Atso

Ravit

Nuori valmentaja matkaa uniikin suojattinsa kanssa suursuosikin kaatoon – ”Armottoman juoksijan oloinen”

Julkaistu:

Toto65
Juho Ihamuotila ja Salaus ovat löytäneet yhteisen sävelen nopeasti. Kaksikon lyhytaikainen yhteistyö on tuonut toistaiseksi pelkkää menestystä.
Kymmenvuotias ruuna Salaus siirtyi 26-vuotiaan Juho Ihamuotilan treeniin reilu kuukausi sitten. Lasse Kekin ja Jari-Matti Tuohimaan omistama Salaus on valmentajan 16 hevosen treenilistan ainoa suomenhevonen.

– Pojat kysyivät, otatko Salauksen valmennukseen. Ristolla (Airaksinen) oli täällä tallilla pitkään Part Two, jonka taustalla on käsittääkseni samaa omistajaporukkaa. Ehkä sillä oli vaikutusta, että Salaus tuli tänne, Ihamuotila pohtii.

Ensimmäistä kertaa Ihamuotila ei ole suomalaisen hevosrodun kanssa tekemisissä, vaikka lämminveriset ravurit ovat miehelle tutumpia.

– Kotona Ylöjärvellä meillä oli omia suomenhevosia, joiden kanssa olin jonkun verran tekemisissä. En pidä itseäni suomenhevosmiehenä, mutta Salaus on tosi helppo laitettava, Ihamuotila kehuu.

– Aikaisemmin ei ole tarjottu suomenhevosta treeniin. Ei ole siitä kiinni etteivät ne kelpaisi. Nuorena täytyy olla kaikkiruokainen.

Huippukausi takana

Urallaan 79 kertaa kilpaillut Salaus on juossut tänä vuonna elämänsä kauden. Uusien ennätysaikojen lisäksi hevonen on ravannut 15 startissaan yli 20 000 euroa palkintorahoja. Potti on yli puolet ruunan koko uran ansioista.

Upeasti sujuneen vuoden ansiosta Ihamuotilan tallilla Hietoisissa ei tarvinnut miettiä poppakonsteja uuden tulokkaan kanssa.

– Hevosta vähän laiteltiin sen tullessa, ei siinä mitään ihmetemppuja tarvittu. Ruuna ajettiin sisään meidän systeemeihimme. Salaus on tykännyt olla täällä. Se huitelee lämpöisten perässä menemään, hiitit ovat ainoastaan hieman lämminverisiä lyhyempiä.


Salaus on kilpaillut Ihamuotilan treenistä kaksi kertaa. Molemmissa kisoissa hevonen on ollut kolmen parhaan joukossa. Viimeksi se voitti Vermossa lauantairaveissa.

– Salaus on ollut positiivinen, siitä ei pääse mihinkään. Viimeksi tuntui, että varaa jäi. Ruuna oli olevinaan vähän laiska. Heti kun vastustaja ilmestyi rinnalle, Salaus lähti alta pois. Salaus on armottoman juoksijan oloinen, Ihamuotila kehuu.

Risto Kurvisen kasvattama ravuri kilpailee keskiviikkona Vermossa Toto65-pelin neljännessä kohteessa. Totopelaajat ovat arvioineet Salauksen voitonmahdollisuudet porukan toiseksi parhaiksi. Ihamuotila on samoilla linjoilla.

– Keskiviikkona ei ole mahdottoman kova lähtö. Ekin Toive on toki tehnyt muutamia hurjia suorituksia, se on tosi kova vastustaja.

– Vermossa on mennyt aina hyvin, jos sijoittuu kolmen parhaan joukkoon, mutta voittotaistoon Salausta odotan. Voittaminen on aina vaikeaa, mutta erityisen haastavaa se on juuri Vermossa, Ihamuotila muistuttaa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt