Heidi

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto75-finaalit Seinäjoki 19.04.2014

Julkaistu: , Päivitetty:

Toto75
Tästä se lähtee. Kevään upea kansainvälinen kilpailukaruselli käynnistyy Seinäjoen Prix d'Etain Royalista. IS Ravien yllätyssuosikki avoimeen lähtöön on itsensä löytänyt She Loves You. Vielä parempi potinnostaja on suomalaisille tuntematon Prussia. Huippu-urheilun lomassa pelureita hemmotellaan finaalikierroksella 283 000 euron jackpotilla.

Toto75-1

Suosikki/Varma: Kaikki puhuu 1 Herbie Sisun puolesta. Hurja hevonen on kilpailujen myötä löytänyt huippuvireen ja sillä on ykkösradalta tie auki keulaan. Viimeksi ruuna kiersi puolimatkassa kuolemanpaikalle, mistä pötki korvat kiinni ylivoimavoittoon. Vaikka Herbie Sisu otti toissa kerralla yllättävän laukan ensimmäisessä kaarteessa, se on normaalisti ravivarma.

Kovimmat vastustajat: 2 Caesar de Veluwe on kehittynyt täksikin vuodeksi. Ruuna on tehnyt Bodenissa upeita juoksuja, joista etenkin viime voitto raivokkaasta 10,5-avauksesta huolimatta oli näyttävä. Viimeksi se lämpeni ykkösradalta lähtölaukalle.

5 Amalthee hämmästytti viime kuun T65-voittojuoksuissaan. Jenkkikärryt peräänsä saanut tamma innostui huikeisiin sooloihin ja jätti vastustajansa kauas. Viimeksi se jäi takarivistä 4. ulos, mistä lopetti lähinnä tasaisesti eikä päässyt ohi edes vetoavun tarjonneesta 4 Vivad Poppetista. Koska Amalthee on keulasta ylivoimaisesti paras, suosikin kuski saa olla terävän lähtijän kanssa varuillaan.

Yllättäjät: 12 Shadow Woodland jäi viimeksi varmanamme kakkoseksi. Ylivoimavoitolla aikuisten sarjoissa aloittanut ori joutui avaamaan pikamatkalla 09,5-vauhtia, mikä kostautui loppumetreillä. Heikoksi hevosen esitystä ei voinut kuitenkaan moittia. Tällä kertaa se on huonolta lähtöpaikaltaan itse riippuvainen kovasta temposta.

10 O’littlebigjoe on kilpaillut viime aikoina voitto tai laukka –tahtiin. Tällä kertaa olisi voiton vuoro, mutta sitä varten se vaati suosikille laukan. Ruuna on tunnetusti vahva vääntäjä, jolta löytyy myös kirivoimaa.

8 Bluesway Shoes kiri Lappeenrannassa ahnaasti ja saavutti jopa Herbie Sisua lopulta melko hyvin onnistuneen juoksun jälkeen. Se kärsii Shadow Woodlandin tavoin lähtöpaikastaan.

Pelijakauma: Suosikki on jonkin verran ylipelattu ja yllättäjäehdokkaamme melko selvästi alipelattuja.

Juoksunkulku: Herbie Sisu pystyy vastaamaan Amaltheelle, joka pudottaa toiseksi sisäradalle. Caesar de Veluwe valitsee kuolemanpaikan

IS-Pelisuositus - Toto75-1

Pieni:1
Suuri:1
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-2

Suosikki: Hurjaluokkainen 3 Valentin Laday voitti toissa kerralla vastaavan pitkän matkan murskatyyliin, mutta näytti viimeksi supersuosikkina heikot puolensa. Ruuna sortui laukoille, minkä on tehnyt nyt jo kolmesti neljässä viime kilpailussaan, vaikkei ole pohjimmiltaan hyppyheikki. Jos rutinoimaton hevonen pysyy askelillaan, takamatkan kokeneet jyrätkään tuskin saavat sitä kiinni.

Kovimmat vastustajat: 12 Tamilphoto on palannut viime kautta ehompana tositoimiin, kun sitä rassannut vaiva saatiin hoidettua. Viimeksi se kiersi 4. ulkoa 800 metrin kirillä hallittuun voittoon eikä ollut ensimmäisellekään kerralla huono petollisen raskaalla radalla. Ruunalta löytyy tunnetusti kirivoimaa.

Väsymätön 6 Saston on joukon kovaluokkaisin, mutta melkoinen arvoitus epäonnistumisten jälkeen. Se oli välillä Kati Lindsbergin valmennuksessakin, mutta palasi omistajansa talliin hylkäykseen johtaneen laukkastartin jälkeen.


5 Drancy kokeili viime viikolla kolmea kilometriä hyvin tuloksin. Se oli keulasta pitelemätön sen jälkeen, kun Valentin Laday oli laukkaillut itsensä pihalle.

13 Buck Boko ei saanut otetta Drancysta, mutta oli selvä kakkonen. Tällä kertaa se pääsee starttaamaan 20 metriä lähempää, mutta käytännössä takarivin lähtöpaikka merkitsee samaa 40 metrin pakkia.

Yllättäjät: Viime syksynä kovasti kehittynyt 2 Good Dynamite on haastavan tehtävän edessä. Tällainen pitkän matkan lähtö, jossa sarjamääritys suosii kovasti 20 metrin hevosia, ei ole koskaan 4-vuotiaalle bravuuritehtävä. Helpolla keulavoitolla kautensa avanneen ikäluokkahevosen juoksua seurataan mielenkiinnolla.

10 Amazing Soul kuuluu maan kärkitammoihin, mutta pitkä matka on sen kohdalla jonkinlainen arvoitus. Hveonen osoitti Best Ladyssä selkeää nousuvirettä ja oli kuolemanpaikalta toinen Venicen jälkeen.

Pelijakauma: Valentin Ladayn kuuluisi olla suosikki Tamilphoton sijasta.

Juoksunkulku: Good Dynamite päästää Valentin Ladayn tai Drancyn suosiolla eteensä.

IS-Pelisuositus - Toto75-2

Pieni:3,12,6,5,13,2
Suuri:3,12,6,5,13,2
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-3

Suosikki: Hurjasti parantanut 4 Topper on kärkirankkauksemme. Se on saanut kovasti vauhtia - ja mikä parasta - myös varmistunut samalla. Juoksupaikoilla ei ole ollut merkitystä kolmen voiton putkella finaalilähtöön tulevalle hevoselle.

Kovimmat vastustajat: 2 Frankker on myös hyvin vahva menijä, mutta se kärsii vielä pätkänopeuden puutteesta. Etenkin lähdössä hevonen on jäänyt jatkuvasti toisten varjoon, mikä voi koitua sen kohtaloksi tälläkin kertaa. Mikäli ennätyksensä Suomen Cupin kolmossijassaan ravannut ori ei jää toivottoman kauas kuten kolme kilpailua sitten, se jyrää ottelemaan voitosta.

5 Virikari ansaitsisi jo voitonkin. Se on tehnyt jatkuvasti hyviä juoksuja ja on ollut kahdella viime kerralla suorastaan erinomainen. Viimeksi ori oli kuolemanpaikalta voitossa kiinni, kunnes viime tingassa pussista vapaan väylän raivannut Topper pamautti siitä ohitse ennen maalilinjaa. Toissa kerralla Virikari koki vaativan reissun jälkeen myös niukan tappion 12 Vixenille.

Lähtöpaikastaan kärsivä Vixen voitti myös viime lauantaina. Tasaisen juoksun lähellä kärkeä saanut ori iski 700 jäljellä kiriin, joutui loppukurvissa päästämään Villihotin edelleen, mutta tuli ex-kuninkaasta kuolainta purren vielä uudelleen ohitse.

Yllättäjät: 1 Vihte ei ole ollut aivan terävimmillään enää viime starteissaan, mutta sitä ei kannata unohtaa revityksistä, vaikka vieras kuski aiheuttaakin laukkariskin pyrkivälle hevoselle. 10 Hiskin Muistolla on alla nousukuntoiset esitykset. Finaalilähdön korkkaaminen on ehkä kaukaa haettua, mutta lähiaikoina ori voi hyvinkin rikkoa kuparisen. 3 Poppuli on ollut surkea viime starteissaan, mutta hevosen balanssi kannattaa varmistaa, sillä se on avojaloin ”sata metriä parempi” kuin kengillä.

Pelijakauma: Frankkerilta kuuluisi useita peliprosentteja Topperille.

Juoksunkulku: Radoilta 1, 3, 5 ja 8 avataan parhaiten. Topper hakee kuitenkin takasuoralla piikkipaikan.

IS-Pelisuositus - Toto75-3

Pieni:4,2,5,12
Suuri:4,2,5,12,1,10,3
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-4

Suosikki: Ikäluokan ehdoton ykköstamma 2 Venice on aiheesta Kasvattajakruunun suursuosikki. Tamma on ollut mainio tämänkin vuoden juoksuissaan lukuun ottamatta Joensuun-lähtöä, jossa moni asia soti hevosta vastaan. Best Ladyn ja Kasvattajakruunun voitot se nappasi parastaan antamatta piikistä, jonne pääsee luultavasti nytkin.

Kovin vastustaja: Oikeastaan ainoa kunnon haastaja on upeasti tänä vuonna kehittynyt 1 Callela Colibri. Tamma pystyy halutessaan kyseenalaistamaan Venicen piikkipaikan, mutta eri asia on, haluavatko tamman taustavoimat kokeilla rohkeaa taktiikkaa, vai tyytyvätkö suosiolla kakkosrahoihin Venicen peesistä.

Callela Colibri oli karsinnoissa 1,6 sekuntia Veniceä nopeampi, mutta lähdöt olivat luonteeltaan myös eri tyyppisiä. Aivan kaikkea haastajankaan ei tarvinnut peliin laittaa ennätyksestään huolimatta.

3 Moonlight Cloud seurasi karsintalähdössä Venicen kannoilta selväksi kakkoseksi ennen viimeisen takasuoran alussa sisältä kuolemanpaikalle noussutta 5 Super Mantariinaa. 9 Gyllenberg sai maalisuoran alkupuolella kiritilan 3. sisältä ja kiri kaukana Callela Colibrin takana toiseksi, kun Bosses Lily ponkaisi ratkaisuvaiheessa laukalle.

Juoksunkulku: Callela Colibri päästänee Venicen suosiolla halkomaan tuulta. Kuolemanpaikalle ei ole tungosta

IS-Pelisuositus - Toto75-4

Pieni:2
Suuri:2,1
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-5

Suosikki/Varma: Pohjoismaiden huippuihin pitkään kuulunut 12 Hallsta Lotus jaksaa korkeasta iästään huolimatta aina vain. Ori spurttasi toissa kerralla kuin nuoret varsat häniltä ohi koko porukan. Viimeiset 700 metriä kahdelta takamatkalta startannut ori kiiti 20,7-kyytiä ja saavutti lyhyellä matkalla kovan volttiajan 22,2.

Koska suomenhevoskaarti ei ole ollut mitenkään loistava alkuvuonna, ruotsalaisvieraalla on huonosta lähtöpaikasta huolimatta hyvä mahdollisuus uusia kahden vuoden takainen voittonsa. Kaiken lisäksi Hallsta Lotus saa kärryilleen Pohjoismaiden voitokkaimman kuskin Jorma Kontion.

Kovimmat vastustajat: Myös kakkossuosikki tulee Ruotsista. Hallsta Lotuksen tallikaveri 10 Faksen J:r ei onnistunut viimeksi, koska laukkasi lähdössä ja matkavauhti oli hiljainen. Toissa kerralla se oli Hallsta Lotuksen voittojuoksussa hyvä kakkonen kierrettyään viimeiset 1200 metriä kolmatta ja neljättä rataa pitkin.

4 Diktaattori teki upean juoksun Joensuun suurkilpailussa, jossa esitteli uutta lähtönopeuttakin. Viimeksi se kärsi väärästä kengityksestä ja pilasi lopullisesti pelinsä viimeisen takasuoran alun laukkaan. Vahva menijä hyötyisi kovasta matkavauhdista.

3 Tapsan Tahti on vain kehittynyt tänä vuonna. Se pesi koko kerman Joensuussa 3. ulkoa ja kiri viimeksi komeasti Suomen Cupin ykköseksi pitkällä kirillä.

Yllättäjät: 9 Villihotti ei taistellut alkuvuoden starteissaan lopussa, mutta viimeksi se oli vihdoin tomerampi. Neljännen radan kautta viimeisellä takasuoralla hyökännyt ex-kuningas eteni loppukaarteessa johtoon, mistä tuli viime metreillä myös sisukkaasti taistelleen Vixenin ohittamaksi.

11 Köppinen epäonnistui välillä, kun laukkaili, tai sen juoksut menivät muuten pieleen. Viimeksi hevonen paljasti, ettei sen kunto ole kadonnut. Ori oli kuolemanpaikalta rehti kakkonen.

Pelijakauma: Tapsan Tahtia on pelattu aivan liikaa Diktaattoriin, Villihottiin ja Köppiseen verrattuna.

Juoksunkulku: Otto Milleri nappaa ainakin aluksi johtopaikan. Hallsta Lotus tuskin norkoilee kovin

IS-Pelisuositus - Toto75-5

Pieni:12
Suuri:12
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-6

Suosikki: Hopeadivisioonafinaali on taattua huippulaatua. Luotettava 5 Upstream on keulasta tunnetusti hankala ohitettava. Se ei ollut muutamissa talven starteissaan aivan terävimmillään, mutta näytti taas viimeksi oikean osaamisensa ja voitti leikitellen piikistä.

Kovimmat vastustajat: 9 Big Sky Hurricane olisi voinut laittaa Upstreamin ahtaalle, ellei olisi laukannut lähdössä. Se nousi 4. ulkoa vielä väkevästi taisteluun kakkossijasta. Koska startti oli luokkahevoselle vasta ensimmäinen talvitauon jälkeen, sen voi kuvitella vielä parantavan.

10 Mr Exquisite on juhlinut jo ykkössarjoissakin, mutta hopeadivisioonat eivät ole kansainvälisiä suurkilpailuja lukuun ottamatta juuri niitä heikkotasoisempia. Tämän takia jenkki jää haastajaosastoon. Viimeksi se voitti kevyesti hyvin onnistuneen juoksun jälkeen 2. ulkoa ja runttasi toissa kerralla kuolemanpaikalta väkisin ohi 1 Asanten.

2 Jester Bowl ei ole onnistunut voittamaan tänä vuonna, mikä on pieni ihme. Viimeksi ruuna lopetti 4. ulkoa jopa parasta vauhtia toiseksi sijoittuneen Surprise Lordin tuntumaan

Yllättäjä: 3 Green Pepper on ollut hyvä kaikissa tämän vuoden starteissaan. Ensimmäisellä kerralla ruuna jäi pussiin, mutta spurttasi seuraavaksi sähäkästi T75-voittoon. Toissa kerralla hevosen juoksu ei onnistunut ja viimeksi se kiri taas väkevästi lyhyen alkulaukan jälkeen 4. sisältä. Yllätyksen eteen se vaatii myös tuuriakin, koska ei ole pitkien kirien raataja.

Pelijakauma: Upstream on selvästi liian vähän pelattu. Jester Bowlin kannatus on yläkantissa.

Juoksunkulku: Radoilla 1-5 on hyvät avaajat. Upstream hakee viimeistään ensimmäisellä takasuoralla kärkipaikan. Big Sky Hurricanella kelpaa reissuttaa aikaisin kuolemanpaikallekin.

IS-Pelisuositus - Toto75-6

Pieni:5,9
Suuri:5,9,10,2,3,1
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-7

Suosikki: Sokerina pohjalla on Prix d’Etain Royal, jonka ideasuosikkimme on vaisumman viime kauden jälkeen ryminällä takaisin tuleva 5 She Loves You. Talvitreeni on tehnyt tammalle selvästi hyvää.

Se jäi vuoden ensimmäisessä kilpailussaan pussiin. Viimeksi She Loves You kiersi takamatkalta avauskurvin kolmatta rataa pitkin, ennen kuin pääsi 4. ulos. Hevonen hyökkäsi uudelleen viimeisen takasuoran alussa ja eteni hienolla tyylillä murskavoittoon volttilähetyksen SE-ajalla 12,6/1660.

Kovimmat vastustajat: Italian 1 Nesta Effe aloitti viime keväänä huikean menestyskulkunsa Seinäjoelta. Se nuiji Prix d'Etain Royalissa Brad de Veluwen kuolemanpaikalta ja voitti seuraavaksi Finlandia-ajon. Ori oli Oslo GP:ssä kakkonen, mutta Elitloppetissa se jäi hännille hienon karsintavoittonsa jälkeen. Nesta Effellä ei ole alkukaudelta takana kovia näyttöjä, muttei sillä ollut niitä viime vuonnakaan. Ellei ykkösrata koidu hevosen kohtaloksi, se nähdään varmasti kärkitaistossa.

3 Monster Drive on suoritusvarma ja nopea hevonen, jonka kovuus ei ole ehkä muiden suosikkien veroinen. Viimeksi se voitti kevyen sakin hiitinomaisesti keulasta. Kauden avauskilpailussaan ori kiri 3. ulkoa asiallisesti kolmanneksi. Nopea lähtijä saa valita taktiikkansa hyvältä lähtöpaikaltaan.

8 Quid Pro Quo
on ruotsalainen ikäluokkamenestyjä, joka yrittää läpimurtoa aikuisten sarjoissa. Oriilla on alla yksi startti, jossa se joutui tyytymään lopumetreillä keulasta kolmanneksi. Vastaava esitys ei riitä vielä pitkälle, mutta hevonen petraa takuulla. Sillä on kuitenkin Nesta Effen tavoin arveluttava lähtöpaikka, mistä se on juoksunkulun armoilla.

9 Pitch Command on palannut otsikoihin välivuoden jälkeen. Vermossa se löi jopa Brad de Veluwen juostuaan viimeisen kierroksen toisella radalla ilman vetoapua. Kurveja kiertämällä vaivoista kärsinyt voimapesä ei ole välttämättä yhtä hyvä.

Yllättäjä: Italialaistamma 7 Prussia kannattaa ehdottomasti rastata. Sen otteista on paistanut läpi luokkahevosen leima. Hevonen kävi viime syksynä näyttäytymässä Ruotsissa, mutta sen startin saa unohtaa. Ilman kenkiä kilpaillut tamma ei valmentajansa mukaan pystynyt juoksemaan kunnolla radan muututtua vastaan rankkasateen vuoksi. Sen kavioista tirskui verta. Aikuisten sarjoihin siirtyneen voimahevosen kauden avausjuoksu oli raskaalla reissulla loistava, eikä sen pitäisi ainakaan heikentää siitä.

Pelijakauma: Monster Drive on väärä suosikki ja aivan liian pelattu. She Loves You ja Prussia ovat puolestaan karkeasti alipelattuja.

Juoksunkulku: Radoilta 3-5 avataan liukkaasti. She Loves You etenee kärkeen ja Prussia iskee sen kimppuun.

IS-Pelisuositus - Toto75-7

Pieni:5,1,7
Suuri:5,1,7,8,9
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

  Pieni Suuri
Toto75-1 1 1
Toto75-2 3,12,6,5,13,2 3,12,6,5,13,2
Toto75-3 4,2,5,12 4,2,5,12,1,10,3
Toto75-4 2 2,1
Toto75-5 12 12
Toto75-6 5,9 5,9,10,2,3,1
Toto75-7 5,1,7 5,1,7,8,9
Hinta 7,20 € 126,00 €
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt