Heidi

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Jokimaa 29.5.2014

Julkaistu:

Toto4
Jokimaan Toto4-kohteet ovat tasokkaat ja tasaiset. Tilanne suorastaan huutaa ideavarmaa, jonka onnistuminen avaisi mahdollisuudet tuhtiin lunastukseen. IS Ravien valinta on kakkoskohteen toivemerkki Quarry.

Toto4-1

Suosikki: 4 Cankus Que on illan käytetyin Toto4-rasti. Nopea ja kyvykäs ori onkin hienossa kunnossa. Viimeksi Vermossa Tarantinon voittamassa vauhtijuoksussa Cankus Que avasi kovaa, mutta ei päässyt keulaan ja matkasi lopulta 2. ulkona. Ori teki sitkeän esityksen tempojuoksussa ja taisteli 12-vauhtisessa lopetuksessa rehdisti kolmanneksi. Samanlaisena Esa Holopaisen suojatti menestyy taas. T4-varmaksi asti emme sitä kuitenkaan paljon pelattuna luota, sillä orin kohtalona voi olla jäädä johtavan rinnalle.

Haastajat: 2 Malkin on se hevonen, jolla todennäköisimmin yritettäisiin pikamatkalla keulasta suosikkia vastaan, jos ruuna sinne vain pääsee. Lappeessa Malkinia ajettiin huonoista lähtöasemista malatalla profiilla 4. sisältä, mutta hevonen kiri hyvin. Viimeksi Turussa kovassa T75-pronssidivarissa Malkin matkasi 3. ulkona. Se hyökkäsi 3. radalle ilman selkää vajaat 800m ennen maalia ja näytti pitkään oikein hyvältä, mutta viimeisellä satasella askel alkoi ymmärrettävästi painaa ja ruuna laukkasi mitalisijojen suhteen lyötynä. Esityksessä oli joka tapauksessa paljon hyvää ja nyt loistoasemista Malkin kuuluu kaikille lapuille. 1 Leemarks' August on myös erittäin nopea ja riviään parempi. Toissa kerralla Vermossa suojaisan sisäratajuoksun jälkeen ruuna laukkasi pussissa loppusuoralla voimat tallella. Viimeksi Jokimaalla ruuna täräytti ulkoa omaa vauhtiaan keulaan, mutta antoi paikan toisessa kaarteessa pois. Leemark's August nousi kiriin 600 metriä ennen maalia ja oli ihan hyvä Bullo Citrullon voittaessa, vaikka veto ei kantanut voittotaistoon saakka.

Yllättäjät: Jos suosikit sortuvat rajuun ylivauhtiin, kovat kirihevoset radoilta 9-11 nousevat taistoon. Näistä hurjin haku on täysin pelaamaton 11 Oasi SLM, joka laukkasi viimeksi 3. sisältä loppukaarteessa ja tuli sitten voimissaan pussissa maaliin mitalisijojen tuntumassa.

Juoksunkulku: Radoilta 1,2,4 ja 5 avataan parhaiten. Malkinilla kokeillaan keulasta.

Pelijakauma: Melko oikein ja odotetusti pelattu lähtö. Cankues Quen aamun kannatuksessa (53%) ei ole enää kasvun varaa.

IS-Pelisuositus - Toto4-1

Pieni:4,2,1
Suuri:4,2,1,10,7,11,9
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: 11 M.T. Hopeandglory kilpailee selvässä nousukunnossa ja voittaa vireen kestäessä pian. Tamma on ollut paras hyvillä selkäjuoksuilla, mihin nähden se oli viimeksi tosi hyvä kakkonen toiselta radalta ilman vetoapua. Hannu Torvisen ajokki löi keulahevosen, mutta tuli kovakuntoisen Cheyenne Staran ohittamaksi viimeisellä satasella. Nyt lyhyemmällä starttivälillä M.T. Hopeandgloryn otteet voivat vielä terävöityäkin.

Haastajat: 13 Quarryn voitto roikkuu ilmassa. Toissa kerralla Vermossa tamma kiersi reippaassa avauksessa kolmannen radan kautta johtavan rinnalle ja jaksoi vaativan juoksun hienosti tätä tasokkaammassa sakissa. Viimeksi T75-lähdössä Quarry sai täysin toivottoman juoksun 7. parissa todella kaukana kärjestä. Tommi Kylliäinen yritti kirissä sisäkautta, mutta kiriluukut pysyivät loppuun asti kiinni. Silti Quarry kulki viimeiset 700 metriä 13,3-vauhtia ja oli maalissakin hyvissä voimissa. Koska kierrokselta ei löydy maistuvaa suosikkivarmaa Toto4-vihjesysteemien pohjaksi, Quarry on rohkea ideavarmamme. 9 Pop Up oli voittojuoksussaan Mikkelissä mainio, kun kesti keulasta 10-vauhtisen avauksen. Viimeksi Vermossa Pop Up jäi pussiin keulassa juosseen Wille Kempin selkään. 7 Aquamarine on myös hyvä hevonen lähtöihinsä, mutta ei ole vaikuttanut kevään mittaan huippukuntoiselta. Viimeksi tamma oli selvä pettymys keulajuoksulla, kun ei jaksanut edes rahasijoille.

Yllättäjät: 15 Lyric Broline oli viimeksi Kuopiossa 6. ulkoa sijoitustaan parempi, kun kiri viimeiset 700 metriä ulkoradoilla 13,6-vauhtia. Takarivin uloimmalta kaistalta juoksusta tulee taas vaikea. 1 Pixy Girl ei ollut pitkän taukonsa jäljiltä vielä erikoinen. Viimeksi Kouvolassa se hävisi 4. sisältä kärjelle paljon. Kyseessä on kuitenkin luokkahevonen tällaiseen lähtöön ja kannattaa varautua siihen, että tamma palaa pian tasolleen. Muistissa on varsinkin viime kesän Tammahambo, jossa Pixy Girl löi johtavan rinnalta ikäluokan parhaita tammoja vain BWT Hard as a Rockille häviten.

Juoksunkulku: 4 Hello Kiti aloittaa keulassa, mutta sille kelpaa eturivin hevosista ainakin Aquamarinen selkä.

Pelijakauma:
Quarry on aamun kolmossuosikkina (13%) maukas haku.

IS-Pelisuositus - Toto4-2

Pieni:13
Suuri:13
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: Pelaajien kärkirankkaus 1 Corleone Shark on väkivahva mutta erittäin tasavauhtinen hevonen, joka jatkoi vahvoja esityksiään viime perjantaina Solvallan lounasraveissa. Se palaa nyt Ruotsin-turneelta Suomeen ja Risto Airaksisen talliin. Vaikka hevonen on riittävä myös näihin lähtöin, tällä kertaa se ei maistu pelimielessä. Hidas avaaja ei hyödy sisäradan lähtöpaikasta, takana on pitkä kuljetusmatka Ruotsista ja starttiväli lyhyt. Viime startin 13,8/3180m on hurja aika, mutta pitää myös huomioida, että Solvallan rata oli Elitloppet-viikonloppuna poikkeuksellisen nopeassa kuosissa.

Haastajat: IS Ravien haku lähtöön on 4 Super Frido. Se maistui jo nousukuntoisena jo viimeksi ja olikin oikein hyvä, kun kiri 2. ulkoa viimeiset 700 metriä 11,6-vauhtia. Keulassa kaahannut Orchidea S.L.M ei vain ollut millään lyötävissä. Samanlaisia vauhtihurjastelijoita ei nyt ole vastassa. Ainoastaan keskipitkä matka hieman arveluttaa, sillä vanhoja näyttöjä 2600 metriltä Super Fridolla ei ole. 2 Alex von Bentz on ollut iskussa jo pitkään. Kuopion laukka oli työtapaturma ja sen jälkeen hevonen on ollut taas hyvä. Toissa kerralla Jokimaalla se torjui keulasta mm. 10 Magnatin ja 5 Bullo Citrullon. Viimeksi ruuna kiersi matkalla kärkiryhmään ja hyökkäsi 2. ulkoa viimeisen 500-metrisen käynnistyessä, taistellen 11,5-lopetuksessa loppuun saakka voitosta Rinette Streamlinea ja Hobokenia vastaan. Edellä mainitut Magnat ja Bullo Citrullo ovat myös iskussa ja niitä matkan piteneminen viime kerrasta vain puoltaa, kun pätkänopeus on rajallinen.

Yllättäjä: 11 Max Moonlightista saatiin Hannu Torviselta mielenkiintoiset tallikommentit. Torvisen mukaan kiriherkkä ruuna oli tuntunut viimeksi erityisen hyvältä, ja aktiivisemmalla ajolla se olisi voinut taistella kuskin mukaan vaikka voitosta. Täysin pelaamattomana Max Moonlight kannattaa ottaa potintekijäksi.

Juoksunkulku: Alex von Bentz torjuu kiihdytyksessä Super Fridon ja juoksee keulassa.

Pelijakauma: Corleone Shark on turhan selvä suosikki (aamulla 36%), Super Frido taas loistomerkki. Pelaamaton Max Moonlight kuuluu ainakin revityksiin.

IS-Pelisuositus - Toto4-3

Pieni:1,4,2,10
Suuri:1,4,2,10,5,11
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: Huimariinan jäätyä pois 4 Puulan Tuuli on alustavan pelijakauman suosituin. Sen etuja lähdön muihin pelihevosiin verrattuna ovat nopeus ja ravivarmuus, mutta mitään sellaista Puulan Tuuli ei ole viime juoksuissaan esittänyt, että se kiinnostaisi paljon rastittuna nyt pelimielessä. Viimeksi Kuopiossa Terho Rautiainen kierrätti ajokkinsa matkalla johtavan rinnalle, mistä Puulan Tuuli hävisi kärjelle reilusti. Edelliskerralla Killerillä valjakko lähti 2. ulkoa kiriin viimeisen takasuoran alussa, mutta ei aivan piisannut mitaleille. Nyt tehtävä on hiukan helpompi kuin edelliskerroilla.

Haastajat: 5 Hirmun Teräs on pilannut viime juoksunsa alun laukkoihin. Viime viikolla Teivossa se kulki hypyn jälkeen 1900 metriä 26,7-vauhtia ja siitä kirikierroksen pääosin kolmatta rataa pitkin, joten kunto on kohdillaan. 14 Vikkeni on vahva hevonen, jolla ajettaneen nyt aikaisemmin kuin viimeksi tauolta. Teivon pitkällä matkalla Vikkeni hyökkäsi 5. ulkoa 800 metriä ennen maalia ja ehti kakkoseksi. Hevonen näytti huomattavasti paremmalta kuin ennen taukoa ja voi olla taas palaamassa tasolleen.

Yllättäjät: 11 Liinan Leikki on todella vauhdikas hevonen, joka viime kesänä kilpaili komeassa voittoputkessa. Loppuvuosi ei mennyt enää yhtä menestyksekkäästi ja hevonen jäi joulukuussa talvitauolle. Taukostartissa Lappeessa hevonen ei ollut vielä hyvä ja ravi ei ollut letkeää. Startti alla hyvää hevosta ei passaa täysin unohtaa. 16 Hurmuri-Humu teki viime kaudella kovia esityksiä laatulähdöissä. Viimeksi Lappeessa se oli pitkä kilpailutauko huomioiden vähintäänkin asiallinen johtavan rinnalta. Startti alla auttaa. 7 Novan Vuokko on pystyvä hevonen sarjoihinsa, mutta samalla harmillisen epävarma. Tässä sakissa se jää yllättäjän rooliin.

Juoksunkulku: Radoilta 4,6 ja 7 avataan parhaiten. Puulan Tuuli lähtee viemään joukkoa.

Pelijakauma: Puulan Tuuli on vihjettä koostettaessa turhan selvä suosikki (34%).

IS-Pelisuositus - Toto4-4

Pieni:4,5,14
Suuri:4,5,14,11,16
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

  Pieni Suuri
Toto4-1 4,2,1 4,2,1,10,7,11,9
Toto4-2 13 13
Toto4-3 1,4,2,10 1,4,2,10,5,11
Toto4-4 4,5,14 4,5,14,11,16
Hinta 7,20 € 42,00 €
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt