Verneri

Ravit

Saran Salama on poissa – omistajalta koskettava jäähyväiskirje kolminkertaiselle ravikuninkaalle

Julkaistu:

Saran Salama 1996-2016
Sara Perttunen hyvästeli elämänsä hevosen tunteikkaasti Facebook-sivullaan.
Lukuisia suurkilpailuja voittanut Saran Salama jouduttiin lopettamaan tuskallisiksi äityneiden takapolvivaivojen vuoksi 20-vuotiaana lauantaina.Muun muassa kolmesti ravikuninkuuden ja neljä kertaa Suur-Hollola-ajon voittaneen oriin merkitys oli Perttusen perheelle paljon muutakin kuin taloudellinen. Tällä hetkellä äitiyslomalla oleva tv:n ravilähetyksistä tuttu hevosen omistaja Sara Perttunen purki tunteitaan koskettavassa Facebook-viestissä sen jälkeen kun hänen mukaansa nimetystä legendaarisesta oriista aika jätti.

28-vuotias Sara on kasvanut perheen kotikasvatin Saran Salaman rinnalla lapsuutensa ja nuoruutensa. Äidiksikin jo ehtinyt nuori nainen muisteli yhteistä taivalta jäähyväiskirjeessään.

– Eilen (lauantaina) loppui yksi aikakausi mun elämässä, kun Salama saatettiin viimeiselle matkalleen ja haudattiin kotipihaamme Villiin, Perttunen aloitti viestinsä.


Perttunen painotti kirjeessä, että vaikka päätös lopettamisesta oli ainoa oikea, niin se oli äärimmäisen vaikea tehdä.

– Nyt mä oon 28 vuotta, olen saanut elämääni ihanan Ennan ja olen aikuinen. Muistan itseasiassa sen, että joskus tajusin, että sellainen hetki tulee koittamaan ettei Salamaa enää ole. Sitä ei varmaan silloin lapsena tajunnut tai aatellut. En ajatellut päivän koittavan näin varhain, vaikka nyt jo tiesin ettet tule elämään ikuisesti. Päätös luopumisesta oli vaikea ja raskas, mutta nyt tiedän että se oli oikea. Viimeinen teko mitä voi tärkeälle ja arvokkaalle eläinystävälle tehdä, on se, että saa ansaitsemansa kunniakkaan lopun.


Perttusella olisi ollut vielä yksi haave Saran Salaman täytettäväksi.

– Olen kasvanut pienestä tytöstä aikuiseksi Salaman rinnalla. Haluan uskoa, että elämääni oli tarkoitus tulla tytär ennen kuin tarvitsee luopua Salamasta. Oikeastaan on vain yksi asia mikä harmittaa, pienestä tytöstä asti mulla on ollut haave siitä, kuinka Salama odottaa mua kirkon pihalla, kun menen naimisiin. Se haave ei nyt toteutunut, eikä Enna pääse tutustumaan Salamaan. Kuitenkin on monia muita tarinoita kerrottavaksi.


Sara kiitti viestissään kaikkia tukijoita ja vielä kerran myös upeaa hevostaan.

– Vaikka kyyneleitä on vuodatettu, niin tunnen suunnatonta kiitollisuutta. Kiitollisuutta siitä, mitä kaikkea tämä upea hevonen on antanut mulle ja meidän perheelle. Sekä monelle muulle ihmiselle, kiitos viesteistä ja muistoista mitä olette laittaneet, niitä on ollut ihana lukea kuinka Salama on vaikuttanut muidenkin ihmisten elämään, Perttunen kiittelee.

Perttusen perheen lisäksi Saran Salaman menestystiimin ydinhenkilöihin kuuluivat vuosien varrella muun muassa hoitaja Taina Lehmussaari ja tallin kakkosvalmentaja Erkki Suhonen.


Saran Salaman kilpailu-ura alkoi vuonna 2000 ja päättyi vuoden 2011 Teivon Kuninkuusraveihin. Ori voitti Saran isän Tapio Perttusen valmentamana 201 startistaan 63 ja ansaitsi omistajilleen yli 830 000 euroa.

Saran Salama voitti ravilähdön jokaisena 11:llä kilpailukaudellaan. Se rikkoi 100 000 euron vuosiansiot peräjälkeen kausilla 2005–2008.


Urheilusanomien edeltäjä Veikkaaja-lehti julkaisi artikkelin Saran Salaman tarunhohtoisesta urasta sen päätyttyä 2011. Kunnioitamme yhtä kaikkien aikojen suomenhevosista julkaisemalla jutun nyt uudestaan. Sen pariin pääset tästä linkistä.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt