Tiina, Kirsi, Krista

Ravit

Valikko

Muskelihevonen puhkui intoa ravipaikalla – 100 starttia ja kuin nuori varsa

Julkaistu:

Toto65
Väkivahva Buck Boko sulatti ohjastajansa ja katsojien sydämet Vermon raveissa.
Pitkien matkojen ravilähtöjen spesialisti Buck Boko oli kuin kala vedessä kolmen kierroksen Voimaliigassa. Kahden kuukauden latautumistauko oli tehnyt teräshevoselle hyvää ja se juoksi vastustajiltaan jalat alta.

Keskiviikon kilpailun perusteella Markku Niemisen tallin voimamiestä odottaa rahakas talvikausi. Vaikka startti oli ruunalle jo uran sadas, sillä riittää intoa kilpailemiseen kuin aloittelevalla varsalla. Se on voittanut 29 kertaa.

– Buck Boko on tosi miellyttävä hevonen. Sillä on heti into päällä, kun se pääsee ravipaikalle. On tosi hienoa, kun hevonen yrittää koko ajan, ohjastaja Hannu Torvinen ylisti ajokkiaan.

Vaikka Buck Boko lähti 40 metrin takamatkalta, Torvinen ajoi sen keulaan jo kahden kierroksen jälkeen.

– Tiesin, että Niemisen tallilla kyllä tehdään töitä, joten uskalsin tauosta huolimatta ajaa Buck Bokolla rohkeasti. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä oli hyvä maku suussa, sillä ruunalla oli paljon voimia tallella.

– Viimeisessä kurvissa piti katsoa taakse, että saavatko muut meidät kiinni, mutta viimeisellä satasella hevonen lähti uudelleen muilta karkuun.

Sijoituksista ylivoimaisen Buck Bokon takana käytiin raju neljän hevosen taisto. Siinä kurotti parhaiten pelisuosikki Elliot Boko, joka oli laukannut pahoin startissa.

Vihreä kuski tuuletti voittoon

Harvemmin voittajaesittelyssä nähtävä Markus Rauhala ei antanut William Pinen ohjissa ammattilaisille minkäänlaisia mahdollisuuksia. Viimeksi vuonna 2012 voittanut kuski otti heti alussa muista luulot pois ja kaasutti ruunallaan piikkipaikalle. Kova tempo ei masentanut Rauhalan ajokkia, vaan se piti selvän johtoasemansa maaliin asti.

Rauhala on töissä William Pinen valmentajalla Tuomas Korvenojalla ja pääsi näkyvässä paikassa tuuraamaan Ranskaan varsojaan treenaamaan matkustanutta tallipäällikköä.

– Vähän jännitti, muttei pahasti. Valmentaja antoi ohjeet, että anna mennä vaan. William Pine menee jos on mennäkseen ja osaa topata vauhdista kuin vauhdista, mikäli on sillä päällä. Koska muut eivät lähestyneet viimeisessä kurvissa, ajattelin, että aika lähellä ollaan voittoa, Rauhala sanoi.

Avauskohteen selvä suosikki Real Red oli kaukana parhaastaan ja hyytyi jo viimeisellä takasuoralla. Vaikka nuori tamma olisi ollut huippuvedossa, sen olisi ollut vaikea riittää voittoon hurjalla menopäällä ollutta BWT Rock And Rollia vastaan.

Juha-Pekka Hanhimäen ajama voittaja ei laskenut muita kunnolla tuntumaansa missään vaiheessa ja karkasi loppumatkalla ylivoimavoittoon.

– Oli tietoinen valinta ajaa lujaa keulassa, koska tiesin BWT Rock And Rollin parantavan startti startilta. Etukäteenkin oli tarkoitus laskea ajoissa muiden alta pois, ettei jäisi jossiteltavaa. Mitä enemmän ruuna on paineissaan, sitä paremmin se menee. Sen takia ei ollut huolta missään vaiheessa, Hanhimäki sanoi.

Oikea Toto65-rivi, Vermo 30.11.

Toto65-1: 1 BWT Rock And Roll

Toto65-2: 9 Casmir

Toto65-3: 15 Buck Boko

Toto65-4: 2 Salaus

Toto65-5: 5 William Pine

Toto65-6: 1 Rosi’s Fernando

Kuusi oikein -voitto-osuus 896,20 euroa. Viisi oikein 20,40 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt