory (11%) että Rive Crowder (12%) ovat aamun peliprosentteja todennäköisempiä menestyjiä.

IS-Pelisuositus - Toto4-2

Pieni:1,10,5
Suuri:1,10,5,4,9
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: 11 Wind of West on hienossa kunnossa ja hakee jo neljättä peräkkäistä voittoaan. Nyt takarivistä orin juoksu ei kuitenkaan välttämättä suju yhtä suotuisasti kuin viime kerroilla, joten varma-ainesta siinä ei missään nimessä ole. Heinäkuun-voittonsa Wind of West otti keulasta ja kahdella viime kerralla se sai sujuvat juoksut kärjen takana. Varmistukset ovat paikallaan jo pikkusysteemissä.

Haastajat: Kesäpaussin jäljiltä nousukuntoinen 6 Callela Deposit on kisan ykköshaku. Ruuna oli tosi virtavan näköinen viimeksi umpipussissa sisäradalla. Ruuna avaa asiallisesti ja pyrkinee keulaan, mutta hevonen on ollut mallillaan, se on kestänyt ongelmitta myös kuolemanpaikan johtavan rinnalla. 1 San Marino Woodilla oli viimeksi Maarianhaminassa kaarrejuoksun kanssa ongelmia. Edelliskerralla Forssassa ruuna oli kohtalainen johtavan rinnalta sille epäsopivalla pikamatkalla. Kuten kaikki tietävät, kyvyiltään voitokas hevonen riittää näissä lähdöissä varmasti, mutta päivän vire on nyt pieni arvoitus.

Yllättäjät: 5 Sith Hanover onnistuu kykyihinsä nähden melko harvoin. Jos jenkkiruuna olisi nyt pikku paussilta entistä ehompi, kärkisija ei yllättäisi. Viime starttien epäonnistumisiin on selkeät syyt, kuten tallikommenteista selviää. 4 Piper on hyvä avaaja ja saanee nyt hyvän juoksun. Viimeksi Porissa ruuna spurttasi 3. ulkoa viimeiset 400 metriä mukavasti 12,8-vauhdilla. 3 Eagle's Arrow jäi viimeksi 3. sisältä samaan rysään kuin edellään matkannut Callela Deposit.

Juoksunkulku: Piper painuu ainakin aluksi keulaan. Callela Depositin selkä kelvannee.

Pelijakauma: Suosikki Wind of West (39%) on vaikeista asemista yliarvostettu.

IS-Pelisuositus - Toto4-3

Pieni:6,1,5,4
Suuri:11,6,1,5,4,3,10,8
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: 4 Callum on IS Ravien papereissa illan todennäköisin T4-voittaja ja kelpaa paljon pelattunakin varmaksi. Normaalisti taukohevoset eivät kelpaa, mutta Callum on huippukykynä poikkeus, joka vahvistaa säännön. Kyseessä on todella kova hevonen tällaiseen lähtöön. Tallitiedot lupaavat hyvää ja ruuna on ollut aina hyvä tauolta. Callum pärjäisi tarvittaessa johtavan rinnaltakin, mutta tällä kertaa uskomme vastustajien kunnioittavan sitä niin, että tie on auki kohti keulapaikkaa. 2600 metrin matka käy suosikille erinomaisesti.

Haastajat: 6 Yes Man Hoss on myös hyvä hevonen, mutta jää suosikin ulkopuolelta selkeästi haastajaksi. Viimeksi Vermossa lähtölaukka pudotti orin alussa 4. sisälle, mistä se spurttasi tilaa saatuaan mukavasti loppusuoraa. 2 Tamila Pearl olisi huippukuntoisena hyvältä paikalta lähellä mitalisijaa, mutta tallikommentit pudottavat ranking-sijaa.

Yllättäjät: 7 Tango Westwood oli viimeksi kovassa ylisarjassa Västerbo Missionin voittamassa K.G. Bertmarks -karsinnassa sijoitustaan parempi pitkällä kirillä 5. ulkoa. 11 Prince Victorioso muistetaan paljon riviään paremmaksi hevoseksi ja ruuna on mielenkiintoinen seurattava uusista käsistä. 1 Fager ei ole vielä onnistunut uusista käsistä, mutta startit tekevät hyvää ja nyt lähtöpaikka on mainio.

Juoksunkulku: Callum hakee viimeistään ensimmäisellä takasuoralla paikkansa keulassa.

Pelijakauma: Callumin kannatuksessa on jopa nousun varaa, joten kyseessä on loistovarma.

IS-Pelisuositus - Toto4-4

Pieni:4
Suuri:4
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

  Pieni Suuri
Toto4-1 9,6,1,7 9,6,1,7,5
Toto4-2 1,10,5 1,10,5,4,9
Toto4-3 6,1,5,4 11,6,1,5,4,3,10,8
Toto4-4 4 4
Hinta 9,60 € 40,00 €
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt