Atso

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto75 Jyväskylä 30.8.2014

Julkaistu:

toto75
Viikon Toto75-kierros ravataan Jyväskylän Killerillä. Kierroksen huipentaa suomenhevosten Derby-finaali, jossa starttaa myös IS Ravien Toto75-varma.

Toto75-1

Suosikki: 10 Blame Pizzaz on kova 3-vuotias, jolla voi olla sanansa sanottavana syksyn ikäluokkalähdöissäkin. Kesäkuussa Kouvolassa se voitti vähäväkisen varsalähdön keulasta ylivoimatyyliin. Viimeksi valmentajan ajamana ori oli asiallinen kolmas johtavan rinnalta. Rutinoimaton hevonen T75-lähdössä ja melko haastavalla lähtöpaikalla on kuitenkin yhdistelmä, joka ei anna aihetta reagoida niukkaa kärkirankkausta enempää.

Haastajat: 11 Large Point on yhtä todennäköinen voittaja kuin pelisuosikki ja vähemmän pelattuna parempi rasti. Toissa kerralla Riksussa ori teki 4. ulkoa hyvän 14,9-vauhtisen kirikierroksen ja karkasi hyvissä ajoin muilta. Viimeksi Daryl Bokon voittamassa kovavauhtisessa Derby-karsinnassa ori aloitti 4. sisällä, mistä nousi puolimatkassa toiselle radalle ilman selkää ja kesti hyväksyttävästi, vaikka ei mitalisijoja millään lailla uhannutkaan. 9 All Together on kykyhevonen, joka vaikuttaa varmistuneen ja kilpailee nousukunnossa. Toissa kerralla Forssassa ori teki hyvän kirin 4. ulkoa ja viimeksi pitkällä matkalla se jyräsi 3. ulkoa kirikierroksen voitokkaasti 14,8-vauhdilla. 8 Huambo taitaa olla koko joukon kyvykkäin, mutta viime viikon Derby-karsinta sujui radikaalisti alakanttiin. Ori ei ottanut normaalisti vauhtia kirissä ja ravasi vinossa. Sen perusteella ori putoaa nyt porukkasysteemin puolelle.

Yllättäjät: Paalun Kyvyt esiin -divisioonalaiset ovat kovan tehtävän edessä 2600 metrillä, kun rutinoituneemmat vastustajat pääsevät heti tuntumaan. Liliana Lin jäätyä pois viimeksi helposti keulasta voittanut 4 Giovanna Pueblo.

Juoksunkulku: Giovanna Pueblo etenee aluksi keulaan. Large Point ajaa takamatkan juoksuradalta heti kärkijoukkoihin ja mahdollisesti matkalla piikkiin asti.

Pelijakauma: Blame Pizzaz (24%) on hieman liian selvä suosikki ultratasaiseen lähtöön. All Together on A-hevosista maistuvin.

IS-Pelisuositus - Toto75-1

Pieni:10,11,9,8
Suuri:10,11,9,8,4
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-2

Suosikki: 2 Zeus Kemp loisti viime viikolla Derby-karsinnoissa ja kiri ylivoimaisen Daryl Bokon takana toiseksi finalistiksi. Juha Utala arvelee säästeliäästi kilpailleen hevosen olevan edelleen vain nousussa, joten suosikkirankkaus on selviö. Zeus Kemp ei ehdi alussa nopeimpien matkaan, mutta jyrää voimillaan kärkeen. Ruuna ei ole noussut niin pelatuksi kuin ennakoimme, joten se ei olisi pöllömpi varma-ajatuskaan. Porukkalapulle otetaan kuitenkin pari varmistusta.

Haastajat: 11 Adam C.K.
on ollut tosi hyvä kaikissa juoksuissaan Suomessa. Toissa kerralla Vermossa se jäi voittovoimissa pussiin keulavoittaja Classic Waven taakse. Viime lauantaina T75-finaalissa ruuna sai kreivin aikaan tilaa johtavan takaa ja ehti kuin ehtikin niukkaan voittoon ohi johtaneen Boy Stauntonin. Adam C.K. jaksaa tehdä pitkänkin kirin. 12 Donna Linda saa rattailleen Ari Moilasen. Viimeksi tamma hallitsi helppoa lähtöä mielin määrin piikkipaikalta.

Yllättäjät: 10 Vilar Lake
on pelaamattomana mainio haku. Ruuna esitti maanantaina Joensuussa räväkän kirin takapareista ja olisi varmaankin voittanut, jos matkalla ei olisi tullut liikenneongelmia. Toki vastus on nyt kovempi kuin välistartissa. 8 Bertuccio kiri derby-karsinnassa hyvin kaukaa takaa ja vaikuttaa nousukuntoiselta.

Juoksunkulku: Micky Man vie keulaan.

Pelijakauma: Vilar Lake on liian pelaamaton, muuten oikein rastittu lähtö.

IS-Pelisuositus - Toto75-2

Pieni:2
Suuri:2,11,12,10
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-3

Suosikki: Kuninkuuskilvan kakkonen 10 Vieskerin Valo oli ihan hyvä myös viime lauantaina PM-ajossa. Se näytti nousevan lopussa taistoon himmeämmistä mitaleista, mutta laukkasi loppusuoran alussa. Nyt tehtävä on astetta helpompi ja Vieskerin Valo jyrää voimillaan kärkitaistoon.

Haastajat: 9 Boker on vihdoin nousuvireessä ilmojen viilettyä. PM-ajossa se tuli hyvin perille sisärataa pitkin ja hävisi kakkostilan niukasti kuningas Köppiselle. 2 Suivikas on elämänsä vireessä ja kuuluu loistoasemista peleihin. Viimeksi Teivossa ori ei päässyt yrittämään ajoissa 3. sisältä ja oli Terho Rautiaisen mukaan maalissa niin hyvissä voimissa, että olisi jatkanut vielä puoli kierrosta samaa vauhtia. Positiivisten kommenttien myötä nostamme Suivikkaan rankingin kolmoseksi. 8 Keisar on noussut myös hirmukuntoon, mutta voittaa edellen harvoin. Viimeksi PM-ajossa se nousi 3. ulkoa Köppisen selkään 900m ennen maalia ja kiri mukavasti. Edelliskerralla Teivossa ori jopa parempi, kun kiri 4. ulkoa viimeiset 800 metriä vauhdikkaasti kolmatta rataa ilman selkää.

Yllättäjät: 5 Tapsan Tahti
ja 11 Rikelme ovat näyttäneet tällä kaudella riittävyytensä avoimella tasolla ja pystyvät onnistuneen juoksun jälkeen ainakin haastamaan suosikit.

Juoksunkulku: Yllin Kyllin tai Suivikas vie joukkoa.

Pelijakauma:
Keisar on suosikeista aliarvostetuin.

IS-Pelisuositus - Toto75-3

Pieni:10,9,2,8
Suuri:10,9,2,8,5,11
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-4

Suosikki: 3 Rikke Blåbjerg on nostomme suosikiksi. Vihjettä koostettaessa se on vasta kolmospohja, mutta kannatus on nousussa ja tilanne saattaa hyvinkin muuttua lauantai-iltapäivään mennessä. Tamma juoksee nyt sarjaa ylempänä kuin aikaisemmin, mutta toisaalta se on maililla todennäköinen keulahevonen ja lähtö ei ole kovinta mahdollisinta pronssidivaritasoa. Lisäksi kunto on rautaa, sillä toissa kerralla Juha Länsimäen ajokki oli tosi hyvä keulasta kovan matkavauhdin jälkeen ja viimeksi keulaspesialisti tuli hänniltä ihan syömällä loppusuoraa.

Haastajat: 2 Broadway Soprano ei loistanut taukostartissaan ja lopun pussitukseen tuskin meni kovin montaa sijaa. Startti alla ja ilman kenkiä pystyvä tamma kykenee kuitenkin huomattavasti parempaan suoritukseen. 1 Super Cent on noussut kuin varkain kovaan vireeseen. Toissa kerralla Teivossa se teki tosi hyvän 13-vauhtisen 800 metrin kirin 4. ulkoa. Viime lauantain finaalissa ori ajautui sisäratajuoksun jälkeen pussiin keulasta kangistuneen 11 Cankus Quen puseroon. Super Cent on myös hyvä avaaja ja tarjolla on taas säästöjuoksu. 5 Pay Back Runner on kisan avainhevonen juoksunkulun suhteen. Psykkaamme veteraanin jäävän johtavan rinnalle, mistä voitto olisi tiukassa. Viimeksi Oulussa ruuna vaihteli keulapaikkaa 10,5-avauksessa ja kesti asiallisesti, joten kunto on kohdillaan edellisjuoksun pikku flopista huolimatta.

Yllättäjät: Edellä mainittu Cankus Que ei jaksanut viime lauantain finaalissa 09,5-avausta täydellä matkalla, mutta on kova startti alla todennäköisesti parempi. 10 Shes So Lovely U.S. on hyvä kirihevonen ja nousee korkealle, jos kenttä kääntyy lopussa.

Juoksunkulku:
Rikke Blåbjerg painuu pay Back Runnerin ahdisteluista huolimatta keulaan.

Pelijakauma: Pay Back Runner on alustavan pelijakauman suosikkina (21%) yliarvostettu.

IS-Pelisuositus - Toto75-4

Pieni:3,2,1
Suuri:3,2,1,11
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-5

Suosikki: 5 Välkyn Tuisku oli mahtava viime lauantain finaalissa. Ori kisaili keulapaikasta 17,5-avauksessa ja matkasi lopulta 3. sisällä, mistä jaksoi kiriä hyväksi kakkoseksi Pikkukahvelin dominoidessa. Eturivistä Pauli Raivion suojatilla on hyvä sauma päästä keulaan, mikä perustelee niukan kärkirankkauksen.

Haastajat: 11 Vixen voitti Vermossa kolmella kilometrillä, vaikka ei ollut suoraan pitkältä tauolta vetreimmillään. Tallitietojen mukaan Vixenin otteet viime harjoituksissa lupailevat orin parantavan startti alla. 10 Zeus oli viimeksi mahtava johtavan rinnalta. Matkavauhti oli rapakelille tuimaa, mutta ori kesti sen ongelmitta. Zeus pystyy kirimään voitokkaasti myös takaa.

Yllättäjät: 12 Piispalan Santeri oli vielä viime viikolla finaalin pelisuosikki Pikkukahvelia ja kumppaneita vastaan. Ori kiri vahvasti, mutta kompuroi laukalle loppukurvissa. Siinä vaiheessa ori oli noussut jo kolmostilalle. Ori on ollut jo pitkään hyvä T75-lähdöissä ja ansaitsisi välillä voitonkin, mutta nyt Jani Ruotsalainen väläyttää verraten passiivista taktiikkaa. 2 Tähti-Tinon vaisuuteen Rovaniemen Kirppu-ajossa löytyi selitys, kun sen startin ajanut Ruotsalainen kertoi kärryjen vanteen vääntyneen startissa (kts. tallikommentit).

Juoksunkulku: Välkyn Tuisku hakee keulat Tähti-Tinolta.

Pelijakauma: Välkyn Tuiskun alustava suosikkiasema (36%) on turhan selvä, sillä myös vastustajat ovat kivikovaa luokkaa.

IS-Pelisuositus - Toto75-5

Pieni:5,11,10,12
Suuri:5,11,10,12,2
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-6

Suosikki: 2 Oracle on varma-ainesta, vaikka tuoreet voitot puuttuvat tulosrivistä. Ruuna oli mahtava varsinkin toissa kerralla Teivossa, kun kesti 08-avauksen kuolemanpaikalta todella miehekkäästi. Samanlaisilla esityksillä Suomessa tulee vielä monta voittoa lisää. Monipuolinen hevonen on myös erittäin kirivahva, vaikka ei viimeksi Ruotsissa kovassa kultadivarissa 4. ulkoa kärkeen riittänytkään.

Haastajat: 1 Kiikku's Lordi avaa suosikin tavoin kovaa ja yrittää puolustaa keulapaikkaa, mutta uskomme Oraclen selän lopulta kelpaavan. Viime juoksun voi unohtaa, Kiikku's Lordin tehtävä oli takapareista mahdoton. Edelliskerralla Oulussa se hävisi 2. sisältä vain Surprise Lordille ja löi mm. Bret Bokon sekä Oraclen. Jos varaa olisi, Kiikku's Lordi mahtuisi lapulle. 5 Womanizer on myös pelihevosia, mutta ainakin alustavasti turhan pelattu. Ruuna on ollut tällä kaudella erittäin ailahteleva ja viimeksi se ei näyttänyt tuoreelta maalissa keulavoittaja Bret Bokon takana.

Yllättäjät: Hirmukuntoinen 12 Amazing Soul on kuntonsa puolesta mahdollinen menestyjä, mutta juoksusta tulee takarivistä vaikea. Hirmukuntoinen 11 Magnat taas kohtaa aiempaa kovemman vastuksen.

Juoksunkulku: Oracle painuu keulaan ohi Kiikku's Lordin.

Pelijakauma:
Oracle kelpaa sopivasti pelattuna suosikkina varmaksi. Kiikku's Lordikin olisi rastin arvoinen, jos porukkasysteemin hinta olisi varaa tuplata. Womanizer on ylipelattu viime näyttöihinsä peilaten. Kostea syyskelikin olisi miinusta.

IS-Pelisuositus - Toto75-6

Pieni:2
Suuri:2
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-7

Suosikki: 10 Koivikon Kalle on paljon pelattunakin luottohevosemme. Viimeksi Porissa kaasu hirtti keulassa kiinni, mutta nyt takarivistä samaa ongelmaa ei ole. Viimeksi karsinnoissa keulavoitto tuli haukotellen Meliisin näennäisestä uhasta huolimatta. Koivikon Kalle on niin ylivoimaisen kirinopea, että uskomme sen hoitavan homman, jos juoksu vähänkin onnistuu. Ja kuten tallikommenteista voi päätellä, edes keulajuoksu ei ole mahdoton ajatus, vaikka lähtöpaikka takarivissä onkin.

Haastajat: 1 I.P. Legenda
hallitsi suosikin tavoin karsintalähtöä keulasta. Porissa Koivikon Kallen ohi ei ollut mitään asiaa, vaikka tämä oli vetänyt keulassa ylivauhtia. Edellä mainittu 2 Meliisi on tosi nopea startista ja ainakin aloittaa keulassa kuskin niin halutessa. Kovia oriita vastaan tamma on kuitenkin selkeästi haastajan asemassa.

Yllättäjät: Jos oikein isoa pommia hakee, karsinnassa hyvin 24,9/700m kirinyt 3 Costello on selkeimmin riviään parempi.

Juoksunkulku: I.P. Legenda aloittaa keulassa ja Meliisi tyytyy selkään. Koivikon Kalle iskee kohti kärkeä alkuvauhdin rauhoittuessa.

Pelijakauma:
Koivikon Kalle on hitusen ylipelattunakin (72%) käyttökelpoinen suosikkivarma T75-peliin.

IS-Pelisuositus - Toto75-7

Pieni:10
Suuri:10
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

  Pieni Suuri
Toto75-1 10,11,9,8 10,11,9,8,4
Toto75-2 2 2,11,12,10
Toto75-3 10,9,2,8 10,9,2,8,5,11
Toto75-4 3,2,1 3,2,1,11
Toto75-5 5,11,10,12 5,11,10,12,2
Toto75-6 2 2
Toto75-7 10 10
Hinta 9,60 € 120,00 €
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt