Kuisma

Ravit

Supernousukkaiden hurjastelulle ei näy loppua – ”Näköjään kestää ladata”

Julkaistu:

Toto76
Midnight Hour ja Costello tekivät häkellyttävät juoksut T76-raveissa lauantaina Tampereella.
Säännöllisesti kilparatoja kiertävistä lämminveriravureista tällä hetkellä kovakuntoisin taitaa olla vain 73 000 euron voittosummalla kilpaileva Midnight Hour. Ruuna jatkoi lauantaina komeettamaista menestyskulkuaan ja voitti T76-hopeadivisioonan Tampereen Teivossa. Kova talviaika 12,8a/1600 metriä syntyi rakettikirillä ja häkellyttävän helpon näköisesti.

Toissa viikolla Oulun rahakkaassa bonanzalähdössä ohjastaja Iikka Nurmosta jäi harmittamaan, kun hevonen jäi vaikealta lähtöpaikalta kakkoseksi syksyn toista voittokonetta Wilhelm Nashia vastaan. Silloin olisi kuskin mukaan pitänyt ajaa kirissä kovempaa takasuoralla. Nyt mitään ei jäänyt sattuman varaan.

– Tänään ladattiin täydet ja vedettiin hevoselta korvat auki 500 metriä ennen maalia. Ruuna näköjään kestää ladata takasuorallakin, Nurmonen myhäili.

– Loppukurviin mentäessä otin hevosta kiinni ja ajattelin ettei ajeta muilta karkuun, mutta kun alkoi näyttää että muut eivät pysy mukana, annoin mennä.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Midnight Hour siirtyi Iikan isän Ossi Nurmosen valmennukseen Maaningalle syyskuun puolivälissä. Sen jälkeen se on voittanut kuudesti 11:ssä kilpailussa ja tienannut yhteensä 36 600 euroa palkintorahoja. Lisää on luvassa jatkossakin, sillä hopeadivisioonaan mahtuvat alle 125 000 euroa tienanneet. Salamannopea ruuna kylvää niissä kauhua vastustajien keskuuteen vielä pitkään.

Isän ja pojan työnjako on selvä: Ossi valmentaa ja Iikka ohjastaa. 23-vuotias kuski kertoi lauantaina koskevansa hevoseen kotona vain kengittäessä.

– Kertaakaan en ole ajanut tällä kotona! Hevonen parantaa starteissa koko ajan, joten tehdään jatkossakin sitä mitä osataan, Iikka Nurmonen tiivisti.

Midnight Hourin omistaa Ilos oy Pihtiputaalta.

Costello häikäisi, Vitter ei

Lauantain T76-ravien toisen supersuorituksen teki kierroksen kovimman suomenhevoslähdön voittanut Costello. Se laukkasi lähtiessä ja jäi pääjoukosta ratkaisevan tuntuisesti, mutta vähät välitti kymmenistä lisämetreistä ja keikkui kärjen rinnalla jo puolimatkassa.

Kirivaiheessa ori jyräsi ongelmitta ohi koko porukan. Uskomaton juoksu!

– Voima on tällä paras ase, eikä hevonen ole vielä kertaakaan ollut maalissa väsynyt. Luotin, ettei niin käy tänäänkään, ohjastaja Risto Tupamäki perusteli aktiivista ajosuoritustaan.

Tupamäen mukaan lähtölaukka johtui siitä, että lähtökomennot eivät kuuluneet radan kaiuttimista kunnolla ja volttilähdön aja-komento pääsi yllättämään osan ohjastajista.

– En ota laukkaa omaksi syyksi, enkä hevosen syyksi. Oli ihan täysi yllätys, että ruvettiinkin lähtemään. Luulin että ainakin yksi kierros volttia oli vielä jäljellä, ohjastaja harmitteli.

Jos edellä mainittu Midnight Hour on tämän hetken kovakuntoisin lämminverinen, Costello on sitä kiistatta suomenhevosten puolella. Kaiken lisäksi 8-vuotias nousukas on vasta noussut avoimelle tasolle, joten menestyskulku voi jatkua vielä pitkään. Tällä erää voitto oli sille kolmas peräkkäinen.

– Vauhtia on tullut paljon lisää, ja hevonen on muutenkin kehittynyt hyvin. Kyllä tämä ihan ykkössarjalainen on, Tupamäki hehkutti Ville Herttuan valmennettavaa. Costellon omistavat Hanna ja Tommi Herttua.

Costellon voittamassa lähdössä nähtiin myös ravikuningas Vitterin kauden avaus. Ori oli vielä kaukana parhaastaan ja tyytyi kirimään takajoukoista tasapaksusti kahdeksantena maaliin. Sen ulkoisessa olemuksessa ei kuitenkaan ollut moitittavaa ja oletettavasti hevonen terävöityy kilpailujen myötä.

Oikea T76-rivi

T76-1: 4 Gene Touch

T76-2: 8 Tuurin Toivo

T76-3: 1 Stonecapes Pro

T76-4: 14 Mountain Cleaver

T76-5: 3 Griminal Jack

T76-6: 8 Midnight Hour

T76-7: 13 Costello

Seitsemän oikein tuloksille: 28 569,40 euroa

Kuusi oikein: 196,00 e
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt