Reija

Ravit

Mika Forssin juhlat jatkuivat – iski 3000 voiton klubiin

Julkaistu:

Toto65
Suomen ykköskuski saavutti uuden arvokkaan merkkipaalun.
Vermon keskiviikkoravit käynnistyivät juhlavasti, kun monivuotinen ajajamestari Mika Forss ohjasti heti ensimmäisessä lähdössä uransa 3 000. voiton. 48-vuotias hämeenkyröläinen rikkoi kunnioitettavan rajapyykin kolmantenatoista suomalaisohjastajana.

Pohjoismaiden voitokkain kuski Jorma Kontio on narutellut yli 10 000 ykkössijaa.

Viime vuosi oli Forssille täysosuma. Hän ajoi ensimmäisen kerran yli 300 voittoa saman kauden aikana, vei raviohjastajien MM-tittelin ja saavutti Vitterillä ravikuninkuuden.

– 3 000 voittoon pitää ajaa aika monta lähtöä ja saada ennen kaikkea hyviä hevosia ajettavaksi. Ensimmäinen tuhat on kuitenkin se varsinainen merkkipaalu, ja sen jälkeen loput ovat numeroita. Aika iso numero 3 000 tosin on, Forss sanoi.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Forssilla on into päällä jatkuvasti.

– Voittamiseen ei kyllästy koskaan. Sen takia tätä tehdään, että saa seurata hevosten edesottamuksia ja kehittää niitä. En näe oikein mitään yksittäistä juttua, eikä se ole ainakaan raha. Tähän on käytetty koko elämä, mutta silti on aina yhtä mielenkiintoista hypätä uuden mielenkiintoisen hevosen kärryille.

Forssin juhla-ajokki oli Hannu Isotalon valmentama Double Boost, joka palasi 1,5 kuukauden tauolta. Ohjastaja ei yllättynyt, että 3 000. täysosuma tuli sen ohjissa.

– Mitä ajelin oriilla syksyllä, startit kertoivat, että se on pikkuisen normaalia parempi kilpahevonen. Tauko toki vähän arvelutti. Taustavoimat kuitenkin sanoivat, että hevosella on kaikki hyvin. Se oli lisäksi lämmityksessä tosi hyvän tuntuinen, Forss kehui.

Totopaukkujen ilta

Toto65-kohteet etenivät yllätyksellisesti. Toisen kohteen vei kuuluisasta hevospitäjästä Laukaasta saapunut Välkyn Väiski, joka ei ollut onnistunut viime starteissaan. Valmentaja Matti Riipinen oli luottavainen, mutta tieto tästä ei ollut tavoittanut kovin hyvin pelureita.

– Ruunan kengitystä muutettiin, ja sen ravi pysyikin paremmin kasassa loppuun asti. Ajoin sillä hiitissä harjoituskärryillä 36-vauhtia. Koska hevonen oli siinä loistava, olin tosi luottavainen tänään, Riipinen kertoi.

Jani Ruotsalaisen ajamalla Välkyn Väiskillä oli myös tuurit puolellaan, sillä se pääsi kierros ennen maalia perimään johtopaikan kärkihevosen laukattua edestä pois.

Vielä suuremman totopommin tarjosi Toto65-ajajamestarin vienyt Dennis Boko, jota oli pelattu vain yksi prosentti. Juuso Holttisen tallista debytoinut ruuna johti alusta loppuun.

Jymy-yllättäjän tehtävää helpotti Jeppas Pointerin laukka loppukaarteen alussa. Suursuosikki oli juuri silloin hyökkäämässä Dennis Bokon kimppuun.

– Olin yllättynyt voitosta, mutta auttoi, kun pääsimme keulaan vetämään rauhallista vauhtia. Ajattelin, ettemme voi mitään Jeppas Pointerille, mutta sen kanssa meillä kävi tuurit, koska se laukkasi. Hyvin Dennis Boko kyllä vastasi lopussa muille, ohjastaja Jukka Torvinen sanoi.

Dennis Boko voitti vastaavan ohjastajalähdön myös viime vuonna. Silloin sitä ajoi Jeppas Pointerin kuski Olli Koivunen.

Illan ylivoimaisin oli suomenhevosten kovimmassa lähdössä lämminverimäisen kirin tykittänyt Ekin Toive. Huumorihevonen oli ollut viime starteissaan hieman nahkea, mutta nyt siitä ei ollut tietokaan. Aimo Vuorisalon valmennettavan voittomarginaali kasvoi kymmeniin metreihin. Salaus sinnitteli raskaan reissun jälkeen hienosti toiseksi.

– Ekin Toive on oikein lahjakas, mutta sillä on ajettu usein kiltisti, koska se on vaatinut kovuutta lisää. Tänään juoksumme onnistui tosi kivasti. Vedin myös tällä kertaa hevoselta silmälaput, mitä ei ole aina kannattanut tehdä, ohjastaja Hannu Torvinen sanoi.

Toto65-rivi, Vermo 11.11.

Toto65-1: 6 BWT Admiral

Toto65-2: 2 Välkyn Väiski

Toto65-3: 5 Dennis Boko

Toto65-4: 3 Issaquah Sund

Toto65-5: 11 Ekin Toive

Toto65-6: 3 Luxorious Lord

Täysosumia ei löytynyt. Kuusi oikein voitto-osuus 563,10 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt