Heidi

Ravit

Valikko

Onko megasuosikin voittoputki vaarassa katketa? ”Hevosta on vain kävelytetty”

Julkaistu:

Toto65
Wilhelm Nash kerää Toto65-pelissä hurjan kannatuksen, mutta kotioloissa kaikki ei ole mennyt suunnitellusti.
Forssalaisen Ville Mäkelän omistama ja valmentama Wilhelm Nash on pitänyt vastustajiaan lähes pilkkanaan edellisissä kilpailuissaan. Nelivuotias ravuri jahtaa Vermossa peräti kuudetta peräkkäistä ykköstilaansa.

Vakuuttavista voitoista huolimatta aloittelevalla ravurilla on vielä omat ongelmansa. Hevosen ravi ei ole sulavaa kaarteissa. Esimerkiksi toissa kilpailussa Wilhelm Nash laukkasi kahteen otteeseen, ja loppukaarteessa ohjastaja Ari Moilanen sai taiteilla kieli keskellä suuta.

– Ennen kilpailua Wilhelm Nash oli laitettu takaisin kesäkenkään. Se oli välillä jo talvikengässä. Balanssimuutos saattoi vaikuttaa ravirytmiin, Ville Mäkelä kertoo.

– Ruunaa oli hoidettu ennen starttia ja se sai olla helpommalla. Viimeksi ravi oli jo selvästi parempaa, joten startti varmaan notkeutti hevosta.

Wilhelm Nash ei ole kilpaillut kahteen viikkoon, sillä hevonen rokotettiin toissa viikolla.

– Ruuna sai olla viikon ajan helpolla. Sen jälkeen ajeltiin vähän, mutta ajopaikat menivät koviksi. Viimeistelyt jäivät ajamatta ja hevosta on vain kävelytetty. Kahden viikon kilpailuväli ei ole pitkä, mutta toki puutteellisilla viimeistelyillä voi olla vaikutuksensa.

– Toki tilanne voi olla muillakin kilpailijoilla samankaltainen, Mäkelä pohtii.

Wilhelm Nash jahtaa Vermossa 2500 euron palkintoa finaalilähdössä. Ravipelaajista suuri osa on valinnut hevosen yksinäiseksi merkiksi pelikupongilleen, sillä pelikannatuksen mukaan ruuna voittaa lähtönsä yli kahdeksan kertaa kymmenestä.

Mäkelä on myös suojattinsa pärjäämisen suhteen luottavainen.

– Wilhelm Nashin pitäisi päästä etenemään keulaan. Luulen vastustajien todenneen hevosen jo sen verran hyväksi.

– 80 on iso prosentti, mutta edellisten suoritusten perusteella se ei ole pielessä. Jos itse tekisin pelin, laittaisin Wilhelm Nashin varmaksi.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt