Atso

Ravit

Arvokas spermalasti tuhoutui kuljetusliikkeen käsittelyssä – satojentuhansien eurojen korvausvaade

Julkaistu:

Rahdissa pilalle menneen spermalastin kohtaloa käsiteltiin Ruotsissa käräjäoikeudessa.
Viking Genetics -yhtiö sai vuonna 2014 tehtäväkseen huolehtia kahden halutun siitosoriin sperman kuljettamisesta Ruotsista Uuteen-Seelantiin. Matka meni kuitenkin pieleen. 52 annosta Revenuen ja 35 annosta Dream Vacationin pakastettua siemennestettä pääsi sulamaan ja tuhoutui käyttökelvottomaksi.

Oriinomistajien vaateissa kerrotaan, että jokaisen annoksen laskennallinen tuotto olisi ollut yli 3 000 euroa. Omistajat haastoivat Viking Geneticsin oikeuteen ja vaativat nyt lähes 300 000 euron korvausta.

Pitkään jatkuneen taistelun jälkeen osapuolet ovat päässeet yhteisymmärrykseen mahdollisista korvauksista ja vastuista. Asia vedettiin Skaraborgin käräjäoikeudessa pois pöydältä, kun kolmen päivän käsittelyn jälkeen osapuolet ilmoittivat oikeudelle löytäneensä molempia tyydyttävän sovitteluratkaisun.

Korvauksen suuruus ei ole tiedossa, sillä osapuolet eivät ole halukkaita kommentoimaan asiaa. Virallinen tieto saadaan vasta kun käräjäoikeus vahvistaa aikanaan sovittelun tehdyksi.

Viking Geneticsia edustava asianajaja Anna Alehem on sanoissaan suora.

– En halua kommentoida asian käänteitä millään tavalla. En itse tapahtumaa, oikeuskäsittelyä tai lopullista sovittelun tulosta, Alehem toteaa Lantbrukets Affärstidning ATL:lle.

Ansioituneiden siitosorien spermaa pakastetaan ja sitä lähetetään ravimaailmassa pitkiäkin matkoja keinosiemennystarkoituksiin.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt