Alvar, Auno

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Oulu 28.07.2014

Julkaistu:

Toto4
Maanantain ykkösravit juostaan Oulussa. Toto4-varmaksi valitaan päätöskohteen kykyhepo Amour Avenger. Illan ykköshakuja kerrointa kasvattamaan ovat Calle Caramell ja I.P. Sankari.

Toto4-1

Suosikki: 4 Benzin oli viime voitossaan Kajaanissa tosi hyvä. Se hyökkäsi 5. ulkoa kiriin viimeisen takasuoran alussa ja ratkaisi pelin loppusuoralla vaivatta edukseen. Viimeksi ruuna teki ihan rehdin esityksen johtavan rinnalta. Kunto siis pitää, mutta toisaalta tämän illan tehtävä vaikuttaa astetta aiempaa kovemmalta, joten pelillistä mielenkiintoa niukassa kärkirankkauksessa ei ole.

Haastajat: 6 Calle Caramell on hyvä hevonen, joka on ehtinyt näyttää jo riittävyytensä T75-tason lähdöissäkin. Esimerkiksi helmikuussa Teivon T75-finaalissa se hävisi johtavan takaa vain Extreme Lucalle. Vaikka tulosrivi on sekaisin, tallitiedot lupaavat hyvää ja ruuna on mainio peli-idea sopivannäköiseen tehtävään. Voitokas 8 Summer Ridge taisteli Kaustisella keulasta niukkaan voittoon ennen 9 Ettania. 5 Rocky Royal löi viimeksi edellään matkanneen Benzinin 2. ulkoa.

Yllättäjät: Jo edellä mainittu ja tiiviisti kilpaileva Ettan poimitaan yllättäjäosastoon. Viime maanantaina Oulussa tamma matkasi 3.-4. ulkona ja teki mukavan 14-vauhtisen 700 metrin kirin. Lauantaina Pihtiputaalla Ettan oli oikein hyvä kakkonen keulasta reippaan matkavauhdin jälkeen ja hävisi niukasti voitokkaalle Cousin Bowlille. Muut jäivät kauas. 7 BWT Jive teki toissa kerralla rehdin kirin 4. ulkoa.

Juoksunkulku: Calle Caramell etenee keulaan.

Pelijakauma: Calle Caramell on mainio aliarvostettu ja rohkeimmille jopa ideavarma-ainesta.

IS-Pelisuositus - Toto4-1

Pieni:6
Suuri:4,6,8,5,9,7
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: 7 Viksun Veera on pätkänopea tamma, joka palkitsee säästeliäät reissut terävillä loppuvedoilla. Toissa kerralla se laukkasi 2. ulkoa loppukaarteessa, mutta ei olisi tainnut ravillakaan uhata hyviä kärkihevosia. Viimeksi Teivossa Hannu Hietasen suojatti matkasi johtavan takana ja jäi silmiinpistävän hyvävoimaisena pussiin. Viksun Veeralla on ilman muuta kuntoa kärkeen, mutta suosikkina tarkan juoksun hevonen ei ole erityisen kiinnostava pelihevonen ja varmistetaan jo pikkulapulla.

Haastajat: 9 I.P. Sankari on tosi vahva hevonen näihin lähtöihin ja kuuluu alipelattuna kaikille lapuille. Se ei ole ollut keskikesän starteissa parhaimmillaan, mutta viikon takainen startti antoi selkeitä viitteitä paremmasta. Ruuna kiri 5. ulkoa viimeiset 800 metriä 22,5-vauhdilla ja tuli tasavauhtiselle hieman epäsopivalla mailin matkalla vahvasti perille. 11 Krossi kiri viimeksi 2. ulkoa viimeiset 700 metriä 25,4-vauhtia ja kiersi muut tyylikkäästi. Nyt kierrettävää on enemmän, mutta se ei vie vahvan hevosen saumoja. 8 Saketti oli keväämmällä kovassa vireessä ja teki varsinkin laukkojen jälkeen kovia esityksiä. Nyt alla on reilu starttiväli, mutta sopivassa tehtävässä ori kelpaa silti peleihin. 2 Suristin ei ole puristanut mitenkään jäätävästi loppua viime kilpailuissaan, mutta voisi venyä keulasta korkealle.

Yllättäjät: 3 Allun Salama on ruunattu tauon aikana. Jos operaatio auttaa hevosta keskittymään paremmin kilpailemiseen, kyseessä on pärjäävä menijä sarjoihinsa.

Juoksunkulku: Suristin lähtee viemään joukkoa.

Pelijakauma: I.P. Sankarin kannatuksessa on selkeimmin kasvun varaa. 4 Viriori oli aamupäivällä oudon pelattu (15%) viime totoraviesityksiinsä nähden, mutta kannatus on lähtenyt roimaan laskuun kuten kuuluukin.

IS-Pelisuositus - Toto4-2

Pieni:7,9,11,8,2
Suuri:7,9,11,8,2,3
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: 9 Önas Linus on vauhtikestävä ja kovakirinen T75-tason menijä, joka palaa tähän kisaan lyhyeltä sairaustauolta. Jos ruuna on heti tikissä, kuten tallikommentit antavat luvan odottaa, ruuna nähdään varmasti kärkitaistossa. Önas Linus on ollut paras kengittä, mutta pystyy pärjäämään sopivannäköisessä tehtävässä popot jalassakin.

Haastajat: 6 Volume Hoss haastaisi suosikin tiukasti varsinkin keulasta, jonne Hannu Hietanen varmasti tähtää. Hietanen kuitenkin varoittelee, että jos hevonen on taas yhtä epävarman tuntuinen alussa kuin viimeksi Kaustisella, piikkipaikan pokkaaminen ei ole lainkaan itsestäänselvää. 5 Piriac teki viimeksi rehdin kirin kaukaa takapareissa ja ehti kuin ehtikin lopussa ykköseksi, lyöden mm. kirissä vetoapua tarjonneen 7 Special Julianon. Sodankylässä Piriac voitti keulasta.

Yllättäjät: 1 For My Life nousi viimeksi 1000 metriä ennen maalia 5. sisältä toiselle radalle ilman vetoapua ja jaksoi asiallisesti pronssille 13-lopetuksessa. 8 Across the Bridge hävisi viimeksi avoimessa lähdössä johtavan takaa vain ylivoimaiselle Breedlovelle.

Juoksunkulku: Volume Hoss vie keulaan, jos pääsee normaalisti liikkeelle.

Pelijakauma: Volume Hoss on arvoituksellisuutta lisäävät ennakkotiedot huomioidenkin aliarvostettu.

IS-Pelisuositus - Toto4-3

Pieni:9,6,5
Suuri:9,6,5,1,8
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: 10 Amour Avenger on myös IS Ravien Toto4-luottohevonen. Ruuna häikäisi kesäkuussa Kajaanissa tykittämällä 2. ulkoa uuteen rataennätykseen 12,7a/1640 metriä. Kun ruuna lähti kiriin viimeisen takasuoran alussa, radalla liikkui vain yksi hevonen. Viimeiset 700 metriä se porhalsi 09,9-vauhtia ja voitti "suoranmitalla". Sen jälkeen ruuna ei ole ollut yhtä vakuuttava, mutta vaisumpiin esityksiin on selvät syyt. Jukka-Pekka Kavander kertoo Oulun kotisivujen tallikommenteissa, että Rovaniemellä hevonen ei ollut täysin terve ja viimeksi linjalähtö ei sopinut hevoselle. Jos kaikki on nyt taas kunnossa ja hevonen samanlainen kuin Kajaanissa, sen luulisi voittavan.

Haastajat: 12 Hayai Chikara on kovakapasiteettinen ja vauhtikestävä menijä, jolla on ollut ravin kanssa välillä vaikeuksia. Viimeksi ravi luisti oikein hyvin, mutta ori jäi voittovoimissa pussiin johtavan taakse. 6 Hit That avaa kovaa ja on kisan todennäköisin keulahevonen. Toissa kerralla Oulussa se avasi omaa vauhtiaan piikkiin ja hävisi vain kovaklle Lionalle. 3 In Smart Action kiersi viime voitossaan ykköseksi kaukaa 7. ulkoa. Viimeksi se ei ollut yhtä hyvä ja puutui keulasta 11-vauhtiseen avaukseen.

Yllättäjät: 5 Pietrosin oli ihan hyvä viimeksi Mikkelin laatulähdössä. Ruuna ei hävinnyt 5. sisältä kärjelle paljoa tasaisessa maaliintulossa. 2 Nefana Lavec hyökkäsi viimeksi Haapajärvellä kolmannelle radalle jo 1400 metriä ennen maalia ja jaksoi vaativan reissun asiallisesti.

Juoksunkulku:
Hit That hakee keulat In Smart Actionilta.

Pelijakauma: Amour Avenger on ihan syystä suuri suosikki.

IS-Pelisuositus - Toto4-4

Pieni:10
Suuri:10
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

  Pieni Suuri
Toto4-1 6 4,6,8,5,9,7
Toto4-2 7,9,11,8,2 7,9,11,8,2,3
Toto4-3 9,6,5 9,6,5,1,8
Toto4-4 10 10
Hinta 3,00 € 36,00 €
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt