Sami, Samuli

Ravit

Kykyhevonen murskasi sekä vastustajat että ennätyksen – ”Ei ollut paras päivä”

Julkaistu:

Toto65
Valentin Ladayn aloitus lumikeleillä lupaa sille rahakasta talvea. Suomenhevosten puolella häikäisi Ekin Toive.
Valentin Ladayn tilanne ei näyttänyt hyvältä vielä hetkeä ennen starttia Vermossa keskiviikkona. Ruuna laukkaili napakalla kaviouralla niin, että kenkä lensi jalasta. Lähtö viivästyi kymmenisen minuuttia, kun Valentin Ladayta kengitettiin katoksella.

Varsinaisessa kilpailussa Stall Vallen omistama hevonen oli kuitenkin itse varmuus. Se kiri takapareista tuulispäänä selvään voittoon ja pudotti rutkasti autolähtöennätyksestään, joka kirjataan nyt 12,2a/1600 metriä. Vanhasta rekordista putosi kerralla kahdeksan kymmenystä.

– Hevonen skarppasi starttiin. Se pystyi voittamaan, vaikka ei ollut paras päivä, valmentaja Matias Salo päivitteli kisan jälkeen.

Ohjastaja Antti Teivaisen mukaan loppusuora oli voiton varmistelua sen jälkeen kun edessä kirineestä pelisuosikki Vagabondosta oli päästy ohi.

– Tunsin heti kun käänsin sen takaa kiriin, että nyt istutaan voittajan rattailla.Matias Salon talliin oli lähellä tulla toinenkin T65-voitto, mutta kierroksen suurin ennakkosuosikki Better Boost ei aivan jaksanut pitkää 800 metrin kiriään perille, kuten valmentaja etukäteen ansiokkaasti varoittelikin. Lopussa vahvimmaksi osoittautui jenkkiruuna Echauffour U.S.

– Tämä on hyvä hevonen, jolta on vähän odoteltukin pärjäämistä. Vielä kun kärjessä mentiin reipasta koko ajan, se suosi vahvaa hevosta, ohjastaja-valmentaja Harri Koivunen kertasi.

Koivusen mukaan Vermon lumipintainen talvirata oli täysi kymppi keskiviikkona, juuri sopivasti tamppaantunut. Tämä selittää illan kovan tulostason.

Ekin Toive lämminverivauhdeissa

Illan räväkimmän kirin esitti suomenhevosten kovemman sarjan ykköseksi pinkonut Ekin Toive. Sen tilanne näytti pitkään tukalalta takajoukoissa, kun edessä selkä ei vetänyt ja ulkopuolella tietä tukki kolmannelle radalle juuttunut vastustaja.

Lopulta vapaa väylä aukesi 450 metriä ennen maalia. Loppumatkan Ekin Toive tykitti ulkoradoilla lämminveriskyytiä ja kellotutti viimeiset 400 metriä kerrassaan 18,8-vauhtisiksi. Se on hurjaa kyytiä talviradalla vajaat 50 000 euroa tienanneelle suomenhevoselle!

– En tiedä miltä kyyti ulospäin näytti, mutta rattaille tuntui tosi makealta. Tuli harvinaisen hyvä fiilis, kun hevonen ei ole aiemmin ollut ihan sellainen kuin on valmentajan kanssa odotettu, ohjastaja Hannu Torvinen myhäili.

Ekin Toiveen on virittänyt huippukuntoon suomenhevosten erikoismies Aimo Vuorisalo. Hevoselle oli selvästi apua varustemuutoksesta, se löysi uuden kirivaihteen käännettävien silmälappujen siivittämänä.T65-kierroksen yllätyksestä vastasi matalan lämminverisarjan korkannut Ferris Web. Paukun takasi suojaisa juoksu sisäradalla.

– Kysyin ennen lähtöä, ajetaanko kiltisti vai tosissaan. Sanottiin, että kiltisti. 600 metriä ennen maalia alkoi näyttää huolestuttavalta kun edessä juossut hevonen väsähti, mutta kun päästiin, hevonen tuli hyvin maaliin saakka, ohjastaja Tommi Kylliäinen kehui Jukka-Pekka Hukkasen valmennettavaa.

Oikea Toto65-rivi

T65–1: 10 Valentin Laday

T65–2: 13 Joriini

T65–3: 9 Ferris Web

T65–4: 9 Echauffour U.S.

T65–5: 10 Ekin Toive

T65–6: 1 Star Martini

Kuusi oikein tuloksille: 9139,70 euroa

Viisi oikein: 88,90 e
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt