Soini, Veini

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto65 Pori 3.8.2014

Julkaistu:

TOTO65
Kuninkaalliset mailit käynnistävät Toto65-pelin. Eiliset voittajat ovat suosikkeja tänäänkin. Selväpiirteiseltä kierrokselta löytyy neljä selkeää suosikkia varmavaihtoehdoiksi.

Toto65-1

Suosikki: 1 Saaga S nousi lauantain ykköstammaksi Matti Nisosen kylmäpäisen ajosuorituksen jälkeen. Hevosella kierrettiin alussa johtoon, mutta kärkipaikka annettiin ennen puoli matkaa pahimmalle haastajalle. Saaga S sai loppukaarteessa peruuttamalla kiritilaa ja nousi loppusuoralla varmaan voittoon. Ykkösradalta on pieni pussituksen vaara, mutta muuten juoksu onnistuu taas säästeliäästi.

Kovimmat haastajat: Viime vuoden kuningatarkilpailun yllätyshevonen 2 Yllin Kyllin löysi tänä vuonna vireensä aivan viime hetkillä. Mikkelin tammatähden kirivoitto takasi hevoselle yleensäkin edes paikan mukaan. Hieno suoritus ei tullut täysin puskista, sillä hevonen näytti hyvältä jo Vermon pitkällä matkalla. Tuolloin ei vain kiritila auennut lopussa. Maili sopii matkoista ehkä parhaiten ja nopea avaaja on saanut lisäksi mainio lähtöradan. Teemu Okkolin pääsee alussa päättämään, että haluaako ajaa johtopaikalta vai johtavan takaa. Lauantaina pelin sotki lähtölaukka. 9 Vislakka oli selkeä suosikki kokonaiskilpailun voittajaksi, mutta oli täydellä matkalla lievä pettymys johtopaikalta. Lähtöasetelmat ovat takarivistä huolimatta kohtuulliset, sillä edestä avataan lujaa. Hevonen parantanee nyt kun sai startin alle ja on edelleen suosikkeja kuningattareksi.

Yllättäjät: 5 Hopihopi laukkasi eilen ja viime starteissa hieman kadoksissa olleesta nykyvireestä ei saatu täyttä kuvaa. Maili on hevosen ehdottomasti paras matka näissä karkeloissa ja sitä on nyt muutaman epäonnistumisen jälkeen arvostettu peleissä liian vähän. 6 Mokomani kiri lauantaina hyvin ja viihtyy parhaiten juuri lyhyellä matkalla.

Pelijakauma: Vislakka on alustava suosikki ja se on väärin. Maili ei oe sen paras matka. Hopihopi on hieman unohdettu.

Juoksunkulku: Yllin Kyllin, Mokomani ja Hopihopi lähtevät kovaa. Teemu Okkolinilla on parhaat mahdollisuudet johtoon, mutta kuskien taktiset ratkaisut voivat olla kokonaiskilpailua ajatellen poikkeuksellisia.

IS-Pelisuositus - Toto65-1

Pieni:1,2,9,5
Suuri:1,2,9,5,6
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-2

Suosikki: 4 Hullumies on osoittanut olevansa yksi nopeimmista suomenhevosista ja se voi olla mailillakin vaikeasti lyötävissä. Ori otti eilen jälleen kerran heittämällä johtopaikan, josta sillä hieman yllättäen ajettiin, kun muita halukkaita ei löytynyt. Ori sai vetää rauhassa ja vastaili varmaan voittoon. Seppo Sarkolalla on taas taktiset avaimet käsissään, eikä maililla ole syytä luopua johtopaikasta.

Haastajat: 7 Virijori on tehnyt kaikista oreista tasapainoisimman kauden, vaikka ei ole vielä voittanutkaan. Kokonaiskilpailua ajatellen voittoja ei tarvitakaan, mutta T65-pelaajaa ykkössijojen vähyys saa huolettaa aivan syystä. Ulkona oleva lähtöpaikka on ongelmallinen, koska Jani Ruotsalaisen ajokki avaa aika tasaisesti. Toisaalta ori kestää raskaankin juoksunkulun. 6 Boker on pilannut kahdesti lähtölaukkaan. Ori oli viime vuonnakin hyvä maililla, eikä sen olemuksessa näytä olevan vikaa. Ravata tosin pitäisi.

Yllättäjät: Vahva ja sitkeä 2 Rapin Aatos menetti kokonaiskilpailumahdollisuutensa eilen pitkään lähtölaukkaan. Lähtöpaikaksi on osunut nyt paras mahdollinen ja se pienentää lyhyen matkan tuomaa ongelmaa. Oriilla tähdätään varmasti tiukasti päätösmatkaan ja maili saatetaan ajaa hyvänä välistarttina. 1 Camri on merkillisen paljon pelattu siihen nähden, ettei se loistanut johtavan takaa lauantaina. Ori saa toki hyvän juoksun nytkin.


Pelijakauma: Camri on liikaa pelattu. Boker ja Virijori liian vähän.

Juoksunkulku: Hullumies lataa johtoon ja saa Camrin selkäänsä.

IS-Pelisuositus - Toto65-2

Pieni:4,7,6
Suuri:4,7,6,2
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-3

Suosikki/varma: Koko sunnuntain ravien todennäköisin voittaja ja Toto65-rivien pankki löytyy neljännestä lähdöstä. 7 Venice on voittanut seitsemän kertaa peräkkäin. Tamman komeaan sarjaan kuuluu viisi suurkilpailua ja kaksi karsintaa sellaiseen. Mika Forss lähtee tähdellä varmasti liikenteeseen ja suuntaa nopeasti eteenpäin kohti kärkipaikkaa. Supertamma menee tämän keskipitkän matkan siinä missä muutkin matkat.

Haastaja: 12 Rainbow Zet selvitti tiensä Suur-Hollola -finaaliin, mutta jäi siellä statistin rooliin. Hevonen palasi Kaustisen Hopeadivisioonassa upeasti voittokantaan johtavan rinnalta. Venice ei ole lyötävissä normaalipäivänä, mutta muuten vastus näyttää sopivalta.

Yllättäjät: Jaksava 3 Fire Spruce vaikuttaa paalun kovimmalta. 11 Sunrise Lover on luokaltaan yksi kovimmista Venicen takana, mutta ori on ollut jo hetken kaukana parhaasta vireestään.

Pelijakauma: Venicen prosentit olivat aamulla aivan järkevissä lukemissa, mutta ne varmasti nousevat vielä.

Juoksunkulku: Paalun nopeimmat selvittävät ensin välinsä, jonka jälkeen suosikki kiertää eteenpäin ja pokkaa johtopaikan.

IS-Pelisuositus - Toto65-3

Pieni:7
Suuri:7
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-4

Suosikki: 4 Hillbilly Hilda on kilpaillut menestyksekkäästi aina, mutta tamma on silti jäänyt hieman tallikaverinsa Jaqueline Mon Amin varjoon. Asetelmia olisi pian syytä tarkistaa, sillä Timo Leivon ”toinen hevonen” viiletti viimeksi jo tammojen täyden voltin Suomen ennätyksen. Kuusivuotiaalla oli aiemmin lieviä ongelmia toista rataa juostessa, mutta ne on nyt saatu hallintaan. Hevonen on osoittanut pystyvänsä voittoihin, vaikka johtavan rinnalta. Kaikenlaisilla juoksuilla pärjäävää menijää on ymmärrettävästi vaikea voittaa.

Haastajat: 7 Victor Quo Vadis oli kahden aivan huippuesityksen jälkeen viimeksi hieman tasaisempi. Ruuna tekee selkeästi parhaat juoksunsa vapaalta radalta, mutta alkuun satsaaminen saattaa tällä kertaa maksaa liikaa. 11 Aarni’s Fire on kohonnut huippuiskuun, mutta ruuna on ollut arvonnassa kovin epäonninen. Ruuna tekee ehdottomasti parhaat juoksunsa selkäjuoksuilla. Ari Kelan ajokki ohittanee kirissä useimmat, mutta voi olla voittoa ajatelleen liian kaukana.

Yllättäjät: 1 Justine’s Joy tuli Kaustisella 2. ulkoa tasaisesti totoon, mutta suosikki oli sielläkin selvästi liian kova. Hyvä avaaja saa mainion juoksun kärjen takana. 5 Phaedra Club palasi pitkältä tauolta Lahteen. Hyvältä näyttänyt tamma sai siellä myöhään tilaa. Viimeksi peli pilaantui loppukurvin laukkaan.


Pelijakauma: Suosikilla on muhkeat prosentit, mutta se ansaitsee ne. 

Juoksunkulku: Justine's Joy yrittää puolustaa sisältä johtopaikan, aikomuksenaan päästää suosikki eteen. Victor Quo Vadis yrittää alussa yllättää ulkoa kaikki.

IS-Pelisuositus - Toto65-4

Pieni:4
Suuri:4,7,11,1,5
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-5

Suosikki: Kuninkuusravien paras viisivuotias suomenhevonen nimitetään Pikkukunkuksi. Ikäluokan hevosista yksi kulkee tällä hetkellä aivan omissa vauhdeissa muihin nähden. 8 Koivikon Kalle nousi ikäluokan ykkösnimeksi voitettuaan viime vuonna Kriteriumin. Tänä vuonna ori on kilpaillut pääosin vanhempia hevosia vastaan ja jälki on ollut positiivista niissäkin lähdöissä. Tuomas Pakkasen ajokki sivusi kauden ensimmäisessä ikäluokkalähdössä Tawaststjernan Muistoajossa viisivuotiaiden SE-tulosta, vaikka ehti laukkaamaankin. Hurjista vauhtivaroista saatiin myös näytettä, kun viimeiset 800 metriä sujuivat 19,8. Lupaus osaa laukata ja siksi sen varmistaminen voisi olla Toto65-pelissä, ylivertaisista kyvyistä huolimatta, perusteltua. Tähti on välillä aivan liian innokas ja siitä Vermon laukkakin johtui.

Haastajat: 11 I.P. Legenda kiri Vermossa 3. ulkoa totosijalle. Esityksessä oli positiivista, että vauhti vain kiihtyi loppua kohden, eikä hevonen ollut väsynyt maalissakaan. Täysi matka sopii selvästi mailia paremmin ja ori on lähimpänä voittoa, mikäli suursuosikki erehtyy väärälle askellajille. 9 Suiketar nousi Vermossa johtavan takaa rankingin kärkikaksikon väliin ja taistelee tuimasti ikäluokan parhaan tamman tittelistä. Nopea hevonen kärsii takarivin paikastaan, mutta edessä oleva nopea avaaja lieventää tuskaa. Ari Moilasella pitäisi olla helppo tehtävä sujutella 2 Pörnä-Tytön perässä läpi ja sisäradalle. Pörnä-Tytön alkukausi meni tahtia hakiessa, mutta otteet ovat nousseet jo säännöllisesti hyvälle tasolle. Kaustisen Haastajadivisioonavoittoa seurasi hyvä kiri Mikkelissä 3. ulkoa toiseksi. Tamma alitti tuossa kilpailussa SE-ajan. Esa Holopaisen ajokki menee ainakin ensiksi johtoon.

Yllättäjät: 10 Meliisi on hieman hauskasti hallitseva SE-hevonen, vaikka tässäkin lähdössä on kolme ajan alittanutta tammaa. Ennätykseen kuitenkin vaaditaan voittoaika ja Heikki Karjulan suojatti pystyi tähän Oulussa. Vihdoin varmistumaan alkanut viisivuotias vastaili tuossa kilpailussa keulasta maaliin saakka. Taakse jäi aikaryhmässä kovia nimiä, mutta ei tehtävä silti nyt ainakaan helpotu. Satakunta-ajon sankari 6 Hissun Haaste on osoittanut parissa viime kilpailussa huippukunnon olevan löytymässä. Ori kiri Mikkelissä lujaa, mutta laukkasi kesken vahvan nousun.


Pelijakauma: Koivikon Kallen pinnat kattavat vielä ainakin aamun lukemissa laukkariskin, mutta epävarmuuden vuoksi isompaan lappuun otetaan kavereita.

Juoksunkulku: Pörnä-Tyttö avaa ensiksi johtoon ja voi olla, että se saa ajaakin siitä. Suosikin nopeus riittäisi keulojen hakuun, mutta sillä on tyydytty viime aikoina selkäjuoksuihin.

IS-Pelisuositus - Toto65-5

Pieni:8
Suuri:8,11,9,2,10,6
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-6

Suosikki/ varma: Arvontakone on kääntänyt selkänsä 12 Jaqueline Mon Amille, mutta se ei ole estänyt huipputamman menestyskulun jatkumista. Timo Leivon lahjakkuus loistaa viikosta toiseen ja voittaa juoksunkuluista riippumatta. Kuusivuotiaalla oli edellisellä Porin vierailullaan vastaava paikka, mutta se oli silloinkin selityksittä paras, vaikka joutui kiertämään kirivaiheessa pitkään ulkoratoja. Tämä lähtöasetelma olisi monelle hevoselle tekemätön paikka, mutta tässä tapauksessa se taitaa olla vain hidaste. Tamman sarjat nousevat hiljalleen, mutta sillä on potentiaalia aivan avoimiin lähtöihin saakka.

Haastajat: 2 Hoboken ei viihdy erityisen hyvin näillä oikein lämpimillä keleillä. Ruuna on kuitenkin osoittanut pystyvänsä menestymään lähdöissään, vaikka ei olisikaan aivan terävimmillään. Hevonen kiri Vermossa varmaan voittoon 3. ulkoa. Eturivi näyttää sellaista, että Hobokenilla on hyvä mahdollisuus päästä johtamaan joukkoa. Kevään voittokone 9 Magnat sai pitää rankan kilpailurupeaman päätteeksi suunnitellun tauon kesä-heinäkuussa. Ruuna palasi radoille Hiekan maratonilla ja kierteli tutun vahvasti, vaikka kolmatta rataa oli tarjolla yli puolet pitkästä matkasta. Pitkä loppusuora ja luvassa oleva tasaisen kova matkavauhti hyödyttää Jukka Torvisen ajokkia taatusti.

Yllättäjät: 10 Funny Farm löysi kesäkuun alussa jälleen itsensä, kun hevoselta päästiin riisumaan kenkiä. Balanssiasia kannattaa tarkistaa tälläkin kertaa, ennen kuin tekee päätöksen hevosen peleihin mukaan ottamisesta. Ruuna kiri Kaustisella niukkaan voittoon johtavan takaa ja iskee tälläkin kertaa selkäjuoksun päätteeksi lopussa. 5 Bullo Citrullo joutuu heikon lähtönopeutensa vuoksi antamaan alussa tasoitusta, mutta ruuna tulee aina hyvin loppuun asti. Hyvän paikan löytäminen voi olla ongelma, mutta kuusivuotias on sellaisen löytäessään mahdollinen yllättäjä. 7 Westcoast Pirate on ollut pitkään sivussa. Voitokkaan ruunan otteet eivät olleet viime kaudella kovinkaan tasalaatuisia, mutta se oli hyvänä päivänään todella hyvä. Tauon lisäksi ongelmana on nyt kurja paikka, josta joutuu alussa polttamaan kovasti paukkuja. 1 Feast Your Eyes kiri Mikkelissä hyvin vaikeista asemista 5. ulkoa. Ori on päässyt nyt makoisalle paikalle, mistä kohtuullinen avaaja saa hyvät iskuasemat kärjen takaa.

Pelijakauma: Kahden eniten pelatuimman takaa löytyisi edullisia yllättäjämerkkejä, mutta Jaqueline Mon Amiin luotetaan paljon pelattunakin.

Juoksunkulku: Radoilta 1, 4 ja 7 satsataan alkuun. Suosikilla tehdään ratkaisu ajoissa, mikäli se jää alussa kovin kauas hännille.

IS-Pelisuositus - Toto65-6

Pieni:12
Suuri:12
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

  Pieni Suuri
Toto65-1 1,2,9,5 1,2,9,5,6
Toto65-2 4,7,6 4,7,6,2
Toto65-3 7 7
Toto65-4 4 4,7,11,1,5
Toto65-5 8 8,11,9,2,10,6
Toto65-6 12 12
Hinta 1,20 € 60,00 €
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt