Mauno, Maunu

Ravit

Vedonlyöjien murheenkryyni hakee tilastovoittoa – lisää terävyyttä varustevirityksestä

Julkaistu:

Toto65
Ykköstila on kiertänyt Hazelhen Hermestä syksyn juoksuissa lähes käsittämättömästi.
Jos raviurheilussa jaettaisiin työvoittoja tai sisupuukkoja, yhtä voisi vakavasti harkita annettavaksi 3-vuotiaalle Hazelhen Hermekselle.

Ruuna on tehnyt pitkin syksyä jatkuvasti väkivahvoja esityksiä ja komeita kirejä, mutta silti voittoa ei ole tullut 11:een viime juoksuun, vaikka hevonen on ollut monta kertaa lähtönsä kuumimpia pelihevosia. Kahdesti ruuna on ollut kakkonen ja samoin kahdesti kolmantena maalissa. Juoksuja on pilaantunut myös laukkoihin.

Valmentaja Timo Korvenheimo valaa kuitenkin edelleen uskoa ravivedonlyöjiin. Treenarin mukaan hevosen kunto ei ole laskussa, vaikka se jäi viime viikolla Vermossa yhdeksänneksi.

– Ruuna oli viimeksikin huippuhyvä. Se jäi taas kerran kiertämään kolmatta rataa pitkin, enkä itse asiassa oikein ymmärrä, miksi sitä ei päästetty johtavan rinnalle. Lisämetrit huomioiden viime juoksun 1.16-aika vastaa 14-alkuista tulosta sisäradalla, joten ei kunto ole kadonnut mihinkään, orimattilalainen laskee.

Hazelhen Hermes ei ollut viimeksi halukkaimmillaan, kun se kilpaili niin sanotusti avovehkeillä. Ohjastaja Jarmo Saarela joutui työskentelemään kovasti jo alkumatkalla, että sai ohjattua laiskaksi heittäytyneen ruunan kolmatta rataa pitkin kohti kärkeä.

Nyt kilpailuvarustukseen lisätään silmälaput. Valmentaja uskoo niiden terävöittävän hevosta merkittävästi.

– Laitan hevoselle vedettävät laput, jotka kuski saa vetää siinä vaiheessa juoksua kun parhaaksi näkee. Lapuista tulee hevoseen lisää terävyyttä, mutta samalla laukkariski kasvaa. Forssassa ajetussa kilpailussa hevonen meni vetolapuilla ravia, Kouvolassa taas tuli laukka kun laput vedettiin alas. Joten olisiko laukkariski sitten fifty-sixty, Korvenheimo nauraa.

Valmentaja ei usko, että syksyn kovat juoksut olisivat rasittaneet tai väsyttäneet vasta 3-vuotiasta hevosta liikaa. Jos ruuna saisi kerrankin suotuisan juoksun, se voi tänään Vermossa vaikka voittaa. Ruuna juoksee T65-pelin kolmannessa kohteessa voimia vaativassa 3100 metrin kilpailussa.

– Hazelhen Hermes on vielä sen verran varsamainen, ettei ole koskaan juossut itseään väsyksiin. Sillä on kuntoa ja kapasiteettia mennä tämä pitkä matkakin 16-vauhtia, Korvenheimo uskoo.

Tallista tulee keskiviikkona Vermoon toinenkin mahdollinen T65-menestyjä. 4-vuotias tamma Ariana on kunnossa, vaikka jäi viime kilpailussaan seitsemänneksi.

– Arianalle jäi lauantaina Kouvolassa kaikki tallelle. Nyt hevosta ei säästellä, Korvenheimo vihjaa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt