Signe, Varma

Ravit

Tallipäällikön traktori pysähtyi vasta sähköpylvääseen ja pimensi kylän – oltiin laittamassa apulaisen syyksi

Julkaistu:

Ikuinen ravimuisto
Huonojarruisen traktorin karkaaminen hallinnasta valmennusmaastossa aiheutti häpeää ja huutonaurua.
Tallihenkilökunta on tunnetusti kuuliaista porukkaa. Muun muassa monilla nimekkäillä valmentajilla aputreenarina toiminut Marko Hakkarainen muistelee hymyssä suin, kuinka hän oli 2000-luvun alussa valmis ottamaan syyt niskoilleen Kari Lähdekorven sähläyksestä.

– Onneksi pian sen jälkeen minulle soitettiin, ettei linnaan tarvitsekaan lähteä, Hakkarainen nauraa.

Savolaislähtöinen Hakkarainen on ollut kolmeen otteeseen Lähdekorven palkkalistoilla Halmstadissa. Eräs unohtumaton tapahtuma hänelle sattui ennen kuin Lähdekorpi valittiin Ruotsissa vuoden ravivalmentajaksi 2004.

– Lähdekorven silloisessa traktorissa oli olemattomat jarrut, mutta sillä lanasi harjoitusrataa milloin kukin. Kerran Kari tuli nolona ja hiljaisena luokseni, kun olin kengittämässä ja kertoi ajaneensa lanalla sähkötolppaan. Hän päivitteli, että sen seurauksena koko kylästä hävisi sähköt.

Hakkarainen sanoo, ettei Lähdekorven ilme unohdu häneltä koskaan. Aputreenarin oma suu loksahti ammolleen häpeällisen keskustelun jatkuessa.

– Kari ehdotti minulle, että ottaisin syyt niskoilleni ja kertoisin, että minä ajoin pylvääseen. Hän oletti, että selviäisin tallipoikana vahingosta häntä pienemmin seurauksin, Hakkarainen paljastaa.


Hakkarainen vakuuttaa, että kylä oikeasti pimeni kolaroinnin seurauksena.

– Taisin siinä luvata, että voin kai minä ottaa syyt itselleni. Pian Karilta tuli kuitenkin tuo soitto, jossa hän kertoi iloisemmalla äänellä, ettei minun tarvitsekaan lähteä linnaan. Hänellä oli kuulemma riittävät vakuutukset voimassa.

Hakkarainen muistaa, että vitsailut talliväen kesken alkoivat heti.

– Kun Rauno Tenander kävi katsomassa jäljet, hän sanoi, että nyt putosi Kariltakin puhelin maahan. Kari oli melkein koko ajan puhelimessa, ja hänellä oli tapana pitää kännykkää korvassa pään ja olkapään välissä.

Mitä traktorin jarruille tehtiin?

– Koko vehje lähti saman tien vaihtoon!

Ravisarjassa lajin aktiivit muistelevat uransa mieliinpainuvimpia hetkiä. Lue sarjan aiemmat osat täältä.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt