Sami, Samuli

Ravit

Ravivalmentaja muisteli supersaavutustaan ja hurjia voittojuhlia – iski seuraavana päivänä uudelleen kultasuoneen

Julkaistu:

Toto76
Pauli Raivio viihtyy hevosineen erityisen hyvin Tampereella. Lauantain ravit aiheuttivat hänelle kuitenkin sydämentykytyksiä.
Monista huippukovista nuorista suomenhevosista tunnetuksi tullut Pauli Raivio innostui perjantaina muistelemaan Ilta-Sanomille valmentamansa Tähen Toivomuksen viime vuoden Kriterium-voittoa ja ennen kaikkea sitä seuranneita rajuja voittojuhlia.

Juhliin hankasalmelaisella Raiviolla olisi ollut aihetta myös tänään lauantaina Tampereen raveissa, sillä Tähen Toivomus ravasi lempiradallaan 10 000 euron arvoisen T76-finaalivoiton. Oriin juoksu oli todella sitkeä.

Lahjakkaat suomenhevoset Tähden Toivomus, Polara ja Juntti-Jussi tarjosivat yleisölle upean kamppailun, jossa ei vauhtia säästelty.

Rinta rinnan loppukaarteeseen painelleesta triosta joutui ensimmäisenä antautumaan Polara. Juntti-Jussi näytti tämän jälkeen hetken aikaa vyöryvän voittoon, mutta keulapaikalta kaikkensa likoon lyönyt Tähen Toivomus oli eri mieltä ja piti Henri Bollströmin ajamana lopulta varmasti asemansa perille.

– Tähen Toivomus on kyllä mahtava hevonen, joka on tuonut monta ilonhetkeä. Alussa piti vedättää ihan täyttä vauhtia, jotta pääsimme keulaan, ja koko viimeisen tuhannenkin ori tuli sen, mitä jaloistaan pääsi. Kun vedin hevosen sen korvat auki loppusuoran alussa, se muutti vielä rytmiään. Silloin tunsin, että tämä on meidän lähtö, Bollström iloitsi.


Koska Tähen Toivomus oli antanut edellisellä kerralla periksi, valmentaja ei ollut radan varressa varma, kuinka ori jaksaisi vetää perille kovavauhtista lähtöä. Raivio kertoi, että Tähen Toivomuksen veriarvot olivat heitelleet kesän sairastumisen jälkeen, mikä oli näkynyt epätasaisina kilpasuorituksina.

– Kai olimme nyt onnistuneet tekemään jotain oikein tämän juoksun perusteella. Sydämeni kyllä jyskytti, ja epäilin, riittääkö oriilla virta loppuun asti. Kun hevosta katsoo nyt, sillä näyttää olevan virtaa vielä juoksun jälkeenkin, Raivio huomautti seremonioissa.

Ravion tähtihevosista Ellin Sisu voitti Kriteriumin Teivon radalla tänä syksynä.

Tempaisun nousu jatkuu

Hannu Huttunen hehkutti puolestaan lokakuussa Ilta-Sanomien haastattelussa, että vanhempana syttyneen Tempaisun tämän kauden hyvät juoksut ovat olleet vasta alkusoittoa. 7-vuotias ori on ollut niin väkevä loppuvuoden kilpaluissaan, että Heinäveden hevosmies on kyllä tiennyt, mistä on puhunut.

Tempaisu voitti Teivossa 7000 euron arvoisen All-out Cupin finaalin raskaasta reissusta huolimatta ja lähes tuplasi voittosummansa. Vaikka haastajat vyöryivät ulkoratoja pitkin uhkaavasti loppumatkalla, keulavaljakon ulkopuolella matkannut Huttusen suojatti jaksoi vastata näille maaliin asti.

– Pelkäsin juuri takamatkojen kovia hevosia eniten enkä tiennyt, jaksaisiko Tempaisu painaa enää täysillä maaliin asti. Ori taisi itse tietää paremmin kuin kuski, Huttunen hekotti kärryiltä.

Toto76-lähtöjen supersuosikki Wilhelm Nash ravasi jo seitsemännen peräkkäisen voittonsa. Ruuna sai tavallista helpomman juoksun, sillä se pääsi varhaisessa vaiheessa kärkipaikalle.

Railakas 10,0-vauhtinen avauspuolikas ei painanut voimahevosen kintereissä, vaan se pakeni tapansa mukaan maalisuoralla helposti kilpakumppaneiltaan karkuun. Wilhelm Nashia matkalla peesaillut Sacramento S kiritti hyvin lopussa.

Naureskellen voittoon

Alkusyksyn valmentajanvaihdoksen myötä Ossi Nurmosen käsissä aimo loikan ylöspäin ottanut Midnight Hour jatkoi ilmiömäisiä juoksujaan.

Vaikka kovimmista vastustajista Robin Roof pääsi keulaan ja Bacardi Razz sai varjostaa kirissä suosikkia, kunnon kamppailua voitosta ei nähty. Midnight Hour eteni helppoon voittoon, ja Fakir Victory nousi taustalta toiseksi.

– Hevonen on tällä hetkellä niin kovassa kunnossa, että voittaa näitä lähtöjään vähän nauraen, ohjastaja Iikka Nurmonen kuvaili.

Nurmonen kertoi ennakkovihjeissä, että uskoo Midnight Hourin riittävän ainakin vauhtivarojensa puolesta jo korkeimmallakin tasolla, eli kultadivisioonissa. Ruuna siirtyi lauantaisen finaalivoittonsa jälkeen pronssidivisioonista hopeadivisioona-lähtöihin.

Teivon kultadivisioona näytti olevan koko ajan Bret Bokon heiniä, koska se pääsi vetämään piikissä todella leppoisaa tahtia. Ruunan kantti ei kuitenkaan kestänyt aivan maaliin asti, ja ulkoa väkevästi kirinyt All Laid Out ennätti sen ohitse.


Oikea Toto76-rivi, Tampere 17.12.

Toto76-1: 3 Wilhelm Nash

Toto76-2: 1 Tempaisu

Toto76-3: 6 Astrodome

Toto76-4: 7 Partytime

Toto76-5: 10 Midnight Hour

Toto76-6: 3 Tähen Toivomus

Toto76-7: 9 All Laid Out

Seitsemän oikein -voitto-osuus 781,90 euroa. Kuusi oikein 10,10 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt