Sami, Samuli

Ravit

Tähtiurheilija osti kilpahevosen – ravasi voiton jo kaksi tuntia myöhemmin

Julkaistu:

Toto65
Harvoin uusi omistaja pääsee nauttimaan kaupoistaan yhtä nopeasti kuin lumilautailutähti Janne Korpi.
Korven menestyvän ravisuvun tietävät kaikki. Pekka Korven nuorin poika Janne Korpi on toistaiseksi keskittynyt kilpailemaan huipulla lumisilla rinteillä, mutta hevosmiehen vainua hänelläkin on.

Viime kuun puolivälissä Korpi teki hyviltä vaikuttavat hevoskaupat. Hän osti silloin isältään 3-vuotiaan Arctic Lordin.

Onnistunut kauppa vaatii joko hevosmiehen silmää tai aimo annoksen tuuria. Ensi vuoden ravikilpailut kertovat paremmin, kummasta Korven hankinnassa on lopulta kyse.

Ura Arctic Lordin omistajana ainakin alkoi hyvin. Kolmevuotias ori ravasi uransa ensimmäisen voiton vain kaksi tuntia sen jälkeen, kun Janne oli lyönyt kaupat lukkoon isänsä kanssa.

Kyseessä oli Kymenlaakso-ajon lohdutusfinaali, josta Arctic Lord kuittasi 2 000 euroa palkintorahoja. Se oli pudonnut virallisesta loppukilpailusta, koska oli jäänyt karsintalähdössään viidenneksi.

Korven suojatilla on keskiviikkona Vermon Toto65-raveissa mahdollisuus moninkertaisin tienesteihin. Arctic Lord kilpailee ravivuoden suurkilpailut päättävässä Uudenmaan Upeimmassa, jonka pääpalkinto on 10 000 euroa. Voitto tuplaisi 15 kertaa kilpailleen oriin kokonaisvoittosumman.

Omistaja ei usko todellisen arvovoiton toteutumiseen - ainakaan vielä. Korven takki on pysynyt kiinni, vaikka hänen uusi hankintansa oli voitokas heti ensimmäisellä kerralla. Hän suhtautui jopa kriittisesti ja vähätellen isänsä ajaman hevosen voittojuoksuun.

– Hevonen ei ollut Kouvolassa edes hyvä, vaikka voitti. Lähtö oli heikkotasoinen, ja keskiviikkona vastustajat ovat selvästi kovempia. Arctic Lordin pitää parantaa aika paljon pärjätäkseen, Korpi epäilee.

Valmennusohjeita puhelimella

Korpi ei ole juuri ehtinyt osallistua hevosensa valmennukseen lumilautailukiireiden takia. Hän palasi sunnuntaina kilpailumatkalta Coloradosta, missä epäonnekseen kaatui.

– Olen ehtinyt ajaa Arctic Lordilla vain muutamia kertoja treeniä sen jälkeen, kun hankin sen. Olen kuitenkin koettanut soitella tallille treeniohjeita. Hevosen valmennusta on muutettu, ja saa sitten nähdä, onko sillä vaikutusta. Minulla ei ole nyt ihan tarkkaa käsitystä Arctic Lordin vireestä.

Korpi lomailee kotimaassaan tammikuun puoliväliin asti, jolloin lähtee uudelle kisamatkalle ulkomaille. Hän ajaa itse Arctic Lordia keskiviikon startissa. Lähinnä kesäisin kilpahevosten kärryille ehtinyt lumilautailutähti on ohjastanut 56 voittoa.

Keskiviikon lähdön jälkeen hänellä on aiempaa paremmin aikaa tutustua hevoseensa.

– Lähden ajamaan nöyränä Vermon starttia. Toivottavasti ori yltäisi rahasijalle, ja odotan siltä enemmän sitten ensi vuonna, Korpi sanoo.

Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt